Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Avilia napisał(a):
Do Finlandii?!
Żadnych adopcji zagranicznych!

Spokojnie, to inny kraj od Niemiec, a osoba będzie sprawdzona przez Małgosię.
No i bedziemy szukać domu w Polsce przede wszystkim.

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lobaria napisał(a):
Spokojnie, to inny kraj od Niemiec, a osoba będzie sprawdzona przez Małgosię.
No i bedziemy szukać domu w Polsce przede wszystkim.

Ja wiem o tym,że kraj inny,ale wszędzie są krętacze i handlarze.A wątpię żeby im psów w schroniskach brakowało;/
Polska przede wszystkim,aby móc mieć oko na psa.

Posted

Avilia napisał(a):
Ja wiem o tym,że kraj inny,ale wszędzie są krętacze i handlarze.A wątpię żeby im psów w schroniskach brakowało;/
Polska przede wszystkim,aby móc mieć oko na psa.

Tam jest inna kultura. Poza tym, nawet, jeśli miałby wyjechac, to wcześniej zostanie wykastrowany. Domku bedziemy szukac u nas przede wszystkim.
Poza tym, Małgosia nie ma upatrzonego ds, dopiero szuka. Gdyby chodziło o handlarzy, to juz by sie zgłosili.

Posted

Lobaria napisał(a):
Tam jest inna kultura. Poza tym, nawet, jeśli miałby wyjechac, to wcześniej zostanie wykastrowany. Domku bedziemy szukac u nas przede wszystkim.
Poza tym, Małgosia nie ma upatrzonego ds, dopiero szuka. Gdyby chodziło o handlarzy, to juz by sie zgłosili.

Ale mi nie chodzi o takich handlarzy:) Tylko o handel psami do labolatoriów,co ostatnio w modzie jest.
Podobno dobrze za psa płacą-ok 250-300 euro za sztukę.Także czarny rynek kwitnie.A psy z Polski łatwo pozyskać niestety.
Najczęściej przez naszą naiwność

Posted

Dzwoniłam do Anetty w sprawie transportu Fagusia do Kluczborka, ale niestety Anetta jest nad morzem i wraca dopiero w przyszłym tygodniu.

Posted

Avilia napisał(a):
Ale mi nie chodzi o takich handlarzy:) Tylko o handel psami do labolatoriów,co ostatnio w modzie jest.
Podobno dobrze za psa płacą-ok 250-300 euro za sztukę.Także czarny rynek kwitnie.A psy z Polski łatwo pozyskać niestety.
Najczęściej przez naszą naiwność

Małgosia bardzo dużo pieniędzy wpłaciła na nasze pszczyniaki, aby do holelu mogły wyjechać, a także załatwiła np. dla Ikarka deklaracje z USA. Tak naprawdę, gdyby nie Ona i Krysia Chilińska - pszczyniaki / Mona, Mozart, Ikar, Edzio / i zarazem inne psiaki, byłyby juz w Myslowicach.
Z Fago zareagowała na mój dzisiejszy raban na fb, że zaraz wywóz, bo w punkcie 20 psów.

Ale i tak będziemy szukać ds w Polsce:)

Posted

Myśmy wyadoptowały sunię do Szwecji - ma super domek i zakochaną w niej Panią, więc ja bym nie przekreślała zagranicznych adopcji. Nie wszystkie kraje mają schroniska, z których można adoptować zwierzaka niestety.

Posted

[quote name='Avilia']HELP!
Klaudia znalazła maleńkie szczeniaki!Dopiero co pootwierały oczy!Nie wiemy co z nimi zrobić!
Pomóżcie!

Gdzie są maleństwa (u Klaudii )?

Posted

[quote name='Lobaria']Kochane Cioteczki - pomóżcie w szukaniu transportu dla Fago do Opola, bardzo prosże, - pytajcie, wysyłajcie!!!

