Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Clockwork a nie można wystawiać psów do adopcji z namiarami na Ciebie ? Przykro , że sama się z tym zmagasz. Chociaż z daleka, ale Cię wspieram wirtualnie. Trzymaj się.

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdawi']Clockwork a nie można wystawiać psów do adopcji z namiarami na Ciebie ? Przykro , że sama się z tym zmagasz. Chociaż z daleka, ale Cię wspieram wirtualnie. Trzymaj się.

mogę... bez ich wiedzy... ale ... psy znikają z dnia na dzień.... "do adopcji poszły" :angryy: więc musiałabym co dzień aktualizować.... nie możliwe :shake: pozatym zupełnie nic nie wiem o charakterze... nikt nie wie.. psy nie są wogóle wyprowadzane zza krat ... wystawie fote psa i napisze pies lub suka, wiek nieznany, charakter nie znany?? dziś jeszcze jest w schronie...nie ma sensu:shake:
psy chowają sie po kontach więc i sfotografowanie nie byłoby takie proste ... lipa jak cholera....
obieram inną taktyke.....nie wojną a szantarzem lub ugodą ;) trzymajcie kciuki

jestem w stanie zapewnić psiakom stałą dostawę niezbędnych rzeczy, ale muszą zacząć chcieć współpracować.... pozwolić mi na działanie i udostępnić psiaki do wystawiania na dogo :roll:

Posted

[quote name='clockwork']emi... wszytko spoko ale oni NIE pozwalają wystawiać psów na ogólnopolskie fora adopcyjne... "chcesz pomóc?? podamy ci konto..." ot jedyna przez nich przyjmowana pomoc :shake::shake:

mam plana i nie zawaham sie go użyć:diabloti:

albo pójdą na moje warunki współpracy albo zyska wieeele inny schron ;) nie moge pisać więcej bo ONI to czytają :diabloti:

Magda ja proponuje zebys najpierw wyzdrowiała tego Ci wszyscy zyczymy a pozniej wszyscy wezmiemy sie za prace,wiesz o co chodzi przecierz ,acha odbierz mój telefon jak bede do Ciebie dzwonil pilna sprawa.Pozdrawiam

Posted

Ale w Jastrzębiu to nie tylko schron działa na bakier :cool1:...bo to co napiszę za chwilę też nie jest chyba normalne :hmmmm:
byłam z Magdą z wizytą u Figi przywiezionej przez Nią z Ostrowca Św. od IwoP do Moniki i Rafała ....i jakich ciekawych wiadomości sie dowiedziałyśmy ....
otóż pani wet. u której Monika z Rafałem byli z Figą na pytanie dotyczące sterylki / nota bene jeden z pkt umowy adopcyjnej/ pani wet doradziła im następująco .........przez 3 lata mają podawać suni hormony w zastrzykach ...a dopiero potem jeśli sie zdecydują sterylka ....:hmmmm: czy ktoś mi to może wytłumaczyć :razz::razz::razz:
...byłyśmy tym faktem zbulwersowane , bo pani wet powinna wspierać sterylizacje ,a nie odradzać włascicielom suni...dobrze ze Monice nie zasugerowała urodzenia przez Figę szczeniaków dla dobra suki, bo i tacy sie trafiają...

sterylka była w umowie adopcyjnej której warunków Monika chce dotrzymać.... ale inny właściciel mógłby odstąpć od decyzji po wizycie u wet której ufa...

Takim to sposobem umówiliśmy się ze sterylka Figulca przeprowadzona bedzie najprawdopodobniej u dr Budzika w Pawłowicach ...ku zadowoleniu naszemu i nowej rodzinki Figi :p a co do metod tamtej pani wet .....to no comment :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']Alu no nie wiesz czemu??? hormony kosztują - regularny dochód dla wetów, a potem jak ropomacicze to i operacja droższa :angryy:

:splat: no taaa taka chora sunia:angryy:to dochodowy interes...nie ma to jak rzetelne podejście do sprawy:razz::razz:

Posted

[quote name='shanti']No pięknie! Czy jest to ta sama pani wet, która miała zakładać stowarzyszenie na rzecz obrony zwierząt (czy jak tam zwał)?

Ano niestety to TA PANI :angryy:

....w takiej sytuacji chyba nie ma sie co cieszyć że w okręgu jastrzębsko-rybnickim powstaje stowarzyszenie, bo pomóc nie pomogą z tego wychodzi.....bo nie tak walczy sie o dobro psów.....

