Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ty$ka']Cześć Ptysie :)))[/QUOTE]
Cześć Moruski i Tysiaczki :loveu:
a co do stwierdzenia... że owczarki nie mogą być delikatne... hmmm.... no one niby podobno nie są :evil_lol: ale miałam już Lunkę i teraz Ptysia... i uważam że potrafią :)

Posted

Ja niestety jeszcze żadnego nie spotkałam :PPP Nawet szczyl, z którym się widzieliśmy od małego papisia, wyrósł szybko na psiego słonia i kiedy skończył 5msc byliśmy zmuszeni zrezygnować ze wspólnych spacerów... bo się bawił słoniowato, a Morus tego nie lubi ;)

Posted

[quote name='Ty$ka']Ja niestety jeszcze żadnego nie spotkałam :PPP Nawet szczyl, z którym się widzieliśmy od małego papisia, wyrósł szybko na psiego słonia i kiedy skończył 5msc byliśmy zmuszeni zrezygnować ze wspólnych spacerów... [B]bo się bawił słoniowato[/B], a Morus tego nie lubi ;)[/QUOTE]

skąd ja znam ten typ zabawy :evil_lol:

Ale do DONów i ONów jest jeden wzorzec dotyczący wielkości :eviltong: czyli samiec 60-65 ;)
Dlatego jak patrzę na wzorcowe psy to mi się małe wydają :eviltong:

Mi przez sterylkę bardzo ciężko odchudzić Sonię.. mam nadzieję, ze jak wyleni się to będzie chudsza :evil_lol:

Posted

Czesc Izulce :)
Nie bylo mnie tu troche i ciekawosc mi doskwiera, czy masz tam jakies wiesci od Romka? Maly nie daje mu za bardzo w kosc? :evil_lol:

Mowisz ze Ptys ma 70cm w klebie.. :mdleje: Bydle :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Ja niestety jeszcze żadnego nie spotkałam :PPP Nawet szczyl, z którym się widzieliśmy od małego papisia, wyrósł szybko na psiego słonia i kiedy skończył 5msc byliśmy zmuszeni zrezygnować ze wspólnych spacerów... bo się bawił słoniowato, a Morus tego nie lubi ;)[/QUOTE]
Ptyś bawi się często ze szczurkami więc może to i przez to tak ma, że stara się uważać. Ma kolegę, malutkiego pudelka. Bawią się przeważnie tak, że Ptysiek leży a pudelek po nim skacze :evil_lol: Tak samo jest z zabawą z parką Yorczków :) Czasami zaczyna za bardzo szaleć ale wystarczy jak powiem "delikatnie" "buzi buzi" i Ptysiu stopuje i rozdaje całusy :evil_lol:

[quote name='kalyna']skąd ja znam ten typ zabawy :evil_lol:

Ale do DONów i ONów jest jeden wzorzec dotyczący wielkości :eviltong: czyli samiec 60-65 ;-)
Dlatego jak patrzę na wzorcowe psy to mi się małe wydają :eviltong:

Mi przez sterylkę bardzo ciężko odchudzić Sonię.. mam nadzieję, ze jak wyleni się to będzie chudsza :evil_lol:[/QUOTE]
Waga dorosłego psa powinna stanowić mniej więcej 1/2 wzrostu w kłębie.
Poza tym z tego co wiem owczarki długowłose mają jednak inny wzorzec.
Dla psa jest z tego co pamiętam mniej więcej:
Powyżej roku

62-75 cm

30-54 kg

Patrzyłam na zdjęcia Soni i nie wydaje się za gruba, może się mylę jednak :)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Czesc Izulce :smile:
Nie bylo mnie tu troche i ciekawosc mi doskwiera, czy masz tam jakies wiesci od Romka? Maly nie daje mu za bardzo w kosc? :evil_lol:

Mowisz ze Ptys ma 70cm w klebie.. :mdleje: Bydle :lol:[/QUOTE]
Cześć Kropeczki :smile:

Mnie też tu ostatnio mało bo strasznie zalatana jestem... Już mam dość :/ A w weekendy właśnie mamy Gości. Romka i Drokza :smile: Więc często się widzimy ;-)

Romcio dziennie zdaje mi relację co i jak :evil_lol:
Mały jest odrobaczony, zaszczepiony, wykąpany, zakropiony na pchełki i kleszcze, zaczipowany i zdrowy :smile:
Czasami zostaje na 1-3 godzinki sam w domku. Nic nie narobił do tej pory (odpukać) grzecznie czeka na powrót Pańcia :smile:
Romcio zwariował na jego punkcie już na maksa :evil_lol:
Bardzo często jeżdżą w różne miejsca na "wycieczki" bo Romek ma taką pracę, że często pracuje poza domem i jedzie na 2-3 dni.
Dropsik miał problem z jazdą (już Ci kiedyś chyba wspominałam) i dostawał tabletki od Veta. Poza tym bał się auta. Poradziłam kilka rzeczy Romkowi, które zastosował. Teraz już nie piszczy w samochodzie i nawet chętnie wsiada :smile: Tabletek też nie potrzebuje.
W ten weekend znów będą u nas. Już się żegnam... :evil_lol: Dropsik jest idealny w domu, dla ludzi ale z Ptysiem czasami są wojny i mam dom wariatów jak przyjadą :evil_lol: Nie licząc wyrwanej sierści mojego psa przez młodego, który skacze z ząbkami i wiesza się na Ptysiu :evil_lol:
Oni świetnie się bawią na ogródku. W domu też ale do czasu... I najśmieszniejsze jest to, że to ten mały zaczyna warczeć :diabloti: Obu obiecałam, że stracą jajeczka jak się nie pogodzą :diabloti:
Na majówkę chyba Dropsik odwiedzi Belgię a wcześniej wybierają się jeszcze do Nas w góry i ... gdzieś tam, ale zapomniałam gdzie mają jechać :evil_lol:
Dropsik je Josere Festival bo Ptyś jej nie mógł jeść więc dałam ją Małemu :smile: Bardzo mu smakuje i chyba służy bo wcześniej robił dość duże kooopki i kilka razy dziennie, teraz raz, malutka i koniec :evil_lol:

Ale się rozpisałam... :-D
Ja się czuję jakbym z Nimi mieszkała bo Romcio o wszystkim mi pisze więc moge dużo tak jeszcze :evil_lol:

W ogóle to Witam Kochani :loveu:
W końcu mamy wiosnę :multi::evil_lol:
Więc witamy z Ptysiem wiosennie :evil_lol:
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-RZWTN96ja2Y/UWw64vQUS6I/AAAAAAAAISE/-xFC9SrTTxM/s583/IMG_0093.JPG[/img]

ps. mam jeszcze masę zdjęć ale... no kiedyś wstawię :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Waga dorosłego psa powinna stanowić mniej więcej 1/2 wzrostu w kłębie.
Poza tym z tego co wiem owczarki długowłose mają jednak inny wzorzec.
Dla psa jest z tego co pamiętam mniej więcej:
Powyżej roku

62-75 cm

30-54 kg

Patrzyłam na zdjęcia Soni i nie wydaje się za gruba, może się mylę jednak :)[/QUOTE]

[URL]http://www.zkwp.pl/zg/wzorce/166.pdf[/URL] :grins: :grins: :grins:

interesuje mnie tylko wzorzec z FCI ;)

Sonia to jest na wiecznej diecie.... no i już widać ostatnio efekty, a jest przed linieniem :multi: Za to Gandzikowi sterczą wsie kości.. Musi dostawać więcej żarełka, bo za dużo spala :evil_lol: