Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwija']smutne chyba nie.. raczej jest przejęta, ona jest mocno nastawiona na człowieka, potrzebuje aprobaty - wdzięczy się,. zagląda w oczy..
Jest akceptowana, ale jeszcze zapewne jest w niej wątpliwości - na jak długo, czy już tak zostanie
Aqsa jest naprawdę bardzo wrażliwa, Ania mówiła, że tak ich obserwuje, jakby chciała w myślach czytać ;)

Bardzo przeżyła tą nieudaną nieudaną adopcję - była taka zdezorientowana, co źle zrobiła, czym zawiniła, ze ją oddała.. i myślę, że teraz może być w niej jednak obawa.. ale jak już gada do Państwa, to myślę, że się czuje jednak swobodnie i kochana.. i że szybko niepewności się pozbędzie do reszty :)[/QUOTE]

Jest cudna należy jej się to ,żeby mieć na zawsze swój ukochany dom (mój Bambulek też został zwrócony z pierwszej adopcji to jest wielka trauma dla psa)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238723-Kilkumiesi%C4%99czna-ONkowata-sunia-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-jej-brat-od-zawsze-bezdomni-pom%C3%B3%C5%BCmy?p=20284924#post20284924[/url]
pomóżmy tej suni ona też na to zasługuje

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

powodu mi schron kanadyjski nie podal....ale ona jest bardzo trudnym psiakiem! i agresywnym w stosunku do wszystkich psiakow :( i strasznie upartym.....to chyba byly powody....do tego jeszcze bardzo gadatliwa-jak sie jej nudzi choc sekunde, to warczy;)
w ogole....dziwny jest z niej zwierz

Posted

[quote name='piescofajnyjest']powodu mi schron kanadyjski nie podal....ale ona jest bardzo trudnym psiakiem! i agresywnym w stosunku do wszystkich psiakow :( i strasznie upartym.....to chyba byly powody....do tego jeszcze bardzo gadatliwa-jak sie jej nudzi choc sekunde, to warczy;)
w ogole....dziwny jest z niej zwierz[/QUOTE]
To życzę dużo cierpliwości:roll:
Biedna psica, swoje przeszła...

Posted

[quote name='piescofajnyjest']przyznam sie....czasami cierpliwosc mi sie konczy....:( ale dajemy rade!!! juz 4 lata;) a nawet nie pamietam, ile ona szkolen przeszla....i nic! ech:(
ale jest najcudowniejsza na swiecie!!![/QUOTE]

wyślij zdjęcie

Posted

[IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/737977_4794878043532_1305334514_o.jpg[/IMG]

nie rozmawiałam teraz z Panią, jestem na etapie, że bardzo chwaliła Aqsę za wizytę u weta, a to zdjęcia z profilu na FB :)

zadzwonię pewnie, ale pod koniec tygodnia ;)

[IMG]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/704803_4794889723824_1286332724_o.jpg[/IMG]

Posted

i są jeszcze najświeższe wieści :)

[quote name='"Firenza"']Spieszę ze sprawozdaniem o postępach naszej Pięknotki :)

W weekend pojechała z nami w góry do domku teściów, ale początek wyjazdu był trochę stresujący dla niej, bo chyba długa podróż autem kojarzyła jej się ze zmianą właściciela i kiedy po drodze do celu chcieliśmy ją "odsikać" w trakcie podróży na jakimś parkingu, było widać, że taka wystraszona i niepewna wychodzi z auta, rozgląda się. Kiedy dotarliśmy do domku, Aqsa cały czas nas pilnowała, bała się nas odstąpić na krok. No i najsmutniejsza rzecz, którą odkryliśmy w trakcie wyjazdu - podejrzewamy, że Aqsa mogła kiedyś być trzymana po ciemku i na łańcuchu :evil: Zauważyliśmy, że ona jakby boi się ciemności ( po zmroku zaczyna sobie tak smutno popiskiwać przez chwilę). Na działce nie ma płotu, więc przypinaliśmy ją do kilkunastometrowej liny przymocowanej do tarasu w trakcie zabaw, ale ona normalnie jakby się bała takiego typu uwiązania, stąd skojarzyło nam się , że może była uwiązana na łańcuchu :cry: Poza tymi smutnymi skojarzeniami w jej małej głowce(a tak przynajmniej to my interpretujemy) , Aqsa jak to ona, była istnym aniołkiem i wspaniałą towarzyszką zimowych spacerów. Działka jest zlokalizowana w lesie, więc Aqsę interesowały wszystkie nowe "leśne" zapachy i obwąchiwanie zapaszków wszystkich wiejskich piesków, które wokół mieszkają i bywają ;D
Na spacerach (kiedy prowadziliśmy ją na tej linie jak na smyczy) Aqsa była w świetnym nastroju, ale kiedy tylko wracaliśmy na działkę, od razu pchała się do domu, w ogóle nie chciała korzystać z zabaw na śniegu. Jej ulubionym zajęciem było leżenie na owczej skórze :lol2: Może po prostu bała się, żebyśmy jej się nie zgubili... Kiedy zobaczyła, że pakujemy torby, zrobiła blokadę pod drzwiami :lol2: (chyba po to, żebyśmy o niej nie zapomnieli) ;) Dopiero kiedy dotarliśmy do naszego mieszkania wieczorem , Aqsa wparowała do domu i swojego legowiska i było widać, że jest spokojniejsza.
Następnego dnia była w wyśmienitym humorze i aż całe ciało jej chodziło z radości (tak śmiesznie merdała ogonkiem i podskakiwała) , powitała nas swoją "gadką" już od progu, a resztę dnia była w zabawowym nastroju i zaczepiała nas do zabaw ;D Odetchnęliśmy z ulgą, ona po prostu musiała się przekonać, że jej nie oddajemy nikomu dalej. Musi się przyzwyczaić, że będzie z nami podróżować autem i spać w innym domu i że to nie znaczy rozstania, tylko podróże. Ale kilka razy pewnie jeszcze musi upłynąć, zanim ona zobaczy, że wraca do tego samego mieszkania z tymi samymi człowiekami ;-)
No i w ogóle Aqsa jest naszym kochanym psiakiem, autentycznie biegnę do domu z pracy, bo już nie mogę się doczekać, żeby z nią przebywać. Chyba już się u nas zaaklimatyzowała, bo zachowuje się coraz pewniej, sama porusza się po mieszkaniu i ma swoje rytuały. No i zaczyna się rozgadywać, ale jeszcze na pewno nie pokazała wszystkiego, co potrafi :-P[/quote]

[quote name='"Firenza"']No i jeszcze zapomniałam wspomnieć, że odkąd Aqsa jest u nas, ja zyskałam jakąś nową radość i chęć do życia, mój mąż zakochał się w psie przynajmniej tak samo mocno jak ja, a rodzina, sąsiedzi i reszta świata uwielbiają naszą gwiazdę :lol: Nawet moja mama, która aktualnie pracuje za granicą i Aqsę zdążyła poznać w trakcie swojego krótkiego pobytu w domu, we wczorajszym SMSie napisała mi "PS przytul ode mnie Puchatka" (tak mówi o niej przez to jej milutkie futerko) :lol2: Normalnie ciężko mi uwierzyć, że Aqsunia jest obecna w moim życiu dopiero od 2 tygodni. Co ja robiłam wcześniej ? :GREEDING[/quote]