Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słuchajcie! jest podobno jeden domek gdzie pani jest baaardzo zainteresowana. gdzies w szczecinie czy cus :)
a tak z dzisiejszego dnia!
faktura została wystawiopna na 1200zł!!! czyli wszystko mamy już pokryte!
dług ten co bylo mowione to jednak jest za Finka i Apsika razem. a co do Finka to tak dr Sterna nie wzial nawet grosza za badanie wizyte itd. lecznica z kolei funduje opatrunki :) licza nam praktycznie tylko pobyt psa w lecznicy i chyba antybiotyki. nie wiem jak bedzie dalej z gipsem itd tzn czy bedziemy za to placic ale jesli nawet to chyba juz za duzo pieniedzy nie bedzie potrzeba :)
co do Apsika. Fundacja Azylu zobowiązala się zapłacić za leczenie a za pobyt Apsika w lecznicy nie zapłacą. nie wiem jeszcze jaka to będzie suma w rezultacie do zapłacenia. dlatego mam tez tu prosbe, czy pieniążki z bazarku dla Finka mogłyby wplynac na skarpete Apsika? :oops: tzn na razie moze sie z tym wstrzymajmy dopoki nie bedzie wiadome ile dokladnie potrzeba.
jestem niesamowicie zadowolona ze wszystko się udaje :multi::multi::multi:
dzieki wam wszystkim!!!! :lol::lol::lol:

• Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hejka
dawno sie nie odzywalam bo jakos tak wyszlo w wersji priv
male sprostowania do do Finka
Co do Lapy - nie fundacja chciala zeby obcieli !!! i nikt nie mowil ze za amputacje tak za leczenie nie placa !!!- ogolnie fundacja ma brak kasy przynajmniej tak mowia - tylko pierwszy wet ktory wiedzial Finka - czyli lekarz szpitalny uznal ze Lapa jest martwa znaczy ze doszlo do martwicy tkanek / nie sprawdzil tego i za moja namowa zrobiono rtg Lapy / - czesto tak jest same wiecie - latwielj szybciej =- bo to pies bez domu itp itd Zadzwonila z tym do mnei agnieszka wiec od razu zaczelam dzialania - znaczy telefony do lecznicy, lekarza szpitalnego wszystkich swietych ze zaraz bede i prosze o nie amputowanie lapy poniewaz z ramienia fundacji ja od teraz odpowiadam za Finka i ze mna jest w tej sprawei kontakt z upowanienia agnieszki B= gdyby nie to finek juz dawno bylby bez lapy. a proszenie ewy Pikulskiej o pomoc - hmmm prosilam juz razy kilka miedzye innymi w sprawie rufusa i pewno gdyby przyjeli go wtedy na sggw Rufys zylby ale pani ewa odmowila bo procedury... brrrrrrrrr
Procedury tez mowily ze lapa ma byc amputowana i coz czasem procedury trza zmieniac - zatem ewie pikulskiej podziekujmy i nie prośmy bo jesli jej nie pozwola to sama paluchem nie kiwnie.

jako ze mialam przyjemnośc poznac dr sterne - tak sie sklada ze wlasnie przyjmouje w lecznicy w ktorej przebywal Finek musialam sie do niego dostac poza kolejnoscia co bylo trudne bo zapisy sa n amiesiac przed!!berdzo mi pomogl z Anda - swietny wet i dobry czlek pomimo ze troche malomowny :) poprosilam go zeby Fina zobaczyl -i nie odmowil !!!!
dzieki wielkie dla niego bo to od jego decyzji zalezaly losy lapy Finka !!!

pojechalam i bylam przy konsultacjach - stwierdzil ze lapa nie nadaje sie do operacji z tego powodu ze nie ma jak lapac kosci - roztrzaskane.

jako ze to pies mlody . sprostowanie [B]ma okolo roku a nie 3 lata[/B] -jest szansa ze po regeneracji tkanek i powstawaniu w miejscu ubytkow skory oraz miesni -ziarniny mozna bedzie wlozyc lape w regularny gips - w tej chwili jest w czesci nalozony gips oraz dziura w miejscu rany tak zeby mozna ja bylo ozonowac i stale monitorowac ziarnine

