Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to dobrze, że Ptysiowemu ta karma pasi:)
ja też się przymierzam do jakiejś zmiany z Cezarem, bo wydaje mi się, że ma gorszą sierść.
dziś też na spacerze zmokliśmy, a Cezar kładł się w każdej napotkanej kałuży:) a mieliśmy na spacerze towarzystwo 4 suczek:)

Posted

justysiek napisał(a):
no to dobrze, że Ptysiowemu ta karma pasi:)
ja też się przymierzam do jakiejś zmiany z Cezarem, bo wydaje mi się, że ma gorszą sierść.
dziś też na spacerze zmokliśmy, a Cezar kładł się w każdej napotkanej kałuży:) a mieliśmy na spacerze towarzystwo 4 suczek:)

Ptysiek ma ładną sierść ale co z tego jak muszę mu kombinować z rc...
Po bricie moja mama tez mówiła, że Kolka ma gorsze futerko. Zresztą sama widzę.
Cezaro jak Casanowa aż 4 sunie ;)

leónowa napisał(a):
Ale sie z Ptysiaka królewicz zrobił:shiny:

Mój słodki maleńki królewicz :loveu::evil_lol:

Posted

justysiek napisał(a):
ale b. ładnie się zachowywał, mimo iż warczały na niego okrutnie:)
no zmienie mu na coś,
w sumie to tylko ja widze to gorsze futro:)

To tak jak Ptysiek w stosunku do Apo, który skacze do wszystkich psiaków. Jedynie z Ptysiem w miarę się dogaduje i tylko czasami cos mu odbije ale na szczęście Ptyś to przeważnie olewa i może dzięki temu nie ma między nimi wojen :)

Może wcale nie jest gorsze tylko teraz mienia na zimę powoli i inne się robi troszkę :)

Posted

Ptysiak napisał(a):
To tak jak Ptysiek w stosunku do Apo, który skacze do wszystkich psiaków. Jedynie z Ptysiem w miarę się dogaduje i tylko czasami cos mu odbije ale na szczęście Ptyś to przeważnie olewa i może dzięki temu nie ma między nimi wojen :)

Może wcale nie jest gorsze tylko teraz mienia na zimę powoli i inne się robi troszkę :)

tak, też mi koleżanka powiedziała, że zmienia futro... ale ja może i tak kupię coś innego bo już nie je jej tak chętnie.
Cezar warczenie olewa, ale jak pies skoczy z zębami to nie jest dłużny, choć jest b. karny.

Posted

Deszczowa jesień to dla Ptysia będzie raj na ziemi :cool3:

Ja już kilka razy przybierałam się do tego Kobersa ale jakoś przed zamówieniem rezygnowałam i jesteśmy na Acanie. Poczekam jakie Ptyś da mi recenzje ;)

A Oli ma jakiś łysy guzek na głowie który chyba zaczyna ropieć :placz:

Posted

justysiek napisał(a):
tak, też mi koleżanka powiedziała, że zmienia futro... ale ja może i tak kupię coś innego bo już nie je jej tak chętnie.
Cezar warczenie olewa, ale jak pies skoczy z zębami to nie jest dłużny, choć jest b. karny.

Jak sprawdzę to powiem Ci czy ta Kobers jest faktycznie taka dobra. Na razie wydaje się ok, ale po jednym dniu ciężko coś powiedzieć.

Ptyś wcześniej uciskał jak go pies atakował. Teraz nie wiem bo ostatnio go nie atakował żaden poza Apo. Raz troszkę się postawił na Apusia jak na niego skoczył ale go uspokoiłam. Ostatnio jak Apo skoczył z ząbkami to Ptysiek po prostu go całkiem zlał.

Kaaasia napisał(a):
Deszczowa jesień to dla Ptysia będzie raj na ziemi :cool3:

Ja już kilka razy przybierałam się do tego Kobersa ale jakoś przed zamówieniem rezygnowałam i jesteśmy na Acanie. Poczekam jakie Ptyś da mi recenzje ;-)

A Oli ma jakiś łysy guzek na głowie który chyba zaczyna ropieć :placz:

Dla Ptysia raj dla mnie wieczny katar :evil_lol:

Mam wielką nadzieję, że mu ta karma przypasuje :)

Może ten guzek jest po kleszczu? Nie ugryzło Olika coś ostatnio?

Posted

Ptysiak napisał(a):

Dla Ptysia raj dla mnie wieczny katar :evil_lol:

Mam wielką nadzieję, że mu ta karma przypasuje :)

Może ten guzek jest po kleszczu? Nie ugryzło Olika coś ostatnio?