Posted

[quote name='shanti']Tak myślałam! A mnie nie chciała powiedzieć, jaki lek podała mojemu psu. Wtedy byłam u niej pierwszy i ostatni raz.

ano toś sie nie pomyliła:razz::razz:

I takim to sposobem Figunia będzie cięta za jakiś czas chyba u Naszego Pana weta :grins:

Posted

Alicja napisał(a):
Ale w Jastrzębiu to nie tylko schron działa na bakier :cool1:...bo to co napiszę za chwilę też nie jest chyba normalne :hmmmm:
byłam z Magdą z wizytą u Figi przywiezionej przez Nią z Ostrowca Św. od IwoP do Moniki i Rafała ....i jakich ciekawych wiadomości sie dowiedziałyśmy ....
otóż pani wet. u której Monika z Rafałem byli z Figą na pytanie dotyczące sterylki / nota bene jeden z pkt umowy adopcyjnej/ pani wet doradziła im następująco .........przez 3 lata mają podawać suni hormony w zastrzykach ...a dopiero potem jeśli sie zdecydują sterylka ....:hmmmm: czy ktoś mi to może wytłumaczyć :razz::razz::razz:
...byłyśmy tym faktem zbulwersowane , bo pani wet powinna wspierać sterylizacje ,a nie odradzać włascicielom suni...dobrze ze Monice nie zasugerowała urodzenia przez Figę szczeniaków dla dobra suki, bo i tacy sie trafiają...
sterylka była w umowie adopcyjnej której warunków Monika chce dotrzymać.... ale inny właściciel mógłby odstąpć od decyzji po wizycie u wet której ufa...

Takim to sposobem umówiliśmy się ze sterylka Figulca przeprowadzona bedzie najprawdopodobniej u dr Budzika w Pawłowicach ...ku zadowoleniu naszemu i nowej rodzinki Figi :p a co do metod tamtej pani wet .....to no comment :roll:

Ja bym nie polecał tego doktora mieszkam w Pawłowicach to cos wiem na ten temat poza tym on sie opiekuje tym schronem bo nikt inny nie chcial z grabarzem rozmawiac

Posted

lech-Z napisał(a):
Ja bym nie polecał tego doktora mieszkam w Pawłowicach to cos wiem na ten temat poza tym on sie opiekuje tym schronem bo nikt inny nie chcial z grabarzem rozmawiac

a ja go wlasnie polecam :grins: .......bo to wet mojego psa i bardzo sobie chwalę ...a to nie 1szy wet z którym mam do czynienia ....a to ze TAM pracuje to mnie nie interesuje ja bym nie polecała TEJ pani która chce aplikować suczy hormony :angryy::angryy::angryy:

a psami w schronie KTOŚ MUSI się opiekować i ktoś musiał być mądrzejszy od innych i się nimi zająć

Posted

Dopiero tu zajrzałam. Jak potrzebna jakaś pomoc to ja służę. Jeśli chodzi o weta to bardzo, bardzo polecam Rybnicką lecznicę z ulicy Krzyżowej, mają też swój oddział w Żorach. Dr Szwarc opiekuje się naszymi psami już dość długo i złego słowa nie możemy powiedzieć.

Posted

[quote name='Alicja']a ja go wlasnie polecam :grins: .......bo to wet mojego psa i bardzo sobie chwalę ...a to nie 1szy wet z którym mam do czynienia ....a to ze TAM pracuje to mnie nie interesuje ja bym nie polecała TEJ pani która chce aplikować suczy hormony :angryy::angryy::angryy:

a psami w schronie KTOŚ MUSI się opiekować i ktoś musiał być mądrzejszy od innych i się nimi zająć

Alicjo nie masz racji ten lekarz wspiera ten układ jak by nie on to grabarz dawno by nie miał tego schroniska bo inny lek wet nie podpisałby znim umowy, a to jest jeden z warunkow specyfikacji przetargowej,poza tym jes on tylko raz w tygodniu w tym schronie a sama wiesz ze to jest za malo zeby leczyc własciwie psy.A co do scczepien to Magda dobrze opisała jak sie to odbywa w tym schronie,ja osobiscie przypuszczam ze jes o wiele gorzej.Czy to jes normalne zeby dobry lek.wet pracował u grabarza a nie odwrotnie,zastanow sie nad tym przecierz on sam moze przystapic do przetargu, a nie przystepuje a mialby duze szanse wiem to z dobrego zródła

Posted

W Jastrzebiu powstało Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierzat Dużych I Małych nr tel 503081688.Prosze sie zapisywac wtedy może razem cos zdziałamy bo w pojedynke nie wiele zdziałamy w walce ztym układem Wszelkie informacje sa dostepne pod ww wymieninym nr telefonu.

Posted

[quote name='jade']przecież to weterynarze z Pawłowic "opiekują" się tym schroniskiem. :angryy:

Przecież to pani wet ze Stowarzyszenia zamiast STERYLKI wbrew umowie adopcyjnej zaleca Hormony :angryy:.....

