Jump to content
Dogomania

Mika[*] i Inez, staruszki jamniczki... INEZ zbiera $$$ na badania i PDT

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdola']
Moze mi sie uda "zalatwic" nowego deklarowicza na jakas bide....jesli wystarczy deklaracji na Ini, to inny psiak skorzysta...

Jakbyś miała jakiegoś deklarowicza, to Perła: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236492-Pere%C5%82ka-ju%C5%BC-bezpieczna-ale-PILNIE-potrzebne-270-z%C5%82-sta%C5%82ych-deklaracji-na-PDT! chętnie skorzysta, ma tylko 30 zł deklaracji, a trzeba miesięcznie 300 zł... Jest też u Hałabajowki, więc z opłaty za PDT, tak jak u jamniczek, korzystają inne biedne psiaki, których u Hałabajowki jest sporo.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdola napisał(a):
Tak cala....prawie.....bo dla 5 zl nie bede juz..... :(

Zamiast w górę zaokrąglić, za tyle czasu zwodzenia nas wszystkich, za te wszystkie nerwy.... :angryy: Ważne, że już z głowy jej dług i na marzec wystarczy przynajmniej.

Posted

Hałabajówka, ile teraz za samą Inez trzeba będzie płacić?
Jak będziesz miała chwilkę (wiem, że z tym ciężko u Ciebie...), to napisałabyś parę słów o niej?
Wspólnego domku nie znalazły, ale może ktoś nad samą Inez się zlituje i przygarnie ją na stare lata...
I jeszcze - jak już dług za PDT spłacimy, przydałoby się Inez zrobić kontrolne/profilaktyczne badanie USG, żeby w razie czego prędzej zadziałać. Zorientujesz się przy okazji, jaki byłby koszt takiego badania (+ Twój dojazd)?

Posted

[quote name='Cudak']Hałabajówka, ile teraz za samą Inez trzeba będzie płacić?
Jak będziesz miała chwilkę (wiem, że z tym ciężko u Ciebie...), to napisałabyś parę słów o niej?
Wspólnego domku nie znalazły, ale może ktoś nad samą Inez się zlituje i przygarnie ją na stare lata...
I jeszcze - jak już dług za PDT spłacimy, przydałoby się Inez zrobić kontrolne/profilaktyczne badanie USG, żeby w razie czego prędzej zadziałać. Zorientujesz się przy okazji, jaki byłby koszt takiego badania (+ Twój dojazd)?

Ini miala robione wszystkie badania w tym RTG i USG w połowie grudnia. Ale USG warto powtórzyć, będę w przyszłym tygodniu to ją wezmę.

Chyba sprawiedliwie będzie jak podzielimy kwotę na pół skoro została jedna.

Ini to najcudniejszy piesek świata, delikatna, wrażliwa, spokojna, uległa, kochana, przytulaśna psy kocha koty lubi. Nie niszczy, nie hałasuje.

Właśnie nowe fotki obrabiam będą zachwilę tu https://www.facebook.com/pages/Ha%C5%82abaj%C3%B3wka/143212482501578 na wczorajszym wiosennym spacerze :) Sorki że nei wklejam na wątku ale to za długo trwa a jeszcze z przedwczoraj mam do obrobienia fotki Żuka i Inki.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Ini miala robione wszystkie badania w tym RTG i USG w połowie grudnia. Ale USG warto powtórzyć, będę w przyszłym tygodniu to ją wezmę.
Najpierw się dowiedz jakie koszty, żebyśmy mogły kasiorę uzbierać :)

[quote name='Hałabajówka']Chyba sprawiedliwie będzie jak podzielimy kwotę na pół skoro została jedna.

Ini to najcudniejszy piesek świata, delikatna, wrażliwa, spokojna, uległa, kochana, przytulaśna psy kocha koty lubi. Nie niszczy, nie hałasuje.

Właśnie nowe fotki obrabiam będą zachwilę tu https://www.facebook.com/pages/Hałabajówka/143212482501578 na wczorajszym wiosennym spacerze :) Sorki że nei wklejam na wątku ale to za długo trwa a jeszcze z przedwczoraj mam do obrobienia fotki Żuka i Inki.
Super zdjęcia! a nie masz takiego bardziej z bliska, samej Inez? Wypiękniała u Ciebie, sierść błyszcząca, aż szkoda tych starych fotek do ogłoszeń dawać.

Bardzo prosimy o pomoc finansową, aby opłacić kwiecień i nadal zbieramy deklaracje dla Inez, bo brakuje w tej chwili dla niej 50 zł...

Posted

Hehe no nie pikne :) Nie mam ale zrobię. eeeee z tymi starymi do ogłoszeń ją trzeba...bo ona nie chce już się przeprowadzać ;)

Usg to jakieś grosze są.

Masz więcej info o tym szkielecie z lasu?

Posted

Hałabajówka napisał(a):

Masz więcej info o tym szkielecie z lasu?

