Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiapk']że co? :crazyeye:[/QUOTE]
no to taki związek frazeologiczny, nie że dosłownie, spokojnie :)
marian, wytłumacz, tyś chłopak z pola jako i ja :)
(co się martwisz, co się smucisz, ze wsi jesteś, na wieś wrócisz :laugh2_2:-> to o mnie rzecz jasna, Ty się Mariano wydostaniesz)

Posted

Ja już się melduję :) Gości mam w domu, więc wchodzę na chwilkę tylko na dogomanię dzisiaj-dobrze mi zrobi, bo pierwszą rzeczą, którą robię po wstaniu i ostatnią, jak się kładę to wejście na dogo ;)
Mam nadzieję, że w Dzierżoniowie nie leje się żar z nieba, bo dla takich staruszków wysokie temperatury nie są najlepsze, męczą się strasznie.
Michelle, jak z lekami stoimy? Starczy Mańkowi do czasu operacji wszystkiego?

Posted

[quote name='MTD']no to taki związek frazeologiczny, nie że dosłownie, spokojnie :)
marian, wytłumacz, tyś chłopak z pola jako i ja :)[/QUOTE]

Oooo wypraszamy sobie! Marianek to starszy, dystyngowany Pan, który aktualnie sypia w łóżeczku,a nie na żadnym polu ;)

Posted

[quote name='paula_t']Oooo wypraszamy sobie! Marianek to starszy, dystyngowany Pan, który aktualnie sypia w łóżeczku,a nie na żadnym polu ;)[/QUOTE]
przylazła czepialska:mad:

Posted

[quote name='MTD']no to taki związek frazeologiczny, nie że dosłownie, spokojnie :)
marian, wytłumacz, tyś chłopak z pola jako i ja :)
(co się martwisz, co się smucisz, ze wsi jesteś, na wieś wrócisz :laugh2_2:-> to o mnie rzecz jasna, Ty się Mariano wydostaniesz)[/QUOTE]

No, teraz to akurat na wsi najprzyjemniej i najzdrowiej. :)

Posted

[quote name='Gosiapk']No, teraz to akurat na wsi najprzyjemniej i najzdrowiej. :)[/QUOTE]
ja to bym chciała mieć kawałek wsi w mieście, czyli miejska mentalność, dostęp do sklepów itp, wiejska posiadłość i wiejski wieeeeelki ogród z 5 psiakami brykającymi sobie radośnie :razz:

Posted

[quote name='MTD']ja to bym chciała mieć kawałek wsi w mieście, czyli miejska mentalność, dostęp do sklepów itp, wiejska posiadłość i wiejski wieeeeelki ogród z 5 psiakami brykającymi sobie radośnie :razz:[/QUOTE]
to ja mam takie same marzenia:)

Posted

[quote name='paula_t']Ja już się melduję :) Gości mam w domu, więc wchodzę na chwilkę tylko na dogomanię dzisiaj-dobrze mi zrobi, bo pierwszą rzeczą, którą robię po wstaniu i ostatnią, jak się kładę to wejście na dogo ;)
Mam nadzieję, że w Dzierżoniowie nie leje się żar z nieba, bo dla takich staruszków wysokie temperatury nie są najlepsze, męczą się strasznie.
Michelle, jak z lekami stoimy? Starczy Mańkowi do czasu operacji wszystkiego?[/QUOTE]

Na ogrodzie pod drzewami nie odczuwa się takiego żaru :)
Jak wrócę do domu to policzę przeciwbólowe, bo najważniejsze.

