szajbus Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Wiem, wiec ogłoszenie jest zdublowane , bo moje tez tam jest. Od przybytku głowa nie boli. Właśnie rozgłaszam na gg wśród znajomych prośbę żeby podawali dalej i rozgłaszali maluchy na FB Pzred paroma minutami odebrałam wiadomość od kogoś z e-tablica Data: dzisiaj, 21:54 [email protected] Ogłoszenia tego użytkownika czy jak ja mieszkam dalego to jak mam wziasc pieska do adopcij Odpisałam zeby kontaktowac się z toba telefonicznie
luta4 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Aniu dziękujęwieczorem zadzwonie bo już będę miała podłączonego laif boksa życzę ci miłej niedzieli
luta4 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Widocznie nikomu sie nie podobaja biedne szczylki.To chociaż ja je do góry podniosę
szajbus Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Mnie się podobają i gdybym mogła to bym je wszystkie zgarniała dla siebie. Do góry maluchy!
luta4 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Aniu mam nastepną biedę z udarem słonecznym dzis znalezoną Mam prośbe załóż mu taki komunikat pies otrzymał pomoc i szukam jego opiekuna
szajbus Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 poszło w eter http://tablica.pl/oferta/lodz-znaleziono-psa-ID1oLOT.html
ciapuś Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 luta4 napisał(a):Aniu mam nastepną biedę z udarem słonecznym dzis znalezoną Mam prośbe załóż mu taki komunikat pies otrzymał pomoc i szukam jego opiekuna Jak miewa się psiaczek? czy znalazł się właściciel?
luta4 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Niestety nie znalazł sie opiekun na razie jest u mojej kolezanki na działce u mnie chciał zjeść mojego kota i zakąsić suką. Moze ma cos z łepetynka tola go obserwuje co dalej zobaczymy w sobote u niego bede szczeniaczki tez nie mają domu zaczęla sie wtracac org wiec dla spokoju ja rezygnuje bo nie chce byc opluwana i mieszana z błotem pozdrawiam .trzy dni byłam poza domem i nie miałam internetu
luta4 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 podnosze szczeniaczki dzieja sie dziwne rzeczy moja poczta jest zapychana pisze sie 100 jedna informacje szczeniaki tez sa blokowane przez jedna osobe jest poprostu smieszne nic sie nie dzieje jak ja sie odezwe to idzie hurtem
szajbus Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 To moze ta osoba, ktora blokuje szczeniaki zajmie się bezdomniakami u mnie? Poszukuję takich ochotników do pomocy. Bezpańskich , świeżynek podrzucanych kazdego dnia w moim miescie jest pod dostatkiem. Nie sposób tego opanować. Dzis kolejny podrzutek stracił zycie pod kołami tira. Maluchy w górę.
luta4 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 ANIU nie mogę się przyzwyczaić do tych tragedii ale do póki nie będzie sterylizacji na masową skale to tak będzie.JEST TO BARDZO SMUTNE.Organizacja która te psy skazała na schronisko/wyrokiem sądu\ nie zainteresowała sie szczeniakami ,ani tym że 3 suki są niewysterylizowane i za chwilke bedą znowu małe podnoszę maluchy .Inna sprawa że z tą kobietą ciężko się współpracuje .
Temida Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 To co tu wypisuje luta4 jest wierutnym kłamstwem. W czwartek 23.08 sunie są umówione na sterylizację na nasz koszt, co potwierdzi właścicielka. Zawieźliśmy dużo karmy dla psiaków. Zwierzaki zostaną na nasz koszt odrobaczone, odpchlone i pomożemy w szczepieniach. O szczeniakach dowiedzieliśmy się niedawno, więc oczywiście pomożemy w adopcjach maluszków. Nasz inspektor jest cały czas w kontakcie z Panią, ja też odwiedzę ją osobiście. Proszę tu nie wypisywać kłamstw, z kobietą jak najbardziej da się współpracować. To nie była moja interwencja, ale teraz zajmę się tą sprawą osobiście wraz z innym naszym inspektorem. Tej kobiecie, mówiąc oczywiście o zwierzakach da się pomóc i będziemy robić wszystko żeby właśnie tak się stało.
