Jump to content
Dogomania

Mika[*] i Inez, staruszki jamniczki... INEZ zbiera $$$ na badania i PDT

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']Nie ma wątpliwości! :)
Fajnie, że będą w ogrzewanym pomieszczeniu, dość się na działce namarzły w poprzednie zimy....[/QUOTE]

Nie miałabym sumienia trzymać ich w nieogrzewanym pomieszczeniu w zimę poza tym starszy organizm się średnio ogrzeje wiem po mojej 13 letniej suni którą kocykiem przed kominkiem trzeba przykrywać bo ma tak słabe krążenie że normalnie zimne ma stópki i uszy. Myślę żeby im kupić jeszcze taką budę materiałową jak dla kotów to będą mogły dodatkowo się ogrzać swoim ciepłem bo to pomieszczenie jest ogrzewane do 12 stopni tylko. Ale z zakupem muszę się chwilę wstrzymać bo funduszy brak ;( Może ktoś ma na zbyciu takie coś za niższą cenę?

o czymś takim myślę [url]http://allegro.pl/budka-dla-psa-nr-5-50x50x57-producent-i2614027461.html[/url]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halabajówka serdeczne dzięki za serce i troskę o suńki.
Jestem pewna, że jest im u Ciebie jak w raju. Ale, wiadomo, kanapa, kocyki, poduchy i te sprawy byłyby bardzo pożądane...
Nie rozumiem tego braku zainteresowania nimi. Co z tego, że starsze...Przecież to jamniczki urocze, kochane, mądre, w świetnej formie, nic im nie brakuje...
Jakieś zaczarowane, czy co???

Posted

[quote name='Figunia']Halabajówka serdeczne dzięki za serce i troskę o suńki.
Jestem pewna, że jest im u Ciebie jak w raju. Ale, wiadomo, kanapa, kocyki, poduchy i te sprawy byłyby bardzo pożądane...
Nie rozumiem tego braku zainteresowania nimi. Co z tego, że starsze...Przecież to jamniczki urocze, kochane, mądre, w świetnej formie, nic im nie brakuje...
Jakieś zaczarowane, czy co???[/QUOTE]

Ja tez nie rozumiem o co chodzi... :-( One naprawdę są bezobsługowe-bezproblemowe tak jak piszesz jakieś fatum nad nimi krąży czy coś?
Zdaje sobie sprawę że mało osób chce przygarnąć psa na starość...nie wiedzą co tracą bo tyle uczucia ile one mają dla człowieka po tym co przeszły to pełen szacun dla nich.

Posted

Może trzeba zwołać Ciocie Jamnikowe??? Ja wciąż czuję się na Dogo nowa i nie znam ludzi, ani panujących zwyczajów, więc nie mam też śmiałości zapraszać na wątek. Zwłaszcza, że wiele osób tego sobie nie życzy.
Ale wydaje mi się, że tutaj naprawdę jest maleńko osób zainteresowanych suńkami.
Tam, gdzie zlatują się Ciotki, zaraz pojawia się szansa na domek.
Może więc spróbować Je zwołać...

Posted

[quote name='Figunia']Może trzeba zwołać Ciocie Jamnikowe??? Ja wciąż czuję się na Dogo nowa i nie znam ludzi, ani panujących zwyczajów, więc nie mam też śmiałości zapraszać na wątek. Zwłaszcza, że wiele osób tego sobie nie życzy.
Ale wydaje mi się, że tutaj naprawdę jest maleńko osób zainteresowanych suńkami.
Tam, gdzie zlatują się Ciotki, zaraz pojawia się szansa na domek.
Może więc spróbować Je zwołać...[/QUOTE]
Ja już powiadomilam Ciotki Jamnikowe. Był chwilowy odzew, ale w tym tygodniu odpale kompa to postaram sie dać dziewczyny na SOS Jamnikom, chyba, ze Figunia Ty możesz tam je podeslac wcześniej?

Posted

[quote name='Hałabajówka']Nie miałabym sumienia trzymać ich w nieogrzewanym pomieszczeniu w zimę poza tym starszy organizm się średnio ogrzeje wiem po mojej 13 letniej suni którą kocykiem przed kominkiem trzeba przykrywać bo ma tak słabe krążenie że normalnie zimne ma stópki i uszy. Myślę żeby im kupić jeszcze taką budę materiałową jak dla kotów to będą mogły dodatkowo się ogrzać swoim ciepłem bo to pomieszczenie jest ogrzewane do 12 stopni tylko. Ale z zakupem muszę się chwilę wstrzymać bo funduszy brak ;( Może ktoś ma na zbyciu takie coś za niższą cenę?

o czymś takim myślę [URL]http://allegro.pl/budka-dla-psa-nr-5-50x50x57-producent-i2614027461.html[/URL][/QUOTE]
Cudak, takie coś to LIPA;( miałam, nie polecam, nie ogrzewa, bardzo sie deformuje.... Ale ja coś tam mam w piwnicy....jakieś stare legowisko polarowe, mogłabym komuś przekazać. Co do konta to moge chwilowo uzyczyc swoje, potem postaram sie założyć nowe specjalnie dgm to moge zostać skarbnikiem, ale musicie mi powiedzieć co i jak;)Poza tym czasem mnie nie ma na dgm kilka dni z powodu mojej suni, ale raczej staram sie zaglądać codziennie, chociaż na chwilke.

Posted

[quote name='magdola']Cudak, takie coś to LIPA;( miałam, nie polecam, nie ogrzewa, bardzo sie deformuje.... Ale ja coś tam mam w piwnicy....jakieś stare legowisko polarowe, mogłabym komuś przekazać. Co do konta to moge chwilowo uzyczyc swoje, potem postaram sie założyć nowe specjalnie dgm to moge zostać skarbnikiem, ale musicie mi powiedzieć co i jak;)Poza tym czasem mnie nie ma na dgm kilka dni z powodu mojej suni, ale raczej staram sie zaglądać codziennie, chociaż na chwilke.[/QUOTE]
Super, jakbyś mogła zostać skarbnikiem :) W pn [B]Lupi[/B] powinna sprawdzić ile uzbierało się na jej konto.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232986-Mix-labka-sk%C3%B3ra-i-ko%C5%9Bci-na-%C5%82a%C5%84cuchu-BEZ-BUDY-bardzo-pilnie-DT[/url]!!!!!! - zajrzyjcie chociaż, DT potrzebny bardzo pilnie - wychudzony psiak, na łańcuchu pod gołym niebem :(

Posted

Mam takie różne posłania ale żadne nie jest zadaszone a one mają taką potrzebę żeby się schować zwłaszcza Inez tam gdzie są teraz mają normalną budę ale do tego pomieszczenia ogrzewanego które mi się zwolni na dniach nie wejdzie buda.

Posted

[quote name='magdola']Ja już powiadomilam Ciotki Jamnikowe. Był chwilowy odzew, ale w tym tygodniu odpale kompa to postaram sie dać dziewczyny na SOS Jamnikom, chyba, ze Figunia Ty możesz tam je podeslac wcześniej?[/QUOTE]

Czyli, Ciocie już były...
Wiesz, ja nie bardzo wiem, jak zgłasza się piesku na tym SOS czy innych stronach. Jeszcze nigdy tego nie robiłam a mam takie "szczęście", że zaraz coś robię nie tak, i jestem (w najlepszym razie) ignorowane.
Bardzo cieszę się, że zgłosiłaś się na skarbnika, skoro Lupi ma takie kłopoty.

Posted

[quote name='Figunia']Czyli, Ciocie już były...
Wiesz, ja nie bardzo wiem, jak zgłasza się piesku na tym SOS czy innych stronach. Jeszcze nigdy tego nie robiłam a mam takie "szczęście", że zaraz coś robię nie tak, i jestem (w najlepszym razie) ignorowane.
Bardzo cieszę się, że zgłosiłaś się na skarbnika, skoro Lupi ma takie kłopoty.[/QUOTE]
Sprobuj, moze Ci sie uda, gdyby nie to ja sie w tygodniu postaram ogarnąć ;)

[url]http://jamniki.eadopcje.org/[/url]

Kurcze Figunia dasz radę, zaloguj sie, znaczy zarejestruj i dodaj ofertę. ;)

Posted

[quote name='Hałabajówka']Nie chcę dodatkowo obciążać Was wydatkami, pomyślałam że byłoby im miło i że może ktoś ma a nie potrzebuje i by odsprzedał.[/QUOTE]

może by poszperać w necie, albo na tym watku sprzedam/kupie psie akcesoria. A może by się dalo karton jakis styropianem oblepic ? :) Bylaby oszczednosc ? Sa takie pudelka styropianowe, co organy w nich przewożą .. dzis takie jhedfno wywiozlam do Rodzicow na kota podworkowo-domowego. Podworkowy latem, zima domowo-piwniczny. Ale ono nawet na odchudzone jamniczki byloby za male ;) Ale zapytam dziewczynę od której je mialam, czy sa moze takie wieksze.

