Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak pieniążki dotrą proszę o potwierdzenie tu:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245713-koniec-rozliczam-L-XL-XXL-pluszaki-na-Trufl%C4%99-i-Zefirka-do-10-08-2013-godz-22[/URL]

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

herbaciany bazar jest w połowie na Zefirka

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246840-ZAPRASZAM-NA-HERBATKĘ-na-Zefira-i-Gajkę-do-11-09-godz-22-00?p=21272829#post21272829[/URL]

[SIZE=3][COLOR=#ff0000][B]ZAPRASZAM SERDECZNIE!![/B][/COLOR][/SIZE]

kto jeszcze pomoże psiaczkowi... dług urósł OOOOOOOOOOOLLLBRZYYYYYYYMIII

Posted

prosimy o pomoc dla Zefirka!!!!

może miałoby sens odświeżenie tego wydarzenia Zefirkowego na FB... tam jednak jest znacznie więcej osób, a co za tym idzie więcej kieszonek, w których mógłby się jakiiś grosik dla psinki znaleźć

Posted

Zefirek popada w finansowe problemy i nie ma z czego opłacać mu lepszej karmy. Od tego miesiąca będzie dostawał inną karmę, tańszą. Tak właściwie to nie ma odpowiedzialnej konkretnej osoby za Zefira.

Posted

czy Zefir dostaje fosfolipidy?
kiedy miał ostatnie wyniki? (jaki jest stan wątroby na dzień dzisiejszy?
czy to na pewno stawy ten zapadniety bok nózki na zdieciu wyglada jakby to był zanik mięśni? jakiś wet to stwierdził, że to stawy?

jesli to faktycznie stawy miałabym puszkę arthrofitu dla niego, z leków niesterydowych przeciwzaopalnych też nie musi być odrazu trocoxil, można doraźnie mu podawać scanodyl...

Posted

Choroba wątroby stwierdzona jest w schronie, dostawał wtedy karmę wątrobową później się poprawiło trochę i u mnie żeby nie było zbytnio kosztów była kupowana karma proplan z rybą dla seniorów. Badań ostatnio nie miał - apelowałam o nie jakiś czas temu. Mam 7 psów na- własnym utrzymaniu w tym jedną Lilu moją która cały czas jest na specjalistycznym leczeniu i pochlania strasznie dużo pieniędzy. Jestem sama, spłacam kredyt na dom, opłacam legalną firmę (zus, podatki) i nie stać mnie na dodatkowe leki czy badania. Dodaje mu do karmy z własnych zasobów teraz Zentonil 200 (powinien jeść 3 tabletki, daje dwie dziennie żeby na dłużej starczyło) oraz CAN-VIT z Glukozaminą. Zefir ma brzydką sierść z łupieżem - umówiona jestem z nim na specjalistyczną kąpiel. Więcej nie dam rady zrobić.

Posted

czy mam wysyłać ten arthrofit? czy możemy się dowiedzieć czy to staw a nie zaniki mięśni?
(bo gdyby to jednak nie był staw leczenie jest inne)
na jak długo jeszcze wystarczy lek na wątrobę, który mu dajesz?

Posted

poprosiłam skarpetę im Talcott o pieniądze na badanie, trzeba pokazać starszaka wetowi żeby było wiadomo co z tą wątrobą, czy się pogorszyło mocno, a może się polepszyło i co z tą nóżką, wtedy będzie przynajmniej wiadomo czy i jakie leki można najlepiej mu podawać

ufam, że nam nie odmówią, (nigdy nic nie przeskrobałam tam u Dziewczyn mam nadzieję ;) )

wtedy postaram się pomóc z lekami

Posted

Skarpeta im. Talcott przyznała Zefirkowi 120 zł na badania.

[B]Bardzo proszę o jak najszybsze przesłanie nru konta Lilu (proponuję bezpośrednio bo w innym wypadku bedzie to niepotrzebna strata czasu) do Skarbnika Skarpety żeby jak najszybciej sprawdzić staruszka u weta.[/B]

to oczywiście kropla w morzu potrzeb ale od czegos trzeba zacząć
ponieważ bardzo brzydka sierść może być wynikiem skrajnej niewydolności wątroby, nie tylko choroby skóry, a wtedy podanie mu silnych leków innych( na nóżki) może tę wątrobę zupełnie wykończyć. Myślę też, że jeśli kąpiel na skórę, o której wspominałaś jest płatna to też wstrzymaj się z nią jeszcze do badań bo jeśli to od wątroby to i tak nic mu nie pomoże i tylko uszczupli się jego skromny budżet.
Jeśli natomiast badania wyjdą korzystnie, trzeba będzie po prostu suplementowac karmę w kierunku skórki i będzie można mu spokojnie podać właściwy lek na tę nóżkę nieszczęsną.

[SIZE=3][B]Natomiast nadal bazarki na utrzymanie chłopczyka strasznie potrzebne!!!!
kto jeszcze mógłby nam pomóc???[/B][/SIZE]:modla::modla::modla:

Posted

[B]hej Babeczki, jakby na dogo pojawiła się Lilutosi albo inna osoba, która zna Jej nr konta do wpłat na pieski to bardzo proszę wyślijcie je jak najszybciej do Agusiazet - Skarbnika Skarpety im. Talcott.. [/B]

...a ja w sumie nie uczestniczyłam nigdy w działaniach Skarpety ale znałam samą Talcott - telefonicznie ale zawsze. Pewnie by się cieszyła, że mimo iż już trzeci rok nie ma Jej z nami taka fajna inicjatywa Jej imienia istnieje

Posted

Dziękuję Ci dobra duszko!!! :loveu::loveu::loveu:
Już wysłałam nr konta Lilu.

A tymczasem cały czas zapraszam po mój kosz pełen niespodzianek (z podpisu) ;)

Posted

[quote name='phase']Z bazarku przybywam do Zefirka...[/QUOTE]

wspaniale:Cool!::Cool!::Cool!: bardzo się cieszymy!!! dziękujemy

i nadal szukamy pomocy dla biedulka... musimy sie wydobyć w wielosetkowego długu :(

Posted

z bazarku herbacianego będe miała dla Zefirka niespełna 70 zł

kto nam jeszcze pomoże choćby maleńkim bazarkiem????
ciągle jeszcze pozostaje ogromny dług do spłacenia :( :( :(

Posted

czy dałoby radę częściej aktualizować jaki jest stan konta Zefira, precyzyjne dane pomagają zwracać się do darczńców o pomoc - osoby pomagające chcą wiedzieć na bieżąco ile brakuje na co i ile już udało się spłacić.

Posted

[quote name='phase']Czy mogę poprosić kogoś o PW z numerem konta , wyślę chociaż 20zł.[/QUOTE]

na pierwszej stronie są namiary fundacji, która udostępnia konto Zefirkowi

[B]Fundacja „Dwa plus cztery”
[B]ul. Sienkiewicza 40/15
[B]50-335 Wrocław
[B]NIP 898-216-71-47
[B]KRS: 0000341427
[B]REGON 021120759
[B]Numer Konta: Alior Bank 18 2490 0005 0000 4520 3065 5090
[B]IBAN: PL
[B]BIC: ALBPPLPW
[B]Z dopiskiem „Datek na cele statutowe fundacji - dla Zefira”
plus nick z Dogomanii (jeśli macie)[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]