magdawi Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Clockwork a nie można wystawiać psów do adopcji z namiarami na Ciebie ? Przykro , że sama się z tym zmagasz. Chociaż z daleka, ale Cię wspieram wirtualnie. Trzymaj się. Quote
clockwork Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 [quote name='magdawi']Clockwork a nie można wystawiać psów do adopcji z namiarami na Ciebie ? Przykro , że sama się z tym zmagasz. Chociaż z daleka, ale Cię wspieram wirtualnie. Trzymaj się.[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B] mogę... bez ich wiedzy... ale ... psy znikają z dnia na dzień.... "do adopcji poszły" :angryy: więc musiałabym co dzień aktualizować.... nie możliwe :shake: pozatym zupełnie nic nie wiem o charakterze... nikt nie wie.. psy nie są wogóle wyprowadzane zza krat ... wystawie fote psa i napisze pies lub suka, wiek nieznany, charakter nie znany?? dziś jeszcze jest w schronie...nie ma sensu:shake: psy chowają sie po kontach więc i sfotografowanie nie byłoby takie proste ... lipa jak cholera.... obieram inną taktyke.....nie wojną a szantarzem lub ugodą ;) trzymajcie kciuki jestem w stanie zapewnić psiakom stałą dostawę niezbędnych rzeczy, ale muszą zacząć chcieć współpracować.... pozwolić mi na działanie i udostępnić psiaki do wystawiania na dogo :roll: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Izabela124. Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Poczytam watek, oj zle w tym niby schronie sie dzieje, jestem z wami duchowo, trzymaj sie Klockowa Quote
lech-Z Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=blue][B]emi... wszytko spoko ale oni NIE pozwalają wystawiać psów na ogólnopolskie fora adopcyjne... "chcesz pomóc?? podamy ci konto..." ot jedyna przez nich przyjmowana pomoc :shake::shake:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]mam plana i nie zawaham sie go użyć:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=blue]albo pójdą na moje warunki współpracy albo zyska wieeele inny schron ;) nie moge pisać więcej bo ONI to czytają :diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Magda ja proponuje zebys najpierw wyzdrowiała tego Ci wszyscy zyczymy a pozniej wszyscy wezmiemy sie za prace,wiesz o co chodzi przecierz ,acha odbierz mój telefon jak bede do Ciebie dzwonil pilna sprawa.Pozdrawiam Quote
Alicja Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ale w Jastrzębiu to nie tylko schron działa na bakier :cool1:...bo to co napiszę za chwilę też nie jest chyba normalne :hmmmm: byłam z Magdą z wizytą u Figi przywiezionej przez Nią z Ostrowca Św. od IwoP do Moniki i Rafała ....i jakich ciekawych wiadomości sie dowiedziałyśmy .... otóż pani wet. u której Monika z Rafałem byli z Figą na pytanie dotyczące sterylki / nota bene jeden z pkt umowy adopcyjnej/ pani wet doradziła im następująco .........przez 3 lata mają podawać suni hormony w zastrzykach ...a dopiero potem jeśli sie zdecydują sterylka ....:hmmmm: czy ktoś mi to może wytłumaczyć :razz::razz::razz: ...byłyśmy tym faktem zbulwersowane , bo pani wet powinna wspierać sterylizacje ,a nie odradzać włascicielom suni...dobrze ze Monice nie zasugerowała urodzenia przez Figę szczeniaków dla dobra suki, bo i tacy sie trafiają...[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red][B] sterylka była w umowie adopcyjnej której warunków Monika chce dotrzymać.... ale inny właściciel mógłby odstąpć od decyzji po wizycie u wet której ufa...[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] Takim to sposobem umówiliśmy się ze sterylka Figulca przeprowadzona bedzie najprawdopodobniej u dr Budzika w Pawłowicach ...ku zadowoleniu naszemu i nowej rodzinki Figi :p a co do metod tamtej pani wet .....to no comment :roll:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
malawaszka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Alu no nie wiesz czemu??? hormony kosztują - regularny dochód dla wetów, a potem jak ropomacicze to i operacja droższa :angryy: Quote
Alicja Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='malawaszka']Alu no nie wiesz czemu??? hormony kosztują - regularny dochód dla wetów, a potem jak ropomacicze to i operacja droższa :angryy:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] :splat: no taaa taka chora sunia:angryy:to dochodowy interes...nie ma to jak rzetelne podejście do sprawy:razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
shanti Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [B]No pięknie! Czy jest to ta sama pani wet, która miała zakładać stowarzyszenie na rzecz obrony zwierząt (czy jak tam zwał)?[/B] Quote
Alicja Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='shanti'][B]No pięknie! Czy jest to ta sama pani wet, która miała zakładać stowarzyszenie na rzecz obrony zwierząt (czy jak tam zwał)?[/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] Ano niestety to TA PANI :angryy: ....w takiej sytuacji chyba nie ma sie co cieszyć że w okręgu jastrzębsko-rybnickim powstaje stowarzyszenie, bo pomóc nie pomogą z tego wychodzi.....bo nie tak walczy sie o dobro psów..... [/B][/COLOR][/FONT] Quote
shanti Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [B]Tak myślałam! A mnie nie chciała powiedzieć, jaki lek podała mojemu psu. Wtedy byłam u niej pierwszy i ostatni raz. [/B] Quote
Alicja Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='shanti'][B]Tak myślałam! A mnie nie chciała powiedzieć, jaki lek podała mojemu psu. Wtedy byłam u niej pierwszy i ostatni raz. [/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] ano toś sie nie pomyliła:razz::razz: I takim to sposobem Figunia będzie cięta za jakiś czas chyba u Naszego Pana weta :grins:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
lech-Z Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]Ale w Jastrzębiu to nie tylko schron działa na bakier :cool1:...bo to co napiszę za chwilę też nie jest chyba normalne :hmmmm:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red]byłam z Magdą z wizytą u Figi przywiezionej przez Nią z Ostrowca Św. od IwoP do Moniki i Rafała ....i jakich ciekawych wiadomości sie dowiedziałyśmy ....[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]otóż pani wet. u której Monika z Rafałem byli z Figą na pytanie dotyczące sterylki / nota bene jeden z pkt umowy adopcyjnej/ pani wet doradziła im następująco .........przez 3 lata mają podawać suni hormony w zastrzykach ...a dopiero potem jeśli sie zdecydują sterylka ....:hmmmm: czy ktoś mi to może wytłumaczyć :razz::razz::razz:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]...byłyśmy tym faktem zbulwersowane , bo pani wet powinna wspierać sterylizacje ,a nie odradzać włascicielom suni...dobrze ze Monice nie zasugerowała urodzenia przez Figę szczeniaków dla dobra suki, bo i tacy sie trafiają...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]sterylka była w umowie adopcyjnej której warunków Monika chce dotrzymać.... ale inny właściciel mógłby odstąpć od decyzji po wizycie u wet której ufa...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Takim to sposobem umówiliśmy się ze sterylka Figulca przeprowadzona bedzie najprawdopodobniej u dr Budzika w Pawłowicach ...ku zadowoleniu naszemu i nowej rodzinki Figi :p a co do metod tamtej pani wet .....to no comment :roll:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Ja bym nie polecał tego doktora mieszkam w Pawłowicach to cos wiem na ten temat poza tym on sie opiekuje tym schronem bo nikt inny nie chcial z grabarzem rozmawiac Quote
Alicja Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='lech-Z']Ja bym nie polecał tego doktora mieszkam w Pawłowicach to cos wiem na ten temat poza tym on sie opiekuje tym schronem bo nikt inny nie chcial z grabarzem rozmawiac[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]a ja go wlasnie polecam :grins: .......bo to wet mojego psa i bardzo sobie chwalę ...a to nie 1szy wet z którym mam do czynienia ....a to ze TAM pracuje to mnie nie interesuje ja bym nie polecała TEJ pani która chce aplikować suczy hormony :angryy::angryy::angryy: a psami w schronie KTOŚ MUSI się opiekować i ktoś musiał być mądrzejszy od innych i się nimi zająć [/B][/COLOR][/FONT] Quote