Do Opola, to nie tak daleko ;)

Posted

Słuchajcie, ja wiem, że rozgorzeje dyskusja na temat adopcji zagranicznych, ale napisze tak :

Małgosia / sponsorka wielu naszych psiaków, które są teraz w hotelikch / Edzio, Mona zanim nie tafiła do ds też miała wpłaty, Mozart, Ikar / dla niego nawet załatwiła deklarację z USA / - nie pamiętam innych/ bardzo sie przejęła paniką, jaką zrobiłam na fb, że Fago może wyladowac lada chwila w Mysłowicach.
Wiedząc, że ogłoszenia nie dają rezultatu, wpłaca 300 zł na miesiąc hotelikowania. Jednocześnie szukała domu u siebie, w Finladii.
Znalazła u swoich blisko mieszkających znajomych, dom z ogrodem.
Pokazała zdjęcia Fagunia i się spodobał.
Możliwy transport z Łodzi / będzie tam córka Małgosi / ok. połowy lipca.
Małgosia bedzie odwiedzać fagunia i przysyłać zdjęcia i info.

Wiem, że Finlandia to inna kultura niż Niemcy. Tam prawie nie ma bezdomnych psów - ludzie po prostu są inni.
Uważam, że to bardzo dobra propozycja.

Posted

To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym...

Posted

shiina napisał(a):
To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym...

Małgosiu, witam na dogo i jeszcze raz dziękuję za pomoc naszym psiakom :)

Posted

shiina napisał(a):

Pani Małgosiu przede wszystkim proszę nie brać do siebie, szczególnie posądzenia o handel psiakami do laboratoriów (bo to nie było do Pani skierowane). To z obawy o te psie bidy, które już wiele przeszły zawsze chce się dociec czy ten dom gdzieś z dala będzie dla nich oazą szczęścia, a im to dalej, to tym mamy mniejszy wpływ na cokolwiek, a w szczególności na ewentualny odbiór psa. Myślę, że gdyby nie takie historie z życia, które się nawet tu na dogomanii zdarzały (pies został wyadoptowany, a później nic już nikt o nim nie usłyszał, a to boli najbardziej) to wszyscy tu w Polsce moglibyśmy być mniej podejrzliwi, i rozumiem Panią, bo Finlandia to zupełnie inny kraj, inne wychowanie i inna odpowiedzialność ludzi, a ludzie w Polsce jeszcze długo będą się tego uczyć. Bardzo dziękujemy za pomoc tym wszystkim psiakom i prosimy o więcej, w miarę możliwości oczywiście, bo nie chciałabym żeby to czy ludzie się ze sobą dogadają odczuły psy, bo podkreślam tu o nie chodzi. Ja nie mam głosu w sprawie wyadoptowania psa komukolwiek, to dziewczyny na miejscu decydują, mi zależy na tym, aby wszystkim psom żyło się lepiej i każdemu z osobna. I na końcu to co powinnam zrobić najpierw: Pani Małgosiu Witamy na forum:)

Posted

Skoro Lobaria już zna Panią Małgosię, Pani Małgosia sama nam się przedstawiła to ja nie widzę problemu - byłoby cudownie, bo z tego co czytam Fago miałby już tam ds :)

Posted (edited)

[quote name='shiina']To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym...
Pani Małgosiu proszę nie myśleć źle o takich obawach i nadmiernej ostrożności, to złe doświadczenia wyrabiają w nas tę nieufność.
Dla mnie to ,że jest Pani z nami na wątku Fago jest dowodem na to,że Fago ma wspaniałą szansę:)
Jestem za szukaniem sposobu dowiezienia psiaka . Ufam,że będzie miał w Pani Anioła stróża:)

Edited by ewu
Posted

__Lara napisał(a):
Skoro Lobaria już zna Panią Małgosię, Pani Małgosia sama nam się przedstawiła to ja nie widzę problemu - byłoby cudownie, bo z tego co czytam Fago miałby już tam ds :)

Popieram:)

Posted

A nie zechce nikt w Finlandii adoptować dodatkowo mnie? Nie brudzę, nie niszczę, nie hałasuję:);) Finlandia jest bajkowo piękna:)
Faguniu byłoby super:)