Jump to content
Dogomania

Dolly , starsza Pudlica z wyrokiem :(:( (nowotwór złośliwy ) . Dolly za TM ...

Recommended Posts

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania dziękuje, że wypatrzyłaś Dolly w schronisku.
Dziękuje za opiekę i za to, ze może zostać.
Podziękuj też Łukaszowi.

Dolly bardzo w swoim życiu dużo przeszła. te kilka miesięcy czekania na zakręcie na powrót swojego państwa...
jak dobrze, że chociaż na koniec ma kogoś kto ją kocha.

Dziękuję

Posted

[quote name='Energy']Mnie też nie chodzi o trzymanie psa na siłę, bo to jest bez sensu i straszne wg mnie, ale o okres kiedy na lekach pies jest jeszcze szczęśliwy. Myślałaś może o tym? Mała w każdej chwili może potrzebować takich leków, choćby po to by nie cierpieć do momentu odejścia...[/QUOTE]

Tak , mam tylko nadzieję ,że nie będzie cierpiała ,chłoniak jest chorobą która często daje fizyczne objawy (ból , złe samopoczucie ) na parę dni przed śmiercią i na razie nie dopuszczam myśli ,że u Dolly może być inaczej . Nie wiem na razie co i jak , jestem całkiem rozbita , całą noc śniła mi się umierająca Dolly :(:(:( Myślę , że wszelkie decyzję pozostawię dwóm zaufanym wetom .

[quote name='ocelot']Ania dziękuje, że wypatrzyłaś Dolly w schronisku.
Dziękuje za opiekę i za to, ze może zostać.
Podziękuj też Łukaszowi.

Dolly bardzo w swoim życiu dużo przeszła. te kilka miesięcy czekania na zakręcie na powrót swojego państwa...
jak dobrze, że chociaż na koniec ma kogoś kto ją kocha.

Dziękuję[/QUOTE]

Aniu wiesz , że nie ma za co dziękować . Tak widać miało być .

Posted

Anja postanowiłam jednak, że mimo wszystko zrobię na spółkę z innym psiaczkiem - przeważnie zawsze bazarek robię dla dwóch - Dolly bazarek. Niech malutkiej nic już nie zabraknie i wystarczy jej możliwie na wszystko co najlepsze. Szkoda tylko, że kiedy znalazła swoje miejsce w DT u Ciebie los zgotował jej taki koniec :(
Myślami jestem przy was...

Posted

[quote name='zebrazebra']Bardzo, bardzo mi przykro...
Jestem z Wami myślami.
Czy moja wpłata bazarkowa dotarła?[/QUOTE]

Tak dotarła wczoraj , ale z tego wszystkiego zapomniałam napisać , w rozliczeniu już jest , podeślij mi jeszcze link bazarku jak możesz to potwierdzę .

Posted

straszne te raczyska :(
anja, będziesz wiedziała kiedy trzeba pozwolić niuni odejść tak, by nie cierpiała....tymczasem najważniejsze to likwidować ból i dać tyle miłości ile się da... mam nadzieję, że encorton spowolni chorobę i dolly spędzi u ciebie jeszcze dobre chwile.

Posted

[quote name='agaga21']straszne te raczyska :(
anja, będziesz wiedziała kiedy trzeba pozwolić niuni odejść tak, by nie cierpiała....tymczasem najważniejsze to likwidować ból i dać tyle miłości ile się da... mam nadzieję, że encorton spowolni chorobę i dolly spędzi u ciebie jeszcze dobre chwile.[/QUOTE]

Wczoraj niby wiedziałam wszystko , jakoś tak miałam poukładane , dzisiaj w nocy cały czas śniło mi się ,że Dolly umiera :( Sama nie wiem , może jednak spróbować ją skonsultować z doktorem Jagielskim (chyba tak się nazywa ) z Warszawy ? To onkolog , choć chemii jestem przeciwna bo przedłuża życie o parę miesięcy , a pies się przy braniu nacierpi bardzo . Na pewno zrobię wszystko żeby Dolly żyła jak najdłużej i bez bólu . Straszne to wszystko :( Dzisiaj panienka prawię godzinę biegała za piłką na spacerze ,nie widać po niej choroby , ale to dobrze , oby jak najdłużej .