luta4 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Temido nie zarzucaj komuś kłamstwa skoro to wy jako organizacja założyliśćie jej sprawę.zapadł wyrok w lutym i nikt nie zainteresował sie co bedzie dalej . Faktem jest że są szczeniaki dopiero po tel innej organizacji do której zwróciłam się o pomoc w sterylizacji ty się obudziłaś ale lepiej póżno niż wcale . Zastanów się zanim komuś zarzucisz kląmstwo .dziwne że sekretarz org nie wie co sie w niej dzieje
Temida Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Sekretarz to doskonale wie. Pani nie wie i rozsiewa ploty i sieje zamęt wszędzie. To Pani odradziła tej Pani uśpienie ślepego miotu co powoduje nadpopulację i jest wbrew ustawie. Ale trudno stało się. Postaram się znaleźć maluszkom nowe domki. Wpływu na wyroki sądu nie mam, nie ja interweniowałam w tej sprawie i nie ja byłam na rozprawach. Sytuacja uległa zmianie i trzeba tej osobie pomóc, co zobowiązujemy się uczynić. Proszę pozwolić nam pracować poprzez nieutrudnianie i niewprowadzanie w błąd.
Kama202 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Brawo ŁTOnZ! A usypianie ślepych miotów, droga luto4 jest smutną koniecznością i obowiązkiem prawdziwego miłośnika zwierząt. Szkoda, że ktoś tego nie rozumie. Co z tego, że znajdziemy tym psiakom teraz domki. Może za parę lat te zwierzaki objawią sie w schronisku. Poza tym może juz byście dały W SPOKOJU pracować dziewczynom, bo ja i wielu Łodzian widzi olbrzymią poprawę w działaniach tej organizacji po zmianie decydentów.
szajbus Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Bardzo przepraszam, ale albo ja nie jestem w temacie, albo mi się coś pokićkało, albo jestem niekumata. [quote name='luta4']Temido nie zarzucaj komuś kłamstwa skoro to wy jako organizacja założyliśćie jej sprawę.zapadł wyrok w lutym i nikt nie zainteresował sie co bedzie dalej . Faktem jest że są szczeniaki dopiero po tel innej organizacji do której zwróciłam się o pomoc w sterylizacji ty się obudziłaś ale lepiej póżno niż wcale . Zastanów się zanim komuś zarzucisz kląmstwo .dziwne że sekretarz org nie wie co sie w niej dzieje[/QUOTE] Czyli co? TOZ wytoczył sprawę tej pani, w lutym zapadł wyrok, od lutego TOZ wiedząc, że owa pani posiada 3 suki, a jak są suki to są cieczki, a jak są cieczki to mogą pojawić się szczylki i nie zrobił nic? No to ja przepraszam bardzo Temido, ale skoro wiedzieliście o tym, to czemu tak ochoczo ci owi sekretarze, inspektorzy i Bóg wie kto tam jeszcze nie zalecił sterylek tych suk tylko czekał z tym do 23 sierpnia tego roku. W tym czasie zdążyły się pojawić szczeniaki. Jeśli dobrze to wszystko zrozumiałam to brak jest logiki w tym, żeby teraz mieć pretensje do Luta4, o to, ze szczeniaki nie zostały uśpione. Ja też bym nie potrafiła wydać wyroku śmierci na coś, co już żyje, co pojawiło się na świecie. Gdzie był TOZ zanim suka zaszła w ciąże, albo kiedy była w ciąży i można było zrobić sterylkę aborcyjna??? Temido, a Ustawa o Ochronie Zwierząt dopuszcza, a nie nakazuje usypianie ślepych miotów- powinnaś to wiedzieć, albo dobrze wczytać się w ustawę, bo takim stwierdzeniem siejesz zwykłą, propagandę. [quote name='Kama202']Brawo ŁTOnZ! A usypianie ślepych miotów, droga luto4 jest smutną koniecznością i obowiązkiem prawdziwego miłośnika zwierząt. Szkoda, że ktoś tego nie rozumie. Co z tego, że znajdziemy tym psiakom teraz domki. Może za parę lat te zwierzaki objawią sie w schronisku. Poza tym może juz byście dały W SPOKOJU pracować dziewczynom, bo ja i wielu Łodzian widzi olbrzymią poprawę w działaniach tej organizacji po zmianie decydentów.[/QUOTE] Sorki droga Kamo202, ale ja na twoim miejscu bym tak nie biła braw TOZ-owi, bo mnie to wygląda na zwykłe niedopatrzenie obowiązków wobec psów będących poniekąd pod opieką TOZ, skoro to on wytoczył owej pani sprawę do sadu. I powinnaś wiedzieć jako miłośniczka zwierząt, że, w pierwszym rzędzie powinno się stosować u suk antykoncepcje ( najskuteczniejsza jest sterylka), a nie kasować ślepe mioty. Ustawa dopuszcza, ale nie nakazuje usypianie ślepych miotów. Wiec idąc prawem logiki lepiej jest chyba zapobiegać niż usypiać. W tym wypadku TOZ nie zapobiegł, choć mógł. Tak,że nie bij tak ochoczo braw, bo taka sytuacja nie kręci żadnego miłośnika zwierząt. A co do tych szczeniaków to mam nadzieję, że jak znajda domki to zostanie dopilnowana kastracja i sterylizacja w odpowiednim czasie.