Magda - kochana dfziewczyna zabrala go zaraz po naszej wizycie wizycie w pytaniu na snaidanie do siebie na DT!!!/ ja mam w tej chwili 7 psiakow i 6 kotow ;) / nie moglam zatem zabrac do sama
po okolo jeszcze dwoch tygodniach zmiany opatrunku - mam nadzieje bedzie mozna zaczac ustawic noge w gipsie i dac jej szanse na zrastanie kosci
Pani ze szczecina zabiera Finka do siebie !!! rozmawialam z nia zaraz po pytaniu na sniadanie / super kobitka czezka juz na Fina z niecierpliwościa!!!!/ z pelna w tej sprawie odpowiedzialnosci ze lapa moze nie odzyskac 100 sprawnosci - Madzia u ktorej jest Finek jedzie do rodziny do Gdanska i zabierze Fina ze soba jesli przyjdzie czas na adopcje. / mam nadzieje ze mozena bedzie na swieta !!

dzieki ze znajdzie sie ktos kto zabierze magde z Finem w ten piatek bo ja jestem na szkoleniu w poniedzielek znowu bede mogla
DZIEKI WIELKIE DLA AFN !!! ZEBRANO CALA KASE CZYLI 1200 ZA FINKA ZOSTALO JESZCZE 300!!!

Posted

Sprostowanie - mam fakture z Apsika - nie wiadomo ile zaplaca - nikt tego jeszcze nie powiedzial faktem natomiast jest ze dzisiaj bylam jedyna osoba ktora zainteresowala sie sprawa platności za apsika a to ni ejest w tym wypadku wina fundacji czyli jej zarzadu / trzeba byc obetywnym / rozmawialam z Panem tadeuszem i jade z ta Faktura do Fundacji w niedziele i wtedy bedzie mozna powiedziec ile bedzie zaplacone a ile nie- trzeb abedzie przeanalizowac fakture i stwierdzic na ile było w tym leczenie a na ile hotelowanie czyli oczekiwanie bez leczenia na decyzje. - tak jest w fundacji - bez wzgledu na moje z tym wypadku zdanie czy to jest dobre czy zle.
po 10 dniach pobytu Apsika lecznica dostala info ze Fundacja nie bedzie pokrywac dalaszych kosztow trzymania psa bez wskazan do leczenia - i tak jest napisane w karcie psa ltora mam wraz z faktura.
i ta kwota moze byc problemem.
poczekajmy do rzeczywistego rozwoju sytacji - mam swoje zdanie co do pewnych spraw w fundacji ale nikt jeszcze nie rzekl slowa ile zaplaci z apsika zatem luzik do niedzieli :) ]
mam za apsika fakture na fundacje tak ze nie wiem na ile mozna bedzie akurat zbierac n aten cel bo faktury nie bedzie
buzka
iw

Posted

J[U][B]est w tej chwili w lecznicy na powstancow nowy pies - nazwalam go LUCKY - trafila do ewidencji fundacji - zabralam go z drogi jadac wczoraj po Finka i Magde - potracil go jakis skurwisyn i nawet nie zwolnil - zgarnelam psa z drogi ma rozwalone biodro i zebra oraz nie sika - mam nadzieje ze to wstrzas po uyrazie a nie jakies wewtetrzne obrazenia
To piekny czarny onek - o najbardziej smutnych oczach jakie widzialam - dostal szanse i trzeb abedzie pomoc zebrac na jego leczenie
jestem jutro u niego - beda nastawiac mu biodro i mam nadzieje ze obejdzie sie bez osteosyntezy czyli operacji biodra / choc czesto bywa ze same natawienie nic nie daje /
ma tez babeszjoze jakoby tego bylo malo
To okolo 5 letni ONek - chce go zabrac do kawy czy herbaty za tydzien a jesli jego stan nie pozwoli to zaraz po siwetach do pytania na sniadane -
znosi swoj bol bardzo dzielnie !!!! boli go okropnie ma obite zebra, wstrzas, i te biodro ktore straszniiiieeee go boli a pomimo tego dzisiaj mnie poznal i cieszyl sie delikatnie merdajac ogonkiem

