pumcia02 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 słuchajcie! jest podobno jeden domek gdzie pani jest baaardzo zainteresowana. gdzies w szczecinie czy cus :) a tak z dzisiejszego dnia! faktura została wystawiopna na 1200zł!!! czyli wszystko mamy już pokryte! dług ten co bylo mowione to jednak jest za Finka i Apsika razem. a co do Finka to tak dr Sterna nie wzial nawet grosza za badanie wizyte itd. lecznica z kolei funduje opatrunki :) licza nam praktycznie tylko pobyt psa w lecznicy i chyba antybiotyki. nie wiem jak bedzie dalej z gipsem itd tzn czy bedziemy za to placic ale jesli nawet to chyba juz za duzo pieniedzy nie bedzie potrzeba :) co do Apsika. Fundacja Azylu zobowiązala się zapłacić za leczenie a za pobyt Apsika w lecznicy nie zapłacą. nie wiem jeszcze jaka to będzie suma w rezultacie do zapłacenia. dlatego mam tez tu prosbe, czy pieniążki z bazarku dla Finka mogłyby wplynac na skarpete Apsika? :oops: tzn na razie moze sie z tym wstrzymajmy dopoki nie bedzie wiadome ile dokladnie potrzeba. jestem niesamowicie zadowolona ze wszystko się udaje :multi::multi::multi: dzieki wam wszystkim!!!! :lol::lol::lol: Quote
czarna anda Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Hejka dawno sie nie odzywalam bo jakos tak wyszlo w wersji priv male sprostowania do do Finka Co do Lapy - nie fundacja chciala zeby obcieli !!! i nikt nie mowil ze za amputacje tak za leczenie nie placa !!!- ogolnie fundacja ma brak kasy przynajmniej tak mowia - tylko pierwszy wet ktory wiedzial Finka - czyli lekarz szpitalny uznal ze Lapa jest martwa znaczy ze doszlo do martwicy tkanek / nie sprawdzil tego i za moja namowa zrobiono rtg Lapy / - czesto tak jest same wiecie - latwielj szybciej =- bo to pies bez domu itp itd Zadzwonila z tym do mnei agnieszka wiec od razu zaczelam dzialania - znaczy telefony do lecznicy, lekarza szpitalnego wszystkich swietych ze zaraz bede i prosze o nie amputowanie lapy poniewaz z ramienia fundacji ja od teraz odpowiadam za Finka i ze mna jest w tej sprawei kontakt z upowanienia agnieszki B= gdyby nie to finek juz dawno bylby bez lapy. a proszenie ewy Pikulskiej o pomoc - hmmm prosilam juz razy kilka miedzye innymi w sprawie rufusa i pewno gdyby przyjeli go wtedy na sggw Rufys zylby ale pani ewa odmowila bo procedury... brrrrrrrrr Procedury tez mowily ze lapa ma byc amputowana i coz czasem procedury trza zmieniac - zatem ewie pikulskiej podziekujmy i nie prośmy bo jesli jej nie pozwola to sama paluchem nie kiwnie. jako ze mialam przyjemnośc poznac dr sterne - tak sie sklada ze wlasnie przyjmouje w lecznicy w ktorej przebywal Finek musialam sie do niego dostac poza kolejnoscia co bylo trudne bo zapisy sa n amiesiac przed!!berdzo mi pomogl z Anda - swietny wet i dobry czlek pomimo ze troche malomowny :) poprosilam go zeby Fina zobaczyl -i nie odmowil !!!! dzieki wielkie dla niego bo to od jego decyzji zalezaly losy lapy Finka !!! pojechalam i bylam przy konsultacjach - stwierdzil ze lapa nie nadaje sie do operacji z tego powodu ze nie ma jak lapac kosci - roztrzaskane. jako ze to pies mlody . sprostowanie [B]ma okolo roku a nie 3 lata[/B] -jest szansa ze po regeneracji tkanek i powstawaniu w miejscu ubytkow skory oraz miesni -ziarniny mozna bedzie wlozyc lape w regularny gips - w tej chwili jest w czesci nalozony gips oraz dziura w miejscu rany tak zeby mozna ja bylo ozonowac i stale monitorowac ziarnine Magda - kochana dfziewczyna zabrala go zaraz po naszej wizycie wizycie w pytaniu na snaidanie do siebie na DT!!!/ ja mam w tej chwili 7 psiakow i 6 kotow ;) / nie moglam zatem zabrac do sama po okolo jeszcze dwoch tygodniach zmiany opatrunku - mam nadzieje bedzie mozna zaczac ustawic noge w gipsie i dac jej szanse na zrastanie kosci Pani ze szczecina zabiera Finka do siebie !!! rozmawialam z nia zaraz po pytaniu na sniadanie / super kobitka czezka juz na Fina z niecierpliwościa!!!!