Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nio, staram się :)

w końcu to dzieci me....

Marta72 napisał(a):
i niech ktoś jeszcze powie,że Iwona nie interesuje się losem wyadoptowanych psów!!!!!

dzieki Iwonko:):):)

Posted

iwoniam napisał(a):
Trufelka ma pozdrowienia od Oskarka:)

Dziękujemy :)

Marta72 napisał(a):
szczęsliwego nowego roku dla Trufelki od Sczęściarki:):):)

Dziękujemy również :)

I dla Was Kochani tylko pozytywnych wieści życzę w Nowym Roku :)

Posted

[quote name='barb']Myślalam o wstawieniu Trufelki na ten wątek co o tym myslicie ?
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237782-Przygarnę-potrzebującą-suczkę?
Dzięki Basiu, zajrzałem, na razie założycielka wątku w dniu 26.12.2012 nie pojawiła się więcej i nikt już nie wkleja piesków po 28.12, są do niej pytania - nie ma jednak odpowiedzi - gdzie jest ten domek.
Będę patrzył i w razie czego wkleję Trufelkę :)

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki Basiu, zajrzałem, na razie założycielka wątku w dniu 26.12.2012 nie pojawiła się więcej i nikt już nie wkleja piesków po 28.12, są do niej pytania - nie ma jednak odpowiedzi - gdzie jest ten domek.
Będę patrzył i w razie czego wkleję Trufelkę :)

[quote name='krakowianka.fr']to jest jej jedyny post...nie wiem
za to zob na tym watku post: #21
(kliknij na to powyzej)
tam jest osoba ze stazem na dogo i tez szuka psiaka ale do 5kg
wkleje tego posta tez na OL bo Trufelka chyba za duza....
Macie rację. To strasznie przykre, ze ludzie zakładaja takie wątki i przestają się nimi interesować.
Jednak wklejając na nie psa dajemy mu szansę, że zobaczy go więcej osób, jest to jakaś forma promocji.
Chodzi mi tylko o to czy Trufelka moglaby mieszkać z dwoma suczkami bo na pierwszej stronie jet napisane, że wskazany jest dla niej raczej domek bez zwierzat.

Posted

barb
masz rację
jak ja szukałam psa też zagladałam na inne załozone w dziale wątki

jak Trufla na dziś z innymi psami trzeba zapytać w hoteliku
podam Ci nr tel na priva

Posted

Marta72 napisał(a):
barb
masz rację
jak ja szukałam psa też zagladałam na inne załozone w dziale wątki

jak Trufla na dziś z innymi psami trzeba zapytać w hoteliku
podam Ci nr tel na priva

Ok. A moze Wojtuś wie ?

Posted

Wyslalam pytanie i dostalam odpowiedź, że powinna raczej być sama bo boi sie kiedy podchodzą do niej inne psy. Czyli nie ma sensu jej tam wklejać.:shake:

Posted

Iwonka z Amoka wie najlepiej...
szkoda...
biedna Trufelka...tak potrzebuje swojego domu:(
widze po Szczęściarce jaka potrafi być, gdy czuje sie pewna i wiem też,że jak mówi moja wet złamenej psychiki nie da sie odmienić
Takie psy jak moja sunia czy Trufelka bardzo potrzebują domu, bardzo, by poczuc sie bezpiecznie i spokojnie

Posted

Marta72 napisał(a):
Iwonka z Amoka wie najlepiej...
szkoda...
biedna Trufelka...tak potrzebuje swojego domu:(
widze po Szczęściarce jaka potrafi być, gdy czuje sie pewna i wiem też,że jak mówi moja wet złamenej psychiki nie da sie odmienić
Takie psy jak moja sunia czy Trufelka bardzo potrzebują domu, bardzo, by poczuc sie bezpiecznie i spokojnie

Potrzebuje domku Trufelka, tak jak Iwonka mówi byłoby najlepiej, gdyby to był domek bez innych piesków.
Myślę sobie jednak, że w jakimś domku gdzie jest piesek i ona jako sunia - mogliby się też dogadać :), no cóż bez sprawdzenia takich relacji nie będziemy wiedzieć na 100 %.

Posted

Nie sądzie Wojtusiu, no chyba że chcemy ryzykowac powroty z adopcji.

Możliwe że Trufla miala jakieś zle doświadczenia z psami. Niektóre skreśla od razu a tym co daje szanse po prostu bardzo sie bo,i gdy inny podchodzi zeby ja obwąchac wtedy Trufla sie rzuca.
Wypróbowalam ją już wiele razy zawsze się to zle kończylo.

Ona jest bardzo odważna w swoim kojcu, gdy jest zamknięta w kojcu a jakiś piesek do niej przybiegnie to sie cieszy ale gdy tylko bym ją wypusciła do niego od razu ze strachu atakuje.

Dom z innym psem? tylko gdy można je izolować i jednocześnie pracować z obydwoma na raz, to z czasem na pewno pokona lęk tyle tylko że w ogóle o domek nie łatwo a co dopiero domek pracujący.

wojtuś napisał(a):
Potrzebuje domku Trufelka, tak jak Iwonka mówi byłoby najlepiej, gdyby to był domek bez innych piesków.
Myślę sobie jednak, że w jakimś domku gdzie jest piesek i ona jako sunia - mogliby się też dogadać :), no cóż bez sprawdzenia takich relacji nie będziemy wiedzieć na 100 %.

