Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

Hej Kochani :loveu: wiem... mało Nas ostatnio widać :( przepraszam, poprawie to jakoś w niedługim czasie...
Troszkę mam zajęć, przy okazji wizyty Drokza z Pańciem mnie wykańczają bo muszę pilnować psy by żyły ze sobą w zgodzie... :roll:Mały stawia sie bardzo a ja się boję, że kiedyś Ptyś nie wytrzyma i go zje :evil_lol:

[quote name='justysiek']Ptysie gdzie jesteście?:)

Ptyś waży 42kg? a ile ma cm?
mój Cezar waży jak dla mnie tylko 34 kg:shake: a ma w kłębie ok 65-66 cm, chciałabym, żeby przytył tak ze 2-3 kg.[/QUOTE]
To Cezarek chyba nie jest za chudy :) Ptyś ma około 70 cm w kłębie. Przy okazji mało strasznie je... potrafi nie jeść nic 3 dni ( no chyba, że dałabym mu coś co ja jem zamiast karmy:mad:... ale walczę z tym i nie daję. Nie chce jeść tego co powinien tzn że nie jest głodny )

[quote name='dOgLoV']To mój Neruś przy Ptysiu to chucherko :placz:[/QUOTE]
Biorąc pod uwagę to że on jest większy wzrostem od Ptysia to już Ci wierzę :evil_lol:

Posted

Dzień dobry :loveu:
Aguś fotki wstawię jak znajdę chwilke czasu :)

[quote name='Besti']Witamy się!!!!!!!!!!! :) 42kg na ONka wydaje mi sie dużo ale ja się nie znam:P[/QUOTE]
Na Onka to fakt... dużo ale DON-y mogą ważyć nawet i więcej. Są bardziej masywne i większe od ON ;)
Poza tym Ptysiek niewiele jada a dość dużo biega itd. i w sumie to gruby nie jest, ma idealną figurkę jak na owczarka - przynajmniej moim zdaniem :)
Bardzo nie lubię owczarka, który jest spasiony ale tez nie podoba mi się jak widzę czasami "szkieleciki" bo takie też wcale ładnie nie wyglądają... to mi się kojarzy z Oświęcimiem ;)

Posted

[quote name='Ptysiak']Dzień dobry :loveu:

Na Onka to fakt... dużo ale DON-y mogą ważyć nawet i więcej. Są bardziej masywne i większe od ON ;)
Poza tym Ptysiek niewiele jada a dość dużo biega itd. i w sumie to gruby nie jest, ma idealną figurkę jak na owczarka - przynajmniej moim zdaniem :)
Bardzo nie lubię owczarka, który jest spasiony ale tez nie podoba mi się jak widzę czasami "szkieleciki" bo takie też wcale ładnie nie wyglądają... to mi się kojarzy z Oświęcimiem ;)[/QUOTE]
To dobrze, że nie widziałyście mojej baryłki ;) przytyło jej się przez zię i mniej ruchu miała przez sterylkę, teraz ma dietkę i chwilami szuka jedzenia....bo już głodna jest... waży niewiele mniej niż Ptyś, Ptyś wg.mnie ma wagę w normie ONy mają ważyć ok 35-40kg.

Posted

[quote name='Ptysiak']Dzień dobry :loveu:

Bardzo nie lubię owczarka, który jest spasiony ale tez nie podoba mi się jak widzę czasami "szkieleciki" bo takie też wcale ładnie nie wyglądają... to mi się kojarzy z Oświęcimiem ;)[/QUOTE]

masz racje to nie duze lenox ma 40 kg 7 miesięcy i 68 cm w kłembie

pozdrawiamy cie z lenoxem

Posted

[quote name='Sonka95']Ptyś jest w sam raz ;) nie za gruby nie za chudy :)[/QUOTE]
Dobrze pisze polać Jej!!! ;)

[quote name='aganela']To dobrze, że nie widziałyście mojej baryłki ;-) przytyło jej się przez zię i mniej ruchu miała przez sterylkę, teraz ma dietkę i chwilami szuka jedzenia....bo już głodna jest... waży niewiele mniej niż Ptyś, Ptyś wg.mnie ma wagę w normie ONy mają ważyć ok 35-40kg.[/QUOTE]
Uważaj na wagę Lunki teraz po sterylce :)

[quote name='boloniusz87']masz racje to nie duze lenox ma 40 kg 7 miesięcy i 68 cm w kłembie

pozdrawiamy cie z lenoxem[/QUOTE]
Na zdjęciach nie wygląda na takiego wielkiego ;)
Jeśli tak to pilnuj bo z tego co piszesz to Lenox jest troszkę za gruby :) Moim zdaniem przynajmniej ;)
7 m-cy

60-68 cm

27-37 kg