Może nie będzie tak źle i będziemy mieć piękną jesień :smile:

Mi za bardzo nie pasowało to namaczanie tej karmy ale jeszcze zobaczę ;)

To chyba nie kleszcz- bardziej mi pasuje na jakąś pozostałość po zabawie.

Posted

Kaaasia napisał(a):
Może nie będzie tak źle i będziemy mieć piękną jesień :smile:

Mi za bardzo nie pasowało to namaczanie tej karmy ale jeszcze zobaczę ;)

To chyba nie kleszcz- bardziej mi pasuje na jakąś pozostałość po zabawie.

Oby bo ja nigdy się nie wyleczę :placz:

Jak mam kombinować z dosmaczaniem itd... i wkurzać się, że pies i tak je bo je to wolę dolać wodę, poczekać 3 minuty i patrzeć jak zajada ze smakiem :)

Może guza sobie nabił, na pewno mu nic nie będzie :)

Posted

betty_labrador napisał(a):
o mokre zdjecia owczarka :D wesoły psiaczek :D

Więcej ma mokrych niż suchych... ja nie wiem jak on w zimę wytrzyma bez kąpieli :evil_lol:

Posted

Ptysiak napisał(a):

Jak mam kombinować z dosmaczaniem itd... i wkurzać się, że pies i tak je bo je to wolę dolać wodę, poczekać 3 minuty i patrzeć jak zajada ze smakiem :)

moze sie poprostu guznął :evil_lol:

Posted

Ptysiak napisał(a):

A tak karma po zalaniu robi się bardzo papkowata?

Gdyby to nie łysiało to bym się nie martwiła. Poczekam kilka dni i poobserwuję- w przyszłym tygodniu idziemy się szczepić to w razie czego zapytam :smile:

Posted

Kaaasia napisał(a):
A tak karma po zalaniu robi się bardzo papkowata?

Gdyby to nie łysiało to bym się nie martwiła. Poczekam kilka dni i poobserwuję- w przyszłym tygodniu idziemy się szczepić to w razie czego zapytam :smile:

Nie robi się za bardzo papkowata właśnie. Taka jak dobre musli, chrupiąca. A przy okazji ładnie pachnie moim zdaniem :)
Mogę jutro zdjęcie zrobić zanim dam Ptysiowi :evil_lol:

Jak Ptyś rozwalił łapkę i miał strupka to też nie miał w tym miejscu futerka jakiś czas.

Posted

Ptyś się pewnie cieszy, że deszczowo będzie :P
Zmieniliście karmę? Wybacz, ale ja już nie nadrabiam, czytam ostatnią stronę żeby w miare coś wiedzieć i odpuszczam :diabloti:

Posted

rashelek napisał(a):
Ptyś się pewnie cieszy, że deszczowo będzie :P
Zmieniliście karmę? Wybacz, ale ja już nie nadrabiam, czytam ostatnią stronę żeby w miare coś wiedzieć i odpuszczam :diabloti:

Ptyś jest w raju jak pada :evil_lol:
Wybaczam znowu :evil_lol:

Zmieniamy od wczoraj, zobaczymy jak to będzie tolerował :) Bo jeśli chodzi o smak to chyba mu bardzo smakuje ;)

Posted

[quote name='Ptysiak']Kilka fotek z dziś.
Cały dzień leje więc raj dla Ptysia :D
Mokry Ptyś to szczęśliwy Ptyś

u nas wręcz przeciwnie. jak pada, to psy nie wychodzą prawie. dziś lucyna przeszłą samą siebie. co prawda jest słonecznie ale na termometrze 7 stopni. wyszła na siku, wróciła do domu po 5 minutach, natychmiast wtuliła się w koc na plamie słońca i trzęsła się jakby był nie wiadomo jaki mróz. co to będzie zimą???:roll:

w pierwszej chwili jak zobaczyłam to zdjęcie: https://lh5.googleusercontent.com/-sGxPYsbom94/UFIy8nhErII/AAAAAAAAElE/ZDWSZisggi8/s628/IMG_0105.JPG myślałam, że ptysiek upolował coś dziwnego...:evil_lol:

Posted

Ptysiak napisał(a):
Poza tym, że nadal ledwo zipię. Jestem pociągająca i smarkata :evil_lol: Zmokłam na spacerze a Ptysiek razem ze mną... i mam nos czerwony jak krasnale :diabloti: to wszystko okej :) Skarpetki chyba już strawione i sznurki :multi:

Ptysiek ostatnio coś mi zaczął wybrzydzać, nie chciał jeść RC i nawet po 24 godzinnej głodówce bez dodatków typu pasztecik, serek czy biszkopciki wolał zjadać skarpetki i głodować :evil_lol:
Zamówiłam na próbę inną karmę : Kobers 23M, dziś przyszła.Nie jest to na kurczaku jak jadł dotychczas i różni się od suchej karmy bo dodaje się do niej wodę. Dziś dostał troszkę bo nie chcę robić mu rewolucji w brzuszku.
Jedyne co na razie mogę stwierdzić to to, że po wsypaniu karmy do miski zanim podałam psu, Ptysiek siedział i aż piszczał by dostać jeść. Potem wylizywał miskę i prosił o jeszcze.:)
Jak na razie nic mu nie jest po karmie ale to parę godzin dopiero no i dostał mniej niż jest zalecane. Jedyne co mu jest to to, że podchodzi do worka i usiłuje dobrać się do jedzenia :evil_lol:

Ooo a jaka to dokładnie karma jak nie na kurczaku?;) I Ptyś potem taki cały mokry do domu się pewnie pcha?:)

Posted

Kobers to jest ekologiczna karma i wygląda w ogóle nie-karmowo. Ale ponoć jest dobra, fajnie się trawi i ładna sierść po niej jest :) Sama mam ochotę próbki zamówić dla Cekina, bo on też z tym żarciem wybrzydza wiecznie :shake: Także czekam na waszą opinię jak wchodzi i wychodzi :lol:

Posted

[quote name='agaga21']u nas wręcz przeciwnie. jak pada, to psy nie wychodzą prawie. dziś lucyna przeszłą samą siebie. co prawda jest słonecznie ale na termometrze 7 stopni. wyszła na siku, wróciła do domu po 5 minutach, natychmiast wtuliła się w koc na plamie słońca i trzęsła się jakby był nie wiadomo jaki mróz. co to będzie zimą???:roll:

w pierwszej chwili jak zobaczyłam to zdjęcie: https://lh5.googleusercontent.com/-sGxPYsbom94/UFIy8nhErII/AAAAAAAAElE/ZDWSZisggi8/s628/IMG_0105.JPG myślałam, że ptysiek upolował coś dziwnego...:evil_lol:
Musisz jej kupić ubranko na zimę ;)
Ja ciekawa jestem reakcji Ptysia na śnieg :diabloti:
Upolował nadpalony kawałek drzewka :evil_lol: Ostatnio ciągle z tym na spacery chodzi, tylko przed domem mu zabieram bo nie chcę gałęzi w mieszkaniu... i tak już wszędzie są zabawki :D

[quote name='aganela']Ooo a jaka to dokładnie karma jak nie na kurczaku?;-) I Ptyś potem taki cały mokry do domu się pewnie pcha?:smile:
Ta karma jest z wołowiną. Z tego co mówiła mi babka przez telefon to podobno bardzo dobra dla ONków i robiona z myślą głównie o nich. Mają różne karmy ja testuję tą 23M.
Tu jest stronka jakbyś chciała poczytać :) : http://sklepzkarmami.pl/koebers-23m/279-koebers-23m-18-kg.html

Ptyś cały czas jest w domu bo nie śpi itd na dworze więc innego wyjścia nie mam jak wejść z takim mokrym psem :evil_lol:
Troszkę go zawsze przetrę ale i tak potem mam przedpokój i kuchnie do mycia ;)

[quote name='rashelek']Kobers to jest ekologiczna karma i wygląda w ogóle nie-karmowo. Ale ponoć jest dobra, fajnie się trawi i ładna sierść po niej jest :smile: Sama mam ochotę próbki zamówić dla Cekina, bo on też z tym żarciem wybrzydza wiecznie :shake: Także czekam na waszą opinię jak wchodzi i wychodzi :lol:
Wygląda jak musli :evil_lol: i ładnie pachnie ;)
Jak na razie zjadł wczoraj troszkę i dziś rano.
Dziś zmieszałam mu z rc, wyjadł tą nową rc zostawił :diabloti:
Czyli co do wchodzenia to chyba bardzo dobrze wchodzi :evil_lol: Co do wychodzenia rano była normalna kupka ale to chyba za wcześnie by coś mówić o tym ;)

[quote name='stokrotka.af']doberek Ptysiaku-głodniaku ;-)
Hej :)