Nadziejka Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 (edited) [quote name='Madzik77']dziewczyny a czy jest naprawdę sens wieź psa do niemiec?? lepiej będzie mu w Polsce! http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec/page101 Poczytajcie tu po co im nasze i Ukraińskie psy... Oni tez mają masę psów w schroniskach! A te "nasze" sa na czarnym rynku bez ewidencji ... można z nimi zrobić co się chce... np. sprzedać do labolatorium do testów albo wywieź w kontynerach do Chin w wiadomym celu... Witajcie kochane .............:shake::-(:shake::-(....ciociu swieta racja .... nikt z nas tego nie powstrzyma:placz: :-(:-(..swiat podly , bo na nim - ludzie - potwory na Ziemi calej Moge tylko mocno sciskac kciuki za zanlezienie psiego serduszka , porozsylam kochane:modla: .., ja trzymam mocno kciuki , aby psinunia tu u nas , na naszej ziemi- znalazla jakas przystan Edited July 5, 2012 by ewa gonzales Quote
juli88 Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='Madzik77']dziewczyny a czy jest naprawdę sens wieź psa do niemiec?? lepiej będzie mu w Polsce! http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec/page101 Poczytajcie tu po co im nasze i Ukraińskie psy... Oni tez mają masę psów w schroniskach! A te "nasze" sa na czarnym rynku bez ewidencji ... można z nimi zrobić co się chce... np. sprzedać do labolatorium do testów albo wywieź w kontynerach do Chin w wiadomym celu... nie będę ukrywać, że dopiero zagłębiam się w temacie wywózki psów do Niemiec. tylko, że tego ktoś adoptował, Natalia z Dortmundu i Dascha jechała do niej na DS. Tak czy siak psa trzeba znaleźć. Quote
barb Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 (edited) [quote name='juli88']Tak czy siak psa trzeba znaleźć.[/QUOTE] To jest najważniejsze. Juli bardzo się zaangażowala ale potrzebna jest wszelka pomoc szczególnie osób mieszkających w pobliżu miejsca zaginięcia Daszy. Edited July 5, 2012 by barb Quote
juli88 Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='Kora']To link do ich strony http://hotelzwierzat.com/index.php moja rada pisac tez mozesz, wyslac zdjecie, ale czy maja czas to przeczytac z roznych doswiadczen wiem ze z tym kiepsko natomiast powinnas zadzwonic w kontaktach masz numer, zglosic wypytac osobiscie. Nie wiem czy sa tam jacys wolontariusze i czy pisza na tym forum moze dziewczyny wiedza. Jeszcze jedna rada nim mod przeniesie temat sama napisz i go podlinkuj. Napisz koniecznie co zrobilas i co z baza Safe-animal. Tu pisałam [h=6]Schron "Hotel dla zwierzą i Ptactwa Domowego" [FONT=system]będę dzwonić zgodnie z radą [/FONT] Schron w Piotrkowie Trybunalskim - [FONT=system]odpisali mi że u nich nie ma, a jak będzie to dadzą znać[/FONT] Schron w Pabianicach Schron Tomaszów Maz Schron w Łodzi Schron Zgierz - wie [/h]Na Safe Animal - zarejestrowałam się i pies jest podany pod moim nazwiskiem. będę dzwonić do Quote
Madzik77 Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Podobny ale inna morda http://www.facebook.com/photo.php?fbid=341047042640866&set=p.341047042640866&type=1&ref=nf Quote
barb Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='juli88']Tu pisałam Schron "Hotel dla zwierzą i Ptactwa Domowego" [FONT=system]będę dzwonić zgodnie z radą [/FONT] Schron w Piotrkowie Trybunalskim - [FONT=system]odpisali mi że u nich nie ma, a jak będzie to dadzą znać[/FONT] Schron w Pabianicach Schron Tomaszów Maz Schron w Łodzi Schron Zgierz - wie Na Safe Animal - zarejestrowałam się i pies jest podany pod moim nazwiskiem. będę dzwonić do Juli, zrobilaś według mnie wszystko co moglaś a nawet więcej. Tym bardziej, że jestes w Poznaniu a Dasza przypuszczalnie w okolicach Łodzi... Quote
juli88 Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='barb']Juli, zrobilaś według mnie wszystko co moglaś a nawet więcej. Tym bardziej, że jestes w Poznaniu a Dasza przypuszczalnie w okolicach Łodzi...[/QUOTE] dziś zaczęłam dzwonić po fundacjach z woj. Łódzkiego i zostałam przekierowana na dwie konkretne. Jutro dzwonię. Zmieniła się trasa, nie Warszawa - Poznań tylko Reva Ukraińska - Stryków - Poznań. Jutro wstawię mapkę. Więc proszę trzymajcie kciuki żebym zainteresowała je na tyle żeby zaczęli jej szukać. Quote
