Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedne te psy, z tymi swoimi chorobami :roll: Pysia dobrze pisze, zrob jej nerkowe ale tez koniecznie trzustkowe, bo Hippo wymiotowal jak kot i do tego od poczatku mial rozwolnienie, w odchodach byl niestrawiony tluszcz. Z tym ze u niego trzustka nawalila od zarcia, jakims swinstwem go ktos karmil, tak ze wystarczyla tylko dieta niskotluszczowa i Kreon - pozniej Viokase, bo po Kreon, Filip byl jakis taki dziabniety, jak na haju normalnie (pisalam nawet kiedys, ze staje naprzeciwko sciany i tak stoi i sie w sciane gapi) - ale wetka mowila ze nieraz tak sie zdarza i zeby zdobyc Viokase.

Posted

[quote name='Margi']Marako te wymioty takie fusowate nie są dobre bo to wygląda na jakieś krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego.Pod warunkiem,że to nie jedzenie.[/QUOTE]

no własnie też mi się tak skojarzyło, że jak takie fusowate i ciemne to krew gdzieś

mnie Zgredek ostatnio podrzyguje, ale on krótko po jedzeniu - zwróci co zjadł i zaraz zmiata z powrotem to... :roll:

Posted

A nie je zbyt łapczywie? Bo Perła tak ma i wetka powiedziała ze ona zrobiła się łapczywa strasznie i łyka w mig a już i zdrowie i wiek nie ten aby tak w... znaczy sie jeść ;)

Posted

no on je tak jak jadłzawsze czyli jakby to miał być jego ostatni posiłek w życiu, ale wcześniej nie było rzyganka przez to - ja mu robiłam morfo i biochemię niedawno i było nieźle poza anemią, którą już powinniśmy mieć pokonaną - muszę skontrolować

Posted

aaa umarłam i nie zasnę dziś już... zobaczcie jaki drugi Dżordż jest w schronie w Katowicach :placz: chuda dupinka same kościuchy :placz:

[URL=http://img811.imageshack.us/i/ivv6.jpg/][IMG]http://img811.imageshack.us/img811/930/ivv6.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Dobrze że moim świrem są niufy i puli.... Gdyby była rasa tak popularna jak sznupy to nie spałabym wcale. Chociaż... w sumie w nosie mam co za pies. Czym bardziej kudłaty i czarny tym bardziej mnie przyciaga.
Bidny no. Bierz go bierz :razz:

Posted

Rudzielec mam nadzieję ok - czekam na wiesci, a póki co brak wiadomości to dobre wiadomości :p w pierwszy dzień było dobrze poza koncertem jaki urządziła jak mały poszedł na drzemkę popołudniową :lol: ale uspokoiła się - oni mają bardzo fajne podejście więc myslę, że będzie ok!

a ja dzwoniłam teraz do Pani dr bo umierałam z niepokoju no i Pani dr mnie uspokoiła trochę, że Viki nie ma takiej strasznej tej aspargillozy zżerającej tkanki tylko bo coś tam... kurde emocjonuję się bardzo tym i zapomniałam uzasadnienie, ale było logiczne i przekonało mnie :) wprowadzamy leki i modły o poprawę wznosimy ;) rozmawiałam też o Zaszku bo był na kontroli i jest suuuperrr poprawa i tu wielki ukłon do Pani Dr za diagnozę i do Pani Doroty za świetną opiekę bo bez niej nie byłoby takiej poprawy! :loveu:

Posted

ach jaki piękny dziś dzień jest!!! CIEPŁO i słonko świeci :multi: cudownie!!!! iiiiii uwaga uwaga!!!!! Byłam z Viki na spacerze :B-fly: oczywiści, ż nie był to taki zwyczajny spacer, ale była na smyczy, ciut ją musiałam przymuszać i przytrzymywać żeby nie było kółeczek, ale tym sposobem przeszłyśmy caaaałą naszą łąkę i podwórko - trochę czasu to trwało, ale się udało :sweetCyb:

[SIZE=1]trzymać kciuki za Kenzo!!!! [/SIZE]:kciuki:

Posted

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby było jak u Majeczki!!!!!!!!!!!!! Oby wrósł w momencie w rodzine i został pokochany!

Tak a'propo Majeczki to zrobiła jej Wiola oczoj2ebny sweterek na drutach koloru....różowego hahahaha.