Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bylam w schronie dzisiaj z Inez, ale nie mozemy wyprowadzac psow z boksow na spacery :shake: nie wiem dlaczego :shake: Kokosek dalej cierpliwie czeka... zdjec nie robilam bo nie mam aparatu :/

Posted

Ja zagladam! Ale trace wiare. Na molosach 107 wejsc ani jednej odpowiedzi nawet typu "ladny pies" Ogloszenia monitoruje. Szukam kogos kto by go wzial na tymczas, ale koncza mi sie pomysly, bo wszedzie cos stoi na przeszkodzie.

Posted

[quote name='justine.']bylam w schronie dzisiaj z Inez, ale nie mozemy wyprowadzac psow z boksow na spacery :shake: nie wiem dlaczego :shake: Kokosek dalej cierpliwie czeka... zdjec nie robilam bo nie mam aparatu :/[/quote]

to tak, jak z Siwuchem- duż epsy z boksów ogólnych nie moga wychodzić, bo po powrocie mogłyby zostać zagryzione...

Posted

ale jak sa 3 w boksie, a osob do wyprowadzania tez jest 3 to moznaby im zrobic frajde i kazda z jednym by wyszla. mowili ze beda robic zbiorowe spacery ale psy dalej siedza tam gdzie siedza...

Posted

Dorwalam dzis w koncu "sasiada" (dla wyjasnienia - on pracuje tam gdzie ja mieszkam i trudno mi go zlapac, bo w godzinach jego pracy to ja jestem w swojej - zupelnie gdzie indziej) Ale przechodzac do meritum. Jego Puma - schroniskowy BOS jest z Goleniowa w zachodniopomorskiem. Macie tam gdzies @#%#$*& rozmnazacza! Puma ma ok 2 lat. Sadzac z budowy i typu moga byc z tego samego zestawienia @#%&$* Mnie by wychodzilo, ze ktos co najmniej 2 mioty puscil. Szlag!

Posted

Wlasnie! [B]Gosiu[/B]! Kto to? I dlaczego nie ma Was jeszcze na forum Bialasow? I na wspolnych spacerach na polach Mokotowskich? :D Uchy slodycz sama ;)

Posted

to [B]Łajka z Psiego Anioła
[/B]hyhy
czyli pseudo-BOS
dzięki niej dowiedziałam się, że istnieje taka rasa jak biały owczarek szwajcarski, ponieważ wszyscy pytali, co to za rasa, "no bo kundelek nie może być taki jednolicie biały"
i w końcu odkryłam BOSy przez... wilczy pazur. bo Łajka taki ma i szukałam ras psów, które też z takim kciukiem sie rodzą.

ale nie może udawać rasowej, bo jest troszkę za mała chyba... :evil_lol:

a co to za wspólne spacerki na Polach Mokotowskich? to ja się chętnie dowiem, bo Łajka towarzyska jest, a ja bym chciała jakiegoś prawdziwego bosa na żywo zobaczyć i porównać, o ile moja jest za mała ;)

miałam raz śmieszną sytuację z nią związaną: idę sobie moim parkiem okolicznym warszawskim śródmiejskim, aż tu nagle wybiega zza drzewa aktorka Ewa Kasprzyk i mnie woła. okazało się, że ma identycznego psa i Łajka jest już trezcim takim, jakiego spotkała i w ogóle to na pewno jest jakaś rasa, skoro jest ich więcej niz jeden! a - nawiasem mówiąc - swojego miała ze schroniska w Świnoujściu, więc faktycznie w zachodniopomorskim jakis rozmnazacz krąży... :mad:

Posted

Jesli Twoja Lajka jest drobniejsza i smuklejsza od Owczarka Niemieckiego, a jak widac ma "suchy" pysk i wielko stojace uszyska to pasuje do tego samego typu co Puma moich sasiadow i Kokos. Sasiad mowil, ze Puma nie byla pierwsza BOS'ka w Goleniowie :( (szlag mnie trafia)
Wejdz na forum bialasow i tam jest watek spotkan. Ja wlasnie agituje, zeby w ten weekend sie spotkac ;)
[url]http://www.bialyowczarek.fora.pl/viewtopic.php?p=758#758[/url]
Moja Owca jest w ogole zarejestrowana jako BOND i tez jest raczej drobna panienka. Puma jeszcze mniejsza. Z doroslych w Wawie pojawiaja sie sami faceci, a szczeniory juz moja sunke zaczynaja przerasac :D