Ptysiak Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [quote name='Emigrantka']glowe bym sobie dal urwac ze tu posta od Mini widzialam a teraz nie widze..... dla mnie za szybki ten watek, nie nadazam za wami.. le bede sobie wpadac na ptysia popatrzec :)[/QUOTE] Ptysiek to taka gaduła i jak się rozgada z Neronem, Torką, Oscarem, Ghandi, Oli, Toffikiem, Rufim... i resztą futerek to masakra :D:D:D Miło Nam bardzo :multi: Zapraszamy serdecznie :) Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='Emigrantka']glowe bym sobie dal urwac ze tu posta od Mini widzialam a teraz nie widze..... dla mnie za szybki ten watek, nie nadazam za wami.. le bede sobie wpadac na ptysia popatrzec :)[/QUOTE] nie bylo tu mojego posta bo jestem tu po raz pierwszy teraz zaprosilas mnie na inny watek cos z ich troje w tytule ;) i tam sie odezwalam a ponoc to tutaj sie jakies sliczne dzieciatko na BARF przestawia :) Quote
Emigrantka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Minia nie bij.. to na Kalyny watku na Barf sie szykuja.. nie na Ptysiowym... to ja sie ide przespac.. leb nie ten buuuuu sorki i nie bij Quote
minia913 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 hahahahah sie poszwedam po dogo dzieki tobie idz spac masz racje ;) Quote
kalyna Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='minia913']hahahahah sie poszwedam po dogo dzieki tobie idz spac masz racje ;)[/QUOTE] :lol: ale to prawie sama rodzina, bo w łowczarkach siedzisz a nie innych rasach :D i jakie zamieszanie przez Gandiego i jego BARFa :D Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Emi nie przejmuj się Minia na pewno nie będzie biła ;) A co do spania to dobry pomysł bo z tego co widzę chyba mało sypiasz ostatnio :) [quote name='kalyna']:lol: ale to prawie sama rodzina, bo w łowczarkach siedzisz a nie innych rasach :D i jakie zamieszanie przez Gandiego i jego BARFa :D[/QUOTE] No racja, czy tu czy tam to i tak w rodzinie zostanie :D A informacje mogą się przydać i mi w przyszłości :) Ghandi ma powodzenie dzisiaj :D Quote
:: FiGa :: Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Nie znosze piszczcych zabawek :evil_lol: Ale widze Ptys ma zupelnie odmienne zdanie :diabloti: Quote
Oscar Patric Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='Ptysiak'] Pobawię się w chwili wolnego i może wyjdzie mi coś podobnego do Oscarka :D to suuuuuuuuuuper:multi:(teraz będę z niecierpliwością czekać:eviltong:) Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Nie znosze piszczcych zabawek :evil_lol: Ale widze Ptys ma zupelnie odmienne zdanie :diabloti:[/QUOTE] Bardzo odmienne :evil_lol: [quote name='unikatowydiament']to suuuuuuuuuuper:multi:(teraz będę z niecierpliwością czekać:eviltong:)[/QUOTE] W pracy zrobiłam sobie kilka szkiców Oscarka, zeskanowałam i mam na pendriwie ;) Jak już uporam się ze wszystkim w domu (obiadokolacja:D spacer, sprzątanie i wysłuchanie wszystkich nowinek od dzieci i męża) to będę miała czas dla siebie i zacznę coś z tymi szkicami działać na kompie ;) Quote
Ptysiak Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 A tak w ogóle to. Dziś kolejne odrobaczenie było bo za tydzień szczepienie jeszcze.. Matko... ile z Ptysia wyszło glizd :( Tak go leczył poprzedni vet, że biedak jeszcze miał robaki... Za 2 tygodnie znów odrobaczanie, mam nadzieje że już wszystko wyszło... Quote
Milena9 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Szkoda Ptysia :-( Niestety czasem to tak z wetami jest Quote