Kama202 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 (edited) Sorki droga Kamo202, ale ja na twoim miejscu bym tak nie biła braw TOZ-owi, bo mnie to wygląda na zwykłe niedopatrzenie obowiązków wobec psów będących poniekąd pod opieką TOZ, skoro to on wytoczył owej pani sprawę do sadu. I powinnaś wiedzieć jako miłośniczka zwierząt, że, w pierwszym rzędzie powinno się stosować u suk antykoncepcje ( najskuteczniejsza jest sterylka), a nie kasować ślepe mioty. Ustawa dopuszcza, ale nie nakazuje usypianie ślepych miotów. Wiec idąc prawem logiki lepiej jest chyba zapobiegać niż usypiać. W tym wypadku TOZ nie zapobiegł, choć mógł. Tak,że nie bij tak ochoczo braw, bo taka sytuacja nie kręci żadnego miłośnika zwierząt. A co do tych szczeniaków to mam nadzieję, że jak znajda domki to zostanie dopilnowana kastracja i sterylizacja w odpowiednim czasie.[/QUOTE] Dzięki za wykład! Wybacz, ale mnie nie kręci Wasz atak na Temidę i innych członków ŁtonZ-u. Bo tak naprawdę przenosicie prywatne anse czy już wręcz nienawiści. Jak się chce psa uderzyć- kij się znajdzie. Czyli każdym działaniom (równiez i Waszym) możnaby coś zarzucić. A szczeniaczki są śliczne, choć ja bym- niestety, je uśpiła, dla dobra innych już żyjących. Pozdrawiam. Edited August 12, 2012 by Kama202
szajbus Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Kij to ty znalazłas. Widzisz go tam, gdzie naprawde go nie ma.. Nie znam Temidy, nigdy nie miałam z nią do czynienia, wiec nie mam powodu mieć do niej jakiś ansów czy wyrażać jej jakieś pokłony, podziwy etc. To, że mam analityczny mózg i wyraziłam swoje zdanie to inna sprawa. Forum służy między innymi do tego , żeby analizować pewne przypadki, i zapobiegać konfliktowym sytuacjom na przyszłość. Wszak chodzi tu o pomoc dla zwierząt, a sprawa dotyczy właśnie pomocy i to oferowanej przez organizację pro zwierzęcą. Wyraziłam swoje zdanie, bo tak to widzę, a jeśli ty się dopatrzyłaś jakiś ataków to już twój problem. O jakich "WASZYCH" działaniach mówisz? Jeśli chodzi o mnie to jestem tzw wolnym strzelcem i proszę mnie nie przypisywać do jakiś tam "WAS, NAS" czy kogokolwiek. Zabolały cię moje argumenty? Bo co? Bo płynie z nich czysta logika, a nie bicie braw na nieudanym koncercie?
Kama202 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Przykro mi ale nie zrozumiałaś, (bądź udajesz) sensu mojej wypowiedzi. Twoja elokwencja mnie nie poraża i twój analityczny mózg także. I nie udawaj, że nie jestes "stroną" w tym sporze, bo jesteś! Już chociażby jako TWA luty i tej drugiej (chwilowo nie zbanowanej). I szkoda, że nie znasz Temidy i z Nią nie miałaś nic do czynienia, bo gdybyś miala- pewnie byś zmieniła zdanie na wiele tematów.eot
szajbus Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Kama202']Przykro mi ale nie zrozumiałaś, (bądź udajesz) sensu mojej wypowiedzi. Twoja elokwencja mnie nie poraża i twój analityczny mózg także. I nie udawaj, że nie jestes "stroną" w tym sporze, bo jesteś! Już chociażby jako TWA luty i tej drugiej (chwilowo nie zbanowanej). I szkoda, że nie znasz Temidy i z Nią nie miałaś nic do czynienia, bo gdybyś miala- pewnie byś zmieniła zdanie na wiele tematów.eot[/QUOTE] Kama bardzo proszę nie dopisywać mnie do jakiś TWA luty i kogoś tam jeszcze, bo sobie tego nie życzę. Jeśli nie wstrzeliłam się w tok twojego rozumowania to trudno, ale nie życzę sobie żebyś mnie przypisywała do tworów twojej wyobraźni. Ona mnie kompletnie nie interesuje. W sporze jestem, a jakże i wcale tego nie kryję. Nie zgadzam się bowiem ze stosowaniem spychotechniki TOZ na Bogu ducha winna kobietę, która chciała pomóc szczeniakom, założyła im wątek i szukała domów. Ja nie oceniam całości pracy Temidy, nie znam jej, jednak w tej sytuacji, na tym wątku nie podoba mi się stosowanie wcześniej wspomnianej przez mnie spychotechniki. A czy by ją zastosowała wobec luty czy innej dogomaniaczki to już nie ma znaczenia. Liczy się fakt. Nie znam szczegółów sprawy, oceniam to co napisane jest na tym wątku i mam prawo mieć swoje zdanie. Póki co, na dogomanii nikt nie wprowadził cenzury i zakazu wypowiadania się, nawet jeśli te wypowiedzi są rzeczową krytyką. Pokaz mi w moich wypowiedziach brak logicznego myślenia tylko typowe czepialstwo, którego się na siłę doszukujesz. Naprawdę nie rozumiem twoich wypowiedzi.
