Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Ciesz się, że nie chorujesz :roll: Chociaż, ja idę w czw. na rezonans, więc jak już biorę wolne, to z Jadzią na badania podskoczę :lol:[/QUOTE]

no... nie choruję - liczę na poprawę stanu mojego kręgosłupa... dziś zaczęłam serię 10 dni naprawczych - nie wiem co mi da 10 dni doprawdy zabawne to jest aż...

tfu! stare baby o chorobach tfuuuuuu

Posted

[quote name='zerduszko']Noooo kręgosłup mój też czeka w kolejce do leczenia, ale to już na przyszły rok zostawię. A na ćwiczenia chodzisz czy masaże czy co?[/QUOTE]

full servis.. z tym, że u nas masaże są w fotelu masującym :D ale kurde odczucia takie same jak wtedy, kiedy masuje człowiek - prawie no - chciałabym taki fotel mieć

Posted

[quote name='malawaszka']full servis.. z tym, że u nas masaże są w fotelu masującym :D ale kurde odczucia takie same jak wtedy, kiedy masuje człowiek - prawie no - chciałabym taki fotel mieć[/QUOTE]
Ja byłam u teściów spróbować, oni mają materac musujący. Kładziesz w fotel i masz fotel masujący za 1/3 ceny fotela. No i na raty można, poważnie się zastanawiam, bo jeszcze przede mną sporo lat pracy, a nie zanosi się na nie biurową.

Posted

[quote name='Margi']Jak se przyjedziesz po materac to mogę go na troszkę pożyczyć.
Nie macie racji kobiety.Fotel czy materac to nie to samo co dobry masaż ręczny.[/QUOTE]
To ona, nie ja :lol: Na pewno co innego, szczególnie przyjemniejszego :D

Posted

[quote name='Margi']Jak se przyjedziesz po materac to mogę go na troszkę pożyczyć.
Nie macie racji kobiety.Fotel czy materac to nie to samo co dobry masaż ręczny.[/QUOTE]

nie no pewnie że ręczny jest najlepszy, ale fotel wykonuje ruchy takie podobne - nawet kolejnosć "posunięć" :evil_lol: była taka jak w masażu robionym przez ludzia... Margi a jak się ma masaż materaca i w fotelu? tak samo jest?

Posted

Nie miałam okazji skorzystać z fotela to nie wiem.Dla mnie materac rozluźnia mięśnie ogólnie,a w przypadku kręgosłupa to potrzebna jest praca mięśni przykręgosłupowych i to się osiąga przez masaż ręczny.

Przyjedź i pożycz materac to przynajmniej będziemy mieć jakieś porównanie.

Posted

[quote name='Saththa']A mi każa pływac ehhhhhhhhh od 5 miesiecy na basen nie dotarłam. A pływałam dokłądnie 1 raz u Magdy w jeziorku ehhhhh[/QUOTE]
A mi ratownik prowadzący kursy i ogólnie się zajmujący pływaniem na poważnie pływać zakazał póki się nie nuczę pływać z łbem pod wodą, bo takie wygięcie kręgosłupa wcale nie jest dobre! Najlepiej pływać na plecach podobnież.

Posted

[quote name='zerduszko']A mi ratownik prowadzący kursy i ogólnie się zajmujący pływaniem na poważnie pływać zakazał póki się nie nuczę pływać z łbem pod wodą, bo takie wygięcie kręgosłupa wcale nie jest dobre! Najlepiej pływać na plecach podobnież.[/QUOTE]

Święta prawda.Ponieważ przy tak wygiętym kręgosłupie bardzo często pojawia się nagły, ostry ból.Każdy fizjoterapeuta zaleci pływanie ale na plecach.

Posted

[quote name='wilczy zew']na kręgosłup bardzo pomocne są ćwiczenia ale to specjalista dobiera odpowiednie do schorzenia[/QUOTE]

[quote name='zerduszko']Ja byłam u teściów spróbować, oni mają materac musujący. Kładziesz w fotel i masz fotel masujący za 1/3 ceny fotela. No i na raty można, poważnie się zastanawiam, bo jeszcze przede mną sporo lat pracy, a nie zanosi się na nie biurową.[/QUOTE]

[quote name='zerduszko']Noooo kręgosłup mój też czeka w kolejce do leczenia, ale to już na przyszły rok zostawię. A na ćwiczenia chodzisz czy masaże czy co?[/QUOTE]

[quote name='Margi'] Nie macie racji kobiety.Fotel czy materac to nie to samo co dobry masaż ręczny.[/QUOTE]

[quote name='Margi'] Dla mnie materac rozluźnia mięśnie ogólnie,a w przypadku kręgosłupa to potrzebna jest praca mięśni przykręgosłupowych i to się osiąga przez masaż ręczny. [/QUOTE]

[quote name='Saththa']A mi każa pływac ehhhhhhhhh od 5 miesiecy na basen nie dotarłam. A pływałam dokłądnie 1 raz u Magdy w jeziorku ehhhhh :)[/QUOTE]

Normalnie czuję się jakbym trafiła na oddział geriatryczny ;)

Posted

[quote name='AniaGucio']Normalnie czuję się jakbym trafiła na oddział geriatryczny ;)[/QUOTE]

Bo to normalnie plaga jest.

Mi na plecach kazali własnie ;) albo stylem grzbietowym :lol:

Posted

[quote name='AniaGucio']Normalnie czuję się jakbym trafiła na oddział geriatryczny ;)[/QUOTE]

no to musimy się przenieść do mojej galerii :D

Margi przyjadę... kiedyś :placz: na emeryturze może

Posted

Ja chodziłam przez rok na basen kilka lat temu wlasnie ze względu na kręgosłup. Efekt - od tego czasu wieczne kłopoty z zatokami. No ale ja to stara jestem a wy to młode jeszcze ciałka :)

Posted

Punia może pojedzie do Lublina... serce mi pęknie ale to dla niej szansa... [B]Emiś[/B] zaproponowała, że ją zabierze, mówi że sobie poradzi, miotam się strasznie bo wolałabym być z nią, ale nie dam rady... a miałaby już za sobą badanie czy jest w ogóle sens myśleć o operacji usunięcia zaćmy