Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magdola napisał(a):
Dostałam SMS: "Magda, Norek raczej zostanie u nas"

Bardzo się cieszę, bo Norek chyba nie przeżyłby podróży do Szwecji :D

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam , tak jak rozmawialam z behawiorystka pracę nad Norkiem trzeba zacząć od poczatku przede wszystkim nie pozwalac mu na wiele , i nauka z oswajaniem go ,aby zostawal sam , nawet kilka razy otwieranie drzwi frontowych i kazanie mu zostać na miejscu (cofanie go ). Drzwi opryskalam najzwyklejszym dezodorantem ,aby go zniechęcić do gryzienia .Rano wstaję jeszcze ciut wcześniej ,aby dlużej z nim pospacerować ,aby go zmęczyć . Dziś zostawiłam mu parę gryzakow od Izy ,aby mial zajęcie jak mnie nie ma ,narazie niechwalę , ale z ponad godzinę nic niezdemolował:lol:, jak sobie jeszcze poprzypominam więcej zaleceń to opiszę , to takie najbardziej przydatne dla niego. Tak jak Magda wyżej napisala ten futrzaczek raczej zostanie chyba u nas ,zwłaszcza ,że Nikola jest bardzo za nim

Posted

pati1978 napisał(a):
Witam , tak jak rozmawialam z behawiorystka pracę nad Norkiem trzeba zacząć od poczatku przede wszystkim nie pozwalac mu na wiele , i nauka z oswajaniem go ,aby zostawal sam , nawet kilka razy otwieranie drzwi frontowych i kazanie mu zostać na miejscu (cofanie go ). Drzwi opryskalam najzwyklejszym dezodorantem ,aby go zniechęcić do gryzienia .Rano wstaję jeszcze ciut wcześniej ,aby dlużej z nim pospacerować ,aby go zmęczyć . Dziś zostawiłam mu parę gryzakow od Izy ,aby mial zajęcie jak mnie nie ma ,narazie niechwalę , ale z ponad godzinę nic niezdemolował:lol:, jak sobie jeszcze poprzypominam więcej zaleceń to opiszę , to takie najbardziej przydatne dla niego. Tak jak Magda wyżej napisala ten futrzaczek raczej zostanie chyba u nas ,zwłaszcza ,że Nikola jest bardzo za nim

Hehe ,raczej do Szwecji nie pojechałabym go szukać

Posted

karma jak się uda dojedzie do norka w czwartek. Jak się poskłada to do mgro podjechalibyśmy w czwartek.
Najpóźniej Marta przywiozła by w niedzielę będąc w Szczecinie.

Norek by raczej do Szwecji nie dopłynął. Na zawał by zszedł..

Zaraz wstawię jeszcze kilka zdjęć kawalera.

Posted (edited)

Parę kolejnych fotek niedzielno-popołudniowego Norka

A TUTAJ WIDAĆ NORKOWE SZWY PO JAJKACH. :)

Edited by tobciu
Posted

Uaktualniłam rozliczenie finansów Norka w drugim poście. Zajrzyjcie proszę, czy wszystko się zgadza.Potwierdzenia przelewów wstawię jak uda mi się je zapisać w jakimś graficznym formacie....Image shack nie łyka pdf-ów

Posted

mgro napisał(a):
Uaktualniłam rozliczenie finansów Norka w drugim poście. Zajrzyjcie proszę, czy wszystko się zgadza.Potwierdzenia przelewów wstawię jak uda mi się je zapisać w jakimś graficznym formacie....Image shack nie łyka pdf-ów

Mgro :) potwierdzenia przelewów to tak bardziej dla Ciebie wysyłałam. ;) Nie wszyscy muszą znać numer mojego konta :)

Posted

tobciu napisał(a):
Mgro :) potwierdzenia przelewów to tak bardziej dla Ciebie wysyłałam. ;) Nie wszyscy muszą znać numer mojego konta :)

Miałam bardziej na myśli moje potwierdzenia za klatkę i ten rachunek który przyszedł z karmą :) , chyba że to nie jest konieczne? Na życzenie oczywiście mogę wszystko przedstawić

