Cudak Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 magdola napisał(a):Dostałam SMS: "Magda, Norek raczej zostanie u nas" Bardzo się cieszę, bo Norek chyba nie przeżyłby podróży do Szwecji :D Quote
pati1978 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Witam , tak jak rozmawialam z behawiorystka pracę nad Norkiem trzeba zacząć od poczatku przede wszystkim nie pozwalac mu na wiele , i nauka z oswajaniem go ,aby zostawal sam , nawet kilka razy otwieranie drzwi frontowych i kazanie mu zostać na miejscu (cofanie go ). Drzwi opryskalam najzwyklejszym dezodorantem ,aby go zniechęcić do gryzienia .Rano wstaję jeszcze ciut wcześniej ,aby dlużej z nim pospacerować ,aby go zmęczyć . Dziś zostawiłam mu parę gryzakow od Izy ,aby mial zajęcie jak mnie nie ma ,narazie niechwalę , ale z ponad godzinę nic niezdemolował:lol:, jak sobie jeszcze poprzypominam więcej zaleceń to opiszę , to takie najbardziej przydatne dla niego. Tak jak Magda wyżej napisala ten futrzaczek raczej zostanie chyba u nas ,zwłaszcza ,że Nikola jest bardzo za nim Quote
pati1978 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 pati1978 napisał(a):Witam , tak jak rozmawialam z behawiorystka pracę nad Norkiem trzeba zacząć od poczatku przede wszystkim nie pozwalac mu na wiele , i nauka z oswajaniem go ,aby zostawal sam , nawet kilka razy otwieranie drzwi frontowych i kazanie mu zostać na miejscu (cofanie go ). Drzwi opryskalam najzwyklejszym dezodorantem ,aby go zniechęcić do gryzienia .Rano wstaję jeszcze ciut wcześniej ,aby dlużej z nim pospacerować ,aby go zmęczyć . Dziś zostawiłam mu parę gryzakow od Izy ,aby mial zajęcie jak mnie nie ma ,narazie niechwalę , ale z ponad godzinę nic niezdemolował:lol:, jak sobie jeszcze poprzypominam więcej zaleceń to opiszę , to takie najbardziej przydatne dla niego. Tak jak Magda wyżej napisala ten futrzaczek raczej zostanie chyba u nas ,zwłaszcza ,że Nikola jest bardzo za nim Hehe ,raczej do Szwecji nie pojechałabym go szukać Quote
pati1978 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='tobciu']NIEDZIELNO POPOŁUDNIOWY NOREK :) ** ** ** ** *** JUTRO kilka więcej zdjęć. Pięknie ten moj Norcio wyszedł na zdjęciach Quote
magdola Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 pati1978 napisał(a):Hehe ,raczej do Szwecji nie pojechałabym go szukać Kusisz.....:diabloti: Quote
tobciu Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 karma jak się uda dojedzie do norka w czwartek. Jak się poskłada to do mgro podjechalibyśmy w czwartek. Najpóźniej Marta przywiozła by w niedzielę będąc w Szczecinie. Norek by raczej do Szwecji nie dopłynął. Na zawał by zszedł.. Zaraz wstawię jeszcze kilka zdjęć kawalera. Quote
tobciu Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 (edited) Parę kolejnych fotek niedzielno-popołudniowego Norka *** *** A TUTAJ WIDAĆ NORKOWE SZWY PO JAJKACH. :) *** *** Edited June 19, 2012 by tobciu Quote
mgro Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Uaktualniłam rozliczenie finansów Norka w drugim poście. Zajrzyjcie proszę, czy wszystko się zgadza.Potwierdzenia przelewów wstawię jak uda mi się je zapisać w jakimś graficznym formacie....Image shack nie łyka pdf-ów Quote
tobciu Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 mgro napisał(a):Uaktualniłam rozliczenie finansów Norka w drugim poście. Zajrzyjcie proszę, czy wszystko się zgadza.Potwierdzenia przelewów wstawię jak uda mi się je zapisać w jakimś graficznym formacie....Image shack nie łyka pdf-ów Mgro :) potwierdzenia przelewów to tak bardziej dla Ciebie wysyłałam. ;) Nie wszyscy muszą znać numer mojego konta :) Quote
mgro Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 tobciu napisał(a):Mgro :) potwierdzenia przelewów to tak bardziej dla Ciebie wysyłałam. ;) Nie wszyscy muszą znać numer mojego konta :) Miałam bardziej na myśli moje potwierdzenia za klatkę i ten rachunek który przyszedł z karmą :) , chyba że to nie jest konieczne? Na życzenie oczywiście mogę wszystko przedstawić Quote
magdola Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Hmmmmm....mgro, czy już mamy 26.06.2012r? :evil_lol: Quote
mgro Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 magdola napisał(a):Hmmmmm....mgro, czy już mamy 26.06.2012r? :evil_lol: Dziękuję za spostrzegawczość :) Quote
tobciu Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 NOREK i STEPNICKIE PSIAKI SERDECZNIE ZAPRASZAJĄ NA ZAKUPY. Zajrzyj proszę, może coś znajdziesz interesującego dla siebie i wspomożesz zakupem psiaki. http://www.dogomania.pl/forum/threads/228341-Bazarek-Zr%C3%B3b-zakupy-dla-Norka-i-Stepnickich-Psiak%C3%B3w-do-29-06-12?p=19247363#post19247363 Quote
