Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak oto szalałyśmy dziś w Cmolasie. Pogoda tak sobie, ale nie ma na ci narzekać. Ajeczka przez te spacery fantastycznie się czuje, łapa jest ok, dziewczyna biega i wariuje jak młódka!!

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nerul napisał(a):
Witam Marto :loveu: ! Kiedy jakies spotkanko o ile zechcesz co :cool3:?

Może długi weekend? Wybieramy się nad jeziorka to możemy po Ciebie zahaczyć :)

Posted

Nie niestety na długi weekendzik nigdzie za bardzo niewyjade najwyzej tylko sam Rzeszów... Musze wziąść aparat i obfocic twoją Ajeczke :loveu:

Wybieracie sie moze na Miedzynarodową Rzeszowską bo w zeszłym roku was niewidzialam...

Posted

W tym roku na zimówce Ajeczka była łysa. A na międzynarodową się nie wybieram z Ajką, nie ma szans. Nie w tej hali. To będzie pseudo wystawa. Zawsze jest dooooopawa organizacja, ślisko, psy się potykają o własne łapki. To nie dla nas. Być może będę wystawiać Samisia znajomej, ale na 100% będę przy Pudlach!!

Posted

Oczywiscie zachacze na Pudelki... A Marto gdzies na terenie Rzeszowa w weekendzik moglabys sie gdzies spotkac? Moze to samo miejsce czy cos innego? Znam pare naprawde fajnych miejsc do spacerków. Znasz Słocinskie pola jeziorkowe? Od nas to wprawdzie kawałek ale naprawde miejsca piekne :loveu:

Posted

[quote name='Nerul']Oczywiscie zachacze na Pudelki... A Marto gdzies na terenie Rzeszowa w weekendzik moglabys sie gdzies spotkac? Moze to samo miejsce czy cos innego? Znam pare naprawde fajnych miejsc do spacerków. Znasz Słocinskie pola jeziorkowe? Od nas to wprawdzie kawałek ale naprawde miejsca piekne :loveu:

Tu masz foty z rzeszowskiej zimowki. Jak dla mnie porazka :( Suka mi po tej wystawie przez 3 tyg dochodzila do siebie (z łapą).
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=3284842&postcount=510

A co do spaceru, czemu nie?? Daleko ta Słocina??? Da sie dojechać :)

Posted

Nerul napisał(a):
No kawałek- jakies 30 km kurde odemnie :cool3: ale spokojnie dojade autobusem bo i tak wiesz mam interes...

Co do zdjec- to ostatnie bosko skomentowane :cool3:

Po co masz dojeżdżać jak moge cie zabrac spod domu?? Tylko mi musisz wytłumaczyć dokłądnie gdzie to mieszkasz, bo nie trafie. I nie pisz mi, że przeciez juz tam bylam bo ja przeciez blondynka jestem.

Posted

Dobrze jak cos to bede ci jeszcze 100 razy tłumaczyc :loveu: ! Słuchaj ja mam jeszcze pare boskich miejsc na spacerek np. w piątek czy nawet w czwartek popołudniu tylko wiesz wybierz miejsce w Rzeszowie. Wiesz chcesz północ, południe, wschód czy zachód Rzeszowa co :cool3:?

Posted

Nerul napisał(a):
Witam Marta :loveu: ! O Ajeczka i dynia...Obchodzicie halloween jak widze :D:D Wycałuj odemnie Ajeczkusie :loveu:

Jak każdy szanujący się anglista ;) Ajeczka wycałowana.

Posted

Witaj mam pytanie odnoście Catosalu....
Jakie ma działanie wskazanie do podawania....

Mam kota z jadłowstrętem wychodzi w tej chwili z Kociego Kataru.
Potrzebuje mu podać coś na Poprawę apetytu.....

