Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia zostala porzucona na terenie osrodka wczasowego Promenada w Ryni pod Warszawa - z opowiesci ochrony jakies 3-4 tyg. temu. Sunia koczuje koło budki straznikow przy bramie wjazdowej :-(
Niestety jedzenia przez ten czas konkretnego nie dostawała, bo panow na to nie stac, dziela sie z nia kanapkami, ale jak wiadomo nie jest to duzo dla psa ktory siedzi na mrozie bez budy czy jakiejkolwiek osłony od wiatru :-(
Co gorsze jakies 2 tygodnie temu cale tabuny psow ze wsi sie zeszly do suni :shake: sunia miala cieczke, tak wiec na bank jest teraz w ciazy :shake:
no i nie moze tam zostac, nikt tam jej nie chce no i warunki tragiczne zimno mokro i samochody ...ech...mi juz rece opadaja, nie wiem co robic, tymczasow jak na lekarstwo, hotele drogie...........

sunia jest srednia, tak kolo 35-40 cm, szczupla, wlos srednio dlugi czarny podpalany. Sunia boi sie troche ludzi, ale do straznikow podchodzi.

co robic????? ratunku

SĄ DWA W POTRZEBIE!!!!!!!!!!!!!!

piesek pogryziony, taki rudy wiekszy od niej, z super wiejska starą wielką obrożą i kólkiem jak dla krowy-pewnie siedzi na łancuchu. Pies jest baaaardzo chudy i co gorsze jest pogryziony, na przedniej łapie ma ogromną ranę z ktorej leci ropa i na tylnej to samo :-(
nie wiem juz co robić, posypałam dermatolem, ale tu potrzeba antybiotyku na bank.
On jest tam od czasu jak ta sunia miała cieczke, wiec pewnie ze wsi przyszedł.....

Wielka prośba o wsparcie finansowe, kto moze dorzucic do hoteliku??? Bardzo prosimy o wpłaty na hotelik - kazda złotowka sie liczy!!!!!!!!!!

Zdjecia sa na str. 4, 5 i 17

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieki, Lulka, za podeslanie watku.

Ona, jak rozumiem, nie jest w stajni, jak Goplana, tylko na całym terenie ośrodka, tak?

Oby szczesliwe zakończenie historii Goplany/Koli było dobrą wróżbą dla tej suni.

Wtedy Psi Anioł zgodził się wysterylizować sunię (to było tez niesamowite, bo Goplanę zabierałyśmy ze stajni z cieczką, a nie była na szczęście w ciąży) - można spytać. Tylko gdzie ją umieścić?

Posted

no wlasnie znow odwieczny problem co z nia zrobic po tej sterylce? do osrodka juz mnie z nia nie wpuszcza, a nawet jak to co mam ja zostawic na betonie pod golym niebem :shake:
oni jej i tak sie pozbeda i na pewno nie bedzie to odwozenie do schroniska :-(

Posted

Goplana w sumie nie byla w stajni, bo w stajni mieli to w d.....
Goplanka tak sobie łaziła w te i we te, ta siedzi pod domkiem straznikow przy samej bramie wjazdowej, kurcze wsrod samochodow :shake:

Posted

Nie no, trche w stajni byla. Koniuszy ja oswoił, glaskal i troche karmil, Paulina przywozila jej jedzenie, trzymala sie stajni.

Jest pewnie wieksza od Goplany?...

Posted

ło matkoooo kolejna bieda :-(:-(:-( sterylke mogę bezpłatną załatwić, ale co potem..........................może ktoś by się nią jednak zaopiekował..........ale zdjęcia są koniecznie potrzebne..........

Posted

Luna007 oferuje bezpłatną sterylkę - warto chyba skorzystać niż grono bezdomniaków miałoby sie powiększyć za jakis czas...bo z tego co pisałaś to raczej na pewno jest w ciaży

a po sterylce może jakis tani hotelik, zrobi sie zrzutke (ja grosika też dorzucę ;) ) i poogłaszać ją wszędzie...żal jej starsznie - siedzi na zimnie, głodna, w ciaży....:-( :-(

Kto moze pomóc ciężarnej, głodnej i bezdomnej suni???

Posted

Chyba nie ma wyjscia, trzeba zaczac od sterylki... Nie mam mozliwosci zalatwienia jej tymczasu. Jesli jest dzika, hotelik tez nie jest najlepszym rozwiazaniem... Help!

Posted

byłam dzis - ale oczywiscie po co wziac aparat :mad: - ech, wiec sunia jest w klinice naszej zaprzyjaznionej, pojedzie do hoteliku, mam nadzieje ze zostaniemy potraktowane ulgowo.
Wielka prosba o wsparcie finansowe, bez dogociotek czarno to widze.
Sunia nie jest dzika, jest super słodka, przytulaśna, w pierwszym momencie tylko się boi. Jest młodziutka.

Ale jest wiekszy problem :placz:
tam jest piesek, taki rudy wiekszy od niej, z super wiejska starą wielką obrożą i kólkiem jak dla krowy-pewnie siedzi na łancuchu. Pies jest baaaardzo chudy i co gorsze jest pogryziony, na przedniej łapie ma ogromną ranę z ktorej leci ropa i na tylnej to samo :-(
nie wiem juz co robić, posypałam dermatolem, ale tu potrzeba antybiotyku na bank.
On jest tam od czasu jak ta sunia miała cieczke, wiec pewnie ze wsi przyszedł.....
no i co nastepnego do hotelu? i potem zęby w ścianę.....matko ja się zastrzelę.

Posted

prześlę jakiegoś grosika napisz tylko gdzie....

A tamten piesek jeżeli nawet jest ze wsi i ma "właściciela" to i tak trzeba mu pomóc!!!! Tym bardziej że jest pogryziony!!!
Zmień może tytuł i go dopisz.....