Cudak Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='mgro']Uaktualniłam rozliczenie finansów Norka w drugim poście. Zajrzyjcie proszę, czy wszystko się zgadza.Potwierdzenia przelewów wstawię jak uda mi się je zapisać w jakimś graficznym formacie....Image shack nie łyka pdf-ów Jakie ładne, kolorowe rozliczenie ;) tobciu, dziękujemy za bazarek :) Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
mgro Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 (edited) Zwrócono mi uwagę [dziękuję bardzo :)], że rozliczenie zawiera błędy. Jak dotrę do domu to posprawdzam raz jeszcze potwierdzenia i paragony. edit 20:58 Po pierwsze potwierdzam otrzymanie pieniędzy z dwóch bazarków od Tobciu. Po drugie poprawiłam rozliczenie (wcześniejsze się nie sumowało z paragonami). Pati potwierdź proszę stan konta u Ciebie. Jeżeli jeszcze o czymś zapomniałam proszę o info. Edited June 22, 2012 by mgro Quote
pati1978 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Witam , mam jeszcze inne paragony , ale wolala bym je oddać np.Izie , żeby to wszystko pozliczać , ja nie jestem w tym dobra i nie chcem się za to zabierać .Oprócz tego robiłam Norkowi odrobaczanie , też mam paragonik , i tak jak mówię jak bym się jakoś z Izą spotkała , to bym je przekazała ,żeby tam wszystko było dopięte na ostatni guzik ,bo ja nie umiem tego zeskanować ,a mojego chłopa nie ma teraz Quote
Cudak Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 A jak zachowanie Norka? Jest poprawa, czy nadal rozrabia? Quote
pati1978 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Jak na razie odpukać , nic nie zniszczył:lol:, a i straszny z niego kanapowiec , niech tylko łożko sie rozkłada to już jest Quote
magdola Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 pati1978 napisał(a):Jak na razie odpukać , nic nie zniszczył:lol:, a i straszny z niego kanapowiec , niech tylko łożko sie rozkłada to już jest Oj, moze w koncu zrozumiał, ze ma swój dom....????? :evil_lol: Nie zapeszajac oczywiście, ale chyba Pati jest na straconej pozycji hihihi.... Quote
tobciu Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 pati1978 napisał(a):Witam , mam jeszcze inne paragony , ale wolala bym je oddać np.Izie , żeby to wszystko pozliczać , ja nie jestem w tym dobra i nie chcem się za to zabierać .Oprócz tego robiłam Norkowi odrobaczanie , też mam paragonik , i tak jak mówię jak bym się jakoś z Izą spotkała , to bym je przekazała ,żeby tam wszystko było dopięte na ostatni guzik ,bo ja nie umiem tego zeskanować ,a mojego chłopa nie ma teraz Jak będę Pati przekazywać karmę, albo jak mgro może się uda - to wówczas odbierzemy paragony. :) Najpóźniej w weekend. Quote
Cudak Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 magdola napisał(a):Oj, moze w koncu zrozumiał, ze ma swój dom....????? :evil_lol: Nie zapeszajac oczywiście, ale chyba Pati jest na straconej pozycji hihihi.... Jakiej straconej? Ma wspaniałego psa, więc odstąpienie mu kawałka łóżka, to żadna kara ;) Quote
magdola Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Cudak napisał(a):Jakiej straconej? Ma wspaniałego psa, więc odstąpienie mu kawałka łóżka, to żadna kara ;)Straconej, z racji tego, ze już przepadła.... Norek już jest jej i nie wiem czy go odda....:diabloti: Ale jak na razie to tylko tymczas.....moja tez była na dt..... Była......;) Quote
tobciu Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Cudak napisał(a):Jakiej straconej? Ma wspaniałego psa, więc odstąpienie mu kawałka łóżka, to żadna kara ;) Karma z zabawką Pati przekazana. Dzięki mgro za przywiezienie. :) Z zabawek dałam kuraka, a piłkę zostawiłam, wystawię na bazarek. Norek jeszcze ciągle nie wie do czego są zabawki. Ale Pati dziś powiedziała, że są postępy, już nieśmiało coś tam zaczyna się bawić. Tak, chciałbym.. ale nie bardzo wiem jak :) Pati dała mi paragony. Jutro zeskanuję i wyślę mgro. Pati, ale oddałaś mi z oxykordem też adresówkę (to małe złote), a to dla Norka było do szelek. :) Kolejnym razem znowu Ci dam. Quote
pati1978 Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Oj chyba nie zauważyłam tego złotego , ten moj pośpiech , przy okazji odbiorę. Dziękuję bardzo za karmę i kuraka , bardzo chętnie ją je , a zkurakiem na razie się oswaja , nie bardzo jeszcze rozumie ,że to do zabawy ,ale myślę ,że z czasem się przekona Quote
Recommended Posts