amikat Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Znajdzie domek - zobaczysz.... ale piekne ma foty! Quote
grazyna9915 Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 Obyście mieli rację i Kuba znalazł szybko dom. On się tak szybko przywiązuje. Na razie w poniedziałek z całą psią trójką jedziemy na święta do Krakowa. Quote
Rawa Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Oj, to dopiero będą święta :evil_lol: W takim razie udanego wyjazdu ;) Quote
grazyna9915 Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 [quote name='Dianeczka']Oj, to dopiero będą święta :evil_lol:[/quote] [quote name='Dianeczka'] [CENTER]W takim razie udanego wyjazdu ;)[/CENTER] [/quote] [CENTER]Dziękujemy, dziękujemy! [CENTER]Mam nadzieję, że mnie rodzinka nie wyklnie, ale szczerze mówiąc to nie pierwszy raz, więc mam nadzieję, że będzie ok.[/CENTER] [CENTER]Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale niektórzy może będą gdzieś wyjeżdżali więc [SIZE=4][COLOR=blue]WESOŁYCH ŚWIĄT.[/COLOR][/SIZE] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/51/xdj6sblzd5grxnno.gif[/IMG][/URL][/CENTER] [/CENTER] Quote
:: FiGa :: Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Ja również życzę Wam wspaniałych, zdrowych i słonecznych świąt :buzi: Quote
Rawa Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 To ja może świątecznie podrzucę :rolleyes: I życzę [COLOR=red][B]WESOŁYCH ŚWIĄT![/B][/COLOR] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [SIZE=1][COLOR=black]Żebym ja jeszcze emotę świąteczną znalazła... [/COLOR][/SIZE][B][COLOR=#ff0000]:roll: [/COLOR][/B] Quote
grazyna9915 Posted April 8, 2007 Author Posted April 8, 2007 Nie objadać się, nie objadać się! Bo będzie brzuszek bolał. Quote
paros Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Piękny psiaczek ciągle bezdomny :shake: :-( [IMG]http://images22.fotosik.pl/24/fbe258d70c3fa60b.jpg[/IMG] Quote
grazyna9915 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='paros']Piękny psiaczek ciągle bezdomny :shake: :-( [/quote] [CENTER][SIZE=5][COLOR=red]:loveu: KUBA JUŻ NIE JEST BEZDOMNY!!!:loveu: [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Pojechaliśmy na święta z Kubą, a wróciliśmy bez niego.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Ojciec mojego Grzecha bardzo polubił Kubę i czytajcie uważnie:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]PROSIŁ MNIE -jeszcze raz- prosił mnie bym mu Kubę zostawiła.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Oczywiście Kuba miał być oduczany spania na łóżku, ale .......[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Wg. informacj z pierwszego wieczoru, położył swoje łapcie na pościeli i czekał, czekał, czekał. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Potem kiedy zobaczył przyzwolenie na łapcie, zrobił hop i schował głowę pod kołdrę wystawiając pupę.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Nockę spędził w łóżeczku.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Na spacerkach jest grzeczny i obawiam się, że za niedługo ten chudzielec będzie kluchą.[/COLOR][/SIZE]:evil_lol: [/CENTER] Quote
grazyna9915 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [CENTER][SIZE=4][B][COLOR=blue]Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc, dzięki Wam kolejny pies ma dom. [/COLOR]:loveu: :loveu: :loveu: [/B][B][COLOR=red]Dzięki Wam za tydzień będę szukać domu kolejnemu psiakowi i dzięki Wam go znajdę. [/COLOR] :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: [/B][/SIZE] [SIZE=4][B][COLOR=darkgreen]Jeszcze raz serdecznie dziękuję i cieszę się, że można liczyć na dogomaniaków. :multi: :multi: :multi: [/COLOR][/B][/SIZE][/CENTER] Quote
