Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Madzik77']dziewczyny a czy jest naprawdę sens wieź psa do niemiec??
lepiej będzie mu w Polsce!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec/page101
Poczytajcie tu po co im nasze i Ukraińskie psy...

Oni tez mają masę psów w schroniskach! A te "nasze" sa na czarnym rynku bez ewidencji ... można z nimi zrobić co się chce...
np. sprzedać do labolatorium do testów albo wywieź w kontynerach do Chin w wiadomym celu...

Witajcie kochane .............:shake::-(:shake::-(....ciociu swieta racja .... nikt z nas tego nie powstrzyma:placz: :-(:-(..swiat podly , bo na nim - ludzie - potwory na Ziemi calej
Moge tylko mocno sciskac kciuki za zanlezienie psiego serduszka , porozsylam kochane:modla:
.., ja trzymam mocno kciuki , aby psinunia tu u nas , na naszej ziemi- znalazla jakas przystan

Edited by ewa gonzales
  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madzik77']dziewczyny a czy jest naprawdę sens wieź psa do niemiec??
lepiej będzie mu w Polsce!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec/page101
Poczytajcie tu po co im nasze i Ukraińskie psy...

Oni tez mają masę psów w schroniskach! A te "nasze" sa na czarnym rynku bez ewidencji ... można z nimi zrobić co się chce...
np. sprzedać do labolatorium do testów albo wywieź w kontynerach do Chin w wiadomym celu...

nie będę ukrywać, że dopiero zagłębiam się w temacie wywózki psów do Niemiec.
tylko, że tego ktoś adoptował, Natalia z Dortmundu i Dascha jechała do niej na DS.

Tak czy siak psa trzeba znaleźć.

Posted (edited)

[quote name='juli88']Tak czy siak psa trzeba znaleźć.[/QUOTE]

To jest najważniejsze. Juli bardzo się zaangażowala ale potrzebna jest wszelka pomoc szczególnie osób mieszkających w pobliżu miejsca zaginięcia Daszy.

Edited by barb
Posted

[quote name='Kora']To link do ich strony http://hotelzwierzat.com/index.php moja rada pisac tez mozesz, wyslac zdjecie, ale czy maja czas to przeczytac z roznych doswiadczen wiem ze z tym kiepsko natomiast powinnas zadzwonic w kontaktach masz numer, zglosic wypytac osobiscie. Nie wiem czy sa tam jacys wolontariusze i czy pisza na tym forum moze dziewczyny wiedza. Jeszcze jedna rada nim mod przeniesie temat sama napisz i go podlinkuj. Napisz koniecznie co zrobilas i co z baza Safe-animal.

Tu pisałam
[h=6]Schron "Hotel dla zwierzą i Ptactwa Domowego" [FONT=system]będę dzwonić zgodnie z radą [/FONT]
Schron w Piotrkowie Trybunalskim - [FONT=system]odpisali mi że u nich nie ma, a jak będzie to dadzą znać[/FONT]
Schron w Pabianicach
Schron Tomaszów Maz
Schron w Łodzi
Schron Zgierz - wie
[/h]Na Safe Animal - zarejestrowałam się i pies jest podany pod moim nazwiskiem.
będę dzwonić do

Posted

[quote name='juli88']Tu pisałam
Schron "Hotel dla zwierzą i Ptactwa Domowego" [FONT=system]będę dzwonić zgodnie z radą [/FONT]
Schron w Piotrkowie Trybunalskim - [FONT=system]odpisali mi że u nich nie ma, a jak będzie to dadzą znać[/FONT]
Schron w Pabianicach
Schron Tomaszów Maz
Schron w Łodzi
Schron Zgierz - wie

Na Safe Animal - zarejestrowałam się i pies jest podany pod moim nazwiskiem.
będę dzwonić do
Juli, zrobilaś według mnie wszystko co moglaś a nawet więcej. Tym bardziej, że jestes w Poznaniu a Dasza przypuszczalnie w okolicach Łodzi...

Posted

[quote name='barb']Juli, zrobilaś według mnie wszystko co moglaś a nawet więcej. Tym bardziej, że jestes w Poznaniu a Dasza przypuszczalnie w okolicach Łodzi...[/QUOTE]

dziś zaczęłam dzwonić po fundacjach z woj. Łódzkiego i zostałam przekierowana na dwie konkretne. Jutro dzwonię.
Zmieniła się trasa, nie Warszawa - Poznań tylko Reva Ukraińska - Stryków - Poznań. Jutro wstawię mapkę.
Więc proszę trzymajcie kciuki żebym zainteresowała je na tyle żeby zaczęli jej szukać.

Posted

[quote name='ewa gonzales']trzymam kciuki za psinunie , cioteczko powysylalam tr zaproszen :ylsuper:[/QUOTE]

super :)
ja powysyłałam ale z pw zjawiłaś się tylko Ty :loveu:

Posted

:shake:ale ja nic pomoc nie moge ech ....:oops: ale sciskuniam aby sie udalo znalezc to serdunko i niechaj wraca do domku swego , gdzie czekaja

Posted

[quote name='ewa gonzales']:shake:ale ja nic pomoc nie moge ech ....:oops: ale sciskuniam aby sie udalo znalezc to serdunko i niechaj wraca do domku swego , gdzie czekaja[/QUOTE]

samo zapraszanie na wątek dużo pomoże bo nie mamy nikogo z Łódzkiego kto może się zająć poszukiwaniami... :(

Posted

[quote name='juli88']samo zapraszanie na wątek dużo pomoże bo nie mamy nikogo z Łódzkiego kto może się zająć poszukiwaniami... :(
Juli, wiem, ze dobrymi radami jest piekło wybrukowane ale może dodaj w tytule " Strykow kolo Łodzi. czy Strykow łodzkie" ?

No i na jakim forum jest zalozony wątek ?
Moze warto poprosić moderatora o przenienienie na Psy zaginione, ukradzione ?
Wedlug mnie tam sporo osób zagląda.

Posted

[quote name='barb']Juli, wiem, ze dobrymi radami jest piekło wybrukowane ale może dodaj w tytule " Strykow kolo Łodzi. czy Strykow łodzkie" ?

No i na jakim forum jest zalozony wątek ?
Moze warto poprosić moderatora o przenienienie na Psy zaginione, ukradzione ?
Wedlug mnie tam sporo osób zagląda.

Dziś rano poszła prośba do moda o przeniesienie ;)

tytuł mogę zmienić ale myślę że Ci z łódzkiego wiedzą o co chodzi,
no i każda rada na wagę złota :)

Posted

[quote name='juli88']Dziś rano poszła prośba do moda o przeniesienie ;)
trzeba czekać

Tylko czemu tak malo osob tu zagląda ?

Posted

bo niestety czas leci, a informację są dawkowane bardzo wolno i moim zdaniem za późno,
do tego jeżeli faktycznie pies zaginął na autostradzie to kiepsko to widzę :(

Posted

Juli a czy są ogoszenia na Łodz i okolicę ?
Moze by wyedytować kilka z tych zrobionych jesli są aktywowane na Ciebie ?

Posted

[quote name='barb']Juli - zrobilam ogloszenie na tablicy na łódzkie. Przyjdzie do aktywacji na twoj mail.[/QUOTE]

aktywowałam dziękuję, jak na razie z tego wszystkiego cisza... przerażająca cisza...

Posted

[quote name='juli88']Dziś rano poszła prośba do moda o przeniesienie ;)

no i każda rada na wagę złota :)[/QUOTE]
Juz wczesnie napisalam Ci zebys nim mod przeniesie temat sama wstawila ogloszenie o zaginieciu w dziale zaginione-ukradzione i go podlinkowala do tego co tu piszemy.

Posted

[quote name='Kora']Juz wczesnie napisalam Ci zebys nim mod przeniesie temat sama wstawila ogloszenie o zaginieciu w dziale zaginione-ukradzione i go podlinkowala do tego co tu piszemy.[/QUOTE]

pamiętałam i zapomniałam, zrobione

Posted

Dziewczyny, pisałyście do Temidy? Ona jest z tego terenu, może coś doradzi, może wie coś o wolontariuszach w tej okolicy, którzy mogliby zająć się poszukiwaniami.