Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiuniab']Maniusiu, jak Tobie dziś w ten upał i nawet pół powiewu wiatru brak?[/QUOTE]*

Maniusiowi pewnie nie straszna taka pogoda. Jakbyś zobaczyła ile radości sprawia mu wychodzenie na spacerki i po prostu szwendanie się...Momentami widać było, że łapeczka boli, podniesiona do góry, ale parł przed siebie ile sił.

Posted

[quote name='paula_t']*

Maniusiowi pewnie nie straszna taka pogoda. Jakbyś zobaczyła ile radości sprawia mu wychodzenie na spacerki i po prostu szwendanie się...Momentami widać było, że łapeczka boli, podniesiona do góry, ale parł przed siebie ile sił.[/QUOTE]
coz bezdomny pies pamietajacy niejedna ciezką zimę docenia słonce :(

Posted

[quote name='asiuniab']matko, jakie to jest smutne i niesprawiedliwe:([/QUOTE]*

Smutna rzeczywistość :( Ale już cioteczki dopilnują, żeby Marianek każdą zimę do końca swoich dni spędzał w łóżeczku pod kołderką, a w lato wylegiwał się na trawce*:loveu:*
Dobranoc słoneczko:buzi:

Posted

[quote name='paula_t']*

Smutna rzeczywistość :( Ale już cioteczki dopilnują, żeby Marianek każdą zimę do końca swoich dni spędzał w łóżeczku pod kołderką, a w lato wylegiwał się na trawce*:loveu:*
Dobranoc słoneczko:buzi:[/QUOTE]
:angel::angel::angel::angel:

Posted

powiem Wam, że na dolnym śląsku duchota straszna, i dlatego pierwsze o kim myślę w takie dni, to właśnie o takich nieborakach jak Maniek, jak On w te upały spędza czas, i też o tych najbidniejszych przy budach psinach, czy ktoś im chociaż kawałek cienia da, i zimną wodę w misce poda:(

Posted (edited)

[quote name='asiuniab']powiem Wam, że na dolnym śląsku duchota straszna, i dlatego pierwsze o kim myślę w takie dni, to właśnie o takich nieborakach jak Maniek, jak On w te upały spędza czas, i też o tych najbidniejszych przy budach psinach, czy ktoś im chociaż kawałek cienia da, i zimną wodę w misce poda:([/QUOTE]

ja właśnie wróciłam z wyprawy na bazę tirów gdzie wiem, że są dwa psy- zaniosłam im wodę i jedzenie, przy okazji się dowiedziałam, że pare osób je karmi, także jak widać znieczulica nie taka wielka na świecie ;)
zobaczcie jakiego cudnego imiennika ma nasz maniek [url]http://tablica.pl/oferta/rozbrajajacy-w-dobrej-kondycji-i-wesoly-maniek-ID19tjt.html#1c87b1ac;r:;s:[/url]

Edited by MTD
Posted

Zabójczy uśmiech ma ten Marian2 :D
Był telefon w sprawie Mariana1....Pani z Krakowa, po głosie koło 40-50 lat. Państwo mają 11-letnią sunię i chcieliby przygarnąć jakąś bidę. Pani pytała czy Marianek zgodziłby się z jej psinką i czy lubi spacerki (ze względu na tą łapinkę), bo jej sunia, pomimo tego, że już w podeszłym wieku, to dosyć energiczna. Porozmawiałyśmy chwilkę, bardzo konkretna, bardzo rzeczowa Pani. Mówiła już wstępnie mężowi, ale jak wróci, to mają na spokojnie porozmawiać i Pani ma się odezwać...

Posted

[quote name='paula_t']Zabójczy uśmiech ma ten Marian2 :D
Był telefon w sprawie Mariana1....Pani z Krakowa, po głosie koło 40-50 lat. Państwo mają 11-letnią sunię i chcieliby przygarnąć jakąś bidę. Pani pytała czy Marianek zgodziłby się z jej psinką i czy lubi spacerki (ze względu na tą łapinkę), bo jej sunia, pomimo tego, że już w podeszłym wieku, to dosyć energiczna. Porozmawiałyśmy chwilkę, bardzo konkretna, bardzo rzeczowa Pani. Mówiła już wstępnie mężowi, ale jak wróci, to mają na spokojnie porozmawiać i Pani ma się odezwać...[/QUOTE]

chcę iść na wizytę!!!!!!!!!!!!! :happy1:

trzymam kciuki mocno mocno mocno !

