Lobaria Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Avilia napisał(a):Do Finlandii?! Żadnych adopcji zagranicznych! Spokojnie, to inny kraj od Niemiec, a osoba będzie sprawdzona przez Małgosię. No i bedziemy szukać domu w Polsce przede wszystkim. Quote
Avilia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Lobaria napisał(a):Spokojnie, to inny kraj od Niemiec, a osoba będzie sprawdzona przez Małgosię. No i bedziemy szukać domu w Polsce przede wszystkim. Ja wiem o tym,że kraj inny,ale wszędzie są krętacze i handlarze.A wątpię żeby im psów w schroniskach brakowało;/ Polska przede wszystkim,aby móc mieć oko na psa. Quote
Lobaria Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Avilia napisał(a):Ja wiem o tym,że kraj inny,ale wszędzie są krętacze i handlarze.A wątpię żeby im psów w schroniskach brakowało;/ Polska przede wszystkim,aby móc mieć oko na psa. Tam jest inna kultura. Poza tym, nawet, jeśli miałby wyjechac, to wcześniej zostanie wykastrowany. Domku bedziemy szukac u nas przede wszystkim. Poza tym, Małgosia nie ma upatrzonego ds, dopiero szuka. Gdyby chodziło o handlarzy, to juz by sie zgłosili. Quote
Avilia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Lobaria napisał(a):Tam jest inna kultura. Poza tym, nawet, jeśli miałby wyjechac, to wcześniej zostanie wykastrowany. Domku bedziemy szukac u nas przede wszystkim. Poza tym, Małgosia nie ma upatrzonego ds, dopiero szuka. Gdyby chodziło o handlarzy, to juz by sie zgłosili. Ale mi nie chodzi o takich handlarzy:) Tylko o handel psami do labolatoriów,co ostatnio w modzie jest. Podobno dobrze za psa płacą-ok 250-300 euro za sztukę.Także czarny rynek kwitnie.A psy z Polski łatwo pozyskać niestety. Najczęściej przez naszą naiwność Quote
AtaO Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Dzwoniłam do Anetty w sprawie transportu Fagusia do Kluczborka, ale niestety Anetta jest nad morzem i wraca dopiero w przyszłym tygodniu. Quote
Lobaria Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Avilia napisał(a):Ale mi nie chodzi o takich handlarzy:) Tylko o handel psami do labolatoriów,co ostatnio w modzie jest. Podobno dobrze za psa płacą-ok 250-300 euro za sztukę.Także czarny rynek kwitnie.A psy z Polski łatwo pozyskać niestety. Najczęściej przez naszą naiwność Małgosia bardzo dużo pieniędzy wpłaciła na nasze pszczyniaki, aby do holelu mogły wyjechać, a także załatwiła np. dla Ikarka deklaracje z USA. Tak naprawdę, gdyby nie Ona i Krysia Chilińska - pszczyniaki / Mona, Mozart, Ikar, Edzio / i zarazem inne psiaki, byłyby juz w Myslowicach. Z Fago zareagowała na mój dzisiejszy raban na fb, że zaraz wywóz, bo w punkcie 20 psów. Ale i tak będziemy szukać ds w Polsce:) Quote
Lobaria Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 bakusiowa napisał(a):To mam wyróżnić Fagutkowi gumtree czy nie? Ogłoszenia potrzebne, może ktoś Go wypatrzy wreszcie!!! Quote
Ryjonek Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Myśmy wyadoptowały sunię do Szwecji - ma super domek i zakochaną w niej Panią, więc ja bym nie przekreślała zagranicznych adopcji. Nie wszystkie kraje mają schroniska, z których można adoptować zwierzaka niestety. Quote
Avilia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 HELP! Klaudia znalazła maleńkie szczeniaki!Dopiero co pootwierały oczy!Nie wiemy co z nimi zrobić! Pomóżcie! Quote
ewu Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 __Lara napisał(a):Kiedy to się skończy..... Nigdy.....:(:( :( Quote
ewu Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Avilia']HELP! Klaudia znalazła maleńkie szczeniaki!Dopiero co pootwierały oczy!Nie wiemy co z nimi zrobić! Pomóżcie! Gdzie są maleństwa (u Klaudii )? Quote
Lobaria Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Kochane Cioteczki - pomóżcie w szukaniu transportu dla Fago do Opola, bardzo prosże, - pytajcie, wysyłajcie!!! Quote
__Lara Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Lobaria']Kochane Cioteczki - pomóżcie w szukaniu transportu dla Fago do Opola, bardzo prosże, - pytajcie, wysyłajcie!!! Do Opola, to nie tak daleko ;) Quote
Lobaria Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Słuchajcie, ja wiem, że rozgorzeje dyskusja na temat adopcji zagranicznych, ale napisze tak : Małgosia / sponsorka wielu naszych psiaków, które są teraz w hotelikch / Edzio, Mona zanim nie tafiła do ds też miała wpłaty, Mozart, Ikar / dla niego nawet załatwiła deklarację z USA / - nie pamiętam innych/ bardzo sie przejęła paniką, jaką zrobiłam na fb, że Fago może wyladowac lada chwila w Mysłowicach. Wiedząc, że ogłoszenia nie dają rezultatu, wpłaca 300 zł na miesiąc hotelikowania. Jednocześnie szukała domu u siebie, w Finladii. Znalazła u swoich blisko mieszkających znajomych, dom z ogrodem. Pokazała zdjęcia Fagunia i się spodobał. Możliwy transport z Łodzi / będzie tam córka Małgosi / ok. połowy lipca. Małgosia bedzie odwiedzać fagunia i przysyłać zdjęcia i info. Wiem, że Finlandia to inna kultura niż Niemcy. Tam prawie nie ma bezdomnych psów - ludzie po prostu są inni. Uważam, że to bardzo dobra propozycja. Quote
