Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie widziałam na fb ze Karim ma dom w Szczecinie i siostrę sisi wiec od razu przyszłam tu sprawdzić. ... super dla was i dla niego :) dawaj znać jak się aklimatyzuje :)

Posted

Pierwsze wrażenia - typowy sznupcio, ruchliwy, delikatny, tulasty, zero agresji. Z Sisi był jeden zgrzyt wczoraj - ale to ona skoczyła do niego. Wąchają się, leżą razem na kanapie.

Widać, że miał mało ruchu - chudziutki, bez mięśni - waży 6,5 kg. Fajny maluszek :)

Posted

6 dni za nami. :)

Jak u nas? wszystko dobrze :) Karim to bardzo inteligentny psiak :) Można z nim pogadać - taki typ wpatrzony w człowieka, świetnie reaguje na polecenia, nie jest namolny, nie jest nadpobudliwy. Taki normalny psiaczek. :). Na Sisi nie próbuje np wskakiwać, żyją w zgodzie , żadnych warków.

Jedno co odkryliśmy - nie chodził na dłuższe spacery. Zresztą widać bo mięśni to on nie ma. Dzisiaj go puściliśmy na łakach. W pewnym momencie, nerwowy i chciał wracać do samochodu. Wrócił więc na smyczkę i od jutra trening ze smakoszkami.

Posted

Jaki śliczny!  A jaki lysolek :) wrzuć zdjęcie  sisi. Fajnie ze wszystko tak bez problemów. Mięśnie się zrobią same z czasem :)

U nas ciężko,  walczymy i cieszymy się każdym dniem razem z Brokatem. 

Posted

Ale sisi ma piękne włochate nogi :) nigdy takich nie miałyśmy :) za leniwe jesteśmy lub za mało czasu żeby tak czesac :)

No niestety :(. Byłyśmy na konsultacji i bardzo dokładnym usg - cala śledziona w zmianach , to ona nam psuje krew i załatwiła anemię,  wątroba ma też zmianę i to duża i trzustka tez do dupy. Strasznie schudl :(

Posted

Aniu ściskamy mocno, trzymajcie się :(

A ja napiszę jeszcze o Karimku. On po miesiącu wrócił z adopcji z etykietką m.in. że rzuca się na dzieci. Rzuca sie to rozumiem, że jest agresywny i próbuje ugryżć. A Karim to takie łagodne, delikatne psiątko. Merda cały czas ogonkiem. Mogę go brac na ręce w każdej chwili, sprawdzałam przy misce, jak gryzł kostkę. No nic - nawet nie warczy a co dopiero miałby ugyźć. Dzisiaj sie z nim bawiłam w podgryzanie ręki nawet bawi sie delikatnie.

A Sisi jest cała straaasznie futrzasta. Po 3 m-cach od strzyżenia to wygląda jak beczka tyle ma tego wlosa, dwa razy tyle co przeciętny sznup.

Posted

Usg w Chorzowie. Nie, propozycja śledziony pojawila się dopiero tydzień temu. Poprzednie ( mniej dokładne ) wychodziły czyste. Zresztą to jeszcze watobą :( i trzUstka :(

zostało nam 3 tygodnie do 14 urodzin , mam nadzieje ze będą nam dane.

• 2 weeks later...
Posted

U nas wsio ok :) Karimek kochane delikatne psiątko :) Bawi się piłeczką, lubi podgryzać moje rączki ale delikatnie to robi. Bardzo mądry psiak z niego, gdyby mógł toby gadał. Przychodzi jak siedzę na krześle, opiera się łapkami i główkę wtula. W domu nic nie robi, nie psoci, nie załatwia się. Dzisiaj mąż pojechał do wetów po tabletki na odrobaczenie i tabsy na sylwestra dla Sisi. Jak wrócił to Karimek złapał jego kapcia i biegał radośnie podskakując.

Z Sisi pełna zgoda dalej :)

Posted

Zdrowych, pogodnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

A dla psiaków specjalne życzenia aby następne święta spędziły w swoich własnych domach.

kartka-na-boze-narodzenie-ruchomy-obrazek-0087.gif.d37866c3b666589a91bd20fb4dac265a.gif

Posted

Super, że Karim taki bezproblemowy chłopak :) ludzie dziwne rzeczy mówią oddając psy. Najwyraźniej miał do was trafić i tyle :)

Od wczoraj mamy kryzys :( Brokat nie potrafi utrzymać się na nóżkach,  ledwo kontaktuje... bardzo słaby jest :( od wczoraj kroplowki mamy i pewnie dostaniemy kilka na święta 

Posted

Dużo siły dla Was Ania i dla Brokatka! 

U nas też święta w stylu szpitalnym :( u Koki wczoraj był straszny kryzys, ledwo ją rano dobudziłam, od razu do weta i okazało się, że bardzo niski poziom cukru, słabe ciśnienie, język siny :( dostała leki, kroplówki i też czekam żeby te święta minęły, po nich dalsza diagnostyka, bo nie do końca wiadomo o co chodzi z Koką, ma chorą wątrobę, ale tu akurat teraz ma wyniki lepsze niż 2 tyg. temu, a prawie mi odpłynęła :(