wiata Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [B][COLOR=Green]Dopiero tu zajrzałam. Jak potrzebna jakaś pomoc to ja służę. Jeśli chodzi o weta to bardzo, bardzo polecam Rybnicką lecznicę z ulicy Krzyżowej, mają też swój oddział w Żorach. Dr Szwarc opiekuje się naszymi psami już dość długo i złego słowa nie możemy powiedzieć.[/COLOR][/B] Quote
lech-Z Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]a ja go wlasnie polecam :grins: .......bo to wet mojego psa i bardzo sobie chwalę ...a to nie 1szy wet z którym mam do czynienia ....a to ze TAM pracuje to mnie nie interesuje ja bym nie polecała TEJ pani która chce aplikować suczy hormony :angryy::angryy::angryy:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red]a psami w schronie KTOŚ MUSI się opiekować i ktoś musiał być mądrzejszy od innych i się nimi zająć [/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Alicjo nie masz racji ten lekarz wspiera ten układ jak by nie on to grabarz dawno by nie miał tego schroniska bo inny lek wet nie podpisałby znim umowy, a to jest jeden z warunkow specyfikacji przetargowej,poza tym jes on tylko raz w tygodniu w tym schronie a sama wiesz ze to jest za malo zeby leczyc własciwie psy.A co do scczepien to Magda dobrze opisała jak sie to odbywa w tym schronie,ja osobiscie przypuszczam ze jes o wiele gorzej.Czy to jes normalne zeby dobry lek.wet pracował u grabarza a nie odwrotnie,zastanow sie nad tym przecierz on sam moze przystapic do przetargu, a nie przystepuje a mialby duze szanse wiem to z dobrego zródła Quote
lech-Z Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 W Jastrzebiu powstało Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierzat Dużych I Małych nr tel 503081688.Prosze sie zapisywac wtedy może razem cos zdziałamy bo w pojedynke nie wiele zdziałamy w walce ztym układem Wszelkie informacje sa dostepne pod ww wymieninym nr telefonu. Quote
jade Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 przecież to weterynarze z Pawłowic "opiekują" się tym schroniskiem. :angryy: Quote
Alicja Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='jade']przecież to weterynarze z Pawłowic "opiekują" się tym schroniskiem. :angryy:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Przecież to pani wet ze Stowarzyszenia zamiast STERYLKI wbrew umowie adopcyjnej zaleca Hormony :angryy:.....[/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]witam...... wróciłam do świata zywych :multi::multi::multi::evil_lol: tak Pan Budzik opiekuje sie psami w schronisku.... ale nie widzę związku... ukałady układziki... każdy kto stara się o schron ma "swojego weta" [/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]:razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B] każdy wet schroniskowy jest wetem na łasce "zarządzającego" ... nie bardzo mają wpływ na to co sie dzieje.... a ktokolwiek nie byłby wetem schroniskowym to i tak nic się nie zmieni... kiedyś nie był dr. Budzik... i .... :razz::razz: osobiście korzystam z usług dr. Budzika... znaczy nie ja ale mój zwierzyniec ;) i nie dam sobie na NIEGO złego słowa powiedzieć... wiadomo- jak każdy fachowiec ( wet, lekarz, mechanik, elektryk) ma swoich zwolenników i wrogów... nie ma takiego coby WSZYSCY chwalili ;) a ja nie z plotek ino z własnego doświadczenia znam możliwości weta Budzika :roll: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Przecież to pani wet ze Stowarzyszenia zamiast STERYLKI wbrew umowie adopcyjnej zaleca Hormony :angryy:.....