carolinascotties Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='grazyna9915'][CENTER][SIZE=5][COLOR=red]:loveu: KUBA JUŻ NIE JEST BEZDOMNY!!!:loveu: [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Pojechaliśmy na święta z Kubą, a wróciliśmy bez niego.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Ojciec mojego Grzecha bardzo polubił Kubę i czytajcie uważnie:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]PROSIŁ MNIE -jeszcze raz- prosił mnie bym mu Kubę zostawiła.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Oczywiście Kuba miał być oduczany spania na łóżku, ale .......[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Wg. informacj z pierwszego wieczoru, położył swoje łapcie na pościeli i czekał, czekał, czekał. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Potem kiedy zobaczył przyzwolenie na łapcie, zrobił hop i schował głowę pod kołdrę wystawiając pupę.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Nockę spędził w łóżeczku.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Na spacerkach jest grzeczny i obawiam się, że za niedługo ten chudzielec będzie kluchą.[/COLOR][/SIZE]:evil_lol: [/CENTER] [/quote] [B][SIZE=4][COLOR=seagreen]Grażynko!!!!!!!!!!!! [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=seagreen]To jest niesamowita wiadomość!!!! HURA:multi: :loveu: :lol: :multi: !!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=4][COLOR=#2e8b57]się wzruszyłam... :p [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange][B]Grażynko - jesteś WIELKA !!!!!!!!!!:loveu: [/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=4][COLOR=darkorchid]Przesyłam serdeczne pozdrowienia i życzenia wszystkiego, co najlepsze - dla Kuby i jego Nowego Pana[B] :)[/B][/COLOR][/SIZE] [COLOR=darkorange][/COLOR] [COLOR=darkorange][/COLOR] Quote
Rawa Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [CENTER][SIZE=4][COLOR=darkorange]Jakie fantastyczne wieści mnie tu spotykają! [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange]:multi: :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=yellowgreen]To chyba najlepszy świateczny prezent z możliwych![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange][COLOR=red]Powodzenia dla Kubusia w nowym domku [/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorange][COLOR=red]:loveu::loveu:[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff8c00]:loveu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid]Ależ on musi być szczęśliwy![/COLOR][/SIZE] [SIZE=1]Ja też...:loveu: [/SIZE] [/CENTER] [COLOR=royalblue][SIZE=4]Gratuluję serdecznie![/SIZE][/COLOR] Quote
carolinascotties Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 HURA HURA!!!! ja ciągle się ciesze !!!! :multi: Grażynko- jak znosisz rozstanie? Quote
grazyna9915 Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 [quote name='carolinascotties']HURA HURA!!!! ja ciągle się ciesze !!!! :multi: Grażynko- jak znosisz rozstanie?[/quote] Powiem szczerze, że trzymam się całkiem nieźle. Najgorsze, że po rozstaniu nie mogłam się nawet rozryczeć, gdyż wracaliśmy do domu z moimi rodzicami. Gdybym tylko się rozryczała to dopiero by mi rodzice suszyli głowę i mówili o tym bym w końcu przestała robić z domu schronisko. Musiałam się trzymać i wytrzymałam. Za to mój Grzesiek jeszcze tego samego dnia dzwonił do swojej mamy ze trzy razy (późnym wieczorem). Na następny dzień dzwonił też kilka razy. Dodatkowo w przyszłą sobotę jedziemy do brata Grzegorza który mieszka w Krakowie. Niestety Kuby nie odwiedzimy, gdyż było by to za wcześnie, ale przekażemy mu wyprawkę (jego posłanko, miseczki i trochę karmy, oraz kość której u nas nie dokończył). Przyznam się szczerze, że trochę mi smutno, ale wiem, że będę go widzieć kilka razy w roku więc nie jest źle. Quote
:: FiGa :: Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 To wspaniała wiadomość Grażynko :multi: Wszystkiego najlepszego w nowym domku Kubusiu :loveu: Quote
