Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='DONnka']...Justynko, ja to bym nawet chciała, żeby do tego września-października nikt się nie znalazł ;)
[quote name='Marycha35']Marzku a ja myślę to co Ty;-) Oby się nikt nie pojawił...;-)
I ja tak bym chciała i tak samo myślę...

[quote name='Justyna_wolontariat']Tak jak mówiłam jeżeli do września października zaden fajny domek się nie zgłosi a będę miała mieszkania to go zabieram.
No to - niech się stanie:multi::multi::multi:!!!

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']I ja tak bym chciała i tak samo myślę...

No to - niech się stanie:multi::multi::multi:!!!

Z FB trochę ludzi o niego pyta, jedna pani chciała dać DT, ktos inny chce przekonać swoje córki by go zabrały, jest trochę zapytań ale cisza. Chce dla niego jak najlepiej zasłużył sobie na to

a co Mufiś robi zobaczcie sami.

Mufis to pies wyjatkowy pewnie, ze ma minusy jak sie rozszaleje to ciężko go uspokoić uwielbia zabawki opony, co zauważyłam gdy się nudzi to jest nieszczęśliwy musi cos obserwować, zawsze czujny, ale nadzwyczaj opiekuńczy skąd to u niego??

Dzis trafiły do naszego schroniska 4 szczeniaczki 4 tyg maleństwa Mufiś pierwszy przy aucie, jego reakcja na maluchy nie do opisania, zaraz lizanie wystarczyło na moment je połozyć a on już leży i myje i to jaki zadowolony wszyscy byliśmy zszokowani ale on to poprostu lubi. Kilka zdj.

Tata Mufis chyba zadowolony, że póki co mieszka w schronisku bo rozrywek mu nie brakuje :evil_lol:

Posted

a to już zdjecia z dzisiejszego spacerku, po ciężkiej i intensywnej opiece nad 4 maluszków relax musi być :lol: tylko aportowanie mu w głowie. Niestety moje próby przekonywania Mufina, że gdy nie mam akurat czasu a są wolontariusze by poszedł z nimi na spacer to katastrofa idzie jak na skazanie łeb spuszczony ogon też, ale przecież musi się przyzwyczajać do obcych, myśląc o ewentualnej adopcji kogos innego

Musze jutro porozmawiać z weterynarzem o powtórnych zeskrobinach na wszystko kuracje szmponami, wszystkie srodki na skóre bardzo poprawiły jego stan ale nadal co jakiś czas ma okres gdzie się drapie, bardzo fajnie juz zarósł ale ma jeszcze łyse pachwiny i łapy. Nadal je karmę specjalistyczną

Posted

[quote name='ludwa']lepiej uważajcie na niego, bo jak mu cycki wyrosną z tego przejęcia, to dopiero będziecie mieć problem:)
Słodki facet z niego:)[/QUOTE]

Na szczęćie Mamuśka jest, niestety ale suczka jest agresywna i bardzo mało socjalizowana, zabrana z opuszczonego terenu a maluchy nigdy nie miały kontaktu z ludźmi trzeba je powoli oswajać bo każdy dotyk to u nich panika i piszczenie.

Mufiś to takie trochę dziwne stworzenie, bo są psy które od pierwszego kontaktu bardzo lubi a są takie z którymi nigdy się nie zgodzi.

Posted

Pierwszy raz widzę, by pies, nie suka się tak opiekował maleństwem.. Cudny psiak z Mufisia! Zasługuje na super dom!! I na pewno ktoś go pokocha!!

Posted

Zdjęcia z dzisiejszego spaceru nad jeziorem. Mufiś zadowolony razem z schroniskową astką Gretą wybrał się z moimi psami na spacer. 2 beżowe psiaki to moje.

W tym tyg mają przyjść wyniku z badań na alergie bo niby wszystko ok ale łapy bardzo wygryza i wymaz z uszu wraz z bakteriologią.