Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ty$ka']Tak, jak pisałam - u nas jest stała pora, ale nie ściśle określona godzina, ale pomiędzy X a Y. Ten system się sprawdza u nas wszędzie, mniej się frustruje. Zresztą wiele behawiorystów i szkoleniowców właśnie zaleca takie działanie ;).[/QUOTE]
No to zobaczymy jak nam to w praktyce będzie wychodzić :D Teraz też z resztą tego jedzenia nie dostaje równo o 7, raczej bym powiedziała że w przedziale 6:50 -7:00 :P O większy przedział czasu to rano ciężko :lol:

[quote name='leónowa']Spokó, wice! Nie piłam do ciebie, nie bulwersuj się, wiem przecież, że Joyka to nie rozdarta bestia, która budzi sąsiadów:evil_lol:[/QUOTE]
Spoko, spoko pani prezes :lol: Nikt się nie bulwersuje, ja tu tylko sprostowałam to i owo :P

Posted

U nas jest tak, że sucza dostaje jeść po spacerach. Wychodzi na 4 w ciągu dnia, dostaje jeść po pierwszym i po trzecim. Nie zawsze są to równe godziny, czasem zamiast o 13 dostaje o 15 ;) Ale niech spróbuję jej po spacerze nie dać (bo np. mama jej dała wcześniej porcję) to dopiero jest wysoce zbulwersowana :lol:

Posted

Nie wiem jak przetrwam przyszły tydzień, ale jakoś dam radę :lol: Codziennie jakiś sprawdzian, czasem dodatkowo jakaś kartkówka, czyli zapewne siedzenie do późna nad książkami i piesek budzący rano :evil_lol: Już w tym tygodniu chodzę ledwo żywa, ostatnie dwie noce budziła, wcześniej 2 razy pod rząd nie, także hmmm nie mam pojęcia z czego to wynika :roll: Ogólnie jestem przerażona całym czerwcem, bo mamy chyba tylko 3 dni bez żadnego sprawdzianu (jeszcze, znając życie nam coś w te dni wpakują) do wystawiania ocen, które dopiero 23 czerwca :mdleje:
A jeszcze mama dzisiaj do mnie, że jej koleżanka miała kota, który kilka dni temu wpadł pod samochód i postanowiła, że nie chce więcej kota, a kupi sobie pieska - JRT. Spytałam się mamy czy koleżanka ma świadomość, że to nie są słodziutkie, spokojne pieski na kanapę, to się dowiedziałam, że koleżanka jak najbardziej ma taką świadomość i pies będzie miał się gdzie wybiegać bo ma ogród... Na pewno ogród w którym pies samodzielnie się wybiega wystarczy :roll:

Posted

[quote name='Sonka95']U mnie to samo im bliżej wystawiania ocen końcowych to wszyscy nagle zapowiadają codziennie sprawdziany albo kartkówki :roll:[/QUOTE]
Dokładnie :roll: A też macie tak późno wystawianie ocen? Bo większość chyba do 16 ma, a my do 23... :( I jeszcze 23 czerwca mamy próbną maturę z matmy (zakres z pierwszej klasy) i ocena z niej przechodzi na drugą klasę - extra normalnie :lol:

Posted

[quote name='maryg22']Dokładnie :roll: A też macie tak późno wystawianie ocen? Bo większość chyba do 16 ma, a my do 23... :( I jeszcze 23 czerwca mamy próbną maturę z matmy (zakres z pierwszej klasy) i ocena z niej przechodzi na drugą klasę - extra normalnie :lol:[/QUOTE]

Nam muszą maksymalnie do 13 czerwca wystawić oceny , które już będą na zakończenie :roll: a najlepiej bo z połowy przedmiotów nawet nie mówili proponowanych a mają czas na ich wystawienie do 4 czerwca a potem niecały tydzień na poprawy :roll: U mnie jest tak wcześnie , bo jeszcze technicy mają testy zawodowe a każda klasa ma innego dnia ;) W mojej klasie wszyscy zawalili matury próbne :-o 3 osoby z 27 zaliczyło matmę , angielski trochę więcej bo aż 7 a polskiego jeszcze nie ocenili :roll: Tak więc cudowne wyniki a za rok matura :diabloti:

Posted

[quote name='Sonka95']Nam muszą maksymalnie do 13 czerwca wystawić oceny , które już będą na zakończenie :roll: a najlepiej bo z połowy przedmiotów nawet nie mówili proponowanych a mają czas na ich wystawienie do 4 czerwca a potem niecały tydzień na poprawy :roll: U mnie jest tak wcześnie , bo jeszcze technicy mają testy zawodowe a każda klasa ma innego dnia ;) W mojej klasie wszyscy zawalili matury próbne :-o 3 osoby z 27 zaliczyło matmę , angielski trochę więcej bo aż 7 a polskiego jeszcze nie ocenili :roll: Tak więc cudowne wyniki a za rok matura :diabloti:[/QUOTE]
To przynajmniej po tym 13 czerwca macie luz :P Bo ja teraz już tylko wyczekuję 23 i się modlę by jakoś ten okres przetrwać :lol: Proponowane u nas też do 4, a że potem do wystawiania prawie 3 tygodnie to oceny będą mocno obniżone :roll:
A co do matur, to lepiej zawalić próbną niż normalną :lol: Nam babka od chemii mówiła, że jak sprawdza teraz matury to jest sporo takich co 5 pkt zdobyli tylko, sprawdzała też jedną, która otrzymała zacny wynik - 1 pkt :lol:

Posted

[quote name='leónowa']Wolałąbym się stresować sprawdzianami, niż wynikami z matur, które przyjdą pod koniec czerwca:diabloti:[/QUOTE]
Dobra - wygrałaś :lol: Ale przynajmniej masz już wakacje :diabloti:
Zważyłam dzisiaj Joyę - ona nawet 1,5 nie waży :lol: Na wadze pokazało się 1,472 kg :evil_lol:

Posted

A, zapomniałam powiedzieć, że Joy dziś rano zmieniła strategię :evil_lol: 4:30, ja sobie smacznie śpię, gdy nagle... pies mi wskakuje do łóżka i zaczyna skakać na około mnie i lizać mnie po twarzy :lol: No cóż, jak mam już być budzona o tej godzinie, to chyba jednak wolę tą wersję :P

Posted

Nie narzekaj :p U nas w szkole jest tak, że jeden tydzień jest względnie luźny (jeśli można tak nazwać tydzień samego odpytywania z przedmiotów i ewentualne poprawy), a potem 2-3tyg. samych sprawdzianów! Dla urozmaicenia też są kartkówki i pytanie :lol: Diagnoz z matmy i polaka mieliśmy już dwie, z języka jedną, z rozszerzeń to bio jedną będziemy mieć, a z wosu mieliśmy dwie... wszystkie na oceny i masakrycznie durne :p. Wystawienie ocen co prawda mamy 15ego, ale rada dopiero 24ego, więc już nam zapowiedzieli, że do 24 mogą stawiać nam oceny i pytać... hmmm....

To faktycznie lizawka lepsza od ujadacza :D

Posted

[quote name='Izabela124.']hahahaha dobre :D[/QUOTE]
taaa xD

[quote name='Ty$ka']Nie narzekaj :p U nas w szkole jest tak, że jeden tydzień jest względnie luźny (jeśli można tak nazwać tydzień samego odpytywania z przedmiotów i ewentualne poprawy), a potem 2-3tyg. samych sprawdzianów! Dla urozmaicenia też są kartkówki i pytanie :lol: Diagnoz z matmy i polaka mieliśmy już dwie, z języka jedną, z rozszerzeń to bio jedną będziemy mieć, a z wosu mieliśmy dwie... wszystkie na oceny i masakrycznie durne :p. Wystawienie ocen co prawda mamy 15ego, ale rada dopiero 24ego, więc już nam zapowiedzieli, że do 24 mogą stawiać nam oceny i pytać... hmmm....