Posted

[quote name='mgro']Uaktualniłam rozliczenie finansów Norka w drugim poście. Zajrzyjcie proszę, czy wszystko się zgadza.Potwierdzenia przelewów wstawię jak uda mi się je zapisać w jakimś graficznym formacie....Image shack nie łyka pdf-ów

Jakie ładne, kolorowe rozliczenie ;)

tobciu, dziękujemy za bazarek :)

Posted (edited)

Zwrócono mi uwagę [dziękuję bardzo :)], że rozliczenie zawiera błędy. Jak dotrę do domu to posprawdzam raz jeszcze potwierdzenia i paragony.

edit 20:58

Po pierwsze potwierdzam otrzymanie pieniędzy z dwóch bazarków od Tobciu.

Po drugie poprawiłam rozliczenie (wcześniejsze się nie sumowało z paragonami).

Pati potwierdź proszę stan konta u Ciebie.

Jeżeli jeszcze o czymś zapomniałam proszę o info.

Edited by mgro
Posted

Witam , mam jeszcze inne paragony , ale wolala bym je oddać np.Izie , żeby to wszystko pozliczać , ja nie jestem w tym dobra i nie chcem się za to zabierać .Oprócz tego robiłam Norkowi odrobaczanie , też mam paragonik , i tak jak mówię jak bym się jakoś z Izą spotkała , to bym je przekazała ,żeby tam wszystko było dopięte na ostatni guzik ,bo ja nie umiem tego zeskanować ,a mojego chłopa nie ma teraz

Posted

pati1978 napisał(a):
Jak na razie odpukać , nic nie zniszczył:lol:, a i straszny z niego kanapowiec , niech tylko łożko sie rozkłada to już jest

Oj, moze w koncu zrozumiał, ze ma swój dom....????? :evil_lol: Nie zapeszajac oczywiście, ale chyba Pati jest na straconej pozycji hihihi....

Posted

pati1978 napisał(a):
Witam , mam jeszcze inne paragony , ale wolala bym je oddać np.Izie , żeby to wszystko pozliczać , ja nie jestem w tym dobra i nie chcem się za to zabierać .Oprócz tego robiłam Norkowi odrobaczanie , też mam paragonik , i tak jak mówię jak bym się jakoś z Izą spotkała , to bym je przekazała ,żeby tam wszystko było dopięte na ostatni guzik ,bo ja nie umiem tego zeskanować ,a mojego chłopa nie ma teraz

Jak będę Pati przekazywać karmę, albo jak mgro może się uda - to wówczas odbierzemy paragony. :) Najpóźniej w weekend.

Posted

magdola napisał(a):
Oj, moze w koncu zrozumiał, ze ma swój dom....????? :evil_lol: Nie zapeszajac oczywiście, ale chyba Pati jest na straconej pozycji hihihi....

Jakiej straconej? Ma wspaniałego psa, więc odstąpienie mu kawałka łóżka, to żadna kara ;)

Posted

Cudak napisał(a):
Jakiej straconej? Ma wspaniałego psa, więc odstąpienie mu kawałka łóżka, to żadna kara ;)
Straconej, z racji tego, ze już przepadła.... Norek już jest jej i nie wiem czy go odda....:diabloti:
Ale jak na razie to tylko tymczas.....moja tez była na dt..... Była......;)

Posted

Cudak napisał(a):

Karma z zabawką Pati przekazana. Dzięki mgro za przywiezienie. :)
Z zabawek dałam kuraka, a piłkę zostawiłam, wystawię na bazarek. Norek jeszcze ciągle nie wie do czego są zabawki.
Ale Pati dziś powiedziała, że są postępy, już nieśmiało coś tam zaczyna się bawić. Tak, chciałbym.. ale nie bardzo wiem jak :)

Pati dała mi paragony. Jutro zeskanuję i wyślę mgro.

Pati, ale oddałaś mi z oxykordem też adresówkę (to małe złote), a to dla Norka było do szelek. :) Kolejnym razem znowu Ci dam.

Posted

Oj chyba nie zauważyłam tego złotego , ten moj pośpiech , przy okazji odbiorę. Dziękuję bardzo za karmę i kuraka , bardzo chętnie ją je , a zkurakiem na razie się oswaja , nie bardzo jeszcze rozumie ,że to do zabawy ,ale myślę ,że z czasem się przekona