czy mozna mu zalozyc konto w AFN - nie wiem jak to zrobic
Jutro bede miala zdjecia psiaka - chetnie umieszcze ale jak to ja - nie umie zrobic tego sama zatem pls o help !!!

[/B][/U][B]Magda z Finkiem wczoraj jechaly z psiakiem tak ze mialam w aucie 3 bidy bo jeszcze wiozlam psiaka z chorymi nerkami na kroplowe znaczy wesoly autobus :)

[/B]

ten psiak o ktorym pislam powyzej LUCKY z wypadku jest takze w ewidencji fundacji od wczoraj - pomozcie prosze zebrac na niego fundusz a ja obiecuje znalezc mu domek tak jak dla Finka ;)
kazda kwota bedzie superek - zawsze to cegielka na jego normalne chodzenie oraz adopcje - bo to sliczny i spokojny psiak ktory wciaz jeszcze ma sporo ufności w swoich pieknych spokojnych oczach !!
mam zapewnienie ze jesli trzeba bedzie konsultacji ortopedycznych to dopilnuje zeby trafil w odpowiednie rece
Jestem u niego codziennie oprocz piatku i postaram sie go wyczescac z plataniny koltunow , i rzepow siersc byla cala w kleszczach - jesli nie umarlby z glodu lub tez od prtzejechanai nastepnego samochodu do umarlby w meczarniach na babeszjoze ....
ma farta - dlatego LUCKU ma na imie :)

jutro nowy jego watek oraz seria zdejeć

!!!!!

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Cóż za wspaniała nowina:multi:
znalazł się domek dla Fina:loveu:
Lecz drugi piesek jest w potrzebie:placz:
Lucky ....co będzie z nim? nie wiem:roll:[/quote]

piękny wierszyk:loveu: cco za talent:lol:

Posted

no w koncu Iwona się pokazałas. zdjecia mi przyslij na maila [email][email protected][/email] i je wstawie
na reszcie wszystko bedzie wiadome z pierwszej ręki :)
przepraszam za wszystkie niedopowiedzenia, po prostu dowiadujac się od kilku osob o losach psa... mogly wyniknąć jakies nieporozumienia.
Finek ma rok? w sumie to dobra wiadomosc, ale zabkow to on nie ma takich "młodych"... z reszta nikt nigdy idealnie nie okresli w jakim wieku jest pies jesli nie mial go od szczeniaka...

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Cóż za wspaniała nowina:multi:
znalazł się domek dla Fina:loveu:
Lecz drugi piesek jest w potrzebie:placz:
Lucky ....co będzie z nim? nie wiem:roll:[/quote]
super wierszyki :D

Posted

Finek to gówniarz ;) zabki ma bialusie ale widac ze lubi patyki zatem kamienie i patyki mu troche starly tu i owdzie :) :) nie wiem czy magda potwierdzi ale jak ze mna chodzil na spacery jeszcze w lecznicy to chcial lapac przez swoj klosz patyki i jeszcze za nimi biegac :)

zdjecia przesle jeszcze dzisiaj napewno !!!!
Pies jest cudny i ma spokoj grabarza w sobie - dal sie zebrac z ulicy, pomimo tego ze bolalo jak diabli !!! gryzl swoje lapy zeby mnie nie ugryzc - dzielny maluch !!! w lecznicy pani doktor stwierdzila ze to aniol w psiej skorze - wszystko sobie daje zrobic a widac ze cierpi bardzo !!!
Ucaluje go od was w nos jak bede dzisiaj popoludniu - poprosze magde od Fina jesli bedzie jutro na zmianie opatrunku zeby do niego zeszla na dol i zobaczyla naocznie :)_
buziaki dla was wszystkich