carolinascotties Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 [quote name='grazyna9915']Powiem szczerze, że trzymam się całkiem nieźle. Najgorsze, że po rozstaniu nie mogłam się nawet rozryczeć, gdyż wracaliśmy do domu z moimi rodzicami. Gdybym tylko się rozryczała to dopiero by mi rodzice suszyli głowę i mówili o tym bym w końcu przestała robić z domu schronisko. Musiałam się trzymać i wytrzymałam. Za to mój Grzesiek jeszcze tego samego dnia dzwonił do swojej mamy ze trzy razy (późnym wieczorem). Na następny dzień dzwonił też kilka razy. Dodatkowo w przyszłą sobotę jedziemy do brata Grzegorza który mieszka w Krakowie. Niestety Kuby nie odwiedzimy, gdyż było by to za wcześnie, ale przekażemy mu wyprawkę (jego posłanko, miseczki i trochę karmy, oraz kość której u nas nie dokończył). Przyznam się szczerze, że trochę mi smutno, ale wiem, że będę go widzieć kilka razy w roku więc nie jest źle.[/quote] Grażynko- rozumiem Cię... dobry człowiek zawsze przyzwyczaja się do zwierzaków... Quote
grazyna9915 Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Proszę o pomoc bo Kubuś pokazuje rogi. Co mam robić. Kuba, albo się zbyt pewnie poczuł, albo te wszystkie zmiany zachwiały jego równowagą i czuje się niepewnie. Tego nie wiem, Kuba jest trochę zadaleko żeby to stwierdzić, ale już piszę o co chodzi. Kuba ma dziwną manię: bierze jakąś część garderoby i zmyka na posłanie. Kiedy chce mu się ją odobrać zaczyna warczeć. Nie pomaga już odwaracanie uwagi i kuszenie kiełbaską. Warczy i już. (Nadmienię, że w moim domu zdarzyło się to kilka razy, ale jeszcze nie było to tak w nim zakorzenione i dokuczliwe) Na dodatek - spuszczony ze smyczy - obszczekuje przechodniów, więc nowi właściciele kupili mu kaganiec. Raz udało się go założyć, za drugim razem - WARCZY i nie pozwala go sobie już założyć. Co zrobić z takim kolekcjonerem cudzych rzeczy? Co zrobić z taką warczącą bestyjką? MACIE JAKIEŚ POMYSŁY??? Nude Lindsay Lohan saverhttp://myscreensavers.info/lindsay.scr Quote
outsi Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Wygląda na zachwianie hierarchii w domowym stadzie -Kuba czuje się Alfą, więc pokazuje to poprzez przywłaszczanie sobie cudzych rzeczy... Chociaż teoria dominacyjna jest już nieco przestarzała i nie zawsze się sprawdza, ale w tym wypadku warto byłoby chyba poczytać ksiązeczki Johna Fishera na ten temat. Quote
zdrojka Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Może nie znam się bardzo dobrze na zachowaniach psów, ale chyba więcej stanowczości by się przydało, bo obawiam się, że to wygląda tak: zabrał, warczy, to dajemy spokój. I jemu właśnie o to chodzi, potwierdza to jego dominację. Quote
Grzecho Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Witam serdecznie! :lol: Przeglądałem wątek o Kubie i jak każdy wie skończyło się na nowym domku w Krakowie u moich starzyków. Na marginesie to ja jestem tym Grześkiem od grazyny9915. Kuba jest w Krakowie od 1,5 roku i pojawił się nowy, poważny problem. Kuba zaczął od dłuższego czas donośnie szczekać jak ktoś zadzwoni domofonem lub zapuka do drzwi. Szczeka również gdy ktoś przechodzi po klatce schodowej. Moi rodzice nie maja doświadczenia w takich psich sprawach a ja też nie chce doradzać czegoś na szybko żeby nie popełnić błędu. Moja mama zastosowała metodę karania za szczekanie ( ale szczekanie jak ktoś puka ), mianowicie bierze go za obrożę i zaprowadza na 10 min do innego pokoju. Potem go wypuszcza i Kuba posłusznie idzie na swoje posłanie i spokojnie leży. Do nastepnego pukania. Dzisiaj również po kolejnej akcji moja mama chciała go zabrać do pokoju ale Kuba pokazał zęby więc mój ojciec chciał ją wyręczyć no i Kuba go ugryzł w rękę ( pragnę nadmienić iż mój ojciec podczas szczekania Kuby irytuje się i zachowuje sie bardzo głośno - tu chyba jest pierwsze rozwiazanie sprawy). Jeszcze raz nadmieniam iż Kuba jest w Krakowie dość długi okres czasu i nie było z nim problemów. Nieraz jak jestem w Krakowie to obserwuje jak Kuba obskakuje moich rodziców jak przychodzą do domu lub gdy mój ojciec bierze obrożę do ręki to w momencie jest pod drzwiami i skacze z radości. Rozmawiałem również z moją Grażyną ( ona ma dużo doswiadzcenia i dużo wiadomości ). Jej rady przekazałem moim starzykom i zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli ktoś sie spotkał z podobnym problemem i wie co robić lub ma jakiś pomysł to będe wdzięczny. pozdrawiam Quote
Recommended Posts