Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Imię: Dakota i Alaska
Wielkość: do 30 kg
Ubarwienie: szare

Stosunek do ludzi: pozytywny; Dakota jest bardziej współpracująca z człowiekiem, pozytywnie nakręcona, Alaska jest bardziej wycofana
Stosunek do psów: obojętny, w razie zainteresowania - pozytywny

Jaki dom: mieszkanie bądź dom z ogrodem
Profilaktyka: szczepienie p/w wściekliźnie
Chip: tak
Zabieg: wydane po sterylizacji

Szuka: domu stałego bądź tymczasowego (jedynie za zwrot kosztów, na umowę)

Kontakt: 519 851 337, [email protected], gg: 15894479

Edited by LadyS
Posted

Matko jedyna, jakie cudne malamutki :) Alaska mnie urzekła - to taki mój ideał malamuta :loveu: Możecie coś o niej powiedzieć więcej?

Mają już swój wątek na forum FAM? ;)

Posted

Ty$ka napisał(a):
Matko jedyna, jakie cudne malamutki :) Alaska mnie urzekła - to taki mój ideał malamuta :loveu: Możecie coś o niej powiedzieć więcej?

Mają już swój wątek na forum FAM? ;)

Wątku nie mają. A więcej informacji - pytaj, odpowiemy na to, co wiemy :)

Posted

Ot, chociażby czy wykazuje skłonności do ucieczek i jaki ma stosunek do psów ;)

Jak chcecie, mogę założyć im wspólny wątek na FAM, dla mnie to żaden problem, a suczki miałyby większą szansę na domek ;)

Posted

Ty$ka napisał(a):
Ot, chociażby czy wykazuje skłonności do ucieczek i jaki ma stosunek do psów ;)

Jak chcecie, mogę założyć im wspólny wątek na FAM, dla mnie to żaden problem, a suczki miałyby większą szansę na domek ;)

Obie panny trafiły mniej wiecej w tym samym czasie (okolo miesiac temu) i są na tym samym wybiegu. Wybieg jest ogrodzony siatką zwykłą - nie łażą po niej, nie wychodzą, a bywają tacy artyści co muszą być w izolatce przez skłonność do ucieczek (ostatnio taki samiec husky był co niestety musiał siedzieć cały czas w izolatce az do znalezienia domu, trwało to długo, na tyle ze z nowego domu też uciekł i przyszedł sobie w odwiedziny do schroniska :-D). Wybieg ma wylaną podłoge, podmurówke, wiec nie wiem jak by było z ewentualnym podkopywaniem sie ale wspinaczek nie uprawiają;-)
Co do psów to tak jak w pierwszym poście napisane, mają stosunek obojętny, w razie zainteresowania innego psa są nastawione pozytywnie. Nie wdają się w bójki.

Posted

Stosunek do psów dokładnie tak, jak napisała Lidka + suka młodsza, czyli Dakota, jak się bardzo nakręci na to, że człowiek do niej gada, to potrafi pokazać zęby innym psom, które się pchają do krat - ale na tym się kończy, nie dochodzi do "łapoczynów".

Posted

Czyżby dwa ideały siedziały w lubelskim schronie? ;)

Nie wiem jak pomóc tym bidokom... mogę im zrobić opisy i porozsyłać wśród północniaków... i chyba tyle... :(

• 2 weeks later...
Posted (edited)

zostałam pouczona przez araman, ze to malamutki :-D
ale ale prosze się ze mnie nie śmiać...bo wiekszosc yorkshie teriera od silky teriera szczegolnie zaniedbanego wychudziałego psa ze schroniska by pewnie tez nie rozpoznała, a ja tak ha!:-D

byłam u suniek, obie sa bardzo przytulaśne i nie robi im roznicy czy mizia dorosły czy małe dziecko;-)

Edited by sacred PIRANHA
Posted

no krejzolka z niej jest hihihi
są dwa chętne domki - po jednym dla każdej:-D trzymać kciuki, żeby wszystko udało się dograć. Sunie są już po sterylizacji, więc teraz tylko jakoś transport zorganizować i będą świrowac już u siebie!!

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Obie sunie w domach stałych, poszły do domów z doświadczeniem z takimi typami psów - jedna suczka mieszka pod Zamościem, a druga trafiła do domu w centrum miasta :)