/ z pelna w tej sprawie odpowiedzialnosci ze lapa moze nie odzyskac 100 sprawnosci - Madzia u ktorej jest Finek jedzie do rodziny do Gdanska i zabierze Fina ze soba jesli przyjdzie czas na adopcje. / mam nadzieje ze mozena bedzie na swieta !! dzieki ze znajdzie sie ktos kto zabierze magde z Finem w ten piatek bo ja jestem na szkoleniu w poniedzielek znowu bede mogla DZIEKI WIELKIE DLA AFN !!! ZEBRANO CALA KASE CZYLI 1200 ZA FINKA ZOSTALO JESZCZE 300!!! Quote
czarna anda Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Sprostowanie - mam fakture z Apsika - nie wiadomo ile zaplaca - nikt tego jeszcze nie powiedzial faktem natomiast jest ze dzisiaj bylam jedyna osoba ktora zainteresowala sie sprawa platności za apsika a to ni ejest w tym wypadku wina fundacji czyli jej zarzadu / trzeba byc obetywnym / rozmawialam z Panem tadeuszem i jade z ta Faktura do Fundacji w niedziele i wtedy bedzie mozna powiedziec ile bedzie zaplacone a ile nie- trzeb abedzie przeanalizowac fakture i stwierdzic na ile było w tym leczenie a na ile hotelowanie czyli oczekiwanie bez leczenia na decyzje. - tak jest w fundacji - bez wzgledu na moje z tym wypadku zdanie czy to jest dobre czy zle. po 10 dniach pobytu Apsika lecznica dostala info ze Fundacja nie bedzie pokrywac dalaszych kosztow trzymania psa bez wskazan do leczenia - i tak jest napisane w karcie psa ltora mam wraz z faktura. i ta kwota moze byc problemem. poczekajmy do rzeczywistego rozwoju sytacji - mam swoje zdanie co do pewnych spraw w fundacji ale nikt jeszcze nie rzekl slowa ile zaplaci z apsika zatem luzik do niedzieli :) ] mam za apsika fakture na fundacje tak ze nie wiem na ile mozna bedzie akurat zbierac n aten cel bo faktury nie bedzie buzka iw Quote
czarna anda Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 J[U][B]est w tej chwili w lecznicy na powstancow nowy pies - nazwalam go LUCKY - trafila do ewidencji fundacji - zabralam go z drogi jadac wczoraj po Finka i Magde - potracil go jakis skurwisyn i nawet nie zwolnil - zgarnelam psa z drogi ma rozwalone biodro i zebra oraz nie sika - mam nadzieje ze to wstrzas po uyrazie a nie jakies wewtetrzne obrazenia To piekny czarny onek - o najbardziej smutnych oczach jakie widzialam - dostal szanse i trzeb abedzie pomoc zebrac na jego leczenie jestem jutro u niego - beda nastawiac mu biodro i mam nadzieje ze obejdzie sie bez osteosyntezy czyli operacji biodra / choc czesto bywa ze same natawienie nic nie daje / ma tez babeszjoze jakoby tego bylo malo To okolo 5 letni ONek - chce go zabrac do kawy czy herbaty za tydzien a jesli jego stan nie pozwoli to zaraz po siwetach do pytania na sniadane - znosi swoj bol bardzo dzielnie !!!! boli go okropnie ma obite zebra, wstrzas, i te biodro ktore straszniiiieeee go boli a pomimo tego dzisiaj mnie poznal i cieszyl sie delikatnie merdajac ogonkiem czy mozna mu zalozyc konto w AFN - nie wiem jak to zrobic Jutro bede miala zdjecia psiaka - chetnie umieszcze ale jak to ja - nie umie zrobic tego sama zatem pls o help !!! [/B][/U][B]Magda z Finkiem wczoraj jechaly z psiakiem tak ze mialam w aucie 3 bidy bo jeszcze wiozlam psiaka z chorymi nerkami na kroplowe znaczy wesoly autobus :) [/B] ten psiak o ktorym pislam powyzej LUCKY z wypadku jest takze w ewidencji fundacji od wczoraj - pomozcie prosze zebrac na niego fundusz a ja obiecuje znalezc mu domek tak jak dla Finka ;) kazda kwota bedzie superek - zawsze to cegielka na jego normalne chodzenie oraz adopcje - bo to sliczny i spokojny psiak ktory wciaz jeszcze ma sporo ufności w swoich pieknych spokojnych oczach !! mam zapewnienie ze jesli trzeba bedzie konsultacji ortopedycznych to dopilnuje zeby trafil w odpowiednie rece Jestem u niego codziennie oprocz piatku i postaram sie go wyczescac z plataniny koltunow , i rzepow siersc byla cala w kleszczach - jesli nie umarlby z glodu lub tez od prtzejechanai nastepnego samochodu do umarlby w meczarniach na babeszjoze .... ma farta - dlatego LUCKU ma na imie :) jutro nowy jego watek oraz seria zdejeć !!!!! Quote