To faktycznie lizawka lepsza od ujadacza :D[/QUOTE]
No to przynajmniej jest ten jeden względnie luźny tydzień :P U nas chyba najgorzej wygląda ten przyszły tydzień, ale to może dlatego, że do reszty jeszcze będą dopisywać sprawdziany i kartkówki :lol:
Dokładnie, przecież nie można zabić pieska który przyszedł się tylko pomilić, a takiego który piszczy to już można :evil_lol:

Jestem miszczem jazdy na rowerze xD Jadę sobie, jadę gdy nagle - 'Kurde, sznurówki mi się wkręciły' i chwile później było BUM :evil_lol: Także się trochę poobijałam, bo nawet nie mogłam się nogą zaprzeć i chyba se lekko kostke skręciłam :lol: to tylko ja tak potrafię :evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']ja tam na rowerze nogę złamałam kiedyś xD[/QUOTE]
Tak też można :lol:

"O psie, który śpi w autobusach" :diabloti:
względnie normalna pozycja :P
[URL="http://s1076.photobucket.com/user/Marika_Joy/media/10171796_683080661762779_231730144428325752_n_zpseddfebcd.jpg.html"][IMG]http://i1076.photobucket.com/albums/w449/Marika_Joy/10171796_683080661762779_231730144428325752_n_zpseddfebcd.jpg[/IMG][/URL]

Co z tego, że zadek zwisa :lol:
[URL="http://s1076.photobucket.com/user/Marika_Joy/media/10276036_683080635096115_170110263465543983_n_zps55bb74c5.jpg.html"][IMG]http://i1076.photobucket.com/albums/w449/Marika_Joy/10276036_683080635096115_170110263465543983_n_zps55bb74c5.jpg[/IMG][/URL]

A tak wracała dzisiaj z agi :lol:
[URL="http://s1076.photobucket.com/user/Marika_Joy/media/10437785_683080495096129_2819308853550487432_n_zps6ae3f5e3.jpg.html"][IMG]http://i1076.photobucket.com/albums/w449/Marika_Joy/10437785_683080495096129_2819308853550487432_n_zps6ae3f5e3.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Taki mały piesek to na kolankach akrobacje może robić :lol: Moje koty tak spały zawsze. Morusowi jakby dupsko zwisało, to by spadł z nóg :D

Posted

[quote name='Ty$ka']Taki mały piesek to na kolankach akrobacje może robić :lol: Moje koty tak spały zawsze. Morusowi jakby dupsko zwisało, to by spadł z nóg :D[/QUOTE]
Za wygodnie Joyowa ma :P

[quote name='leónowa']Haha serio zasnęła? U mnie nie ma szans, zawsze się pcha na kolana, żeby przez okno zaglądać:evil_lol:[/QUOTE]
Serio, serio :D Kiedyś też patrzyła przez okno, teraz od razu idzie spać :lol:

[quote name='phase']Jest rewelacyjna!!! :evil_lol::loveu:[/QUOTE]
Wiadomo! :evil_lol:

[quote name='Sonka95']Joy to wszędzie wygodnie nawet na kolanach się prześpi :) :loveu:[/QUOTE]
Wiesz, ona nawet razem z Tofikiem na kolanach może spać :evil_lol:

No i jeszcze jakby było mało sie pochorowałam :roll: Ale co się dziwić jak wszyscy w domu chorzy - i tak długo się trzymałam :P
Odliczam już dni do wakacji :loveu: A te bardzo fajnie się szykują :D Najpierw, zaraz po zakończeniu roku, 27 czerwca, z koleżanką do niej na działkę do Ostrowa na 10 dni :loveu:, a potem przełom lipca i sierpnia - zlot :loveu: Tylko co do tego Ostrowa to jeszcze nie wiem czy Joy ze sobą brać czy nie :P Z jednej strony wolę ją wziąć z drugiej zostawić xD

Posted

[quote name='Sonka95']Ja też do Ostrowa jadę ale dopiero w sierpniu :loveu: :cool3:[/QUOTE]
To weź tak przyjedź na początek lipca no :evil_lol:
Ale w sumie, jak będziesz w tym Ostrowie to ostatecznie możemy się też na spacerek wybrać :lol: PKSem rano mogę pojechać, bo daleko nie mam, wrócić pod wieczór.. :lol: Teraz właśnie z Beatą będziemy wracały same PKSem to się ogarnie po ile bilet i ile czasu to kto wie... :evil_lol: