Jump to content
Dogomania

Sarunia - W nowym kochajacym domku! Sara ma Ule i Władka a oni maja Sarę!

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klementynkaa']hehe a ja mam fajne fotki Sary i Taksi z wczoraj! Amikat - zapcham Ci skrzynkę niebawem :)[/quote]

Dajcie znać na PW jak będą na wątku. Może coś dodam, wymienię w ogłoszeniach.

Posted

pisze w sprawie głoszenia o dobermance. chcialam sie zapytac co do jej
zachowania bo marze o takiej wlasnie dobermance ale mieszkam w bloku (czesto
sie przprowadzam) nie wiem wiec jak by taki pies reagowal na nowe otoczenie
jeszcze po takich przejsciach? czy nie byl by zbyt agresywny?
jak reaguje na nowych ludzi ?
gdzie sa prowadzone szkolenia?
czekam na odpowiedz :)

Posted

Znalazłam w wortalu 4lapy ogłoszenie pani chętnej do przyjęcia dobermana. Pisze ona o dobermanie, ale może dobermanka też wchodzi w grę. Piesek ma mieć 1-5 lat i nie może być agresywny w stosunku do ludzi. Pani miała już dobermana, ale niedawno zmarło mu się.

Aha, pani jest z Tych.

Namiary chyba prześlę na PW.

Posted

To zdjecia Sary z obrony (dzięki Klementynce) . Taka sliczna moja mała!

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img206.imageshack.us/img206/8760/obrona10032007006zj5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Wandziu - ta nadzieja jest silniejsza od wszystkiego. Mam nadzieje ze wszystko sie ułozy. O niczym innym nie marzę jak o tym zeby ona sie uspokoiła... Dla mnie te dobelki - bąbelki to cały świat.

Posted

Zgłosiła sie do mnie dziewczyna zainteresowana adopcja Sary.
W odpowiedzi na moje wstępne pytania dostałam to co następuje:

"Z tej strony XXX, narzeczony YYY. Postanowiliśmy, że ja odpiszę, bo YYY nie ma w tej chwili dostepu do kompa :)
Otóż mieszkamy razem w Krakowie, w dość małym (niestety) mieszkanku, bo trochę powyżej 30 m2. Jednak w odległości niecałego km mamy park, w którym Sara mogłaby się wybiegać do woli, a przy domu kawałek zieleni, gdzie mogłaby wyjść na szybki spacerek przed naszą pracą. Niestety, ale piesek musiałby spędzać min 8,5 godz. dziennie samotnie w domu, gdyż oboje pracujemy.
Oboje pochodzimy ze Śląska (Tychy, Gostyń) i przynajmniej raz w miesiącu jeździmy tam, więc ważne dla nas jest, czy Sara znosi dobrze podróże samochodem, bo nie chcielibyśmy jej męczyć. Ja w domu rodzinnym mam 15-to letniego psa - kundelka, który niestety już niedomaga i jest głuchy, YYY ma jamnika w domu i wilczura na podwórku, więc opieka nad psami nie jest nam obca. Wiemy, ile pies wymaga troski, poświęcenia i również pieniędzy.
Chciałem również spytać o stosunek Sary do obcych osób i dzieci. Chcielibyśmy również przed zdecydowaniem się na opiekę nad nią przyjechać wcześniej i zobaczyć, czy nas wogóle zaakceptuje. Z tego, co wyczytałem dobermany to psy z charakterem, które lubią mieć jednego pana, więc ze względu na jej wiek obawiam się trochę, że po prostu nie będzie nas słuchać i będzie tęsknić "do domu".
Szkolenie PT, o którym mowa w ogłoszeniu, odbywa się jak się domyślam w Katowicach?

Pozdrawiam, XXX

Proszę o opinie i wypowiedź na ten temat.