[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B] tego nie będę komentować... dzięki bogu jest umowa adopcyjna na Fige, i jak nie tam to będzie wysterylizowana u innego weta... ale będzie.... tylko nie rozumię idei... "nie sterylizować- podawać hormony" :mdleje: kto więc w Jastrzębiu CHCE POMÓC psom w potrzebie??? chce przeciwdziałać nieporządanym kolejnym miotom??? chyba nie ma takich z tego wynika :cool1:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]a na co idą nasze pieniądze?? pieniądze podatników??? Jastrzębie nie jest odosobnionym przypadkiem... gdzie nie ważne jest życie i los psów... gdzie ważny jest pieniądz..... gdzie pies jak to powiedziała pewna pani (Emir bodajrze) liczy sie tylko do momentu przyjęcia bo miasto/gmina wypłaca "opiekunowi" za każdą sztuke ... reszta nieważna... a im więcej psów pada tym lepiej dla schronu- nie ma kosztów utrzymania.... czy tak powinno to wygladać?????????????? :placz::placz::placz: nie wierze w lepszy los psiaków w jastrzębskiej umieralni bo człowiek to EGOISTA- nie interesuje go los tych niemych stworzeń- interesuje go nabijanie własnej kapsy... prosze- wczorajsza UWAGA... [URL="http://uwaga.onet.pl/1469954,archiwum.html"][SIZE=3]http://uwaga.onet.pl/1469954,archiwum.html[/SIZE][/URL] co prawda o Krzyczkach, ale z tymi fikcyjnymi adopcjami, przeonaczonymi ewidencjami i zakłamanymi danymi- to samo dzieje sie w Jastrzębiu... nie udowodnimy bo u nas w przeciwieństwie do Krzyczek nie muszą zakopywać psów woków schronu bo "opiekunem" jest grabarz z cmentarza, a tam są chłodnie i dla psów które idą do utylizacji... miałam niewątpliwą przyjemnośc odwozić tam psiaka... chłodnie były full...... było to po mojej pierwszej oficjalnej interwencji w schronie z aparatem.... skąd TYLE tych psów padłych??? przecież nie z wypadków z ulicy :placz::placz::placz:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]w dniu[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=red][B]22 lutego 2008 r. (piątek) godz. 12.10, sala VIII[/B][/COLOR] [/SIZE] [SIZE=3][B][FONT=Arial][COLOR=Blue]w Sądzie Okręgowym w Radomiu, ul. Piłsudskiego 10 pikieta [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9458341"][FONT=Georgia][B][/B][/FONT][/URL][URL="http://www.coolspacetricks.com/smiles/banners/27932/"][IMG]http://img1.coolspacetricks.com/images/smiles/banners/protest.gif[/IMG][/URL] [SIZE=4][B][FONT=Arial][COLOR=Blue]STOP PSEUDO-SCHRONISKOM!!!![/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [/CENTER] [SIZE=3][B][FONT=Arial][COLOR=Blue] obecnośc obowiązkowa [/COLOR][/FONT]:p:p[/B] [/SIZE] Quote
Alicja Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B] tego nie będę komentować... dzięki bogu jest umowa adopcyjna na Fige, i jak nie tam to będzie wysterylizowana u innego weta... ale będzie.... tylko nie rozumię idei... "nie sterylizować- podawać hormony" :mdleje: kto więc w Jastrzębiu CHCE POMÓC psom w potrzebie??? chce przeciwdziałać nieporządanym kolejnym miotom??? chyba nie ma takich z tego wynika :cool1:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]moją intencją też nie było komentowanie a dojście do tego jak to ....powinno się walczyć z nadmierną populacją bezpańskich piesków a to nie tylko adopcje a także świadoma prokreacja ...a bez sterylek to na 100% się to nie uda ....no ale jeśli takie rady mamy od wetów ...to wybaczcie wymiękam ....szukam pomocy u TYCH znienawidzinych [/B][/COLOR][/FONT] Quote
clockwork Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]Alicjo.... i dziwić sie że jest afera za aferą o pseudo-hodowle, o pseudo-schrony gdzie i tu i tu (nie wykluczając niektórych HODOWLI) życie psiaków to gehenna.... jak ma być lepiej skoro połowa wetów jest przeciw sterylkom :niewiem: dlaczego potępiać ludzi kupujących "niby-rasowce" z "niby-hodowli"?? skoro do tego stanu rzeczy doprowadzają pośrednio weci :mdleje: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]Alicjo.... i dziwić sie że jest afera za aferą o pseudo-hodowle, o pseudo-schrony gdzie i tu i tu (nie wykluczając niektórych HODOWLI) życie psiaków to gehenna.... jak ma być lepiej skoro połowa wetów jest przeciw sterylkom :niewiem: dlaczego potępiać ludzi kupujących "niby-rasowce" z "niby-hodowli"?? skoro do tego stanu rzeczy doprowadzają pośrednio weci :mdleje: [/B][/COLOR][/FONT][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]dokładnie .... w Żorach też młoda pani wet. proponowała zamiast sterylki suce ONka z dysplazją jeden miot dla zdrowia ...bo ona taka ładna i raz powinna mieć :angryy::angryy:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts