Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Mika nie jest w tej chwili za gruba na zabieg? Ceny nie da się utargować? (u nas 150 zł koszt za takiej wielkości sukę) 250 zł to cena z badaniami przed sterylką? Quote
tobciu Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Z bazarku, gdzie 75% jest dla Stepnickich psiaków będzie jakoś około (dokładnie teraz nie pamiętam) 160 zł 75% - 120 zł dla suniek i Barrego. Minus 45 zł które już wcześniej przelałam Cudak jak sunie jechały do DT Czyli 75 zł jest jeszcze dla suniek i Barrego. To tak wszystko około, bo dokładnie nie liczyłam i jeszcze pieniądze są w trakcie wpływania, a czasem są dodatkowe pieniądze z "ogonków", czyli zaokrągleń kwot. Będę na dniach robić kolejny bazar dla suniek i Barrego - jeśli to pomoże mogę wyłożyć 50 zł na już jako zaliczka - i potem odbiorę to sobie z bazarku. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Kasy wpłynęło chyba 50 zł od [B]kaerjot[/B] (ale to jako stała deklaracja na DT) i 35 zł od Figunia. Mam 20 zł z bazarku cegiełkowego na psiaki i ze wspólnego wątku zostało 105,55 zł. Za mało na zabieg. Z karmą jest tak - przekazałam dziś DT Barrego 150 zł na kastrację, ale może uda się z Fundacji zabieg wykonać, więc za te pieniądze można by zamówić mu karmę, a dla suniek zamówić do 100 zł karmę z Vivy (bo tyle na facebooku Ktoś wpłacił). Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='tobciu']Z bazarku, gdzie 75% jest dla Stepnickich psiaków będzie jakoś około (dokładnie teraz nie pamiętam) 160 zł 75% - 120 zł dla suniek i Barrego. Minus 45 zł które już wcześniej przelałam Cudak jak sunie jechały do DT Czyli 75 zł jest jeszcze dla suniek i Barrego. To tak wszystko około, bo dokładnie nie liczyłam i jeszcze pieniądze są w trakcie wpływania, a czasem są dodatkowe pieniądze z "ogonków", czyli zaokrągleń kwot. Będę na dniach robić kolejny bazar dla suniek i Barrego - jeśli to pomoże mogę wyłożyć 50 zł na już jako zaliczka - i potem odbiorę to sobie z bazarku.[/QUOTE] Dziękuję :) Można tą sumę przeznaczyć wtedy dla suniek, ale i tak mało na 2 zabiegi, a gdzie jeszcze opłata za DT.... dlatego myślę, że najlepiej byłoby popytać, czy gdzieś wsparcia na zabiegi by nie dostały. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='tobciu']a na kastracje jednej ile trzeba ?[/QUOTE] Chyba 250 zł za jedną, czyli 500 zł za obie + dojazd Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Poprosiłam o pomoc tu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap[/url] czekam na odpowiedz, ale max refundacja za sterylkę to 150 zł. Gdyby ktoś poprosił Skarbonkę: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB[/url]! o wsparcie na leczenie 200 zł, to byłoby na zabiegi (ja poprosić nie mogę, bo za dużo w ostatnim czasie korzystałam z pomocy Skarbonki: karma dla Psotki, karma dla Norka, transport Barrego...). [B]Hałabajówka[/B], mogłabyś? Bo i tak na Twoje konto by musiało iść ewentualne wsparcie. Z bazarków i wpłat najlepiej byłoby na opłatę za DT zbierać, bo inaczej utoniemy w długach. Za mało deklaracji mamy :( Quote
tobciu Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 [quote name='Cudak']Dziękuję :) Można tą sumę przeznaczyć wtedy dla suniek, ale i tak mało na 2 zabiegi, a gdzie jeszcze opłata za DT.... dlatego myślę, że najlepiej byłoby popytać, czy gdzieś wsparcia na zabiegi by nie dostały.[/QUOTE] To jeśli te 50 zł zaliczki chcecie - to daj znać, przeleję. A bazarkowe pieniądze myślę też niedługo. Dziś maja być 3 wpłaty. Po 16 sprawdzę. Oj, banerek mialam zrobić, wyleciało mi z głowy. Może być w nast tyg ? Priorytet teraz to raczej bazarek. Quote
AlfaLS Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 A może jeszcze poprosić o pomoc Skarpetę in. Talcott [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL]. Czy one mają ponad 8 lat? Choć tam jest napisane, ze w uzasadnionych przypadkach można odstąpić od tej granicy wiekowej... Co prawda trzeba zwrócić 25 % udzielonej pomocy ale jest na to 6 tygodni... Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='AlfaLS']A może jeszcze poprosić o pomoc Skarpetę in. Talcott [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL]. Czy one mają ponad 8 lat? Choć tam jest napisane, ze w uzasadnionych przypadkach można odstąpić od tej granicy wiekowej... Co prawda trzeba zwrócić 25 % udzielonej pomocy ale jest na to 6 tygodni...[/QUOTE] Mają 12 i 13 lat... Quote
Figunia Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Wpiszcie mnie na deklaracje stałe do grudnia tego roku. Po 20 zł na łebka" czyli 40zł. miesięcznie. I wpłacę jeszcze 20 zł. Może za mną pójdą inni... Pozdrawiam. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='Figunia']Wpiszcie mnie na deklaracje stałe do grudnia tego roku. Po 20 zł na łebka" czyli 40zł. miesięcznie. I wpłacę jeszcze 20 zł. Może za mną pójdą inni... Pozdrawiam.[/QUOTE] Ogromnie dziękujemy :))) Quote
zerojeden Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Badania przed sterylką są w ich wieku niezbędne, bez nich wet się nie podejmie cięcia. Możemy gdzieś indziej je ciachnąc jak znacie jakiegoś weta po niższej cenie w Koszalinie albo Białogardzie nie widzę zastrzeżeń. Przed chwilą wróciłam z sesji tymczasów więc jeszcze chwilę cierpliwości na fotki ;) Inez bardzo ładnie wyszła na portretowym :) A zapomniałam...... ja się nie udzielam w tych różnych programach pomocowych bo jeszcze nie miałam czasu się z nimi zapozanc i ogarnąc więc chyba nie wypada mi prosic o pomoc. Quote
Cudak Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 [quote name='Hałabajówka']Badania przed sterylką są w ich wieku niezbędne, bez nich wet się nie podejmie cięcia. Możemy gdzieś indziej je ciachnąc jak znacie jakiegoś weta po niższej cenie w Koszalinie albo Białogardzie nie widzę zastrzeżeń. [/quote] Ty jesteś na miejscu, więc wiesz najlepiej gdzie najlepiej i najtaniej. Tylko takiej kasy w 2 dni nie uzbieramy - zostaje tylko liczyć na pomoc "skarbonek". Mam nadzieję, ze uda się to wszystko załatwić jak najszybciej. [quote name='Hałabajówka']Przed chwilą wróciłam z sesji tymczasów więc jeszcze chwilę cierpliwości na fotki ;) Inez bardzo ładnie wyszła na portretowym :)[/quote] Czekamy :) [quote name='Hałabajówka']A zapomniałam...... ja się nie udzielam w tych różnych programach pomocowych bo jeszcze nie miałam czasu się z nimi zapozanc i ogarnąc więc chyba nie wypada mi prosic o pomoc.[/QUOTE] Ja znów za często w ostatnim czasie prosiłam o wsparcie dla różnych psiaków, ale spróbuję.... W końcu nie dla siebie proszę o pomoc... Gdyby jechały razem to szacowany koszt 500 zł za zabiegi + ile za dojazd? Quote
zerojeden Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Za dojazd 25 zł. Na wizytę kontrolną i zdjęcie szwów wezmę je jak będę jechała w swojej jakiejś sprawie (jakoś to sobie zaplanuję) więc te kolejne koszta biorę na siebie. Quote
__Lara Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='AlfaLS']A może jeszcze poprosić o pomoc Skarpetę in. Talcott [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL]. Czy one mają ponad 8 lat? Choć tam jest napisane, ze w uzasadnionych przypadkach można odstąpić od tej granicy wiekowej... Co prawda trzeba zwrócić 25 % udzielonej pomocy ale jest na to 6 tygodni...[/QUOTE] Do skarpety im. Talcott ja wpłacam regularnie, więc jakbym zgłosiła sunie to nie trzeba by nic zwracać ;) Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='__Lara']Do skarpety im. Talcott ja wpłacam regularnie, więc jakbym zgłosiła sunie to nie trzeba by nic zwracać ;)[/QUOTE] Mogłabyś? :) Quote
tobciu Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 dzień dobry, Czekamy na nowe fotki :) Dodam do bazarku co się pomału dzierga. Narazie zdjęcia obrabiam. Quote
__Lara Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Cudak']Mogłabyś? :)[/QUOTE] Nie ma problemu ;) Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [B]__Lara[/B] dziękuję, mamy po 150 zł na sunie z: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap[/url] czyli brakuje dla nich po 100 zł na zabiegi (na dojazd z uzbieranych na wątku/z bazarków) przelejemy. [B] Hałabajówka[/B] dasz radę umówić je obie razem? Nie będzie problemu z tym: "5. Płatności dokonujemy po otrzymaniu faktury, najlepiej bezpośrednio na konto zakładu weterynaryjnego. [B]Dane do faktury: Fundacja Przyjaciele Czterech Łap Rokitno 2 74-304 Nowogródek Pomorski NIP 597-169-91-69[/B] Najlepiej wziąć fakturę przelewową z terminem płatności 14 dni i przesłać ją pocztą. Robimy przelew dla weta od razu po otrzymaniu faktury." ? Quote
zerojeden Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Załatwiłam sterylkę Inez z fundacji Kastor. Fundacja pokryje cały koszt zabiegu. Dam radę umówić je obie. Dzisiaj dowiem się na kiedy dokładnie. Czy w takim razie [B]Fundacja Przyjaciele Czterech Łap [/B]pokryje koszt sterylki drugiej suni? Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Super, że poprosiłaś i jest zgoda. Dziękuję :) Zaraz zapytam. Quote
emilia2280 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 hej, rozmawialam z Elá i w sumie nie pokrywamy sterylek w wysokosci 250 zl. 250 zl mogloby byc rozlozone na dwie. Ta sama kwota, ale inna wartosc sterylki. Skoro macie po 150 zl z 4 Lap, to my mozemy zaplacic po 100 zl od suki, czyli 200 zl razem. Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='emilia2280']hej, rozmawialam z Elá i w sumie nie pokrywamy sterylek w wysokosci 250 zl. 250 zl mogloby byc rozlozone na dwie. Ta sama kwota, ale inna wartosc sterylki. Skoro macie po 150 zl z 4 Lap, to my mozemy zaplacic po 100 zl od suki, czyli 200 zl razem.[/QUOTE] To by było super, tylko niepotrzebnie w takim razie pW wysłałam i namieszałam trochę.... ;) Quote
Cudak Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Nadal bardzo potrzebne są [B]stałe deklaracje[/B] dla suniek! Quote
Recommended Posts