Posted

no to ja moze zaczne....

wypowiedz brzmi sensownie i dobrze ze nie ukrywaja ze pies siedziałby sam w domu... być moze nie zdja sobie sprawy jak aktywne sa dobermany i obecny "mały sik spacer" Sarci to przed praca Amikat to bieganie przez godzine. Uważam że domek 3ba by sprawdzić i poznać - choć pewnie teraz Amikat ma strach w oczach ze miałaby Sarcie oddać;) do niej należy decyzja. I jeszcze fakt ze ona jest nieufna do obcych i pewnosci nie ma ze ich za 1szym razem zaakceptuje;)

a jesli nie Sarcia ma tam domek znalezc...to namaiar wazny i 3ba go wykorzystac;)

Posted

[URL]http://www.weterynarz.med.pl/[/URL]
To strona pani doktor, moze ona jest w stanie pomóc. Nie znam pani dr ale wiem że pomogła mojej kolezance bo jej suczki się gryzły.

Posted

Zaczne od oferty domku - uważam ze dla sary malutkie mieszkanko , pozostawanie samotnie w domu na długie godziny i częste podróże nie są dobrynm rozwiazaniem.Majac na uwadze tylko ii wyłacznie jej dobro zaczekam na inna propozycje.

Dziękuje za namiar na lekarza. na bank wykorzystam. DZIIĘKUJE Cisex

Posted

hej, co u was słychać ? odezwał się jeszcze jakiś domek ?
Wiem co czujesz Amikat, bo sama mam dwie charakterne sunie, przy czym ta druga (ze schronu) jest głównym agresorem w naszym domu.... To trudna decyzja, zwłaszcza gdy się psiaka wyciąga ze schronu by dać mu dom i miłość, a potem trzeba go oddać..... ale w tym wypadku to bardzo słuszna decyzja :)
Trzymam kciuki :)

Posted

Dzięki za te słowa.....
Niestety - wczoraj znowu był atak. Sara na Taksi z zębami. do gardła... Taksi złapała ja za głowę i ucho zębami i stała a sara dostawała szafu. Na hasło "zostaw" otworzyła pomału szczęki a Sara zdziwiona stała....
Cyrk!
Sara musi iść do innego domu. DObrego domu.
Moje odkrycie. ONA jest taka wredna tylko dla suk. Psy toleruje.

POMOCY!!! Gdzie ten domek?

Posted

Dobre pytanie: gdzie ten domek?
Anetko, jak będę miała zapytanie o dobermankę to podam Twojej Saruni zdjęcia i opis, może akurat...Cały czas o Was myślę...

Posted

Ja też miałam nadzieję - uśiła moja czujność....
Co ciekawe - jak ja obserwuje to na serio tylko suki ma na celowniku - Taksi szczególnie.

Jestem zdecydowana bez wahania oddać Sarę do dobrego domu - jeżeli tylko taki sie znajdzie.
Gorzej za nie ma takiego....

Posted

[SIZE=3]Kupię szczeniaka rasy doberman, ale ze względu na wysoką cenę nie mogę sobie pozwolić na psa z rodowodem. Jestem miłośnikiem tej rasy i mam wieloletnie doświadczenie wychowywaniu tych psów. Najchętniej chciałabym mieć psa. Proszę o kontakt!
Telefon: 600284964
e-mail: [email][email protected][/email]

[B]Wprawdzie to chodzi o szczeniaka, ale może warto spróbować.
[/B][/SIZE]

Posted

[quote name='wanda szostek'][SIZE=3]Kupię szczeniaka rasy doberman, ale ze względu na wysoką cenę nie mogę sobie pozwolić na psa z rodowodem. Jestem miłośnikiem tej rasy i mam wieloletnie doświadczenie wychowywaniu tych psów. Najchętniej chciałabym mieć psa. Proszę o kontakt![/SIZE]
[SIZE=3]Telefon: 600284964[/SIZE]
[SIZE=3]e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/SIZE]

[SIZE=3][B]Wprawdzie to chodzi o szczeniaka, ale może warto spróbować.[/B][/SIZE]
[/quote]

Spróbuje zadzwonić - a nóż widelec...