Klementynkaa Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 hehe a ja mam fajne fotki Sary i Taksi z wczoraj! Amikat - zapcham Ci skrzynkę niebawem :) Quote
wanda szostek Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 [quote name='Klementynkaa']hehe a ja mam fajne fotki Sary i Taksi z wczoraj! Amikat - zapcham Ci skrzynkę niebawem :)[/quote] Dajcie znać na PW jak będą na wątku. Może coś dodam, wymienię w ogłoszeniach. Quote
wanda szostek Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 pisze w sprawie głoszenia o dobermance. chcialam sie zapytac co do jej zachowania bo marze o takiej wlasnie dobermance ale mieszkam w bloku (czesto sie przprowadzam) nie wiem wiec jak by taki pies reagowal na nowe otoczenie jeszcze po takich przejsciach? czy nie byl by zbyt agresywny? jak reaguje na nowych ludzi ? gdzie sa prowadzone szkolenia? czekam na odpowiedz :) Quote
Yona Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Znalazłam w wortalu 4lapy ogłoszenie pani chętnej do przyjęcia dobermana. Pisze ona o dobermanie, ale może dobermanka też wchodzi w grę. Piesek ma mieć 1-5 lat i nie może być agresywny w stosunku do ludzi. Pani miała już dobermana, ale niedawno zmarło mu się. Aha, pani jest z Tych. Namiary chyba prześlę na PW. Quote
amikat Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Ok - dziei - zadzwonie do niej. Tychy to 16 km od Katowic. Sara to trudny pies. Ale tak kochany, ze to te trudności rekompensuje.... Quote
amikat Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 To zdjecia Sary z obrony (dzięki Klementynce) . Taka sliczna moja mała! [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img206.imageshack.us/img206/8760/obrona10032007006zj5.jpg[/IMG][/URL] Quote
amikat Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 i jeszcze jedno: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img214.imageshack.us/img214/8536/obrona10032007007tr7.jpg[/IMG][/URL] Quote
wanda szostek Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Nie dziwię się, że trudno Ci ją oddać. Czy nie ma żadnej nadziei, aby mogła zostać? Quote
amikat Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Wandziu - ta nadzieja jest silniejsza od wszystkiego. Mam nadzieje ze wszystko sie ułozy. O niczym innym nie marzę jak o tym zeby ona sie uspokoiła... Dla mnie te dobelki - bąbelki to cały świat. Quote
amikat Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Nikt o Sarcie nie pyta.... nie ma domku dla Sarci. Tylko mój domek... moze to taka karma zeby została u nas. Moja psinka kochana!! Quote
wanda szostek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Zgłosiła sie do mnie dziewczyna zainteresowana adopcja Sary. W odpowiedzi na moje wstępne pytania dostałam to co następuje: "Z tej strony XXX, narzeczony YYY. Postanowiliśmy, że ja odpiszę, bo YYY nie ma w tej chwili dostepu do kompa :) Otóż mieszkamy razem w Krakowie, w dość małym (niestety) mieszkanku, bo trochę powyżej 30 m2. Jednak w odległości niecałego km mamy park, w którym Sara mogłaby się wybiegać do woli, a przy domu kawałek zieleni, gdzie mogłaby wyjść na szybki spacerek przed naszą pracą. Niestety, ale piesek musiałby spędzać min 8,5 godz. dziennie samotnie w domu, gdyż oboje pracujemy. Oboje pochodzimy ze Śląska (Tychy, Gostyń) i przynajmniej raz w miesiącu jeździmy tam, więc ważne dla nas jest, czy Sara znosi dobrze podróże samochodem, bo nie chcielibyśmy jej męczyć. Ja w domu rodzinnym mam 15-to letniego psa - kundelka, który niestety już niedomaga i jest głuchy, YYY ma jamnika w domu i wilczura na podwórku, więc opieka nad psami nie jest nam obca. Wiemy, ile pies wymaga troski, poświęcenia i również pieniędzy. Chciałem również spytać o stosunek Sary do obcych osób i dzieci. Chcielibyśmy również przed zdecydowaniem się na opiekę nad nią przyjechać wcześniej i zobaczyć, czy nas wogóle zaakceptuje. Z tego, co wyczytałem dobermany to psy z charakterem, które lubią mieć jednego pana, więc ze względu na jej wiek obawiam się trochę, że po prostu nie będzie nas słuchać i będzie tęsknić "do domu". Szkolenie PT, o którym mowa w ogłoszeniu, odbywa się jak się domyślam w Katowicach? Pozdrawiam, XXX Proszę o opinie i wypowiedź na ten temat. Quote
Ambra Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 no to ja moze zaczne.... wypowiedz brzmi sensownie i dobrze ze nie ukrywaja ze pies siedziałby sam w domu... być moze nie zdja sobie sprawy jak aktywne sa dobermany i obecny "mały sik spacer" Sarci to przed praca Amikat to bieganie przez godzine. Uważam że domek 3ba by sprawdzić i poznać - choć pewnie teraz Amikat ma strach w oczach ze miałaby Sarcie oddać;) do niej należy decyzja. I jeszcze fakt ze ona jest nieufna do obcych i pewnosci nie ma ze ich za 1szym razem zaakceptuje;) a jesli nie Sarcia ma tam domek znalezc...to namaiar wazny i 3ba go wykorzystac;) Quote
wanda szostek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Na wszelki wypadek ogłosiłam Sarę jeszcze na eOfertach. Quote
Cisex Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [URL]http://www.weterynarz.med.pl/[/URL] To strona pani doktor, moze ona jest w stanie pomóc. Nie znam pani dr ale wiem że pomogła mojej kolezance bo jej suczki się gryzły. Quote
amikat Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Zaczne od oferty domku - uważam ze dla sary malutkie mieszkanko , pozostawanie samotnie w domu na długie godziny i częste podróże nie są dobrynm rozwiazaniem.Majac na uwadze tylko ii wyłacznie jej dobro zaczekam na inna propozycje. Dziękuje za namiar na lekarza. na bank wykorzystam. DZIIĘKUJE Cisex Quote
Ambra Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Sarcia? Taksi? jak tam wasze zgrzyty? dajecie Amikat popalić? tak czy siak marsz na 1sza strone!:mad: Quote
Agniest Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 hej, co u was słychać ? odezwał się jeszcze jakiś domek ? Wiem co czujesz Amikat, bo sama mam dwie charakterne sunie, przy czym ta druga (ze schronu) jest głównym agresorem w naszym domu.... To trudna decyzja, zwłaszcza gdy się psiaka wyciąga ze schronu by dać mu dom i miłość, a potem trzeba go oddać..... ale w tym wypadku to bardzo słuszna decyzja :) Trzymam kciuki :) Quote
amikat Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Dzięki za te słowa..... Niestety - wczoraj znowu był atak. Sara na Taksi z zębami. do gardła... Taksi złapała ja za głowę i ucho zębami i stała a sara dostawała szafu. Na hasło "zostaw" otworzyła pomału szczęki a Sara zdziwiona stała.... Cyrk! Sara musi iść do innego domu. DObrego domu. Moje odkrycie. ONA jest taka wredna tylko dla suk. Psy toleruje. POMOCY!!! Gdzie ten domek? Quote
aisaK Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Dobre pytanie: gdzie ten domek? Anetko, jak będę miała zapytanie o dobermankę to podam Twojej Saruni zdjęcia i opis, może akurat...Cały czas o Was myślę... Quote
amikat Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Bardzo bardzo potrzebuję pomocy. Naprawdę. Cóż szewc bez butów chodzi... Muszę jej znaleźć dom. Quote
Klementynkaa Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 a ja już miałam nadzieję, że jest dobrze buuu... Quote
amikat Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Ja też miałam nadzieję - uśiła moja czujność.... Co ciekawe - jak ja obserwuje to na serio tylko suki ma na celowniku - Taksi szczególnie. Jestem zdecydowana bez wahania oddać Sarę do dobrego domu - jeżeli tylko taki sie znajdzie. Gorzej za nie ma takiego.... Quote
wanda szostek Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 [SIZE=3]Kupię szczeniaka rasy doberman, ale ze względu na wysoką cenę nie mogę sobie pozwolić na psa z rodowodem. Jestem miłośnikiem tej rasy i mam wieloletnie doświadczenie wychowywaniu tych psów. Najchętniej chciałabym mieć psa. Proszę o kontakt! Telefon: 600284964 e-mail: [email][email protected][/email] [B]Wprawdzie to chodzi o szczeniaka, ale może warto spróbować. [/B][/SIZE] Quote
amikat Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 [quote name='wanda szostek'][SIZE=3]Kupię szczeniaka rasy doberman, ale ze względu na wysoką cenę nie mogę sobie pozwolić na psa z rodowodem. Jestem miłośnikiem tej rasy i mam wieloletnie doświadczenie wychowywaniu tych psów. Najchętniej chciałabym mieć psa. Proszę o kontakt![/SIZE] [SIZE=3]Telefon: 600284964[/SIZE] [SIZE=3]e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/SIZE] [SIZE=3][B]Wprawdzie to chodzi o szczeniaka, ale może warto spróbować.[/B][/SIZE] [/quote] Spróbuje zadzwonić - a nóż widelec... Quote
Recommended Posts