Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tak w ogóle to dawno tu nie zaglądałam :( trochę miałam na głowie matury i egzamin zawodowy trochę spraw osobistych wszystko zbiegło się w czasie.

Co nowego u Dolly :) Hmm... z nowych rzeczy to może to że Dolly okazała się miłośniczką wody :) Uwielbia się nią bawić, kłapać pyszczkiem i uderzać łapkami, nurkować i w ogóle być mokrą :) Przełamała się również co do zabawek :) nigdy nie chciała się nimi bawić nie interesowały jej wolała raczej obgryzać patyki niż ganiać za zabawką. Jednak ostatnio była wniebowzięta i ganiała za każdą zabawką którą się jej rzuciło. Niestety nie bardzo umie się bawić hehe co prawda pobiegnie za zabawką nawet ją przyniesie ale za nic nie odda :) Jednak nie jest to jakiekolwiek zachowanie agresywne nie broniła zabawki po prostu nie rozumiała że ma ją zostawić :) Trzeba uważać czym się bawi i co je nie mogą to być żadne twarde rzeczy bo Dolly ma chyba poważny problem z ząbkami, krwawią jej dziąsła przy gryzieniu twardszych rzeczy. Wydaje mi się że Dolly będzie psem jednego Pana albo Pani. Po za mną PÓKI CO świata nie widzi :) Uwielbia być głaskana i czochrana, sama zaczepia i szturcha noskiem byle by ją głaskać :) Jest przeurocza :) Co do psów po dłuższej znajomości widać że nie przepada za większymi psami ale też nie zawsze :) Z jednymi się bawi, inne ignoruje a zaś obecności innych nie może znieść. Za to inne psiaki przyciągają ją jak magnez, każdego chciałaby bardzo szczegółowo poznać, sprawdzić mu uszka, pyszczek i wszystko wszystko inne :) Co niestety nie każdemu się podoba :) Jednak Dolly to na prawdę słodka psina, zasługuje na nowy kochający dom, z resztą jak każdy psiak. Mam nadzieje że już wkrótce jej się poszczęści i spędzi wakacje z nową rodziną :)

Uff... ale się rozpisałam :) Trzymajcie kciuki za Dolly :)

• 1 month later...
Posted

Jestem właśnie po telefonie do nowych właścicieli Dolly. Bardzo udana rozmowa ! :) Dolly mieszka w Łaziskach, na początku była trochę zagubiona ale teraz już szaleje z nową rodziną. Państwo mają 3letnią córkę którą Dolly uwielbia i nie spuszcza z oka. Nasza kochana sunia została obcięta u fryzjera i wygląda i czuje się teraz o niebo lepiej. Wszyscy są Dollaczkiem zachwyceni. Sąsiedzi mówią że wygląda jak szczeniak owczarka belgijskiego :) Państwo nie mogli się nią nachwalić mówią że jest bardzo grzeczna i spokojna. Nie mają z nią żadnych problemów. Bardzo się cieszą że zadzwoniłam i zapraszają na wizytę kiedy tylko będę chciała. Opowiadali że Dollaczek był z nimi na spacerze nad wodą i oczywiście wybawiła się za wsze czasy :) W najbliższych dniach będą ją brali do weterynarza żeby ją zbadał kontrolnie. Także jestem przeszczęśliwa, ludzie są fantastyczni. Dolly na prawdę się poszczęściło oby więcej takich domków. :):):)