Posted

witam...... wróciłam do świata zywych :multi::multi::multi::evil_lol:

tak Pan Budzik opiekuje sie psami w schronisku.... ale nie widzę związku...

ukałady układziki... każdy kto stara się o schron ma "swojego weta"
:razz::razz:
każdy wet schroniskowy jest wetem na łasce "zarządzającego" ... nie bardzo mają wpływ na to co sie dzieje.... a ktokolwiek nie byłby wetem schroniskowym to i tak nic się nie zmieni... kiedyś nie był dr. Budzik... i .... :razz::razz:

osobiście korzystam z usług dr. Budzika... znaczy nie ja ale mój zwierzyniec ;) i nie dam sobie na NIEGO złego słowa powiedzieć... wiadomo- jak każdy fachowiec ( wet, lekarz, mechanik, elektryk) ma swoich zwolenników i wrogów... nie ma takiego coby WSZYSCY chwalili ;) a ja nie z plotek ino z własnego doświadczenia znam możliwości weta Budzika :roll:

Posted

[quote name='Alicja']Przecież to pani wet ze Stowarzyszenia zamiast STERYLKI wbrew umowie adopcyjnej zaleca Hormony :angryy:.....

tego nie będę komentować... dzięki bogu jest umowa adopcyjna na Fige, i jak nie tam to będzie wysterylizowana u innego weta... ale będzie.... tylko nie rozumię idei... "nie sterylizować- podawać hormony" :mdleje:

kto więc w Jastrzębiu CHCE POMÓC psom w potrzebie??? chce przeciwdziałać nieporządanym kolejnym miotom??? chyba nie ma takich z tego wynika :cool1:

Posted

a na co idą nasze pieniądze?? pieniądze podatników??? Jastrzębie nie jest odosobnionym przypadkiem... gdzie nie ważne jest życie i los psów... gdzie ważny jest pieniądz..... gdzie pies jak to powiedziała pewna pani (Emir bodajrze) liczy sie tylko do momentu przyjęcia bo miasto/gmina wypłaca "opiekunowi" za każdą sztuke ... reszta nieważna... a im więcej psów pada tym lepiej dla schronu- nie ma kosztów utrzymania.... czy tak powinno to wygladać?????????????? :placz::placz::placz:
nie wierze w lepszy los psiaków w jastrzębskiej umieralni bo człowiek to EGOISTA- nie interesuje go los tych niemych stworzeń- interesuje go nabijanie własnej kapsy...

prosze- wczorajsza UWAGA...

http://uwaga.onet.pl/1469954,archiwum.html

co prawda o Krzyczkach, ale z tymi fikcyjnymi adopcjami, przeonaczonymi ewidencjami i zakłamanymi danymi- to samo dzieje sie w Jastrzębiu... nie udowodnimy bo u nas w przeciwieństwie do Krzyczek nie muszą zakopywać psów woków schronu bo "opiekunem" jest grabarz z cmentarza, a tam są chłodnie i dla psów które idą do utylizacji...

miałam niewątpliwą przyjemnośc odwozić tam psiaka... chłodnie były full...... było to po mojej pierwszej oficjalnej interwencji w schronie z aparatem.... skąd TYLE tych psów padłych??? przecież nie z wypadków z ulicy :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='clockwork']
tego nie będę komentować... dzięki bogu jest umowa adopcyjna na Fige, i jak nie tam to będzie wysterylizowana u innego weta... ale będzie.... tylko nie rozumię idei... "nie sterylizować- podawać hormony" :mdleje:

kto więc w Jastrzębiu CHCE POMÓC psom w potrzebie??? chce przeciwdziałać nieporządanym kolejnym miotom??? chyba nie ma takich z tego wynika :cool1:

moją intencją też nie było komentowanie a dojście do tego jak to ....powinno się walczyć z nadmierną populacją bezpańskich piesków a to nie tylko adopcje a także świadoma prokreacja ...a bez sterylek to na 100% się to nie uda ....no ale jeśli takie rady mamy od wetów ...to wybaczcie wymiękam ....szukam pomocy u TYCH znienawidzinych

Posted

Alicjo.... i dziwić sie że jest afera za aferą o pseudo-hodowle, o pseudo-schrony gdzie i tu i tu (nie wykluczając niektórych HODOWLI) życie psiaków to gehenna.... jak ma być lepiej skoro połowa wetów jest przeciw sterylkom :niewiem:
dlaczego potępiać ludzi kupujących "niby-rasowce" z "niby-hodowli"?? skoro do tego stanu rzeczy doprowadzają pośrednio weci :mdleje:

Posted

[quote name='clockwork']Alicjo.... i dziwić sie że jest afera za aferą o pseudo-hodowle, o pseudo-schrony gdzie i tu i tu (nie wykluczając niektórych HODOWLI) życie psiaków to gehenna.... jak ma być lepiej skoro połowa wetów jest przeciw sterylkom :niewiem:
dlaczego potępiać ludzi kupujących "niby-rasowce" z "niby-hodowli"?? skoro do tego stanu rzeczy doprowadzają pośrednio weci :mdleje:

dokładnie ....
w Żorach też młoda pani wet. proponowała zamiast sterylki suce ONka z dysplazją jeden miot dla zdrowia ...bo ona taka ładna i raz powinna mieć :angryy::angryy: