ania0112 Posted November 17, 2017 Posted November 17, 2017 Ah to... :) pomyslalam ze wymyslilas Pinda ;) Quote
AnkaG Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Jutro czyli w niedzielę jedziemy po Karimka do Łowicza - w dwie strony 1010 km. Sisi potrzebuje towarzystwa :) smutna jest... i nam też tak pusto..... Quote
ania0112 Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Właśnie widziałam na fb ze Karim ma dom w Szczecinie i siostrę sisi wiec od razu przyszłam tu sprawdzić. ... super dla was i dla niego :) dawaj znać jak się aklimatyzuje :) Quote
AnkaG Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Pierwsze wrażenia - typowy sznupcio, ruchliwy, delikatny, tulasty, zero agresji. Z Sisi był jeden zgrzyt wczoraj - ale to ona skoczyła do niego. Wąchają się, leżą razem na kanapie. Widać, że miał mało ruchu - chudziutki, bez mięśni - waży 6,5 kg. Fajny maluszek :) Quote
sybil Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Aniu, wspaniale, że Sisi dostała koleżkę. Wszystkiego najlepszego Quote
AnkaG Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 6 dni za nami. :) Jak u nas? wszystko dobrze :) Karim to bardzo inteligentny psiak :) Można z nim pogadać - taki typ wpatrzony w człowieka, świetnie reaguje na polecenia, nie jest namolny, nie jest nadpobudliwy. Taki normalny psiaczek. :). Na Sisi nie próbuje np wskakiwać, żyją w zgodzie , żadnych warków. Jedno co odkryliśmy - nie chodził na dłuższe spacery. Zresztą widać bo mięśni to on nie ma. Dzisiaj go puściliśmy na łakach. W pewnym momencie, nerwowy i chciał wracać do samochodu. Wrócił więc na smyczkę i od jutra trening ze smakoszkami. Quote
AnkaG Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 Umie dawać buzi i głos - tyle na razie odkryliśmy :) Quote
ania0112 Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Jaki śliczny! A jaki lysolek :) wrzuć zdjęcie sisi. Fajnie ze wszystko tak bez problemów. Mięśnie się zrobią same z czasem :) U nas ciężko, walczymy i cieszymy się każdym dniem razem z Brokatem. Quote
AnkaG Posted December 10, 2017 Posted December 10, 2017 Aniu głaski dla pieseczków :) Wiem jak to jest... Cała trójka adoptowana :P Quote
malawaszka Posted December 10, 2017 Author Posted December 10, 2017 Karim Ty łysy kurcoku :) Sisi przy niam jak gwiazda filmowa <3 Ania z Brokasiem bardzo źle? :( Quote
ania0112 Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Ale sisi ma piękne włochate nogi :) nigdy takich nie miałyśmy :) za leniwe jesteśmy lub za mało czasu żeby tak czesac :) No niestety :(. Byłyśmy na konsultacji i bardzo dokładnym usg - cala śledziona w zmianach , to ona nam psuje krew i załatwiła anemię, wątroba ma też zmianę i to duża i trzustka tez do dupy. Strasznie schudl :( Quote
malawaszka Posted December 11, 2017 Author Posted December 11, 2017 o jezu :( a gdzie byłyście na tym USG? wczesniej nic nie było wiadomo, że on ma na śledzionie coś? biedny myszorek :( Quote
AnkaG Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Aniu ściskamy mocno, trzymajcie się :( A ja napiszę jeszcze o Karimku. On po miesiącu wrócił z adopcji z etykietką m.in. że rzuca się na dzieci. Rzuca sie to rozumiem, że jest agresywny i próbuje ugryżć. A Karim to takie łagodne, delikatne psiątko. Merda cały czas ogonkiem. Mogę go brac na ręce w każdej chwili, sprawdzałam przy misce, jak gryzł kostkę. No nic - nawet nie warczy a co dopiero miałby ugyźć. Dzisiaj sie z nim bawiłam w podgryzanie ręki nawet bawi sie delikatnie. A Sisi jest cała straaasznie futrzasta. Po 3 m-cach od strzyżenia to wygląda jak beczka tyle ma tego wlosa, dwa razy tyle co przeciętny sznup. Quote
WATACHA Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Anka pięknie wygląda Sisiulek, a Karimek niedługo jej dorówna :) Ania :( Quote
ania0112 Posted December 12, 2017 Posted December 12, 2017 Usg w Chorzowie. Nie, propozycja śledziony pojawila się dopiero tydzień temu. Poprzednie ( mniej dokładne ) wychodziły czyste. Zresztą to jeszcze watobą :( i trzUstka :( zostało nam 3 tygodnie do 14 urodzin , mam nadzieje ze będą nam dane. Quote
AnkaG Posted December 20, 2017 Posted December 20, 2017 U nas wsio ok :) Karimek kochane delikatne psiątko :) Bawi się piłeczką, lubi podgryzać moje rączki ale delikatnie to robi. Bardzo mądry psiak z niego, gdyby mógł toby gadał. Przychodzi jak siedzę na krześle, opiera się łapkami i główkę wtula. W domu nic nie robi, nie psoci, nie załatwia się. Dzisiaj mąż pojechał do wetów po tabletki na odrobaczenie i tabsy na sylwestra dla Sisi. Jak wrócił to Karimek złapał jego kapcia i biegał radośnie podskakując. Z Sisi pełna zgoda dalej :) Quote
malawaszka Posted December 20, 2017 Author Posted December 20, 2017 Cudnie Ania <3 skarb prawdziwy z Karimka :) Quote
Anecik Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 Zdrowych, pogodnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. A dla psiaków specjalne życzenia aby następne święta spędziły w swoich własnych domach. Quote
AnkaG Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 Pozdrawiamy :) Taki Karimek jest gościnny :) Siostra przyjechała na święta ze swoim adoptowanym Kofikiem :) Quote
ania0112 Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Super, że Karim taki bezproblemowy chłopak :) ludzie dziwne rzeczy mówią oddając psy. Najwyraźniej miał do was trafić i tyle :) Od wczoraj mamy kryzys :( Brokat nie potrafi utrzymać się na nóżkach, ledwo kontaktuje... bardzo słaby jest :( od wczoraj kroplowki mamy i pewnie dostaniemy kilka na święta Quote
ania0112 Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Życzymy wszystkim dużo spokoju i radości na święta. Quote
malawaszka Posted December 23, 2017 Author Posted December 23, 2017 Dużo siły dla Was Ania i dla Brokatka! U nas też święta w stylu szpitalnym :( u Koki wczoraj był straszny kryzys, ledwo ją rano dobudziłam, od razu do weta i okazało się, że bardzo niski poziom cukru, słabe ciśnienie, język siny :( dostała leki, kroplówki i też czekam żeby te święta minęły, po nich dalsza diagnostyka, bo nie do końca wiadomo o co chodzi z Koką, ma chorą wątrobę, ale tu akurat teraz ma wyniki lepsze niż 2 tyg. temu, a prawie mi odpłynęła :( Quote
Recommended Posts