Figa Bez Maku Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Cóż za wspaniała nowina:multi: znalazł się domek dla Fina:loveu: Lecz drugi piesek jest w potrzebie:placz: Lucky ....co będzie z nim? nie wiem:roll: Quote
asiak Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Cóż za wspaniała nowina:multi: znalazł się domek dla Fina:loveu: Lecz drugi piesek jest w potrzebie:placz: Lucky ....co będzie z nim? nie wiem:roll:[/quote] piękny wierszyk:loveu: cco za talent:lol: Quote
asiak Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 super wieści:loveu: Finus pewnie szaleje ze szczęścia:loveu: buziaki dla Finka:loveu: Quote
pumcia02 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 no w koncu Iwona się pokazałas. zdjecia mi przyslij na maila [email][email protected][/email] i je wstawie na reszcie wszystko bedzie wiadome z pierwszej ręki :) przepraszam za wszystkie niedopowiedzenia, po prostu dowiadujac się od kilku osob o losach psa... mogly wyniknąć jakies nieporozumienia. Finek ma rok? w sumie to dobra wiadomosc, ale zabkow to on nie ma takich "młodych"... z reszta nikt nigdy idealnie nie okresli w jakim wieku jest pies jesli nie mial go od szczeniaka... Quote
pumcia02 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Cóż za wspaniała nowina:multi: znalazł się domek dla Fina:loveu: Lecz drugi piesek jest w potrzebie:placz: Lucky ....co będzie z nim? nie wiem:roll:[/quote] super wierszyki :D Quote
czarna anda Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Finek to gówniarz ;) zabki ma bialusie ale widac ze lubi patyki zatem kamienie i patyki mu troche starly tu i owdzie :) :) nie wiem czy magda potwierdzi ale jak ze mna chodzil na spacery jeszcze w lecznicy to chcial lapac przez swoj klosz patyki i jeszcze za nimi biegac :) zdjecia przesle jeszcze dzisiaj napewno !!!! Pies jest cudny i ma spokoj grabarza w sobie - dal sie zebrac z ulicy, pomimo tego ze bolalo jak diabli !!! gryzl swoje lapy zeby mnie nie ugryzc - dzielny maluch !!! w lecznicy pani doktor stwierdzila ze to aniol w psiej skorze - wszystko sobie daje zrobic a widac ze cierpi bardzo !!! Ucaluje go od was w nos jak bede dzisiaj popoludniu - poprosze magde od Fina jesli bedzie jutro na zmianie opatrunku zeby do niego zeszla na dol i zobaczyla naocznie :)_ buziaki dla was wszystkich Quote
czarna anda Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 a za male znieksztalcenia mariolka nic sie nie stało :) skąd mogłaś wiedzieć to ja sie z lekka ostatnio ukrywałam :) Dzieki ci ze założyłaś watek Fina i za twoja pomoca i was wszystkich udalo sie zebrać na Fina pelna kaske :) Nio i dzieki Magdzie - ktora zabrala Fina do siebie nie ma wiekszych kosztow zwiazanych z leczeniem a to takze bardzo bardzo wazne :) Wogole fajnie miec takich pomagaczy jak tu wszyscy!!:) buziaki Quote
Hakita Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Wspaniale, że jest szansa na szczeście i domek dla Finusia...:loveu: Bardzo się cieszę!!! :multi: Martwię się o Apsika...:-( Martwię się o nową bidulkę Lucky...:-( Ale wierzę, że wszystko pozytywnie się zakończy... Quote
MagYa^^ Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Finku, piekny Finku! Zdorowiej i do cudownego domku sie wybieraj :) Urocze stworzenie :))):loveu: Quote
diana79 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 a co jest z Apsikiem poza jego ogromnym długiem? ma już nowy dom ? Quote
