Lulka Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Sunia zostala porzucona na terenie osrodka wczasowego Promenada w Ryni pod Warszawa - z opowiesci ochrony jakies 3-4 tyg. temu. Sunia koczuje koło budki straznikow przy bramie wjazdowej :-( Niestety jedzenia przez ten czas konkretnego nie dostawała, bo panow na to nie stac, dziela sie z nia kanapkami, ale jak wiadomo nie jest to duzo dla psa ktory siedzi na mrozie bez budy czy jakiejkolwiek osłony od wiatru :-( Co gorsze jakies 2 tygodnie temu cale tabuny psow ze wsi sie zeszly do suni :shake: sunia miala cieczke, tak wiec na bank jest teraz w ciazy :shake: no i nie moze tam zostac, nikt tam jej nie chce no i warunki tragiczne zimno mokro i samochody ...ech...mi juz rece opadaja, nie wiem co robic, tymczasow jak na lekarstwo, hotele drogie........... sunia jest srednia, tak kolo 35-40 cm, szczupla, wlos srednio dlugi czarny podpalany. Sunia boi sie troche ludzi, ale do straznikow podchodzi. co robic????? ratunku SĄ DWA W POTRZEBIE!!!!!!!!!!!!!! piesek pogryziony, taki rudy wiekszy od niej, z super wiejska starą wielką obrożą i kólkiem jak dla krowy-pewnie siedzi na łancuchu. Pies jest baaaardzo chudy i co gorsze jest pogryziony, na przedniej łapie ma ogromną ranę z ktorej leci ropa i na tylnej to samo :-( nie wiem juz co robić, posypałam dermatolem, ale tu potrzeba antybiotyku na bank. On jest tam od czasu jak ta sunia miała cieczke, wiec pewnie ze wsi przyszedł..... Wielka prośba o wsparcie finansowe, kto moze dorzucic do hoteliku??? Bardzo prosimy o wpłaty na hotelik - kazda złotowka sie liczy!!!!!!!!!! Zdjecia sa na str. 4, 5 i 17 Quote
Enid Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 To może chociaż do schroun:( Nie wiem może to lepsze niż niebo nad głową. Da się w ogóle złapać? Quote
ewatonieja Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Szybko złapać i załatwić sprawę sterylizacji, trzymam kciuki i pozdrawiam! Quote
Irkowa Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Szybko złapać i załatwić sprawę sterylizacji, a co po sterylizacji ? Quote
agusiazet Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Tylko sterylizacja i hotelik!!! I może zdjęcia!!! Quote
fona Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Dzieki, Lulka, za podeslanie watku. Ona, jak rozumiem, nie jest w stajni, jak Goplana, tylko na całym terenie ośrodka, tak? Oby szczesliwe zakończenie historii Goplany/Koli było dobrą wróżbą dla tej suni. Wtedy Psi Anioł zgodził się wysterylizować sunię (to było tez niesamowite, bo Goplanę zabierałyśmy ze stajni z cieczką, a nie była na szczęście w ciąży) - można spytać. Tylko gdzie ją umieścić? Quote
Lulka Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 no wlasnie znow odwieczny problem co z nia zrobic po tej sterylce? do osrodka juz mnie z nia nie wpuszcza, a nawet jak to co mam ja zostawic na betonie pod golym niebem :shake: oni jej i tak sie pozbeda i na pewno nie bedzie to odwozenie do schroniska :-( Quote
Lulka Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Goplana w sumie nie byla w stajni, bo w stajni mieli to w d..... Goplanka tak sobie łaziła w te i we te, ta siedzi pod domkiem straznikow przy samej bramie wjazdowej, kurcze wsrod samochodow :shake: Quote
fona Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Nie no, trche w stajni byla. Koniuszy ja oswoił, glaskal i troche karmil, Paulina przywozila jej jedzenie, trzymala sie stajni. Jest pewnie wieksza od Goplany?... Quote
Luna007 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 ło matkoooo kolejna bieda :-(:-(:-( sterylke mogę bezpłatną załatwić, ale co potem..........................może ktoś by się nią jednak zaopiekował..........ale zdjęcia są koniecznie potrzebne.......... Quote
Kasia Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 ja dorzucę grosika do hoteliku gdybyście zdecydowały sie ją w takim hoteliku umieścić...i mogę ogłosić ją na allegro ale zdjecia potrzebne... Quote
Lulka Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 wieksza od Goplanki, wyzsza znaczy sie nie mam mozliwosci na razie tam jechac zeby zdjecia zrobic :shake: Quote
GreenEvil Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 omasz :crazyeye: historia lubi sie powtarzac... a ja nie. Moge jej dac na imie moge??? Atenka :) pzdr GreenEvil Quote
Lulka Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 moze byc Atenka :p planu nie ma na te chwile :shake: Quote
Kasia Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Luna007 oferuje bezpłatną sterylkę - warto chyba skorzystać niż grono bezdomniaków miałoby sie powiększyć za jakis czas...bo z tego co pisałaś to raczej na pewno jest w ciaży a po sterylce może jakis tani hotelik, zrobi sie zrzutke (ja grosika też dorzucę ;) ) i poogłaszać ją wszędzie...żal jej starsznie - siedzi na zimnie, głodna, w ciaży....:-( :-( Kto moze pomóc ciężarnej, głodnej i bezdomnej suni??? Quote
fona Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Chyba nie ma wyjscia, trzeba zaczac od sterylki... Nie mam mozliwosci zalatwienia jej tymczasu. Jesli jest dzika, hotelik tez nie jest najlepszym rozwiazaniem... Help! Quote
Lulka Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 byłam dzis - ale oczywiscie po co wziac aparat :mad: - ech, wiec sunia jest w klinice naszej zaprzyjaznionej, pojedzie do hoteliku, mam nadzieje ze zostaniemy potraktowane ulgowo. Wielka prosba o wsparcie finansowe, bez dogociotek czarno to widze. Sunia nie jest dzika, jest super słodka, przytulaśna, w pierwszym momencie tylko się boi. Jest młodziutka. Ale jest wiekszy problem :placz: tam jest piesek, taki rudy wiekszy od niej, z super wiejska starą wielką obrożą i kólkiem jak dla krowy-pewnie siedzi na łancuchu. Pies jest baaaardzo chudy i co gorsze jest pogryziony, na przedniej łapie ma ogromną ranę z ktorej leci ropa i na tylnej to samo :-( nie wiem juz co robić, posypałam dermatolem, ale tu potrzeba antybiotyku na bank. On jest tam od czasu jak ta sunia miała cieczke, wiec pewnie ze wsi przyszedł..... no i co nastepnego do hotelu? i potem zęby w ścianę.....matko ja się zastrzelę. Quote
Kasia Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 prześlę jakiegoś grosika napisz tylko gdzie.... A tamten piesek jeżeli nawet jest ze wsi i ma "właściciela" to i tak trzeba mu pomóc!!!! Tym bardziej że jest pogryziony!!! Zmień może tytuł i go dopisz..... Quote
Lulka Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 dzieki wielkie, moze skarpetke na AFN...tylko jaka nazwa? moze: Atena&Argo no i pozostaje mi błagać o wpłaty ...znowu :-( Quote
Kasia Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 jutro przeleję ;) Bardzo prosimy o wpłaty na te 2 psiaki!!!!! Pomoc potrzebna bardzo!!!!! Quote
Lulka Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 bardzo serdecznie dziekuje, jutro jesli psiak bedzie to wezme go do weta Quote
Recommended Posts