Jump to content
Dogomania

Babcia Owieczka powoli znika...Prosimy o ogloszenia!Babcia jest we wspanialym DT!!

Recommended Posts

Posted

Babcia Owieczka-tak ja nazwalam. To leciwa sliczna suczka,ktora moim zdaniem przypomina jamnika szorstkowlosego. Jest wspaniala, bardzo przymilna i pozytywnie nastawiona do ludzi. Posepna, pasywna i apatyczna,siedzi w klatce jak zaczarowana i jakby wiedziala,ze nic dobrego juz jej nie czeka. Nie jest rasowym mlodym pieskiem, ale jest zdrowa ima w sobie duze poklady milosci. Jak tylko ja sie wezmie na spacer,to slicznie podnosi swoj ogonek, macha nim energicznie i dziarsko idzie przed siebie. Trudno mi bylo na poczatku przekonac ja, aby ruszyla sie z budy. Probowalam kilkakrotnie, przemawialam do niej cihutko i spokojnie, glaskalam, az wreszcie pewnego dnia zrobila pierwszy krok i wyszla zbudy. Ale to nie byl koniec, podeszla do furtki i stanela jak wryta. Nie pozostalo mi nic innego, jak tylko wziasc ja na rece i po prostu wyniesc z kaltki. Na spacerze zmienila sie nie do poznania i od tamtej pory jak tylko mnie zobaczy, szczeka glosno domagajac sie o spacer. Jednak po powrocie do klatki siada, patrzy na mnie ze smutkiem jak ja zostawiam i zamykam furtke. Owieczka to wspanialy pies, bardzo kontaktowny i wdzieczny za wszystko, co sie dla niej robi. Siedzac i czekajac na dom, chudnie z dnia na dzien i powowli znika...
Czy mamy na to pozwolic...???

byc moze dzis wieczorem beda zdjecia

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fotogeniczna zkazdej strony

ona ma taki smieszny starczy tik, tzn. potrzasa lepkiem i rusza szczeka-jak to widze, to sie po prostu rozklejam, to jest to samo uczucie, co niektorzy doswiadczaja jak widze niemowle i sie rozczulaja, ja tak ma jak widze babcie:loveu:

Posted

owieczka jest w Olsztynie w schronisku, w kaltce pzrzeznaczonej dla starych psow, ale ona tyle energii i woli zycia na spacerze, ze trudno uwierzyc w to,ze jest stara

ale niestety w klatce marnieje

Posted

Babcia (Owieczka) jest naprawde cudnym psiakiem. Chociaż jest małą i starszą psiną to jest bardzo żywa. Jak wchodzę do jej boxu to zaraz zaczyna głośno szczekać i prosić o wyjście na spacer. Na początku była bardzo nieufna, ale po czasie przekonała się do ludzi :)

Posted

Prośba Owieczki o allegro dotarła aż do cioteczki w Poznaniu i cioteczka jak tylko wróci z pracy wystawi dziewusię.
Napiszcie mi tylko, bo to ważne, jaka jest w kontakcie z innymi sukami,psami. Czy wiadomo jaka do dzieci by mogła być.Czy ma jakieś momenty agresywnych zachowań - np. z powodu tej swojej nieufności. Czy już kocha wszystkich.
Myśle nad pomocą dla suni.

Ostatnio jedna z niemiecich organizacji miałą domy dla starszych suczek - ale pewnie wolicie u nas w kraju?

Napiszcie na ww - a ja powstawiam. Jest śliczna.

Posted

Babcia Owieczka jest bardzo przyjaznym psiakiem. Lubi też inne psy. Nie raz chasa sobie z kilkoma naraz po lesie :) Do suk też nic nie ma. A kotki ją nie intersują :) (Nie zwraca na nie uwagi) :) Ona jest bardzo kochliwa. Na spacerku ciągle macha swoim śmiesznym ogonkiem (nieraz odnosze wrażenie, że w końcu jej on odpadnie).

Posted

Supergoga-:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: dziekujemy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Babcia jest lagodna w stosunku do inych psow-nigdy nie zauwazylam zadnej agresji, nawet gdy w poblizu bylo jedzenie, a karmilam ja i LOverboya razem i zadnej scysji pomiedzy nimi nie bylo

w klatce tez nie wykazuje agresji do innych psow, a co do dzieci-hmmm, tego nie jestem w stanie powiedziec, jakt to sprawdzic jak ona w schronie?tam zadnych dzieci niet, macie jakies pomysly?:-(

w stosunku do ludzi zachowuje sie tez spokojnie, nawet jak kilkakrotnie probowalam ja wyciagnac zklatki na poczatku, ani nie warknela, ani nic, to samo, jak ja na rekach z klatki wyciagalam, recze za nia

byla na poczatku nieufna, ale juz za pierwszym razem sie zmienila-wystarczy tylko jeden dobry gest w jej kierunku, a pies jest bardzo towarzyski i komunikatywny

jeszcze dla pewnosci bede ja testowac pod katem innych suczek

bez roznicy gdzie mailaby byc dom-przyznam szczerze, ze cholernie bym tesknila, ale dla niej liczy sie aby odeszla wsrod kocajacych ja ludzi, oby tylko byl to dom dobry

Posted

Napiszcie mi jakiś kontakt w sprawie suczki - do kogo podawać. Postaram sie ją popromować, tylko koniecznie sprawdźcie jeszcze jaka jest w stosunku do suczek. I czy jest wysterylizowana - bo nie wiem czy nie doczytałam, czy co - mam kłopoty z kompem.

Posted

Supergoga, podaj telefon: 606 825 497;)
e-mail: [email protected]

jutro postaram sie zadzwonic do schroniska, zeby sprobowac dowiedziec sie czegos wiecej na jej temat-miedzy innymi, aby uslyszec, czegos na temat jej podejscia do innych suczek, jakos tak sie zlozylo, ze siedzi w klatce z samcamii na spacery tez ja zabieram z chlopakami

powinna byc wysterylizowana, (w Olsztynie w schronisku psy sa sterylizowane) ale tez dla pewnosci jutro to zweryfikuje

malagos-mnie tez zal starych, jak bede adoptowac jakies zwierze ze schroniska znowu, to bedzie to stary pies, jednego w domu swiezo zaadoptowanego (15-letniego) juz mam z naszego schronu
powiem tak-sercem jestem z Babcia, ale stan Loverboya zadecydowal, ze wybralam wlasnie jego, bo dwojga wziasc nie moglam
aczkolwiek, z nia nie jest z dnia na dzien dobrze:-(

Posted

To prawda. Nasza Babcia Owieczka z dnia na dzień marnieje. Ona jest cudownym psem. Podejrzewam, że do suczek nic nie ma, bo kiedyś wychodziła wraz z nami Sasza :) Przechodziła obojętnie i sznurowała dalej :) Ale jutro patch dowie się na 100%. A może nawet do niej pojedziemy:)