Nadziejka Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 (edited) :modla::modla::thumbs:juli , bardzo duzo zrobilas :multi:trzymamy caluni czas, rozsylajcie Edited July 5, 2012 by ewa gonzales Quote
juli88 Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 poprawna mapa - tą trasą jechali i miejsce miało około 20-30 km za miejscowością Stryków Quote
Nadziejka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 trzymam kciuki za psinunie , cioteczko powysylalam tr zaproszen :ylsuper: Quote
juli88 Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='ewa gonzales']trzymam kciuki za psinunie , cioteczko powysylalam tr zaproszen :ylsuper:[/QUOTE] super :) ja powysyłałam ale z pw zjawiłaś się tylko Ty :loveu: Quote
Nadziejka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 :shake:ale ja nic pomoc nie moge ech ....:oops: ale sciskuniam aby sie udalo znalezc to serdunko i niechaj wraca do domku swego , gdzie czekaja Quote
juli88 Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='ewa gonzales']:shake:ale ja nic pomoc nie moge ech ....:oops: ale sciskuniam aby sie udalo znalezc to serdunko i niechaj wraca do domku swego , gdzie czekaja[/QUOTE] samo zapraszanie na wątek dużo pomoże bo nie mamy nikogo z Łódzkiego kto może się zająć poszukiwaniami... :( Quote
barb Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='juli88']samo zapraszanie na wątek dużo pomoże bo nie mamy nikogo z Łódzkiego kto może się zająć poszukiwaniami... :( Juli, wiem, ze dobrymi radami jest piekło wybrukowane ale może dodaj w tytule " Strykow kolo Łodzi. czy Strykow łodzkie" ? No i na jakim forum jest zalozony wątek ? Moze warto poprosić moderatora o przenienienie na Psy zaginione, ukradzione ? Wedlug mnie tam sporo osób zagląda. Quote
juli88 Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='barb']Juli, wiem, ze dobrymi radami jest piekło wybrukowane ale może dodaj w tytule " Strykow kolo Łodzi. czy Strykow łodzkie" ? No i na jakim forum jest zalozony wątek ? Moze warto poprosić moderatora o przenienienie na Psy zaginione, ukradzione ? Wedlug mnie tam sporo osób zagląda. Dziś rano poszła prośba do moda o przeniesienie ;) tytuł mogę zmienić ale myślę że Ci z łódzkiego wiedzą o co chodzi, no i każda rada na wagę złota :) Quote
barb Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='juli88']Dziś rano poszła prośba do moda o przeniesienie ;) trzeba czekać tytuł mogę zmienić ale myślę że Ci z łódzkiego wiedzą o co chodzi, Tylko czemu tak malo osob tu zagląda ? Quote
juli88 Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 bo niestety czas leci, a informację są dawkowane bardzo wolno i moim zdaniem za późno, do tego jeżeli faktycznie pies zaginął na autostradzie to kiepsko to widzę :( Quote
barb Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Juli a czy są ogoszenia na Łodz i okolicę ? Moze by wyedytować kilka z tych zrobionych jesli są aktywowane na Ciebie ? Quote
barb Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Juli - zrobilam ogloszenie na tablicy na łódzkie. Przyjdzie do aktywacji na twoj mail. Quote
Poker Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Ja tu zaglądam ,ale w niczym nie mogę pomóc oprócz ciepłych myśli Quote
juli88 Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='barb']Juli - zrobilam ogloszenie na tablicy na łódzkie. Przyjdzie do aktywacji na twoj mail.[/QUOTE] aktywowałam dziękuję, jak na razie z tego wszystkiego cisza... przerażająca cisza... Quote
Kora Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='juli88']Dziś rano poszła prośba do moda o przeniesienie ;) tytuł mogę zmienić ale myślę że Ci z łódzkiego wiedzą o co chodzi, no i każda rada na wagę złota :)[/QUOTE] Juz wczesnie napisalam Ci zebys nim mod przeniesie temat sama wstawila ogloszenie o zaginieciu w dziale zaginione-ukradzione i go podlinkowala do tego co tu piszemy. Quote
juli88 Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='Kora']Juz wczesnie napisalam Ci zebys nim mod przeniesie temat sama wstawila ogloszenie o zaginieciu w dziale zaginione-ukradzione i go podlinkowala do tego co tu piszemy.[/QUOTE] pamiętałam i zapomniałam, zrobione Quote
Selenga Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Dziewczyny, pisałyście do Temidy? Ona jest z tego terenu, może coś doradzi, może wie coś o wolontariuszach w tej okolicy, którzy mogliby zająć się poszukiwaniami. Quote
Recommended Posts