Posted

Wojusiu czy mogłabym Cię poprosić i inne osoby z Krakowa o looknięcie w to ogłoszenie:
http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/6816/
Zginęła sunia w Sylwestra, niestety brak zapobiegliwości właścicieli, ale płaczą, wyznaczyli nagrodę, szukają suni bardzo. Może ktoś widział ją gdzieś???? Przyjaciółka mojej mamy jest sąsiadką tych ludzi i mówi, że okropnie cierpią, cały czas suni szukają, nie wierzą w złe zakończenie... Dogo nie znają, zamieścili tylko ogłoszenie. Może wiesz jak można im pomóc, gdzie mieliby zapytać, udać się, czy są Ludkowie z Krakowa, którzy pomagają w takiej sytuacji, robią akcję "poszukiwanie"? Może jakiś portal macie? Proszę, pomóżcie :)

Posted

[quote name='hotelamok']Nie sądzie Wojtusiu, no chyba że chcemy ryzykowac powroty z adopcji.

Możliwe że Trufla miala jakieś zle doświadczenia z psami. Niektóre skreśla od razu a tym co daje szanse po prostu bardzo sie bo,i gdy inny podchodzi zeby ja obwąchac wtedy Trufla sie rzuca.

Ona jest bardzo odważna w swoim kojcu, gdy jest zamknięta w kojcu a jakiś piesek do niej przybiegnie to sie cieszy ale gdy tylko bym ją wypusciła do niego od razu ze strachu atakuje.

Dom z innym psem? tylko gdy można je izolować i jednocześnie pracować z obydwoma na raz, to z czasem na pewno pokona lęk tyle tylko że w ogóle o domek nie łatwo a co dopiero domek pracujący.
No coz trzeba szukać jej domku bez innych zwierzat...
[quote name='Marycha35']Wojusiu czy mogłabym Cię poprosić i inne osoby z Krakowa o looknięcie w to ogłoszenie:
Zginęła sunia w Sylwestra, niestety brak zapobiegliwości właścicieli, ale płaczą, wyznaczyli nagrodę, szukają suni bardzo. Może ktoś widział ją gdzieś???? Przyjaciółka mojej mamy jest sąsiadką tych ludzi i mówi, że okropnie cierpią, cały czas suni szukają, nie wierzą w złe zakończenie... Dogo nie znają, zamieścili tylko ogłoszenie. Może wiesz jak można im pomóc, gdzie mieliby zapytać, udać się, czy są Ludkowie z Krakowa, którzy pomagają w takiej sytuacji, robią akcję "poszukiwanie"? Może jakiś portal macie? Proszę, pomóżcie :)
Sliczna sunia. Znajomi sprawdzali w schronisku ?Czytaja ogloszenia o znalezionych psach.
Marycha skopiuj moze swój post na jeszcze inne krakowskie wątki np. do iwoniam - tam zaglada duzo ludzi.

Posted (edited)

Marysiu wkleiłem na wątek krakowski:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/32052-Wątek-Krakowskich-Zwierzaków?p=20234374#post20234374

[quote name='wojtuś']Kochani 31.12.2012 w Krakowie-Bronowicach, zaginęła sunia - mała, biało-czarno-beżowa, Foxterier,
wybiegła z domu bez obroży, była ubrana w czerwoną kurteczkę. Ma na imię Zosia, właściciele ją cały czas szukają, wyznaczyli nagrodę,
gdyby ktoś zauważył to proszę dzwońcie 514-919-873

Jest już ogłoszenie na Dogo poniżej:

[quote name='Marycha35']Wojusiu czy mogłabym Cię poprosić i inne osoby z Krakowa o looknięcie w to ogłoszenie:

i jest na stronie naszego schroniska w dziale Poszukiwane:
http://www.schronisko.krakow.pl/Znalezione_-_Poszukiwane/Poszukiwane/

Niezależnie przekaż prosze by dzwonili do schroniska i pytali o tą sunię, czy ktoś nie przywiózł, niech podjadą też i popatrzą na pieski w boksach, przy tylu pieskach w schronisku może komuś umknąć malutka Zosia.
Po przywiezieniu piesek jest 2 tygodnie na kwarantannie w budynku głównym - tam też trzeba popytać.

[FONT=arial]SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT[/FONT]
[FONT=arial]prowadzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami[/FONT]

[FONT=arial]ul.Rybna 3, 30-254 KRAKÓW[/FONT]
[FONT=arial]tel./fax: 12 429-74-72 , 12 429-92-41
e-mail: [email protected][/FONT]
http://www.schronisko.krakow.pl/Kontakt_-_Lokalizacja/

[SIZE=2]Edit: może być też tak, że ktoś przygarnął sunię i dał swój kontakt do schroniska i ...czeka na telefon od właściciela.

Edited by wojtuś
dopisanie Edit
Posted

hotelamok napisał(a):
Nie sądzie Wojtusiu, no chyba że chcemy ryzykowac powroty z adopcji.

Tak Iwonko, bezpieczniej będzie gdyby przyszły domek był bez piesków.
Dzięki :)