Posted

a co z bazarkiem i dochodem z niego, narazie skromnym, ale zawsze dochodem.... przekazać na innego psa czy na Dolly?
nie ma co na siłę zatrzymywać psa:( z chemią dałabym sobie spokój, po co ma bardziej cierpieć? ;( pozwólmy jej odejść godnie, w miłości:( daj jej wszystko na co zasługuje...

Posted

[quote name='natalka9860']a co z bazarkiem i dochodem z niego, narazie skromnym, ale zawsze dochodem.... przekazać na innego psa czy na Dolly?[/QUOTE]

Teraz to już sama nie wiem , wydaje mi się ,że Dolly ma sporo pieniążków , ale może rzeczywiście niech ma zapas .Cały czas mam nadzieję , że encorton i immunoactiv spowolnią rozwój choroby i Dolly jeszcze dużo puszeczek będzie potrzebować .

Posted

Do potwierdzenia bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230754-KSI%C4%84%C5%BBKI!!!-S-DALI-KUBA-ROZPRUWACZ-na-chor%C4%85-jedzon%C4%85-przez-larwy-Dolly-do-26-08?p=19523909#post19523909[/url]

Bardzo Cię podziwiam... Oby Dolly nacieszyła się życiem u Ciebie najpełniej. Ściskam mocno!!!

Posted

[quote name='Anja2201']Teraz to już sama nie wiem , wydaje mi się ,że Dolly ma sporo pieniążków , ale może rzeczywiście niech ma zapas .Cały czas mam nadzieję , że encorton i immunoactiv spowolnią rozwój choroby i Dolly jeszcze dużo puszeczek będzie potrzebować .[/QUOTE]
Wydaje mi się, że musisz mieć zapas środków aby małej zapewnić jak najlepszy byt w jej ostatnich dniach. Więc nie rezygnuj z ofiarowanej pomocy :)

Posted

[quote name='b-b']Wydaje mi się, że musisz mieć zapas środków aby małej zapewnić jak najlepszy byt w jej ostatnich dniach. Więc nie rezygnuj z ofiarowanej pomocy :)[/QUOTE]

Maci racje , w końcu to nie dla mnie a dla Dolly , może kupiła bym jej jeszcze jakieś miękkie gryzaki , np żwacze , ona bardzo lubi obgryzać kosteczki , a na twarde zęby nie pozwalają . Co y na to ?

Posted

[quote name='natalka9860']To ja proponuję, żeby z bazarku kaskę przeznaczyć na różne smakołuki takie jak gryzaki.... Ja bym kupiła, dołożyła trochę kaski i zrobiła ci paczke co ty na to?[/QUOTE]

Myślę ,że Dolly bardzo się ucieszy , pamiętaj tylko ,że smakołyki muszą być łatwe do pogryzienia bo Dolcia ma słabe ząbki .

Posted

[quote name='Anja2201']Myślę ,że Dolly bardzo się ucieszy , pamiętaj tylko ,że smakołyki muszą być łatwe do pogryzienia bo Dolcia ma słabe ząbki .[/QUOTE]
dobrze, kupię opakowanie yorusiów-treserków i takie ogrągłe paski:) bo nic innego miękkiego nie znajdę chyba, może wy coś wymyślcie, co w zoologicznym jeszcze dla dolly może być mięciutkiego?

Posted

[quote name='b-b']Wydaje mi się, że musisz mieć zapas środków aby małej zapewnić jak najlepszy byt w jej ostatnich dniach. Więc nie rezygnuj z ofiarowanej pomocy
:)[/QUOTE]

Ja też tak uważam.

Posted

Wejdźcie proszę - sunia w DT, potrzebuje specjalistycznej karmy, a nie ma za co jej kupić :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226177-Przera%C5%BCona-Lara-wyrzucona-przed-marketem-prosi-o-dom[/url]!

Posted

Zajrzyjcie proszę do Donalda , psa dla którego eutanazja jest chyba lepsza niż życie :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231563-Donald-w-typie-Ca-de-Bastiar-Eutanazja-wybawieniem?p=19611435#post19611435[/URL]

Posted

Dolly odpukać bardzo dobrze reaguje na encorton , węzły szyjne cały czas duże i tu pewnie już nic się nie zmieni , ale guz na udzie troszkę się wchłonął . Czasem Dolly ciężko oddycha , ale jak na razie nie jest to uciążliwe dla niej i nie zdarza się często .