luta4 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Nie będę dyskutowała z temidą ,której nie znam i na oczy nie widziałam kobieta prosiła mnie o pomoc 2 dni przed założeniem wątku i nie wiem który wet uspiłby zdrowe 8 tyg szczylki.jestem zadowolona ze nie musze tam chodzić i wydawać prywatnych pieniędzy . Mam nadzieje ze się nigdy nie spotkamy w realu.
Temida Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Luto Też mam taką nadzieję że nigdy się nie spotkamy w realu, wystarczy to co naplotłaś na policjach, do ludzi itd. i też nie mam zamiaru tu dyskutować bo nie mam na to zwyczajnie czasu. Natomiast dla wyjaśnienia. Sytuacja u tej Pani jest niedbalstwem poprzedniej interweniującej, która była tu na wątku twierdząc że tej Pani pomagała, co jest akurat nieprawdą i Pani to potwierdziła. Na szczęście tej Pani już nie ma w naszych szeregach. Nie jeżdżę na wszystkie interwencje, jestem na większości w Łodzi i na prawie wszystkich na wsiach natomiast na tej nie byłam, nie dostaliśmy wyroku i nie byliśmy poinformowani o terminie rozpraw. To błąd osoby interweniującej, że nie podjęła się udzielenia pomocy tylko zadziałała w ten sposób, ale to właśnie stara szkoła co niektórych, nie moja. Na wyrok sądu nie mamy wpływu bo sądu są niezawisłe. Musiały być takie przesłanki skoro tak zadecydowano. Wiem że złożona jest apelacja, sprawa zostanie przedstawiona zgodnie ze stanem obecnym i należy poczekać na wyrok. Ze swojej strony zapewniam, że osobiście będę tą sprawę nadzorować. Jeszcze w tym tygodniu osobiście jadę do tej Pani z moim inspektorem, porobimy maluszkom zdjęcia i ogłoszenia, bo nie chciałabym być posądzona o naruszenie praw autorskich czego niestety mogę się spodziewać. Nie wymagam aby ktoś mnie lubił czy bił pokłony co było wymagane za wcześniejszych władz liczy się POMOC I CZYNY to zwierzaki oceniają i zapewniam że na zwierzętach zależy mi jak na nikim bo widziałam Luto co wcześniej nasmarowałaś oceniając mnie bezpodstawnie bo jak sama piszesz mnie nie znasz. Bardzo proszę tylko pozwól nam pracować w spokoju, bez tej całej otoczki nienawiści, dla zwierzaków jeśli jak piszesz są dla Ciebie ważne bo naprawdę dajemy zwierzakom 100% siebie.
luta4 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Jeżeli masz ochotę możesz śmiało korzystać z tych zdjęc ja nie jestem żadną pieniaczką nie wiem o jakie zeznania na policji ci chodzi bo z reguły na wszystko co mówię tym bardziej w urzędach mam potwierdzenie. Temido na .razie to ty mnie atakujesz bez powodu.moja wina bo chciałam pomóc zwierzakom i nie zapytałam cie o zgode. Mam pytanie skoro nie pozwalałam tej kobiecie uśpić ślepego miotu to z tego powodu że o nim nie wiedziałam a gdzie ona była skoro wie że takie rzeczy się praktykuje mogła to zrobić osobiście
Recommended Posts