Wstawiłam zdjęcia na jego wątek - bardzo pilnie potrzebny DT, bo wyje w stajni, chce do ludzi, a mój chłop się nie zgadza, żeby go do domu wziąć i zły, że psiak wyje :(

Posted

Cudak napisał(a):
Zamiast w górę zaokrąglić, za tyle czasu zwodzenia nas wszystkich, za te wszystkie nerwy.... :angryy: Ważne, że już z głowy jej dług i na marzec wystarczy przynajmniej.

No wazne, ze oddala..... :)

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Trzyma się... zakolegowała się z Daktylem więc nie jest tak źle.

Oj, to się cieszę. Bo już "widziałam" jak szuka Jej po kątach, jest smutna i nie chce jeść...
Jednak towarzystwo nie pozwoli Jej na samotność i smutki :multi:

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
z tego co se na piechotę policzyłam, to wychodzi że na marzec jest, brakuje za kwiecień i na weta?
czyli jakieś 480 zł?

Trzeba czekac na magdolę, ale coś takiego wychodzi, czyli dużo na minusie :(

Posted

[FONT=Times]SUMA:
+ 146,[SIZE=4]75 zł na koncie

+ 260 zł - zwrot długu od Lupi
+ 60 zł (40 zł z miau i 20 zł moja deklaracja do czerwca)
+ chyba 50 zł kaerjot

jeśli dobrze liczę, to na ta chwilę brakowałoby 363,25 zł i chyba z facebooka było bezpośrednio do Hałabajówki 20 zł? To by było 343,25 z[SIZE=3]ł?

[/FONT]

Posted

[quote name='Cudak'][FONT=Times]SUMA:
+ 146,[SIZE=4]75 zł na koncie

+ 260 zł - zwrot długu od Lupi
+ 60 zł (40 zł z miau i 20 zł moja deklaracja do czerwca)
+ chyba 50 zł kaerjot

jeśli dobrze liczę, to na ta chwilę brakowałoby 363,25 zł i chyba z facebooka było bezpośrednio do Hałabajówki 20 zł? To by było 343,25 z[SIZE=3]ł?

[/FONT]

Była jeszcze wpłata od mdk8 10 zł dla jamniczek - bezpośrednio do Hałabajówki, bardzo dziękujemy i czekamy na naszą zapracowaną magdolę :) oraz prosimy o wsparcie na spłatę długu (jeśli dobrze liczę brakuje 333,25 zł by opłacić kwiecień i ostatnią wizytę u weta Miki...).

Hałabajówka będzie dziś u weta, dowie się ile kosztowałyby badania dla Inez (USG i krew), jak spłacimy dług to pomału będziemy zbierac, bo lepiej zapobiegac, niż leczyć, a w razie czego szybko zareagować...

Posted

[quote name='Hałabajówka']Pytałam ile by to kosztowało ale to zależy jakie wyjdą wyniki morfologi... sama morfologia i usg to 40zł przy biochemii każdy parametr kosztuje osobno.

Czyli, żeby i biochemię "zahaczyć", to ok 100 zł musimy nazbierać dla Inez, ale najpierw długi trzeba uregulować - na tą chwilę brakuje ok 333,25 zł...

Posted

Pisze tu rozliczenie bo nie moge edytowac postu z rozliczeniem :(

146,75 bylo na koncie
40 zl z miau za maj (19.04)
20 zl Cudak (marzec, kwiecien, maj, czerwiec - 19.04)
260 zl oddala Lupi (23.04)
50 zl kaerjot (24.04)
----------------------------------
516,75 zl
- 400 zl zaplacone za marzec (jesczze nie potwierdzone) i 30 zl z FB
--------------------------------
116,75 zl

do zaplaty za kwiecien 370 zl + 80 zl Mika (') - od maja 200 zl

253,25 brakuje do oplaty za kwiecien + 80 zl ....

Posted

[quote name='magdola']Pisze tu rozliczenie bo nie moge edytowac postu z rozliczeniem :(

146,75 bylo na koncie
40 zl z miau za maj (19.04)
20 zl Cudak (marzec, kwiecien, maj, czerwiec - 19.04)
260 zl oddala Lupi (23.04)
50 zl kaerjot (24.04)
----------------------------------
516,75 zl
- 400 zl zaplacone za marzec (jesczze nie potwierdzone) i 30 zl z FB
--------------------------------
116,75 zl

do zaplaty za kwiecien 370 zl + 80 zl Mika (') - od maja 200 zl

253,25 brakuje do oplaty za kwiecien + 80 zl ....

Bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty :) z fb było 20 zł i 10 zł od mdk8 (z dogo),

czyli dobrze policzyłam - razem brakuje dokładnie 333,25 zł.

Jeszcze raz zapraszam na kończący się dziś bazarek dla Inez (chciałam napisać jamniczek, ale teraz to już wątek samej Inez...) i Perły: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242464-TANIE-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-2-cele-ZAPRASZAM-do-30-04

Posted

Dzwonie do Was (na numer z 1 strony) i nie mogę sie dodzwonić chcę ustalić szczegóły jak moze Fundacja SOS dla Jamników pomóc z Jamniczej Skarpety. W jakich godzinach najlepiej?