Bura Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 A tu moja Królewna :) Kilka zdjęć z naszych spacerów. Quote
BeataSabra Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Ajka coraz bardziej mi się podoba. Wszystkie mamuty powinny być takie jak ona. Marta to co mi próbowałaś przesłać na PW i email nadal do mnie nie dotarło a jestem ciekawa odpowiedzi dr D. Quote
Bura Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 BeataSabra napisał(a):Ajka coraz bardziej mi się podoba. Wszystkie mamuty powinny być takie jak ona. Marta to co mi próbowałaś przesłać na PW i email nadal do mnie nie dotarło a jestem ciekawa odpowiedzi dr D. Dear Marta: Quote
Bura Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 BeataSabra napisał(a):Ajka coraz bardziej mi się podoba. Wszystkie mamuty powinny być takie jak ona. Marta to co mi próbowałaś przesłać na PW i email nadal do mnie nie dotarło a jestem ciekawa odpowiedzi dr D. Dear Marta: Quote
Bura Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 BeataSabra napisał(a):Ajka coraz bardziej mi się podoba. Wszystkie mamuty powinny być takie jak ona. Marta to co mi próbowałaś przesłać na PW i email nadal do mnie nie dotarło a jestem ciekawa odpowiedzi dr D. W końcu może się pojawi bo wysyłałam to już setkę razy chyba. A co do AJki, to na fotach wygląda jakoś tak inaczej, drobniej czy coś... Przede wszystkim Ajeczka ma fantastyczny charakter... Ale teraz właśnie ma małe problemy ze zdrówkiem.. Ot, wiadomo, żeby właściciela w ryzach utrzymać... Quote
Bura Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Dear Marta: Other than the slightly high T4 [with thyroid supplementation, blood thyroid levels peak at 4-06 hours after the pill] , the rest of the thyroid levels look fine. Her heart function issue and cough are not unlikely to be from thyroid dysfunction, as this has been corrected now. Jean Quote
BeataSabra Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Dzięki już skopiowałam. Co z Nią ?? Jakie problemy ?? Mam nadzieje że niepoważne. Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 BeataSabra napisał(a):Dzięki już skopiowałam. Co z Nią ?? Jakie problemy ?? Mam nadzieje że niepoważne. No wiesz, zależy co uważasz za nie poważne. Po zaaplikowaniu Pillkanu w sierpniu jak zawsze ma teraz fazę, że nie je. Strajkuje już 3 tydzień. Co ciekawe producent Pillkanu nie informuje o możliwej do wystąpienia po podaniu octanu megestrolu przejściowej chorobie Addisona (nadnercza) a na stronie amerykańskiej producenta leku o takim samym składzie już o tym piszą. Czyli na razie jesteśmy w wersji, że mam nie psa, a zwłoki, które nie jedzą, śpią cały dzień, a na spacerach próbują zgładzić każdego, kto przetnie nam drogę. Albo się generalnie zbliży. Pies nie je więc ma lekką hipotermię, leży pod kocykiem (jak każdy porządny pies północy:diabloti:). Jutro zaczynam podawać jej Catosal mam już całą butelkę i zapas strzykawek. Po tym cudzie techniki co prawda Addison nie przejdzie ale zacznie jeść. A objawy cofają się w około 4-5 tyg. Więc jeszcze trochę przed nami. Oto i cała historia. Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Hahaha!!! Rano dałam Catosal pierwszą dawkę a wieczorem pies nie jedzący od 3 tygodni wsunął michę... Mała rzecz a cieszy :) Quote
Coffee&Nera Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Witam Ajeczko :loveu: ! Wiesz jak ja za tobą tęsknie kochany Malamuciak z ciebie ! :loveu: Miejmy nadzieje Marto ze sie jutro spotkamy na wyscigach ;) Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Postaram sie ja namowic do tego wyjazdu... Quote
Coffee&Nera Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Bedziesz z aparatem jak cos? Pozatym jak cos mozemy sie tez umawiac tam na spacery w tym parku koło Reala ale... ja ci musze pokazac nasze pola :loveu: ! My z Drzalką juz nieraz tam łaziłysmy i Lenkowa byla zadowolona Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Tia... Właśnie doszło do mnie, że nie wstawiłam tu fot z wystawy w Przemyślu. Co niniejszym czynię. :eviltong: Ajeczka w klasie championów, ocena doskonała, CWC, Najlepsza Dorosła Suka w Rasie. I ładny opis: Średniej wielkości suczka, o głowie ładnej w wyrazie, kościec średniej grubości, głęboka klatka piersiowa, doskonała górna linia grzbietu, kończyny przednie prawidłowo kątowane i prowadzone, tylne słabsze ze względu na wiek. Biorąc po uwagę, że Ajka miała fatalny dzień (jak zauważycie mam rozcharataną rękę i kreeeeeeew na mundurze :diabloti: to i tak bosko!! Moje dziecko wojny nie chciało współpracować :diabloti: Quote
Coffee&Nera Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Bosko ! :loveu: Marta które to juz wasze CWC co? :cool3: A na jaką wystawe jedziecie w najbliższym czasie? Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Które CWC?? Nie doczytałaś na pierwszej stronie :) W sumie to PIERWSZE. Pierwsze po zerwaniu więzadła. Pierwsze po tym, jak mi weci i inni 'hodowcy' stwierdzili, że suka nie będzie chodzić. I że lepiej żebym ją uśpiła. Specjalnie ją do championów zgłosiłam, dla zabawy, żeby zobaczyć, czy dostaniemy doskonałą. A tak w ogóle to trzynaste!!!!! Hahaha!!! Quote
Coffee&Nera Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 O jeny ! Boze jak mozna powiedziec komus zeby uspil psa? Niewiem tego i nierozumie. Ajeczka czuje sie cudownie przynajmniej jak ja ją widzialam ostatnio... Ciekawe jak bedzie na spacerku :cool3: Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Nerul napisał(a):O jeny ! Boze jak mozna powiedziec komus zeby uspil psa? Niewiem tego i nierozumie. Ajeczka czuje sie cudownie przynajmniej jak ja ją widzialam ostatnio... Ciekawe jak bedzie na spacerku :cool3: Jak można? Normalnie!! No bo po co wydawać FURĘ kasy na sprowadzanie Bonharenu, na odżywki, na cuda na kiju, skoro można uśpić i kupić nowego??? Przecież to taniej wyjdzie... Niestety tak myślą niektórzy hodowcy... I niektórzy weci... Dzięki Bogu moi weci (że tak powiem 'pierwotni') zawsze starali się mnie wspierać i raczej są głosem doradczym niż decyzyjnym :) Quote
BeataSabra Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Bura napisał(a):No wiesz, zależy co uważasz za nie poważne. Po zaaplikowaniu Pillkanu w sierpniu jak zawsze ma teraz fazę, że nie je. Strajkuje już 3 tydzień. Co ciekawe producent Pillkanu nie informuje o możliwej do wystąpienia po podaniu octanu megestrolu przejściowej chorobie Addisona (nadnercza) a na stronie amerykańskiej producenta leku o takim samym składzie już o tym piszą. Czyli na razie jesteśmy w wersji, że mam nie psa, a zwłoki, które nie jedzą, śpią cały dzień, a na spacerach próbują zgładzić każdego, kto przetnie nam drogę. Albo się generalnie zbliży. Pies nie je więc ma lekką hipotermię, leży pod kocykiem (jak każdy porządny pies północy:diabloti:). Jutro zaczynam podawać jej Catosal mam już całą butelkę i zapas strzykawek. Po tym cudzie techniki co prawda Addison nie przejdzie ale zacznie jeść. A objawy cofają się w około 4-5 tyg. Więc jeszcze trochę przed nami. Oto i cała historia. Ło kurcze to poważne. Mam nadzieje ze szybko wróci do normy. Bardzo bym chciała niunie na żywo zobaczyć. Piękny mamucik z niej. Quote
Bura Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 [quote name='BeataSabra']Ło kurcze to poważne. Mam nadzieje ze szybko wróci do normy. Bardzo bym chciała niunie na żywo zobaczyć. Piękny mamucik z niej. http://www.youtube.com/watch?v=_5AdQI7Uw74 co prawda nie na żywo ale filmik z zeszłego roku. Quote
Bura Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Nerul napisał(a): Ciekawe jak bedzie na spacerku :cool3: Coś chyba innymi ścieżkami chodziłaś, bo się nie spotkałyśmy. A ja byłam od 10 do 13 prawie. Ale i tak było ok, mam sporo fotek, ale głównie Huskych bo mój aparatus padłwszy :angryy: Za to dopadłam mapy i objechałam drogę na tą pętlę i już wszystko wiem :) Quote
Coffee&Nera Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ja bylam od 12 do 14... Musialysmy sie minąć- mam pare zdjątek i wypatrywalam ciebie ale... nieznalazlam cie :( Quote
Recommended Posts