kalyna Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='Ptysiak']A tak w ogóle to. Dziś kolejne odrobaczenie było bo za tydzień szczepienie jeszcze.. Matko... ile z Ptysia wyszło glizd :( Tak go leczył poprzedni vet, że biedak jeszcze miał robaki... Za 2 tygodnie znów odrobaczanie, mam nadzieje że już wszystko wyszło...[/QUOTE] :mdleje: biedak :( a Gandi robi karierę :D oby mu woda sodowa do głowy nie uderzyła :lol: Quote
łamAga Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Witaja sie gaduły :lol: o kurcze to co to za wet :/ moze przez to Ptysiak mial czasami problem z kupką :/ mozesz co jakis czas sprawdzac Ptysia brzuszek , jak bedzie mial powiekszony i taki nadmuchany to wiadomo ze to robale :/ ja bym musiala odrobaczyc Nerona bo dawno tego nie robiłam :/ Quote
Ptysiak Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Dzień dobry Wszystkim:) Miłego dnia życzymy i słoneczka. Agniesia lepiej odrobacz Nerona bo to dziadostwo straszne te robale:/ Dziś znowu Ptysia czyści (podobno może tak być po tym jak miał robaki), do wieczora ma głodówkę z zalecenia vetki. Mam nadzieję, że do jutra będzie ok bo jak nie to murze jechać po tabletki osłonowe na jelita. Szczęście, że nie wymiotuje (odpukać w niemalowane), ma apatyt, pije i poza przebojami z kupka jest ok. Dobrze mówiła mi Trenerka, że to zjadanie wszystkiego nie jest normalne i może ma robale... miała rację. Sprawdzałam nieraz brzuszek Ptysia i właśnie nigdy nie miał takiego dziwnego, zawsze miękki i normalny. Czkawka mnie tylko niepokoił ale jak pytałam tamtej vetki to mówiła, że to normalne. Wiem, że czkawka jest normalna u szczeniaka ale słyszałam,że też może być oznaką robaków. Ptysia często męczyła czkawka, dziś np. miał tylko raz rano i chwilkę. Siedzę w pracy i myślę cały czas co u niego... :( Dobrze, że są dzieciaki w domu i nie jest sam bo dostałabym całkiem na głowę:/ Jeszcze zrobiła mu się tydzień temu jakaś kulka pod skórą i to tez mnie martwi:( Wetka mnie pocieszała, że to może być z ostatniego zastrzyku i powinno powoli schodzić. Mam mu to smarować spirytusem i nagrzewać. Jak nie zejdzie to chyba będzie badała co to... Ja znowu panika bo różne myśli mi po głowie chodzą:/ Uspokoiła mnie, że na pewno to nic poważnego ale i tak się martwię :( Straszna jestem panikara... wiem... ale chciałabym żeby już mu nic nie było. To taki słodki mały i kochany szczeniaczek i wcale nie zasłużył sobie by ciągle chorować... :placz: Quote
łamAga Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Ehhh co my z tymi psiaczkami mamy :-( taka kulka moze pojawic sie po zle danym zastrzyku lub ogolnie po zastrzyku mi zawsze vet mówi zebym mu rozmasowywala miejsce gdzie byl robiony zastrzyk bo w innym wypadku moze mu to nmiejsce napuchnąc :shake: Quote
*Magda* Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Tę kulką pod skórą się nie martw ;) Tora miała kiedyś dwa guzy poszczepienne :( Miała wygoloną skórę i smarowałam jej to maścią, do tego dostawała lek homeopatyczny Traumeel marki Heel (z zalecenia weta). Możesz zapytać wetkę, czy również możesz mu podawać te tabletki. Guzy u Tory schodziły prawie 8 tygodni, więc nie martw się o Ptysia, bo to troszkę potrwa :roll: Quote
*Magda* Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Zdjęcie troszkę z daleka, ale nie mam innego, żeby było lepiej widać :roll: [URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/beztytuu.jpg[/URL] tak to wyglądało u Tory Quote
Ptysiak Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [quote name='dOgLoV']Ehhh co my z tymi psiaczkami mamy :-( taka kulka moze pojawic sie po zle danym zastrzyku lub ogolnie po zastrzyku mi zawsze vet mówi zebym mu rozmasowywala miejsce gdzie byl robiony zastrzyk bo w innym wypadku moze mu to nmiejsce napuchnąc :shake:[/QUOTE] Na przyszłość będę masowała, dobrze wiedzieć.:) [quote name='magdabroy']Tę kulką pod skórą się nie martw ;-) Tora miała kiedyś dwa guzy poszczepienne :-( Miała wygoloną skórę i smarowałam jej to maścią, do tego dostawała lek homeopatyczny Traumeel marki Heel (z zalecenia weta). Możesz zapytać wetkę, czy również możesz mu podawać te tabletki. Guzy u Tory schodziły prawie 8 tygodni, więc nie martw się o Ptysia, bo to troszkę potrwa :roll:[/QUOTE] Zapisałam nazwę i zapytam o te tabletki. Nie pamiętam dokładnie z której strony ten zastrzyk dostał i to tez dlatego taka panika:/ Wiem, że coś takiego po zastrzyku może długo schodzić bo mamy Kolka miała to z 4 miesiące... Oby było to to samo u Ptysia. Nie boli go to, nie drapie i nie przeszkadza to ważne. Teraz i tak bardziej martwi mnie to odrobaczanie, biegunka itd... Miałam dziś na szkolenie iść ale razem z Trenerka stwierdziłyśmy, że lepiej poczekać do jutra. Jutro wolne ale Ona i tak szkoli bo stwierdziła, że to dla Niej przyjemność a nie praca :) Oby tylko Ptysiak był jutro już ok... Quote
łamAga Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 oooo kurcze , duzy ten guziol :-( ale zdjecie slodkie :loveu: Quote
*Magda* Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='Ptysiak']Zapisałam nazwę i zapytam o te tabletki. Nie pamiętam dokładnie z której strony ten zastrzyk dostał i to tez dlatego taka panika:/ [/QUOTE] U Torki byly z tej strony co miała szczepienie, ale nie tam gdzie je dostała :shake: Szczepiona była w doopkę, a guzy wyskoczyły już praktycznie przy żebrach, więc kilka cm dalej. [quote name='dOgLoV']oooo kurcze , duzy ten guziol :-( ale zdjecie slodkie :loveu:[/QUOTE] O tak, zwłaszcza te nieproporcjonalne uszy :loveu: Quote
Ptysiak Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [quote name='magdabroy']Zdjęcie troszkę z daleka, ale nie mam innego, żeby było lepiej widać :roll: [URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/beztytuu.jpg[/URL] tak to wyglądało u Tory[/QUOTE] Oooo... Duże to strasznie miała. Biedna Torcia :( Dobrze, że zeszło i nic złego to nie było. Ptyś ma mniejsze, nie widać u niego bo ma futerko dłuższe. Jak go kąpałam to troszkę jest widoczne. Ale podobne jak Torka miała, troszkę mnie uspokoiłaś dziękuje :) oby to to samo :) Quote
Ptysiak Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [quote name='magdabroy']U Torki byly z tej strony co miała szczepienie, ale nie tam gdzie je dostała :shake: Szczepiona była w doopkę, a guzy wyskoczyły już praktycznie przy żebrach, więc kilka cm dalej.[/QUOTE] Czyli nie koniecznie to musi być w tym samym miejscu co szczepienie. ufff.. Jeszcze bardziej mnie uspokoiłaś z tym guzkiem :buzi: [quote name='dOgLoV']oooo kurcze , duzy ten guziol :-( ale zdjecie slodkie :loveu:[/QUOTE] Zdjęcie faktycznie słodkie, taka kochana mała Toreczka :loveu: Quote
*Magda* Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 [quote name='Ptysiak']Zdjęcie faktycznie słodkie, taka kochana mała Toreczka :loveu:[/QUOTE] Mała :crazyeye: Kochana :crazyeye: Tu była mała i kochana :loveu: [URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC03772.jpg[/URL] [URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC03789.jpg[/URL] [URL]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC03815.jpg[/URL] Quote
Ptysiak Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [url]http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC03789.jpg[/url] te sznurki były większe od niej :D:loveu: Sama słodycz :loveu: Quote
Recommended Posts