Posted

a za male znieksztalcenia mariolka nic sie nie stało :) skąd mogłaś wiedzieć to ja sie z lekka ostatnio ukrywałam :)
Dzieki ci ze założyłaś watek Fina i za twoja pomoca i was wszystkich udalo sie zebrać na Fina pelna kaske :)
Nio i dzieki Magdzie - ktora zabrala Fina do siebie nie ma wiekszych kosztow zwiazanych z leczeniem a to takze bardzo bardzo wazne :)

Wogole fajnie miec takich pomagaczy jak tu wszyscy!!:)
buziaki

Posted

Wspaniale, że jest szansa na szczeście i domek dla Finusia...:loveu:
Bardzo się cieszę!!! :multi:
Martwię się o Apsika...:-(
Martwię się o nową bidulkę Lucky...:-(
Ale wierzę, że wszystko pozytywnie się zakończy...

Posted

[quote name='diana79']a co jest z Apsikiem poza jego ogromnym długiem? ma już nowy dom ?[/quote]

Niestety nie...:shake: :placz: Domek dla Apsika jest pilnie potrzebny...

Posted

Bylysmy dzisiaj z magda i finem na zmianie opatrunku - noga sie goi :) ale trzeba bedzie poczekac z adopcja okolo 2 tygodnie bo musi zarosnac rana aby mozna bylo wlozyc w gips !!! mam nadzieje ze pani ze szczecina poczeka!!!

Natomiast martwie sie o Luckiego ktory jest teraz w lecznicy n amiejscu Fina !!! Ma nastawione biodro jednak nie chce stac !!1 Weci martwia sie czy to jednak nie sprawa miednicy lub kregoslupa !! / nie daj Bóg!!! / Sa zdjecia malego i mariolka wstawi je do nowego watku jak tylko znajdzie chwilke.
Psiak jest anielski - czesalam go wczoraj okolo godziny usuwajac wszelkie syfy i koltuny z siersci , kupe kleszczy.
Ma swierzbowca i grzybice - ale te lapy na ktorych nie chce stac
Wczoraj wogole nie mogl stac , dzisiaj wyszlam z nim - magda mi pomogla bo sama nie dalabym rady - trtzeb ago podtrzymywac na reczniku bo sam ni ejest w stanie iśc - biodro w ten sposob ni eboli !!!!
idzie tylko z recznikiem pod brzuszkiem - strasznie si emartwie bo w tej chwili koszty to juz 500 zlotych a jest tam dopiero 5 dni - za chwilke kaza nam znowu placic bo dlug za apsika wciaz jest a za nowego psiaka Lucu rosnsie ...
Bardzo Was prosze o pomoc w zberaniu na leczenie .. - w tym wypadku to konieczne bo widac ze bedzie kosztowne - kazda kwota bedzie superek - zeby lecznica widziala ze jakos splywa - sa w stanie rozkladac na raty ...
Psiak jest starszy wiec trzeba go szybko wyleczyc i wydaostac go z lecznicy / po wydaniu Finka w ciagu 2 tygodni Magda zgodzila sie zabrac Luckiego na jego miejsce wiec naprawde jest o co walczyc a ja stane na glowie zeby znalezc mu dom ...

Tak mi przypomina maja Ande ze mam kluchy w gardle ilekrosc glaszcze po po cieplym starym madrym czarnym pyszczku ...a jego oczy !!! n azdzjeciu zobaczcie maja tylko smutku i rezygnacji ze serce peka !!!

Posted

[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/7937/s5001537wk6.jpg[/IMG]
[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/603/s5001538zh7.jpg[/IMG]
[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/8362/s5001539xx5.jpg[/IMG]
[IMG]http://img464.imageshack.us/img464/8814/s5001540ex8.jpg[/IMG]
[IMG]http://img515.imageshack.us/img515/1482/s5001544du4.jpg[/IMG]