Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuziaM'].............................

To malenstwa.... wiem.... nie powinny sie urodzic.... ale sa i .... zyja i ..... jeszcze tego nie wiedza, ale beda chcialy zyc, kochac i byc kochane....

i sa domy ktore zgadzaja sie na adopcje pod warunkiem, ze sa to szczeniaki, nie chca psow doroslych, boja sie ich przeszlosci...
jak wiemy ludzie stawiaja rozne warunki co do adopcyjnych zwierzat

nie twierdze jednoczesnie, ze nalezy dbac o to by szczeniakow nie ubywalo skoro jest popyt, ale jesli juz sa, dajmy im szanse

one juz o tym snia...

Posted

Są szczeniaki które w Schroniskach siedzą od dzieciństwa po stare lata.. nie martw się, ich nigdy nie zabraknie.TYM trzeba dać szansę.TYM ŚWIADOMYM.Zresztą średnio połowa ze zwierząt wyadoptowanych jako maluchy wraca jako dorosłe za zimne kraty.Każdy z tych tysięcy psów ze Schronisk miał kiedyś dom i był szczeniakiem.Miałam się już tutaj nie wypowiadać, moje zdanie każdy zna i nic ono nie zmieni.
Nie będę propagować czegoś, czego nie rozumiem,(co więcej, potępiam) dlatego kończę.Mam cięty jęzuk i po prostu nie mogłam się powstrzymać :mad: Ale już zamilczę na wieki w tym wątku ,tak chyba dla wszystkich będzie lepiej :mad:

Posted

nie martwie sie o brak szczeniakow w przyszlosci, raczej obawiam sie ze jeszcze przez dlugi czas bedzie ich sporo
zaznaczalam tez poprzednio jaka jest moja opinia na temat rozrodu zwierzat niehodowlanych

nie podwazam tego co piszesz

ja skupiam sie tu na tym konkretnym przypadku, ktory potrzebuje pomocy
i
dziekuje opatrznosci, ze to nie ja musze decydowac o zyciu lub smierci tych zwierzat

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Mam cięty jęzuk i po prostu nie mogłam się powstrzymać :mad: Ale już zamilczę na wieki w tym wątku ,tak chyba dla wszystkich będzie lepiej :mad:

Liczylam sie i z tym, ze wiele krytyki sie tu pojawi.... ale zadeklarowalam tym ludziom swoja pomoc i ..... szukam nadal domkow dla tych malenstw.

Ale poniewaz ja nigdy nie bylam w podobnej sytuacji .... nie wiem, jak sama bym postapila.
Ale, znajac siebie, szczerze sie przyznam, ze .... tez pozwolilabym sie im urodzic ( tu istnialo ryzyko, ze sunia nie przezyje zabiegu - i o tym nalezy tez pamietac).

Posted

Takie słodkie kluseczki, wiem, że takich jak one słodyczy jest więcej, ale te chociaż mają opiekę i dobrego człowieka!!! trzeba je powystawiać na Allegro i cztery łapy, tam szczeniaki mają spore wzięcie!

Posted

zuziaM napisał(a):
Alez sa przesliczne ! :loveu:
Dwa pieski i jedna suczka urodzily sie bez ogonkow ( ich mamusia tez go nie ma , wiec to chyba sprawa dziedziczna ).
Jeden piesio ma dlugi ogonek i malenki bialy krawacik.

Telefon : 501 225 371

zuzia, koniecznie kolejna wizyta i nowe fotki :D

szczeniaczki pewnie urosly, juz swiat ogladaja wlasnymi oczkami i rozrabiaja co niemiara :loveu:

domki, domki, zglaszac sie po szczeniorki :multi:

Posted

Jola_K napisał(a):
zuzia, koniecznie kolejna wizyta i nowe fotki :D

szczeniaczki pewnie urosly, juz swiat ogladaja wlasnymi oczkami i rozrabiaja co niemiara :loveu:

domki, domki, zglaszac sie po szczeniorki :multi:

Jeden juz ma domek.....
Na drugiego juz sie kolezanka mamy Lilith z pracy przymierza.....
Mialam dzisiaj zdjecia porobic, ale w nocy zmarla babcia tej wlascicielki psiakow, wiec raczej dzisiaj nie bede przeszkadzala....

Posted

zuziaM napisał(a):
Jeden juz ma domek.....
Na drugiego juz sie kolezanka mamy Lilith z pracy przymierza.....

czyli zostana dwa szczeniorki? dobrze licze?

oczywiscie w zwiazku ze smiercia babci tej Pani, nie wypada im teraz glowy zawracac, niech w spokoju pozegnaja bliska osobe... :-(