Posted

[quote name='michelle04']Na ogrodzie pod drzewami nie odczuwa się takiego żaru :)
Jak wrócę do domu to policzę przeciwbólowe, bo najważniejsze.[/QUOTE]

Ty wiesz, ile zostało tabletek i wiesz mniej więcej kiedy mogłaby być operacja, dlatego dobrze by było, żebyś sprawdziła, bo w razie czego trzeba będzie szukać (całego opakowania nie będzie raczej sensu kupować, może ktoś będzie miał parę tabletek na zbyciu, po prostu). Dziękuję :)

Posted

[quote name='michelle04']Na ogrodzie pod drzewami nie odczuwa się takiego żaru :)
Jak wrócę do domu to policzę przeciwbólowe, bo najważniejsze.[/QUOTE]
no to Wam zazdroszczę, tu we Wrocławiu, wśród tych murów, to jest upał nie do zniesienia;

Posted

Michelle, przelałam przed chwilką kaskę za następny miesiąc Maniusiowy, to daj znać, jak dojdzie :)
Aaaaa i dostaliśmy 50 złociszy od MTD-bardzo, bardzo Monia dziekuję :loveu:

Posted

[quote name='paula_t']Michelle, przelałam przed chwilką kaskę za następny miesiąc Maniusiowy, to daj znać, jak dojdzie :)
Aaaaa i dostaliśmy 50 złociszy od MTD-bardzo, bardzo Monia dziekuję :loveu:[/QUOTE]
żałuję, że nie mogę na stałe, ale jak już Ci się zdążyłam wyżalić będę bezrobotna lada chwila :flaming:
Pani Maja napisała mi, że 14-tego może z Marianem pojechać dopiero, ale kwas :(

Posted

[quote name='MTD']żałuję, że nie mogę na stałe, ale jak już Ci się zdążyłam wyżalić będę bezrobotna lada chwila :flaming:
Pani Maja napisała mi, że 14-tego może z Marianem pojechać dopiero, ale kwas :([/QUOTE]

Łooo, MTD, co z pracą? :(

Posted

[quote name='MTD']żałuję, że nie mogę na stałe, ale jak już Ci się zdążyłam wyżalić będę bezrobotna lada chwila :flaming:
Pani Maja napisała mi, że 14-tego może z Marianem pojechać dopiero, ale kwas :([/QUOTE]

Przestań się tłumaczyć, bo uduszę-nawet nie masz z czego :mad:
I nie gadaj tak, tylko bądź dobrej myśli, jeszcze troszkę czasu masz na poszukiwania-wysyłaj, wysyłaj i jeszcze raz wysyłaj CV!
Kurczę, to niedobrze :( Muszę kombinować co innego...anusiab mogłaby pojechać, tylko ze względu na dzidziusia w drodze ktoś inny musiałby wejść z Mariankiem do weta...

Posted

Współczuję, to bardzo przykre :glaszcze:

Posted

a napiszcie jak to jest z wizytą, czy idzie się, tam między 8-12 i czeka w kolejce, i np. można się nie dostać, bo tyle osób jest, czy umawia się na godzinę i dzień?

Posted

[quote name='keakea']Łooo, MTD, co z pracą? :([/QUOTE]
[quote name='Gosiapk']Współczuję, to bardzo przykre :glaszcze:[/QUOTE]
dzięki dziewczynki, a co z pracą? Restrukturyzacja, zwolnienia grupowe i takie tam.

Dziewczyny a wrocławski toz może by tak poprosić o taką pomoc z przewiezieniem mariana na konsultację? Choć tozy itp to zwykle zawalone interwencjami. Hm, jeszcze Michelle coś pisała, że szef się może da ułaskawić, jest w tym nadzieja :|
[quote name='asiuniab']a napiszcie jak to jest z wizytą, czy idzie się, tam między 8-12 i czeka w kolejce, i np. można się nie dostać, bo tyle osób jest, czy umawia się na godzinę i dzień?[/QUOTE]
to chyba michelle wie tylko, bo ona była

Posted (edited)

Napisałam do dr Bieżyńskiego maila, opisałam całą sytuację z nadzieją, że sobie przypomni i poprosiłam o kontakt. Jeśli nie będzie odzewu to przedzwonię i poproszę, żeby odczytał wiadomość, może się uda bez dodatkowej konsultacji...

Edit: dostałam maila zwrotnego, nie ma takiego adresu, pomimo tego, że na stronie uniwersytetu widnieje. No nic, jutro do dr przedzwonię.

Edited by paula_t