LadyS Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 (edited) Imię: Dakota i Alaska Płeć: suczki Wiek: ok. 2-3 lat Wielkość: do 30 kg Ubarwienie: szare Stosunek do ludzi: pozytywny; Dakota jest bardziej współpracująca z człowiekiem, pozytywnie nakręcona, Alaska jest bardziej wycofana Stosunek do psów: obojętny, w razie zainteresowania - pozytywny Jaki dom: mieszkanie bądź dom z ogrodem Profilaktyka: szczepienie p/w wściekliźnie Chip: tak Zabieg: wydane po sterylizacji Szuka: domu stałego bądź tymczasowego (jedynie za zwrot kosztów, na umowę) Kontakt: 519 851 337, [email protected], gg: 15894479 Edited July 26, 2012 by LadyS Quote
sacred PIRANHA Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 zapisuje się do kolejnych slicznych huszczaków z naszego schronu! Quote
Ty$ka Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Matko jedyna, jakie cudne malamutki :) Alaska mnie urzekła - to taki mój ideał malamuta :loveu: Możecie coś o niej powiedzieć więcej? Mają już swój wątek na forum FAM? ;) Quote
LadyS Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Ty$ka napisał(a):Matko jedyna, jakie cudne malamutki :) Alaska mnie urzekła - to taki mój ideał malamuta :loveu: Możecie coś o niej powiedzieć więcej? Mają już swój wątek na forum FAM? ;) Wątku nie mają. A więcej informacji - pytaj, odpowiemy na to, co wiemy :) Quote
Ty$ka Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Ot, chociażby czy wykazuje skłonności do ucieczek i jaki ma stosunek do psów ;) Jak chcecie, mogę założyć im wspólny wątek na FAM, dla mnie to żaden problem, a suczki miałyby większą szansę na domek ;) Quote
sacred PIRANHA Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Ty$ka napisał(a):Ot, chociażby czy wykazuje skłonności do ucieczek i jaki ma stosunek do psów ;) Jak chcecie, mogę założyć im wspólny wątek na FAM, dla mnie to żaden problem, a suczki miałyby większą szansę na domek ;) Obie panny trafiły mniej wiecej w tym samym czasie (okolo miesiac temu) i są na tym samym wybiegu. Wybieg jest ogrodzony siatką zwykłą - nie łażą po niej, nie wychodzą, a bywają tacy artyści co muszą być w izolatce przez skłonność do ucieczek (ostatnio taki samiec husky był co niestety musiał siedzieć cały czas w izolatce az do znalezienia domu, trwało to długo, na tyle ze z nowego domu też uciekł i przyszedł sobie w odwiedziny do schroniska :-D). Wybieg ma wylaną podłoge, podmurówke, wiec nie wiem jak by było z ewentualnym podkopywaniem sie ale wspinaczek nie uprawiają;-) Co do psów to tak jak w pierwszym poście napisane, mają stosunek obojętny, w razie zainteresowania innego psa są nastawione pozytywnie. Nie wdają się w bójki. Quote
LadyS Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Stosunek do psów dokładnie tak, jak napisała Lidka + suka młodsza, czyli Dakota, jak się bardzo nakręci na to, że człowiek do niej gada, to potrafi pokazać zęby innym psom, które się pchają do krat - ale na tym się kończy, nie dochodzi do "łapoczynów". Quote
Ty$ka Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Czyżby dwa ideały siedziały w lubelskim schronie? ;) Nie wiem jak pomóc tym bidokom... mogę im zrobić opisy i porozsyłać wśród północniaków... i chyba tyle... :( Quote
LadyS Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 Dziś piranha sprawdzi, jak Alaska odnosi się do dzieci :) Quote
sacred PIRANHA Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 (edited) zostałam pouczona przez araman, ze to malamutki :-D ale ale prosze się ze mnie nie śmiać...bo wiekszosc yorkshie teriera od silky teriera szczegolnie zaniedbanego wychudziałego psa ze schroniska by pewnie tez nie rozpoznała, a ja tak ha!:-D byłam u suniek, obie sa bardzo przytulaśne i nie robi im roznicy czy mizia dorosły czy małe dziecko;-) Edited June 10, 2012 by sacred PIRANHA Quote
sacred PIRANHA Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 dzisiaj byłam w schronisku, obie sunie były ze mną na spacerku. Alaska: Quote
sacred PIRANHA Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 i jeszcze Alaska: i Dakota: po prostu krejzolka :-D cięzko jej było zrobić zdjęcie bo wiekszosc to taka: lub taka: ale w koncu udało się też tak: Quote
sacred PIRANHA Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 no krejzolka z niej jest hihihi są dwa chętne domki - po jednym dla każdej:-D trzymać kciuki, żeby wszystko udało się dograć. Sunie są już po sterylizacji, więc teraz tylko jakoś transport zorganizować i będą świrowac już u siebie!! Quote
sacred PIRANHA Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 domek dla Dakoty jednak zrezygnował a dla Alaski szukamy transportu w kierunku Śląska;-) może być do Krakowa... Quote
Ty$ka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 I Dakota znajdzie swój domek. Trzymam kciuki ;) Quote
Ty$ka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Znalazł się transport dla Alaski? :) O Dakotę ktoś pyta? Quote
LadyS Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Obie sunie w domach stałych, poszły do domów z doświadczeniem z takimi typami psów - jedna suczka mieszka pod Zamościem, a druga trafiła do domu w centrum miasta :) Quote
Recommended Posts