Posted

[quote name='tobciu']może by poszperać w necie, albo na tym watku sprzedam/kupie psie akcesoria. A może by się dalo karton jakis styropianem oblepic ? :) Bylaby oszczednosc ? Sa takie pudelka styropianowe, co organy w nich przewożą .. dzis takie jhedfno wywiozlam do Rodzicow na kota podworkowo-domowego. Podworkowy latem, zima domowo-piwniczny. Ale ono nawet na odchudzone jamniczki byloby za male ;) Ale zapytam dziewczynę od której je mialam, czy sa moze takie wieksze.[/QUOTE]

To jest myśl :) musi być takie duże żeby 2 tam weszły bo one wszystko razem ;) i nawet cieplejsze bo to styropian.

Posted

[quote name='Hałabajówka']To jest myśl :) musi być takie duże żeby 2 tam weszły bo one wszystko razem ;) i nawet cieplejsze bo to styropian.[/QUOTE]

Ja miałam taką wielkośc, na kota ok. [URL]http://opakowania.com.pl/Oferta/Pudełka-styropianowe-336307.html[/URL]
Zapytam o większe.
Jakby co można pomyśleć o większym, grubszym kartonie, oblepić styropianem, wejście trochę od góry zasłonić i też byłaby budka. :) Taka ryza styropiany w castoramie przyzwoicie chyba kosztuje ? Która ciotka się budowała ostatnio i wie ?
To tak sobie pomyślałam, bo ja lubię pomajsterkować ;)

Posted

[quote name='magdola']Sprobuj, moze Ci sie uda, gdyby nie to ja sie w tygodniu postaram ogarnąć ;)

[URL]http://jamniki.eadopcje.org/[/URL]

Kurcze Figunia dasz radę, zaloguj sie, znaczy zarejestruj i dodaj ofertę. ;)[/QUOTE]

Dzięki Magdola, że wierzysz we mnie, ale... zobaczę jak to się robi i może kiedyś spróbuję...
Za duża odpowiedzialność jak na pierwszy raz...

Posted

[quote name='Hałabajówka']To jest myśl :) musi być takie duże żeby 2 tam weszły bo one wszystko razem ;) i nawet cieplejsze bo to styropian.[/QUOTE]

Hej, pytałam. Niestety. Takie większe, ale na jednego psa, nie dwa - bywają, ale rzadko.
To chyba wrócimy do opcji kartonu i ryzy styropianu ? Dałabyś Hałabajówka radę coś takiego udziergać ? Czy nie bardzo ?

Posted

[quote name='magdola']Sprobuj, moze Ci sie uda, gdyby nie to ja sie w tygodniu postaram ogarnąć ;)

[URL]http://jamniki.eadopcje.org/[/URL]

Kurcze Figunia dasz radę, zaloguj sie, znaczy zarejestruj i dodaj ofertę. ;)[/QUOTE]

Ja zupełnie zgubiłam ten watek. Ogarnę dziewczyny. Na pierwszej stronie mam nadzieje sa informacje w pigulce? Czy ktos mi po prostu podeśle?

Posted

Dostałam od [B]Lupi[/B] informację, że były 3 wpłaty, razem 120 zł (do tego co ostatnio było aktualizowane).
Pieniążki za sierpień poszły przekazem, nie na konto, tylko listonosz powinien przynieść.
.
Jak dziś się nie wyrobię to jutro zrobię takie wstępne rozliczenie, żeby było wiadome na czym stoimy.

Posted

Poszły przekazem na adres pewnie ten co podany mam do przelewów...to zapewne dlatego ich nie ma bo ja tam nie mieszkam już. Jutro podjadę i spytam czy coś do mnie było w takim razie.

Dopiero wróciłam do domu ale dzisiaj już tak zimno że lecę zaraz przesiedlić dziewczyny bo pokulone śpią bidulki jedna obok drugiej. Coś wymodzę mam taki spory domek drewniany spokojnie 2 wejdą tylko go styropianem docieplę dodatkowo.

Posted

[quote name='magdola']Cudak, takie coś to LIPA;( miałam, nie polecam, nie ogrzewa, bardzo sie deformuje.... Ale ja coś tam mam w piwnicy....jakieś stare legowisko polarowe, mogłabym komuś przekazać. Co do konta to moge chwilowo uzyczyc swoje, potem postaram sie założyć nowe specjalnie dgm to moge zostać skarbnikiem, ale musicie mi powiedzieć co i jak;)Poza tym czasem mnie nie ma na dgm kilka dni z powodu mojej suni, ale raczej staram sie zaglądać codziennie, chociaż na chwilke.[/QUOTE]

Ja chciałam powiedzieć że rzeczywiście taka budka nie jest fajna. Lepsza jest sterta kocyków do zakopania i jakaś dobra izolacja od podłogi. Szkoda kasy. Pomysł ze styropianem całkiem dobry. Dobrze izoluje.