shiina Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym... Quote
Lobaria Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 shiina napisał(a):To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym... Małgosiu, witam na dogo i jeszcze raz dziękuję za pomoc naszym psiakom :) Quote
asiuniab Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 shiina napisał(a):To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym... Pani Małgosiu przede wszystkim proszę nie brać do siebie, szczególnie posądzenia o handel psiakami do laboratoriów (bo to nie było do Pani skierowane). To z obawy o te psie bidy, które już wiele przeszły zawsze chce się dociec czy ten dom gdzieś z dala będzie dla nich oazą szczęścia, a im to dalej, to tym mamy mniejszy wpływ na cokolwiek, a w szczególności na ewentualny odbiór psa. Myślę, że gdyby nie takie historie z życia, które się nawet tu na dogomanii zdarzały (pies został wyadoptowany, a później nic już nikt o nim nie usłyszał, a to boli najbardziej) to wszyscy tu w Polsce moglibyśmy być mniej podejrzliwi, i rozumiem Panią, bo Finlandia to zupełnie inny kraj, inne wychowanie i inna odpowiedzialność ludzi, a ludzie w Polsce jeszcze długo będą się tego uczyć. Bardzo dziękujemy za pomoc tym wszystkim psiakom i prosimy o więcej, w miarę możliwości oczywiście, bo nie chciałabym żeby to czy ludzie się ze sobą dogadają odczuły psy, bo podkreślam tu o nie chodzi. Ja nie mam głosu w sprawie wyadoptowania psa komukolwiek, to dziewczyny na miejscu decydują, mi zależy na tym, aby wszystkim psom żyło się lepiej i każdemu z osobna. I na końcu to co powinnam zrobić najpierw: Pani Małgosiu Witamy na forum:) Quote
__Lara Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Skoro Lobaria już zna Panią Małgosię, Pani Małgosia sama nam się przedstawiła to ja nie widzę problemu - byłoby cudownie, bo z tego co czytam Fago miałby już tam ds :) Quote
Isadora7 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 I mi sie Fago zagubił dobrze Lara że wpis zrobiłas Quote
ewu Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 (edited) [quote name='shiina']To ja jestem Malgosia, ktora mieszka w Finlandii i ktora znalazla dla Fago naprawde wspanialy domek. Jest mi przykro, ze zostalam posadzona o ewentualny handel psami do laboratoriow... Dochody mam zapewnione w absolutnie inny sposob.Pomagam jak moge psom w Polsce i takie posadzenie jest bardzo dla mnie przykre- zaczynam sie zastanawiac, czy wogole to ma sens... Finlandia to kraj - raj dla psow. Tu nie ma bezdomnych psow. Jak ktos bierze psa to jest on czipowany i zadbany. Sama chcialam psa ze schroniska i musialam go sobie przywiezc az z Estonii, z Talina. Fago mialby tu bardzo dobrze! Nie rozumiem dlaczego sie wogole zastanawiac, przewozic z miejsa w miejsce, skazywac na niepewnosc. Bylam szczesliwa, ze wplacilam na Fago 300 zl, by go wyciagnac z punktu przetrzyman, cieszylam sie, ze udalo mi sie znalezc DS. Wydaje mi sie, ze teraz nasza energia powinna skupic sie na zaplanowaniu przezucenia go do Finlandii, a nie szukania dziury w calym... Pani Małgosiu proszę nie myśleć źle o takich obawach i nadmiernej ostrożności, to złe doświadczenia wyrabiają w nas tę nieufność. Dla mnie to ,że jest Pani z nami na wątku Fago jest dowodem na to,że Fago ma wspaniałą szansę:) Jestem za szukaniem sposobu dowiezienia psiaka . Ufam,że będzie miał w Pani Anioła stróża:) Edited June 20, 2012 by ewu Quote
ewu Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 __Lara napisał(a):Skoro Lobaria już zna Panią Małgosię, Pani Małgosia sama nam się przedstawiła to ja nie widzę problemu - byłoby cudownie, bo z tego co czytam Fago miałby już tam ds :) Popieram:) Quote
ewu Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 A nie zechce nikt w Finlandii adoptować dodatkowo mnie? Nie brudzę, nie niszczę, nie hałasuję:);) Finlandia jest bajkowo piękna:) Faguniu byłoby super:) Quote
__Lara Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Teraz najważniejsze żeby znaleźć ten transport do Opola. Quote
Recommended Posts