Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ptysiak']Z Ptysiem okarze się wszystko na 100 % po prześwietleniu ale jestem dobrej myśli i uspokoiła mnie vetka :)
Tamta w ogóle gadała coś o usypianiu psa kiedy ma dysplazję :roll:

Z Kolą teraz tylko czekamy na wyniki i czeka nas polowanie na siku :evil_lol:

Dlaczego mało praktyczna? Pomijając to, że psa nie dusi bo jest mięciutka (a Ptyś jak na razie nie ciągnie mnie i mam nadzieję, że tak mu zostanie) to jeszcze fajna sprawa z tą wbudowaną "smyczką".

[/QUOTE]

Mysle że ze stawami ma wszystko ok , a ten kto mówił o usypianiu psa ze względu na dysplazje to taki sam znawca co ten który kazal mi nerona uspic bo jest agresywny :roll:

z lapaniem siku to bedzie wielki problem :evil_lol:

mało praktyczna jezeli chodzi o Nerona , u niego taka obroża mogła by służyc tylko i wyłącznie do ozdoby u was juz na pewno sprawdzi sie dobrze ;)

Posted

[quote name='Mada95']Hej:)
Ile dałaś za Obrożę?:p[/QUOTE]
Hej:)
68 zł.

[quote name='Izabela124.']Truj mamie o sterylce truj :smile:[/QUOTE]
Moja mama to zawsze myśli, że wszystko będzie dobrze i samo przejdzie... boi się itd...
Potruje :)
A jak to nie pomoże to nastraszę znowu :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']
Moja mama to zawsze myśli, że wszystko będzie dobrze i samo przejdzie... boi się itd...
Potruje :)
A jak to nie pomoże to nastraszę znowu :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]Bardzo złe podejście ma, ale jak jej nagadasz to na pewno zmieni zdanie :D

Posted

[quote name='Izabela124.']Bardzo złe podejście ma, ale jak jej nagadasz to na pewno zmieni zdanie :D[/QUOTE]
Ma złe to wiem :roll: Dlatego ciągle Jej truję i właśnie ostatnio zastraszam :D

Posted

Ja tam się wcale tej Twojej mamie nie dziwię. Wiem, że to złe podejście, ale sama też zawsze sobie wmawiam, że to nic i samo minie. A już zabiegi etc. wzbudzają we mnie panikę... :shake:

Posted

[quote name='rashelek']Ja tam się wcale tej Twojej mamie nie dziwię. Wiem, że to złe podejście, ale sama też zawsze sobie wmawiam, że to nic i samo minie. A już zabiegi etc. wzbudzają we mnie panikę... :shake:[/QUOTE]
No ja tez jestem panikara ale... czasami lepiej zapobiegać niż potem płakać :)

[quote name='Izabela124.']Widzę, że masz takie same metody jak ja :-D[/QUOTE]
:diabloti: Ważne, że skuteczne :evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']:):loveu:

No chyba jeszcze mu do Olika sporo brakuje ;)
A już co do szaleństw to na bank :evil_lol:[/QUOTE]
Oli ma ok 61cm i waży 32,4kg :smile:
Co do szaleństw się nie wypowiem :evil_lol:

Posted

Mąż pyta żony :

- co bys zrobiła jak bym wygrał w totka ?

żona :

- wzieła bym połowe wygranej i odeszła bym od Ciebie

mąż :

- trafiłem trójke masz 8 zł i wypierd......j :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

no mi też się podoba :loveu: no i w naszym wypadku sprawdziłaby się i nawet nie chodzi o spacery.. tylko jak psy są luzem na podwórku a ktoś przyjeżdża, a to na zwykłej jest ciężko utrzymać :roll:

ale z drugiej strony szukam czegoś innego...

a co do dysplazji to czasem jest tak, że pies młody ma stawy czyste, a na starość i tak wychodzi dysplazja.. czyli jak jest nabyta.

Posted

fajowa obroża, ja też planuję kupić Cezarowi, ale jeszcze nie wybrałam:loveu:
Aga jesteś mistrzem dowcipów:evil_lol:

ja dziś słyszałam taki:

Opat oprowadza po klasztorze nowo przyjętego zakonnika,
- tu bedzie miejsce, gdzie będziesz wypoczywał, cały tydzien, oprócz czwartków,
- tu bedzie miejsce, gdzie będziesz jadł, cały tydzien, oprócz czwartków,
- tu będzie miejsce, gdzie będziesz pracował, cały tydzień, oprócz czwartków,
- nagle otworzył mu szafę a tam goła d..a
- a tu bedziesz sobie używał do woli, cały tydzien, oprócz czwartków,
a dlaczego oprócz czwartku?
- bo w czwartek Ty masz dyżur w szafie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzień dobry :)

[quote name='Kaaasia']Oli ma ok 61cm i waży 32,4kg :smile:[/QUOTE]
O to kawał chłopca z niego :)