Posted

Zawarte w preparacie związki: butafosfan i witamina B12 stymulują syntezę DNA, białka oraz ATP, zabezpieczają prawidłową funkcję komórek układu immunologicznego, mięśni szkieletowych, a także przemianę energii i erytropoezę.
Wskazania
Preparat stymulujący przemianę materii dla psów i kotów. Stosowany przy zaburzeniach przemiany materii, osłabieniu, wyniszczeniu i wyczerpaniu organizmu, a także przy niedożywieniu i zaburzeniach czynności wątroby, schorzeniach żołądka i jelit, niedokrwistości megaloblastycznej, przy neuropatiach oraz przy leczeniu niektórymi antybiotykami.
Stosowanie i dawkowanie
Preparat należy stosować w postaci iniekcji podskórnych, domięśniowych lub
dożylnych w dawce:
psy - 0,5 do 5 ml,
koty - 0,5 do 2,5 ml.

Plus stymuluje apetyt u mojej suki. U innych chyba tez.

Posted

Bura napisał(a):
Zawarte w preparacie związki: butafosfan i witamina B12 stymulują syntezę DNA, białka oraz ATP, zabezpieczają prawidłową funkcję komórek układu immunologicznego, mięśni szkieletowych, a także przemianę energii i erytropoezę.
Wskazania
Preparat stymulujący przemianę materii dla psów i kotów. Stosowany przy zaburzeniach przemiany materii, osłabieniu, wyniszczeniu i wyczerpaniu organizmu, a także przy niedożywieniu i zaburzeniach czynności wątroby, schorzeniach żołądka i jelit, niedokrwistości megaloblastycznej, przy neuropatiach oraz przy leczeniu niektórymi antybiotykami.
Stosowanie i dawkowanie
Preparat należy stosować w postaci iniekcji podskórnych, domięśniowych lub
dożylnych w dawce:
psy - 0,5 do 5 ml,
koty - 0,5 do 2,5 ml.

Plus stymuluje apetyt u mojej suki. U innych chyba tez.

Dziękuje czyli powinno pomoc kotu jutro zapytam weta....
To się podaje raz dziennie??

Posted

BeataSabra napisał(a):
Dziękuje czyli powinno pomoc kotu jutro zapytam weta....
To się podaje raz dziennie??

Tak, raz dziennie. AJka dostawała 5 ml i nie było to dla niej bolesne.

Posted

Na cóż, znów jesteśmy na prostej. Po króŧkiej i nieprzyjemnej chorobie Ajeczka już jest w dobrej formie. Co prawda jest na diecie, ale dzięki Bogu już nie wymiotuje, ma wspaniały humor i jest fajnie. Akurat na długi weekend musiała się rozchorować :mad:

Posted

Bura napisał(a):
Na cóż, znów jesteśmy na prostej. Po króŧkiej i nieprzyjemnej chorobie Ajeczka już jest w dobrej formie. Co prawda jest na diecie, ale dzięki Bogu już nie wymiotuje, ma wspaniały humor i jest fajnie. Akurat na długi weekend musiała się rozchorować :mad:

Marta co było Królowej??

Ja ją lubię coraz bardziej lubię...
Mój ideał Mamuta:loveu:

Posted

Wiesz co, ja nie wiem co jej było. Wymiotowała dokładnie 6 godz po zjedzeniu czegokolwiek, tak było przez 2 dni, poza tym czuła się ok, temperaturka minimalnie podwyższona była (dosłownie 1 stopień) sugerowano zatkanie jelit albo skręt ale zdecydowaliśmy nie robić rtg od razu bo pies dobrze się czuł. Weci podejrzewają wirusówkę albo... nie wiadomo co... Może zrobimy badania, zobacze jak się będzie dziewczyna czuła. Humor ma świetny, dziś domaga się wyjazdowego spaceru ale poczekam jeszcze ze 2 dni.

Posted

BeataSabra napisał(a):
Marta co było Królowej??

Ja ją lubię coraz bardziej lubię...
Mój ideał Mamuta:loveu:

Hm, ideałem to ona nie jest, ma sporo wad, ale to prawda, jest nadal, mimo swojego wieku i tego, że pochodzi przecież z pracujących linii, nadal ładna. Gdyby nie ten cholerny wypadek to myślę, że i z "czołówką" dzisiejszą mogłaby powalczyć. Co potwierdza mi ten ostatni CWC z Przemyśla.

Posted

Nerul napisał(a):
Witanko ! Co tam u Ajeczki i Marto kiedy jakis spacerek mogłybysmy poplanowac co :cool3:?

Poczytaj przedostatnią stronę to Ci się rozjaśni co ze spacerami :( Na razie.