Figa Bez Maku Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Czarna Anda uważa Finusia za gówniarza:mad: chyba go nie poważa :shake: że tak się mówić odważa:crazyeye: :evil_lol: Quote
Hakita Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='diana79']a co jest z Apsikiem poza jego ogromnym długiem? ma już nowy dom ?[/quote] Niestety nie...:shake: :placz: Domek dla Apsika jest pilnie potrzebny... Quote
_beatka_ Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 fineczku biegnij na pierwszą stronę!!!!!!!!!! Quote
pumcia02 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 domek mamy, kasa splacona, teraz jest na tymczasie :))) super :) jeszcze tylko czekamy az lapka sie zagoi i bedzie mozna "wrzucic" w gips psiaka Quote
Hakita Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Super...:loveu: Ucałowania dla Fineczka...:loveu: Quote
Rymonka Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Wieści rewelacja!!!! Finuś chłopie... zmykaj na pierwszą!!!! Dużo dużo dużo...x 100 dużo zdrówka życzę!!!!:loveu: Quote
czarna anda Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Bylysmy dzisiaj z magda i finem na zmianie opatrunku - noga sie goi :) ale trzeba bedzie poczekac z adopcja okolo 2 tygodnie bo musi zarosnac rana aby mozna bylo wlozyc w gips !!! mam nadzieje ze pani ze szczecina poczeka!!! Natomiast martwie sie o Luckiego ktory jest teraz w lecznicy n amiejscu Fina !!! Ma nastawione biodro jednak nie chce stac !!1 Weci martwia sie czy to jednak nie sprawa miednicy lub kregoslupa !! / nie daj Bóg!!! / Sa zdjecia malego i mariolka wstawi je do nowego watku jak tylko znajdzie chwilke. Psiak jest anielski - czesalam go wczoraj okolo godziny usuwajac wszelkie syfy i koltuny z siersci , kupe kleszczy. Ma swierzbowca i grzybice - ale te lapy na ktorych nie chce stac Wczoraj wogole nie mogl stac , dzisiaj wyszlam z nim - magda mi pomogla bo sama nie dalabym rady - trtzeb ago podtrzymywac na reczniku bo sam ni ejest w stanie iśc - biodro w ten sposob ni eboli !!!! idzie tylko z recznikiem pod brzuszkiem - strasznie si emartwie bo w tej chwili koszty to juz 500 zlotych a jest tam dopiero 5 dni - za chwilke kaza nam znowu placic bo dlug za apsika wciaz jest a za nowego psiaka Lucu rosnsie ... Bardzo Was prosze o pomoc w zberaniu na leczenie .. - w tym wypadku to konieczne bo widac ze bedzie kosztowne - kazda kwota bedzie superek - zeby lecznica widziala ze jakos splywa - sa w stanie rozkladac na raty ... Psiak jest starszy wiec trzeba go szybko wyleczyc i wydaostac go z lecznicy / po wydaniu Finka w ciagu 2 tygodni Magda zgodzila sie zabrac Luckiego na jego miejsce wiec naprawde jest o co walczyc a ja stane na glowie zeby znalezc mu dom ... Tak mi przypomina maja Ande ze mam kluchy w gardle ilekrosc glaszcze po po cieplym starym madrym czarnym pyszczku ...a jego oczy !!! n azdzjeciu zobaczcie maja tylko smutku i rezygnacji ze serce peka !!! Quote
pumcia02 Posted March 31, 2007 Author Posted March 31, 2007 [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/7937/s5001537wk6.jpg[/IMG] [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/603/s5001538zh7.jpg[/IMG] [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/8362/s5001539xx5.jpg[/IMG] [IMG]http://img464.imageshack.us/img464/8814/s5001540ex8.jpg[/IMG] [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/1482/s5001544du4.jpg[/IMG] Quote
czarna anda Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 mariolka zamiescisz nowy post z Luckim ?? iw Quote
siekowa Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 mariolka dziś się z tym niewyrobiła i pewnie dopiero jutro jak wróci z azylu bedzie mogła to zrobić :( Quote
Recommended Posts