Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Calince zleciłam kilka dni temu bad. koproskopowe-dobrze-całkiiem dobrze-bo wyszły Cysty Cardia-czyli w takim wypadku będzie wdrożone odpowiednie leczenie by je wybić-(Lamblie mówiąc po chłopsku;) )
Dopiero jutro zrobię jej zdjęcia i LIGOLKOWI-po leczeniu ponownie powtórka bad. koproskopowego i w zaleźności czy będzie czysta zaszczepienie Calinki.
Calinka ma już zarezerowany domek-jak na pierwszej stronie napisałam-obecnie przebywa na oddziale niezakaźnym.

Posted

Oto wczorajsze zdjęcia Calinki:

jest bardzo ruchliwa więc trudno było ładnie ją sportretować a męczyć też jej nie chciałam by zdjęcie pstryknąć.

miała wczoraj obcięte swoje dłuuugie pazurki;)

Dziuba-w ten piątek Calineczka przejdzie kurację 5 dniową Aniprazolem na Cysty Giardia-po 5 dniach bęzie pobrany kał z 3 dni do bad. czy są wybite-jeśli będzie wszystko w porządku to będzie zaszczepiona i do domu-pilnuję by wszystko było dobrze. Calinka jest urocza i jak żywe srebro-jak mały sceniorek:eviltong: skora do zabawy i kontaktu z człowiekiem.

• 1 month later...
Posted

CALINKA JEST JUŻ OD 2 DNI W SWOIM DOMKU !!!
:laola: :cunao:

Calinecka jest już nową mieszkanką Saskiej Kępy! Doskonale sę dogadała z nowymi koleżankami: Żolą i drugą.... Jedna jest duża w typie O.Belgijskiego zaś druga średnia-przed kolanko-też mieszaniec. Calinka jest bardzo inteligenta, jej opiekunka jest nią zachwycona-pierwszego dnia weszłą z Calinka w kostiumie kąpielowym pod prysznic-do kabiby prysznicowej:lol: -by w wannie się nie stresowała-i bez najmniejszego problemu Calinka przeszła kąpiółką-nie uwiązana-nie wrzucona do wanny tylko razem przy kolankach swojej nowej pańci. Była również na kontroli u jej nowej pani weterynarz, co się okazało Calince na SGGW nie obejrzeli uszu:shake: -nie obejrzeli bo gdy wetka wsadziła otoskop....taaa....później z "wierzchu" wyjęła bród, skamieniały-potem zaczęła lać się smrodliwa wydzielina-buchnęło z Calinki tak, że gazik trzeba było podłozyć-oj losie:mdleje: a była tam prawie 2 miesiące, do tego powiększone węzły chłonne szyjne, jest w drugim dniu cieczki-jednak jej obecna właścicielka czeka na zabieg u swojej dobrej wetki gdy jej cieczka przejdzie i tak było ustalone już wczesniej.
W PRZYSZŁYM TYGODNIU ZAMIERZAM ODWIEDZIĆ Cal;inkę i zrobić jej sesję zdjęciową wraz z kolezankami.
Oczywiście zapraszam na ten wątek do bezspośrednich relacji opiekunkę Calineczki:lol: niech się objawi-bo jest zarejestrowana na dogo:cool3: .

P.S. dom załatwiła Anna WYDRA-nie ja-ja tylko latałam na SGGW-byłam takim pomagierem:p .

Dziękuję też Jo37 za transport we środę:calus:

a moda proszę o przeniesienie na Już w Nowym Domu !!!

• 3 weeks later...
Posted

Witam wszystkich , którzy kochają i kochać chcą psy:)
Jestem właścicielką obecną Calineczki.Cóż to za mądra suczka i taka wrażliwa.Okazywane uczucie spowodowało , że Calinka pokazała jakim jest naprawdę pieskiem.Kochani , to cudeńko nie suczka.Czasami się zastanawiam , czy ludzie umieją okazywać i dawać tyle miłosci co ona jedna sama w sobie.Pieska odebrałam niestety z rąk Oktawii (lecz nie jest to jej wina, bo robiła wiecej niż laik w leczeniu psa , lecz wogóle nie słuchano słów nadziei dla Calinki.)Oczywiście chodzi mi o SGGW.Dziwię się ,że Oktawia nie poszła na studnia w kierunku weterynarii.
Ok ....Teraz musze napisać o Annie Wydrze....To ona bez żadnych zbędnych pytań załatwiła i załatwia leczenie Calinki.Kochani to człowiek , który nie ma jednego serca tylko serc wiele w sobie.Muszę napisać , ze lekarz , który prowadzi Calinkę w klinice na Bemowie jest jak z filmów o lekarzach z powołania.Calinka była , żle leczona a na marginesie...To co w karcie wypisowej nie zgadza się z faktem.Duzo bym pisała , ale cóż ...Ważne jest , że Calinka z moimi dziewczynami , czyli Owczarkiem belgijskim ..Nisią i żolą vel Szurką dogadują się wspaniale kochają się ..acha jeszcze zapomniałam dodać ..Mój Maks , czyli żako kongijskie co rano woła Calinkę ...Calinka daj dzioba :):) Czyz nie jest to piękne?Dziękuje wszystkim za zbiórki na Calinkę jestescie wspaniali.Nie ważna rasa psa ..waznym jest że kochac umiemy...Pantarea -Calineczka ..łapka:):)

Posted

Czuję się witana osobiście, czytać obiecuję odpisywać nie. Pisz jak zdrowie psiunki, ona ma taką główkę podobną do mojej, mniejszej dwa razy, wyrzuconej na ulicę w ciężkiej chorobie. Po prawie pięciu miesiącach wychodzimy na prostą. Pozdrawiamy, trzymamy mocno, psy: Ryfka, Tusia, Fafik, koty: Moryc, Franeczka, Hacker, Gabor i Filipek oraz królik Gryzelda.

Posted

Pozdrowienia i ucałowania przekazałam całujac w ten tak piękny pyszczek Calinki.Tak jak juz pisałam , Calinka została wypuszczona z SGGW CHORA..!!! Dziś już waży ponad 7 kg i dzięki wielkiej pomocy Ani Wydry jest juz zaopatrzona we wszystko co potrzeba włącznie z leczeniem.Okazało się , że Calineczka jest alergikiem ,Wczoraj miała robione testy.Zrogowacenia systematycznie smarowane zaczynają porastać sierścią.Mam jej fotki , ale nie umiem ich tu wstawić.Piekna dziewoja z niej :):)Oczki miała chore , ale już zaczyna widac poprawę.Wyniki hodowli odbieram za tydzień.Calineczka jest na diecie dla alergików , ale je za trzech :D Pozdrawia Was także z całą swoja ferajna ..Nusią ,Zolką i Maksem , który dziś dał jej dzioba:)
Buziaczki serdecznie dla Was wszystkich

Posted

Bardzo Ci dziękuję ...Zdjęcia wysłałam na Twój prywatny email.Można będzie porównać Calinkę teraz z poprzednią .Tylko oczka ma smutne bo ma chore jeszcze .Mam nadzieję , że bedzie lepiej coraz lepiej :)Jeszcze raz dziękuję :):)

Posted

nareszczcie widzę foty!!!:p :eviltong: cudeńko!!! PIĘKNIE SIĘ RAZEM PREZENTUJECIE! i fotka z gabinetu weterynaryjnego:cool3: .
Pantarea dzięi za komplement:oops: ale myśleć czasem warto-tak po prostu-to nic nie kosztuje a ona naprawdę była długo na SGGW i powinno być zrobione od A do Z-no i z zapaleniem pęcherza wyszła:shake: :grab:.

Jak będę miała net na stałe to od razu dam znać-bo wówczas foty na codzień będę mogła wstawiać:p i być ze wszystkim na bierząco-nie raz na 2 tygodnie u mamy:oops: .
Pantarea cieszę się, że Calince się udało-udało się dzięki Tobie.

I już nigdy nie będzie smutna i niczyja...

Tylko zawsze kochana i tylko Twoja!

• 1 month later...
Posted

Pantero-witaj-mam na stałe już net-więc koniecznie prześłij mi zdjęcia Calinki-może z całą ferajną to wstawię na wątek. Napisz co u niej - najlepiej w referacie:lol: -jak najdłużej. No i przede wszystkim zdrowia dla Ciebie-bo jesteś przywódcą stada:evil_lol: -i byś nie miała żadnych dolegliwości by wszystko było idealnie:loveu:

• 3 months later...
  • 3 years later...
Posted

Długo była cisza na wątku Calinki ale ja nie zapominam o tych psach przy których byłam i wstawiam fotasy Calinki, która jak widac "nieco" zmężniała;):

tylko stara ekipa z dogo pamięta piekło Ligoty i to co się tam działo dlatego takie wieści są naprawdę krzepiące. To już 4 rok normalnego i szczęśliwego życia Calineczki.