[quote name='Kaaasia']Co do szaleństw się nie wypowiem :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='kalyna']no mi też się podoba :loveu: no i w naszym wypadku sprawdziłaby się i nawet nie chodzi o spacery.. tylko jak psy są luzem na podwórku a ktoś przyjeżdża, a to na zwykłej jest ciężko utrzymać :roll:

ale z drugiej strony szukam czegoś innego...

a co do dysplazji to czasem jest tak, że pies młody ma stawy czyste, a na starość i tak wychodzi dysplazja.. czyli jak jest nabyta.[/QUOTE]
Ja jeszcze mam w planach kupić obróżkę skórzaną :) No i łańcuszek bo podobają mi się bardzo DOnki w łańcuszkach :loveu: ale to dopiero jak Ptyś dorośnie :)

[quote name='justysiek']fajowa obroża, ja też planuję kupić Cezarowi, ale jeszcze nie wybrałam:loveu:[/QUOTE]
Ja pewnie i tak jeszcze nie jedną kupię :evil_lol: Bo jeszcze mam dwie swoje ulubione ale powoli bo muszę zostawić trochę kasy na życie :evil_lol:

[quote name='bianka19']jej jakie misiaki. :loveu:
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-uCsu04y282E/UCn4e2EtkiI/AAAAAAAADHo/ME9ru3t0pII/s552/IMG_0230.JPG[/URL][/QUOTE]
:evil_lol::loveu:

Te kawały znałam ale są świetne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To tak na dzień dobry taki krótki i głupi:

Przychodzi facet do lekarza z garbem a lekarz do Niego: No i co się Pan tak skrada?

Posted

[quote name='justysiek']
Opat oprowadza po klasztorze nowo przyjętego zakonnika,
- tu bedzie miejsce, gdzie będziesz wypoczywał, cały tydzien, oprócz czwartków,
- tu bedzie miejsce, gdzie będziesz jadł, cały tydzien, oprócz czwartków,
- tu będzie miejsce, gdzie będziesz pracował, cały tydzień, oprócz czwartków,
- nagle otworzył mu szafę a tam goła d..a
- a tu bedziesz sobie używał do woli, cały tydzien, oprócz czwartków,
a dlaczego oprócz czwartku?
- bo w czwartek Ty masz dyżur w szafie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Ptysiak']
Przychodzi facet do lekarza z garbem a lekarz do Niego: No i co się Pan tak skrada?[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dzień dobry ;)

Posted

Oooo znalazłam zdjęcie zapiekanki :lol: tyle, że przed upieczeniem, po nie mam bo za szybko zjedli :evil_lol:
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-wzNeMCVs8ss/UCts6iK_-PI/AAAAAAAADI4/u7jpHL4LbYg/s628/IMG_0200.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='dOgLoV']:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:mniami :loveu::loveu::loveu::loveu:

i ten ser na wierzchu :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
:loveu:
Jakbym mogła to wszystko bym z serem robiła bo uwielbiam :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Agnieszki kawał już słyszałam ;) Ale Justyna, Twój kawał mnie powalił na łopatki :roflt:[/QUOTE]

:evil_lol:
niezły jest:evil_lol:

zapiekanka fajna, daj przepis zrobię sobię:diabloti:
a tak wg to cześć:loveu::multi:

Posted

[quote name='Izabela124.']Daj przepis na zapiekankę :D[/QUOTE]
Ja sobie sama wymyśliłam przepis :evil_lol:
Młode ziemniaki (podgotowane w obierkach) pokrojone na plasterki
Kiełbasa lub boczek (w kosteczkę i usmażona na patelni z cebulka i przyprawami)-potem odsączyłam tłuszcz bo nie lubię tłustych dań.
Brokuły sparzone
Poukładałam ziemniaki, kiełbasę, brokuły, ser, potem znowu ziemniaki i polałam sosem beszamelowym ( roztapia się masło, bułka tarta - tak by się zarumieniła i powoli dolewasz zimne mleko no i mieszasz oczywiście ciągle :D plus przyprawy - jak to daję takie na oko zawsze :evil_lol:) potem przysypujesz serem, bazylia (serek ma fajny smak z bazylią :))
No i do piekarnika tak na 180-200 stopni i około 1h + -
Ja nie wiem ile piekłam w sumie bo czekałam aż ser się zarumieni a ziemniaczki lekko przypieką. I jeszcze poszłam na spacer i zapomniałam o zapiekance i biegiem do domu :evil_lol:

Posted

[quote name='justysiek']:evil_lol:
niezły jest:evil_lol:

zapiekanka fajna, daj przepis zrobię sobię:diabloti:
a tak wg to cześć:loveu::multi:[/QUOTE]
Hej :loveu:

Właśnie pisałam Izie przepis :evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']:loveu:
Jakbym mogła to wszystko bym z serem robiła bo uwielbiam :evil_lol:[/QUOTE]

Ja tak samo tylko że Sebastian nienawidzi żółtego sera i mówi ze rozgrzany smierdzi starymi skarpetkami :evil_lol: