patch75 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Babcia Owieczka-tak ja nazwalam. To leciwa sliczna suczka,ktora moim zdaniem przypomina jamnika szorstkowlosego. Jest wspaniala, bardzo przymilna i pozytywnie nastawiona do ludzi. Posepna, pasywna i apatyczna,siedzi w klatce jak zaczarowana i jakby wiedziala,ze nic dobrego juz jej nie czeka. Nie jest rasowym mlodym pieskiem, ale jest zdrowa ima w sobie duze poklady milosci. Jak tylko ja sie wezmie na spacer,to slicznie podnosi swoj ogonek, macha nim energicznie i dziarsko idzie przed siebie. Trudno mi bylo na poczatku przekonac ja, aby ruszyla sie z budy. Probowalam kilkakrotnie, przemawialam do niej cihutko i spokojnie, glaskalam, az wreszcie pewnego dnia zrobila pierwszy krok i wyszla zbudy. Ale to nie byl koniec, podeszla do furtki i stanela jak wryta. Nie pozostalo mi nic innego, jak tylko wziasc ja na rece i po prostu wyniesc z kaltki. Na spacerze zmienila sie nie do poznania i od tamtej pory jak tylko mnie zobaczy, szczeka glosno domagajac sie o spacer. Jednak po powrocie do klatki siada, patrzy na mnie ze smutkiem jak ja zostawiam i zamykam furtke. Owieczka to wspanialy pies, bardzo kontaktowny i wdzieczny za wszystko, co sie dla niej robi. Siedzac i czekajac na dom, chudnie z dnia na dzien i powowli znika... Czy mamy na to pozwolic...??? byc moze dzis wieczorem beda zdjecia Quote
patch75 Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Co tu sie nikt nie odzywa? Babcia czeka na dom Quote
patch75 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 no, niech ktos teraz powie, ze babcia nie jest urocza jamniczka??:razz: Przemek dzieki:loveu: bardzo jest mi bliska i zal mi jej, ze musi na tym mrozie sypiac:-( Quote
patch75 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 jest cudownym psiakiem i nie pozwole jej odejsc w schronisku:-(:mad: Quote
noemik Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 gdzie jest teraz Owieczka? w ktorym miescie? Quote
patch75 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 fotogeniczna zkazdej strony ona ma taki smieszny starczy tik, tzn. potrzasa lepkiem i rusza szczeka-jak to widze, to sie po prostu rozklejam, to jest to samo uczucie, co niektorzy doswiadczaja jak widze niemowle i sie rozczulaja, ja tak ma jak widze babcie:loveu: Quote
patch75 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 owieczka jest w Olsztynie w schronisku, w kaltce pzrzeznaczonej dla starych psow, ale ona tyle energii i woli zycia na spacerze, ze trudno uwierzyc w to,ze jest stara ale niestety w klatce marnieje Quote
Bella11 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Może ktoś wstawi suczkę na Allegro , to zwiększy jej szansę na znalezienie domku Quote
patch75 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 kto jest w stanie ja wstawic na Allegro, no kto??:razz::razz::razz::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Bella11 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Może w tytule napisz sunia prosi o Allegro lub wyślij komuś PW z prośbą o wstawienie . Ja niestety nie mam konta na Allegro :shake: :shake: Quote
DarkAngels Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Babcia (Owieczka) jest naprawde cudnym psiakiem. Chociaż jest małą i starszą psiną to jest bardzo żywa. Jak wchodzę do jej boxu to zaraz zaczyna głośno szczekać i prosić o wyjście na spacer. Na początku była bardzo nieufna, ale po czasie przekonała się do ludzi :) Quote
patch75 Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Bella11, dzieki, dopisze w tytule prosbe o ogloszenia Quote
supergoga Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Prośba Owieczki o allegro dotarła aż do cioteczki w Poznaniu i cioteczka jak tylko wróci z pracy wystawi dziewusię. Napiszcie mi tylko, bo to ważne, jaka jest w kontakcie z innymi sukami,psami. Czy wiadomo jaka do dzieci by mogła być.Czy ma jakieś momenty agresywnych zachowań - np. z powodu tej swojej nieufności. Czy już kocha wszystkich. Myśle nad pomocą dla suni. Ostatnio jedna z niemiecich organizacji miałą domy dla starszych suczek - ale pewnie wolicie u nas w kraju? Napiszcie na ww - a ja powstawiam. Jest śliczna. Quote
DarkAngels Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Babcia Owieczka jest bardzo przyjaznym psiakiem. Lubi też inne psy. Nie raz chasa sobie z kilkoma naraz po lesie :) Do suk też nic nie ma. A kotki ją nie intersują :) (Nie zwraca na nie uwagi) :) Ona jest bardzo kochliwa. Na spacerku ciągle macha swoim śmiesznym ogonkiem (nieraz odnosze wrażenie, że w końcu jej on odpadnie). Quote
patch75 Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Supergoga-:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: dziekujemy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Babcia jest lagodna w stosunku do inych psow-nigdy nie zauwazylam zadnej agresji, nawet gdy w poblizu bylo jedzenie, a karmilam ja i LOverboya razem i zadnej scysji pomiedzy nimi nie bylo w klatce tez nie wykazuje agresji do innych psow, a co do dzieci-hmmm, tego nie jestem w stanie powiedziec, jakt to sprawdzic jak ona w schronie?tam zadnych dzieci niet, macie jakies pomysly?:-( w stosunku do ludzi zachowuje sie tez spokojnie, nawet jak kilkakrotnie probowalam ja wyciagnac zklatki na poczatku, ani nie warknela, ani nic, to samo, jak ja na rekach z klatki wyciagalam, recze za nia byla na poczatku nieufna, ale juz za pierwszym razem sie zmienila-wystarczy tylko jeden dobry gest w jej kierunku, a pies jest bardzo towarzyski i komunikatywny jeszcze dla pewnosci bede ja testowac pod katem innych suczek bez roznicy gdzie mailaby byc dom-przyznam szczerze, ze cholernie bym tesknila, ale dla niej liczy sie aby odeszla wsrod kocajacych ja ludzi, oby tylko byl to dom dobry Quote
malagos Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Supergoga ma szczęśliwą rekę :p :loveu: Bardzo żal mi starych psów..... Quote
supergoga Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Napiszcie mi jakiś kontakt w sprawie suczki - do kogo podawać. Postaram sie ją popromować, tylko koniecznie sprawdźcie jeszcze jaka jest w stosunku do suczek. I czy jest wysterylizowana - bo nie wiem czy nie doczytałam, czy co - mam kłopoty z kompem. Quote
patch75 Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Supergoga, podaj telefon: 606 825 497;) e-mail: [email protected] jutro postaram sie zadzwonic do schroniska, zeby sprobowac dowiedziec sie czegos wiecej na jej temat-miedzy innymi, aby uslyszec, czegos na temat jej podejscia do innych suczek, jakos tak sie zlozylo, ze siedzi w klatce z samcamii na spacery tez ja zabieram z chlopakami powinna byc wysterylizowana, (w Olsztynie w schronisku psy sa sterylizowane) ale tez dla pewnosci jutro to zweryfikuje malagos-mnie tez zal starych, jak bede adoptowac jakies zwierze ze schroniska znowu, to bedzie to stary pies, jednego w domu swiezo zaadoptowanego (15-letniego) juz mam z naszego schronu powiem tak-sercem jestem z Babcia, ale stan Loverboya zadecydowal, ze wybralam wlasnie jego, bo dwojga wziasc nie moglam aczkolwiek, z nia nie jest z dnia na dzien dobrze:-( Quote
DarkAngels Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 To prawda. Nasza Babcia Owieczka z dnia na dzień marnieje. Ona jest cudownym psem. Podejrzewam, że do suczek nic nie ma, bo kiedyś wychodziła wraz z nami Sasza :) Przechodziła obojętnie i sznurowała dalej :) Ale jutro patch dowie się na 100%. A może nawet do niej pojedziemy:) Quote
supergoga Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Czy jest szansa na jeszcze inne fotki suni, bo te nie sa najlepsze niestety i mało ich trochę. Jak da radę, wstawicie, a ja dołoże do aukcji. Teraz wstawiam. Quote
DarkAngels Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 ok. Zrobie jeszcze kilka fotek :) Nie wykluczone, że jutro :) Quote
Recommended Posts