Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomocy....

Wodnik to stary owczarek z krakowskiego schroniska,

trafil tam 3 lata temu - po wypadku kiedy wpadł do studni - cos mi sie mało prawdopodobne wydaje zeby sam wpadł do studni...

Wodnik nie ma jednego oka, a na drugie nie widzi.

Ma 13 lat - az trudno uwierzyc ze owczarek, ktory tyle przeszedł jeszcze żyje...
Wodnik zcekał az go zabierzemy bardzo dlugo..
ciagle cos bylo innego, ciagle za duzo psów, ciagle do ratowania na juz..
i Wodnik czekał..
Dzisiaj podjełysmy decyzje zeby Wodnika zabrac do hoteliku, ten pies zasluguje wreszcie na szanse, inaczej nigdy nie pojdzie do domu, zostalby w schronisku do konca swoich dni...
Zabrałysmy go tez do doktora, na RTG nie wyszły zwyrodnienia, ale ma widoczne problemy z chodzeniem, dostaje nivalin w zastrzykach,

na start wydałysmy 150 zl a kasy brak na wszystko, nadal dwa psy z ligoty, stary oskarek w hotelu...
kazdy tydzien w hotelu to 105 zl, nie oszukujmy sie nie poradzimy sobie bez pomocy...
Gdyby ktos chcial wspomóc Wodniczka, mozna wpłacacna AFN z dopiskiem wodnik kraków...

tak wygladal wodniczek w schronisku:

kolorowy plakat do druku

aktualne info o stanie zdrowia wodnika :
wodnik ma problemy z chodzeniem, ktore maja podloze neurologiczne.
nie ma zwyrodnien w stawach, kregoslup tez ma bez zarzutu.
ma tez problem z trzymaniem kupy i moczu - jak tylko sie troche porusza - od razu sie z niego wylewa.

potrzebne wsparcie na leczenie wodnika i oplacenie hotelu.
pomozcie nam ofiarowac mu godna starosc...

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wodnis bardzo chce sie tulic, lubi byc głaskany, całkiem dobrze sobie radzi pomimo kalectwa, juz zapoznał sie z hotelowym boksem,
najbardziej martwia mnie mimo wszystko łeapy bo widac ze chodzi z wielkim trudem a jak chciał zjesc to od razu usiadł przy misce,nie ustał.
ale dostaje ten nivalin,
musimy byc dobrej mysli
poza tym ogolnie jak na ten wiek i ciezkie zycie to jest w kondycji calkiem niezlej. w przyszlosci bedzie pewnie tzreba sciagnac kamien nazebny.

Posted

Pies wspaniały :) Miałem wystawić bazarek na oskalpowanego Ardenka, ale on już ich kilka ma. Wodnikowi na daną hwilę pomoc bardziej potrzebna, a że aktualnie nie jstem przy kasie chociaż tak mu pomogę :)

Posted

dziekuje :)
to teraz idz pisac duzo w roznych watkach, galeriach i takich tam :)
;)

elu, zaznacz banerek tak zbye byl niebieski daj ctrl+c potem ctrl +v i wklejasz to w pole podpisu :)

a jeszcze jedno - jutro trzeba podac wodniczkowi zastrzyk nivalinu, kto ma ochote ze mna jechac ? :)
pora dowolna :)

Posted

wodnik jest biednym psem
naprawde biednym

ale tez uratował nas dzisiaj przed mandatem od strazy miejskiej (zeby juz nie było tak smutno na tym watku)

na szczęscie w końcu teraz dla wodnika nastał juz lepszy czas :multi:

Posted

o tak wyszlysmy od lekarza a tu :o
B L O K A D A :o

na szczescie dziewczyny mediowały skutecznie i udalo nam sie wyłgac trzema bezdomnymi psami z czego dosia - zawinieta łapa cala zolta z rivanolu, ramzes przeciety jakby mial operacje serca, wonik - obraz nedzy i rozpaczy, slepy (ja jeszcze nakłamałam ze gluchy ;) ) i do tego ledwie chodzacy ;)
panowie byli bardzo zdziwieni i chyba nie mogli uwierzyc ze wszystkie 3 i te psy przywiozłysmy malutkim clio weszki :) az pytali jak my z ta trojka jedziemy :)

Posted

tzreba przyznac ze nie trafilysmy na ten najgorszy typ, pan byl mlody i chyba nawet przystojny :lol:
co nie zmianialo faktu ze byl straznikiem mijeskim i na kawe z nami nie mial szans juz przez to :lol:
zrobilam plakat wodniczkowi, gdyby ktos dal rade wydrukowac taki kolorowy...
paulus, przekozakowałam czy dasz rade?
http://upload.miau.pl/2/21446.doc

Posted

Kiwi, czy ta blokada zostala zamontowana na Pilsudzkiego ?
Tam patroluje przemily pan, poznalam go jak szlam do sklepu kupic dla Piny smakolyki i gryzaki, etc., zaczepil mnie i pytal czy ja aby nie ide z takim pieknym psem do lecznicy i co mu dolega :lol:
Sam ma boksera, juz trzeciego, sprowadzil go osobiscie z Szwajcarii.
Trzeba sie dowiedziec w ktorych dniach on tam urzeduje i odpowiednio ustalac terminy w lecznicy, wtedy na mur nie bedzie zadnych blokad !

Posted

ale nas zadenuncjowal wlasnie taki łysy chlop...
co chyba wczesniej byl wlasnie w lecznicy:diabloti:
a stalysmy na miejscu dla inwalidow, nalezalo nam sie :oops:
pouczenie rzecz jasna :evil_lol: