Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - mały kundelek - krzyk rozpaczy. W NOWYM DOMKU. A MY TĘSKINIMY.KOCHANY JEST.

Recommended Posts

Posted

Historia jakich tysiące, ale jak ją widzimy - jest jedyna, poruszająca. Bezsilność i żal walczy z wściekłością i gniewem.
Była sobie Pani, miała dwa psiaki. Jeden colli, drugi kundelek. Pani umarła. Rodzina przyjechała, popatrzyła i zabrała tego ładnego psa, ten brzydki został. Został sam w opuszczonym gospodarstwie, ktoś coś da jeść. Czasem. Ktoś przyjdzie, popatrzy litościwym wzrokiem, ale musi odejśći zostawić. Rodzina mówi, jak się nie znajdzie nikt we wsi kto weźmie, to trzeba COŚ z nim zrobić. COŚ.
Popatrzecie na tę bidę, któej sie załamał świat. Nie jest młody, ale całkiem żwawy; nie jest piękny; ale też nie strasznie brzydki.
Czy można mu pomóc??
Czy śmierc Pani będzie jego początkiem końca.

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Duzo tych psiaczkow po zmarlych wlascicielach...bardzo to smutne :-(
Najczesciej rodzina nie chce zwierzakow, bo co to za majatek.

A ten kundelek slodziak straszny :loveu: Tak jak moj Agusek, tez po zmarlym Panu, ktorego nikt nie chcial, a ktorym sie opiekuje w mieleckim schronisku.

Posted

Jagienka napisał(a):
Rany boskie takie małe to to i na łańcuchu :angryy:

Na łańcuchu! Myślę, że nei zna nic innego, może nawet nei wie że może być inaczej. I niestty może się nigdy nie dowie.

Posted

Lat ma kilka, tak raczej pod 8-9; czyli dla takiego małego kundlasa to połowa życia.
Jak do innych psiaków zupełnie nei wiem. Był razem z tym colli, ale to jeden dom, więc niemiarodajne. Już nei wiem co mam robić. mam obiecane, że gdyby cos to sąsiad będzie dzwonił, jak zauważy, oczywiście, bo pracuje.

Posted

trzymaj się Maluszku. Jutro będę, mam nadzieję, wiedzieć czy moje namowy coś dały. niestety też łańcuch, ale i pełna miska i ciepła ręka dbającego człowieka by była. trzymajcie kciuki, mooocno.

EDIT: jestem przeciwko trzymaniu psa na łańcuchu. przecież wiecie.
ale tylko o tyle mogę prosić tamtych ludzi.