Posted

Witam Cioteczki,
nie bylo mnie chwilę a tutaj chata dla chlopaka sie szykuje - super :)
Maniek przeciez bardzo lubi bieganie pomimo tej chorej lapinki i z dziewczynką powinien się zgodzić :)

Dzisiaj u nas straszny upal dobrze,że drzewa dają dużo cienia i psiaki mają się gdzie schować,a Maniutka dzisiaj dodatkowo wyczesalam dzięki temu lepiej zniesie tą gorączkę, ale chlopak i tak dobrze sobie radzi, leżakuje na trawce w cieniu i nawet apetytu nie stracil :)

Posted

Był telefon w sprawie Mariana1....Pani z Krakowa, po głosie koło 40-50 lat. Państwo mają 11-letnią sunię i chcieliby przygarnąć jakąś bidę. Pani pytała czy Marianek zgodziłby się z jej psinką i czy lubi spacerki (ze względu na tą łapinkę), bo jej sunia, pomimo tego, że już w podeszłym wieku, to dosyć energiczna. Porozmawiałyśmy chwilkę, bardzo konkretna, bardzo rzeczowa Pani. Mówiła już wstępnie mężowi, ale jak wróci, to mają na spokojnie porozmawiać i Pani ma się odezwać...[/QUOTE]

wiedziałam, że Marianek jest jednak łamaczem i podbijaczem serc:) trzymam kciuki,mocno;

Posted

[quote name='MTD']chcę iść na wizytę!!!!!!!!!!!!! :happy1:

trzymam kciuki mocno mocno mocno ![/QUOTE]

Ależ to oczywista oczywistość ;)

[quote name='michelle04']Witam Cioteczki,
nie bylo mnie chwilę a tutaj chata dla chlopaka sie szykuje - super :)
Maniek przeciez bardzo lubi bieganie pomimo tej chorej lapinki i z dziewczynką powinien się zgodzić :)

Dzisiaj u nas straszny upal dobrze,że drzewa dają dużo cienia i psiaki mają się gdzie schować,a Maniutka dzisiaj dodatkowo wyczesalam dzięki temu lepiej zniesie tą gorączkę, ale chlopak i tak dobrze sobie radzi, leżakuje na trawce w cieniu i nawet apetytu nie stracil :)[/QUOTE]

Właśnie to samo powiedziałam tej Pani w sprawie łapiny i suczek :)
To się bardzo cieszę, że Maniutek tak dobrze znosi te upały. bo już się trochę martwiłam.

[quote name='asiuniab']wiedziałam, że Marianek jest jednak łamaczem i podbijaczem serc:) trzymam kciuki,mocno;[/QUOTE]

Nie kraczcie!!:mad: Wiecie same ile jest takich telefonów....Siedzę jak na szpilkach czekając na telefon, ale póki co nie robię sobie nadziei, bo Pani może równie dobrze nie zadzwonić...

Posted

[quote name='paula_t']Ależ to oczywista oczywistość ;)

Właśnie to samo powiedziałam tej Pani w sprawie łapiny i suczek :)
To się bardzo cieszę, że Maniutek tak dobrze znosi te upały. bo już się trochę martwiłam.

Nie kraczcie!!:mad: Wiecie same ile jest takich telefonów....Siedzę jak na szpilkach czekając na telefon, ale póki co nie robię sobie nadziei, bo Pani może równie dobrze nie zadzwonić...[/QUOTE]

myslimy pozytywnie
ja tez bylam pewna ze Smyka to nigdy nie oddam do adopcji [stary ,bez uzębianie,gluchy]
On zas siedzi sobie w dobrym domku
jest najladniejszym i najukochanszym pieskiem,mam fotki i relacje z domku
mimo ze to juz 2lata
wiec
Manius tez znajdzie taki domek:)

Posted

oby się ta Pani jeszcze odezwała... no i trzeba pamiętać by sprawę łapki Mańka przed jego ewentualnym pójsciem do nowego domku uporządkować.

Posted

Tak, tak, oczywiście, łapka i guzek to teraz priorytet. Jutro w nocy wyjeżdżam, więc póki co z bazarkiem, żeby zebrać kasę na operację jestem uziemiona, nawet bazarek Badiego jeszcze nie do końca rozliczony, bo nie wszystkie wpłaty mi weszły na konto :/

Niestety co do telefonu na razie cisza... :(

Temu łakomczuszkowi to się ładnie u Was przytyło*:razz:

Posted

[quote name='michelle04']Iiii tam, nie przytyło tylko nabiera ladnych ksztaltów i dobrze, że ma apetyt :)[/QUOTE]*

Aaaa pewnie, ja akurat lubię takie lekko zaokrąglone bąbelki- nie żeby mój był taki, gdzie tam ;)
Michelle, doszła kaska za lipiec, bo wysłałam? :)

Posted

[quote name='paula_t']Cioteczki, wpłynęły mi na konto wszystkie wpłaty z bazarku, więc dopisuję do rozliczenia 490zł dla Marianka :)[/QUOTE]

fajnie, że się udało:multi:

Posted

[quote name='bico']fajnie, że się udało:multi:[/QUOTE]

Nie ma tragedii, bo Mariano ma równo 1000zł na koncie, ale to i tak dużo za mało na operację, no i z niczym też nie możemy zostać, dlatego po moim powrocie z wakacji walczymy:ak-shot: ;)