lady_m Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Dodajemy co nasze ;) Bydgoszcz - 16-17.2008 Krajowa Wystawa (CAC) sędzia: Mariola Semik (PL) PSY kl.szczeniąt TENKEITEKI Halne Wzgórze FCI - oc.wybitnie obiecująca, lokata I, NSzwR? kl.młodzieży NIKOBYASHI Roal - oc.doskonała, lokata II KAKUJIN Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, Zw.Mł., NJwR IDŻI Porażynianka -lokata IV Akita u Izis (FCI) BUSHI - oc.doskonała, lokata III kl.pośrednia B'MITSUKUNI GO de la Vallee des Dragons Sacres - oc.doskonała, lokata I, CWC ATO Złota Śnieżka - oc.?, lokata II kl.otwarta KUKURYMU GO Yamamoto - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDPwR i chyba Zw.Rasy kl.championów RYUU-GO Shun'You Kensha - oc.doskonała, lokata I, CWC SUKI kl.szczeniąt FEARII Shiyo-Mokuteki - oc.wybitnie obiecująca, lokata I kl.młodzieży DAMARU Dolina Wiązów - oc.doskonała?, lokata II SHITSUKO FUMI of Amayadori Ken - oc.doskonała, lokata I, Zw.Mł. kl.pośrednia NISS z Gubricovsho Dvora - lokata III KOISHI Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDSwR AMAYADORI'S OSHINAI Dogutti - oc.doskonała, lokata II kl.otwarta HAMI z Krobskiego Hajmatu - oc.doskonała, lokata II NAJA z Gubricovsho Dvora - oc.?? lokata III CHUSHA Suteki - nieobecna BETAI Toszi-Kon - lokata IV Akita u Izis (FCI) YOKO - oc.doskonała, lokata I, CWC Pozdrawiam Pauline od Yoko i Fumi :multi: Milo bylo zamienic pare slow mimo iz bylo b.glosno dookola ;)
Agappe Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [SIZE="4"]Brno (Czechy) - 9-10.02.2008 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]Sędzia: Karel Horak PSY klasa szczeniąt A-CHAKIRI GO TAWADAKO klasa młodzieży DOSHI CZECH DIAMANT MIYAGE ALMAJU TAIGI Z BAMBUSOVEHO HAJE TAISCHI Z BAMBUSOVEHO HAJE klasa pośrednia EIKYU NIPPON-RYU HAGURO GO HARU KAZE YORITOMO MATAGIINU PL - oc.doskonała, lokata II, res.CAC kilka zdjęć z tej klasy http://www.namitori.pl/galeria_brno_yoritomo.html klasa otwarta ACHIKO GO AKITA INY OF CACIC DRUFI OMONOGAWA GOROMARU GO HARU KAZE HIROSHI GO HARU KAZE klasa championów DAIMON GO HARU KAZE E HACIKO GO HARU KAZE GENDZI SANSEI KENDO KEN AMANA SUKI klasa młodzieży DAISO CHEIKO GO HARU KAZE CHIAKI GO HARU KAZE KAJITSU-NO-UKIYOE-GO KAWAII HALNE WZGóRZE NABUKO ROAL - oc.doskonała, lokata I, CAJC klasa pośrednia AKANE Z MARIANSKEHO UDOLI GEISCHA TOMIMOPA HEIDI TOMIMOPA klasa otwarta ANY AIERSEN CIKISHO BEZUKO SARA Z BAMBUSOVEHO HAJE - oc.doskonała, lokata I, CAC, CACIB klasa championów FUMIKO GO HARU KAZE MASAHIME GO SUGISAWA KENSHA klasa weteranów AKEMI Z BAMBUSOVEHO HAJE - oc.doskonała, lokata I, Najlepszy Weteran YUKA GO MAIMU
ktrebor Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Czy ktoś ma więcej informacji na temat hodowli z Czech lub Słowacji o przydomku Haru Kaze, bo widzę tutaj sporo psów z niej?
Agappe Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 hodowla jest czeska.. i przydomek pisze się chyba "harukaze".. to http://akitainu.cz/ jest niby link do strony hodowli, ale nie działa.. nic wiecej nie wiem
Agappe Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 dodam jeszcze, że nie tylko Akita u Izis YOKO skończyła w Toruniu championat... do grona Championów Polski dołączył również KUKURYMU Yamamoto
Agappe Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 [SIZE="3"]Tallin (Estonia) - 8-10.02.2008 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: ELINA TAN-HIETALAHTI z Finlandii PIES kl młodzieży GO HARUKOS TSUNAMI YUKI est SUKA kl.młodzieży GO HARUKOS SACHI AKAKO GUNI est
Izis Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 GRATULUJĘ Akita u Izis FCI YOKO ukończenia Championatu Polski! :laola: Piękna jest księżniczka i tyle :-) Wujek Fumi RYUU-GO SHUN'YOU KENSHA też ukończył CHAMPIONAT POLSKI... tym samym Daria nie musi sie juz martwic, ze ilosc jego championatów nie jest wystarczająca do opisu Multichampion ;-) :laola: Aktualnie więc RYUU-GO SHUN YOU'KENSHA oprócz Interchampionatu ma trzy championaty inne: Hiszpanii, Portugalii i Polski (choć ten ostatni wiadomo w zatwierdzeniu dopiero).
ktrebor Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='Agappe']hodowla jest czeska.. i przydomek pisze się chyba "harukaze".. to http://akitainu.cz/ jest niby link do strony hodowli, ale nie działa.. nic wiecej nie wiem W praniu wyszło, że mają również hokkaido, dlatego o nich info zbieram.
AKITY-HalneWzgórze Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 a ja przesyłam gratulacje dla KAKUJIN Halne Wzgórze Fci zakończenia Młodzieżowego Championatu Polski a także jego właścicielom Ani i Tomkowi :multi: również wielkie gratulacje dla KOISHI Halne Wzgórze Fci za piękny występ,CWC i tytuł Najlepszej Dorosłej Suczki w Rasie i jej włascicieli Agnieszki i Waldka :multi: i pozdrowienia dla TENKEITEKI Halne Wzgórze i dla pani Hanki i gratuluję osiągnięcia tytułu BEST PUPPY na tejże wystawie :cool2: i Witam po dluższej przerwie dogomaniaków-akitamaniaków :lol:
AKITY-HalneWzgórze Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 a to fotka KAKUJINa sprzed miesiąca : zdaje się ,że wyszłam z wprawy w wstawianiu fotek,ale może się naucze na nowo?,nawet nie pamietam ,jakie obowiązują rozmiary,niech mi ktoś przypomni,plis :roll:
ktrebor Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Możliwe maksymalne rozmiary to 640 x 480 lub 480 x 640
AKITY-HalneWzgórze Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 ktrebor napisał(a):Możliwe maksymalne rozmiary to 640 x 480 lub 480 x 640 Dziękuję bardzo,zakoduję te parametry i pozdrawiam serdecznie :lol:
Agappe Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 [quote name='Izis']GRATULUJĘ Akita u Izis FCI YOKO ukończenia Championatu Polski! Wujek Fumi RYUU-GO SHUN YOU'KENSHA też ukończył CHAMPIONAT POLSKI... tym samym Daria nie musi sie juz martwic, ze ilosc jego championatów nie jest wystarczająca do opisu Multichampion ;-) :laola: [quote name='AKITY-HalneWzgórze']a ja przesyłam gratulacje dla KAKUJIN Halne Wzgórze Fci zakończenia Młodzieżowego Championatu Polski a także jego właścicielom Ani i Tomkowi :multi: [quote name='Agappe']dodam jeszcze, że nie tylko Akita u Izis YOKO skończyła w Toruniu championat... do grona Championów Polski dołączył również KUKURYMU Yamamoto haha to nam sie wykluło championów po tejjednej wystawie!! Gratuluje wszystkim!! :) hahaha Izis mówiłam, że szybko sie ten problem rozwiąze ;) Witam Jolu ponownie!! zawitałaś na dłużej czy tylko na chwilke??? może podzielisz się z dogomaniakami cudownymi zdjęciami z Waszego "małego raju"?:loveu::loveu:
Asiunia02 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Fajnie, ze znów Halniaczki są z nami :) Nie bede musiała maili pisac. Teraz czesc Halniaczków jest moimi sąsiadami :) Bedzie sie pewnie na wystawach widywac, chociaz to ostatnia Ja czesciej witam w Wasze rejony. Juz niedługo się spotkamy moze juz na klubówce, czy w Lesznie ?? Ale juz na pewno w Katowicach, to wiem :) Kiedy beda jakies zdjęcia z Bydgoszczy/Torunia ?????
Izis Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Agappe napisał(a):haha to nam sie wykluło championów po tejjednej wystawie!! Gratuluje wszystkim!! :) hahaha Izis mówiłam, że szybko sie ten problem rozwiąze ;) Dzięki :) No wykrakałaś :multi:. Dokładnie w 3 wystawy zrobił Championat Polski.
Agappe Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Asiunia02 napisał(a): Kiedy beda jakies zdjęcia z Bydgoszczy/Torunia ????? Mam zdjęcia tylko Aiko, Fumi i francuzika z Bydgoszczy.. nie wiem czy Paulina będzie miała teraz chwile, żeby wstawić zdjęcia..
AKITY-HalneWzgórze Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Witam Jolu ponownie!! zawitałaś na dłużej czy tylko na chwilke??? może podzielisz się z dogomaniakami cudownymi zdjęciami z Waszego "małego raju"?:loveu::loveu: For ever ;) -to fotka z naszego "małego raju" a na galerii trochę fotek z niedzielnej wyprawy na Śnieżnik :lol:
Agappe Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Moskwa (Rosja) - 10.02.2008 chyba Krajowa Wystawa (w tłumaczeniu dosłowym ogólnorosyjska) "Stolica - Zima 2008" Sędzia: Henryk Stepka (PL) PSY kl.młodzieży NOM DU CHIEN (??) MIKADO Yamamoto 28.01.2007, biały http://i012.radikal.ru/0801/7b/db409ad461a7.jpg kl.pośrednia Izumi Gai AIKIDO 06.10.2006, pręgowany - chyba dziecie TANOMISHIego GO Dogutti http://www.infodog.ru/modules/Pedigree/pic/original/1194659969.jpg SUKI kl.młodzieży Rosia Kara HOZUMI 11.03.2007, czerwona http://www.akitaros.ru/zumi/1.jpg z tego co wyczytałam jest to pierwsza rosyjska wystawa na której 3 różne kolory akit spotkały się na ringu.. niestety nie znam wyników.. ------------------ Moskwa (Rosja) - 3.02.2008 Regionalna Wystawa "Kumir" sędzia: Lewickaja Е.N. PSY kl.młodzieży MIKADO Yamamoto - oc.doskonała, lokata I, CW(?), JuCAC (Zw.Ml.) SUKI kl.młodzieży Rosia Kara HOZUMI - oc.doskonała, lokata I, JuCAC (Zw.Mł.), NJwR, Zw.Rasy nie wiem czy to pełna stawka z tej wystawy zdjęcie: http://www.akitaros.ru/show/03.02.08.jpg
AKITY-HalneWzgórze Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Właśnie ;) napisał do nas Strandvik,właścciel TENSAI'a Halne Wzgórze i przysłał fotke Tensajka z wystawy (z Norwegii) i TENSAI wystawiany po raz pierwszy w klasie dorosłej uzyskał CWC(CAC) i BOS (Best of sex,czyli =Najlepszy Dorosły Pies w Rasie) :multi:
ohisama Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Gratulacje:lol: TENSAI to bardzo udany pies!
Asiunia02 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Właśnie ;) napisał do nas Strandvik,właścciel TENSAI'a Halne Wzgórze i przysłał fotke Tensajka z wystawy (z Norwegii) i TENSAI wystawiany po raz pierwszy w klasie dorosłej uzyskał CWC(CAC) i BOS (Best of sex,czyli =Najlepszy Dorosły Pies w Rasie) :multi: Kolejny dowód na to, że Polskie akity podbijają całą Europe :) Oby tak dalej - super wynik.
Agappe Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 a jednak coś wiem o klubówce - zgłoszono 56 akit.. najliczniejsze są klasy młodzieży.. w obu płciach zgłoszono po 9 akitek..
lady_m Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='Agappe']a jednak coś wiem o klubówce - zgłoszono 56 akit.. najliczniejsze są klasy młodzieży.. w obu płciach zgłoszono po 9 akitek.. No to bedziemy mieli niezly przekroj naszych akitek ;)
Asiunia02 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Bardzo mnie to cieszy, bo bedzie dużo zdjęć. Ja już sie nie moge doczekac. Juz ładuje baterie :) I przy okazji zobowiązuje się zrobić zdjęcia akitek w Pradze i Berlinie :) i zdać fotorelacje :)
Recommended Posts