karolciasz28 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Trzymamy, ale o co chodzi, bo nie czaję.;) Quote
Becia66 Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 (edited) karolciasz28 napisał(a):Trzymamy, ale o co chodzi, bo nie czaję.;) chodzi o to, że Eskę przejmuje od nas Fundacja Pomocy Labradorom Prima i sunia po świętach ma jechać do Gliwic. Wcześniej zostanie u nas wysterylizowana. :lol: Edited March 28, 2012 by Becia66 Quote
Becia66 Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 Roszpunka napisał(a):Becia, pisz wszystko jak na spowiedzi ;) Roszpunko, po prostu Fundacja jest zainteresowana naszą Eską, ma jechac po świętach na dt do Gliwic i stamtąd już mają szukać jej domu. Tyle wiem bo to świeża sprawa. Nikt dodatkowo się ze mną nie kontaktował w tej sprawie. Tyle wiem od kobiety, która była dzisiaj u niej w przytulisku. Quote
Roszpunka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Oby się wszystko udało - to spora szansa dla suni, dla Was to ciut więcej miejsca w przytulisku... Quote
Agula99 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Esia jest kochaniutka, straszna przylepka, wesołek, super suczka!!! Mam nadzieję, że dobrze się tam nią zaopiekują, bo już się z nią bardzo zżyłam ....:roll: Quote
Becia66 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Dogrywam sprawę Eski, gorąca linia przez cały dzień bo kupę pytań i ustaleń. Być może pojutrze będzie sterylka, a za kilka dni Eska pojedzie do dt do Zabrza . Opiekę nad nią przejmuje Fundacja Prima. Quote
Agula99 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 A co tam słychać u naszej Eski??? Szkoda, że te zdjęcia wcięło, bo były takie super, a Esia taka zadowolona, mam nadzieję, że ciągle tak jest :) Quote
majuska Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Tu jest wszystko na bieżąco :)...no aniołkiem nie jest;) :) http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?t=2791&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
Agula99 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Dzięki majuska, nawet filmik jest, jaka ona radosna, szczęśliwa!!!! Echh Esiu!!! Trzymaj się tam!!! :) Quote
Agula99 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Nawet nasza Sonia jest na filmiku, jaka radosna, jak się mili i to do obcych haaa, kto ma ochotę oglądnąć przemianę naszej Soni, to niech wejdzie na stronkę która wrzuciła majuska, tam jest filmik z Eską, a jak się skończy filmik to są jeszcze dwa z Sonia!!! na stronie 12!!! :) Quote
Becia66 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 (edited) Agula99 napisał(a):A co tam słychać u naszej Eski??? Szkoda, że te zdjęcia wcięło, bo były takie super, a Esia taka zadowolona, mam nadzieję, że ciągle tak jest :) no nic, muszę odnowić to co wcięło, a to faktycznie kupę roboty. Pragnę po raz drugi podziękować państwu Wiatr - właścicielom hoteliku w Niechobrzu za profesjonalną opiekę w okresie posterylkowym, ich wielkie serce i przygotowanie Eski w droge do nowego domu. Eska w hoteliku Edited May 1, 2012 by Becia66 Quote
Becia66 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Tu z kawalerem Demonem z którym wlaśnie zamieszkała w domu fundacyjnym u p.Marzeny Quote
Becia66 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Eska już u p. Marzeny. Oto co pisze o suni Eska jest aniołkiem: - po schodach chodzi ładnie - na smyczy nie ciągnie - daje się czesać (mój pies wpada wtedy w szał) - nie siusia w domu - reaguje na "nie wolno" - jest cały czas uśmiechnięta i merda ogonkiem - na czas śniadania Wielkanocnego została dzisiaj sama w domu na ok. 3h i nic! troszkę skrobała w drzwi, ale wszystko całe, nic nie zjedzone, nie obdarta tapeta, nie nasiusiane itd itd - bez problemu dogaduje się z innym psem (tzn z moim) na tej zasadzie że go zaczepia do zabawy i się go nie boi - gorzej z tym moim Hrabią D, który przyzwyczajony że jest panem na włościach i troszkę się tym stresuje. Z minusów, to tyle że nie zna komend typu siad, zostań, daj łapę itd ale to jest do rozwiązania. No i widzę że rozkłada na czynniki pierwsze wszelkie zabawki. Ja nie przyzwyczajona, bo mój Demon tego nigdy nie robił się trochę zagapiłam i chyba mi zeżarła jakieś sznurki Mam nadzieję, że nic jej nie będzie i nie pierwszy raz wtrąbiła coś takiego... Pozabierałam zabawki, to leży sobie spokojnie i dalej ciągle sapie, ale mniej niż wczoraj. We wtorek umówiona wcześniej wizyta u weterynarza-zobaczymy co i jak z nią jest. Ale na moje oko to chyba nie będzie większych problemów - ruchowo sprawna, zjada ładnie, kupa też ładna, bez robaków, uszka wyglądają na czyste, ząbki nawet też, jedynie ta listwa nieładna... Quote
Becia66 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Najświeższe zdjęcia Eski, patrzcie jaka szczęśliwa :loveu: [FONT=Verdana]Eska zdrowotnie super. Natomiast dalej miewa obawy przed niektórymi ludźmi. W piątek byliśmy na grilu u znajomych - psy szalały na maxa [/FONT][FONT=Verdana]Niestety zdarza się jej się szczekać jeszcze na ludzi, zwłaszcza jak wykonują gwałtowne ruchy. Będę z nią jak najczęściej odwiedzać znajomych, żeby nauczyła się że człowiek nie jest zły-albo przynajmniej ten z którym ja mam dobre relacje. [/FONT] [FONT=Verdana]Niestety nadal goni koty-muszę ją mocno ściągnąć i stanowcze "nie wolno" powiedzieć, bo to całe ładne chodzenie przestaje być ładne. Wyszukuje te dziady pod samochodami i ciągle podbiega i warczy. [/FONT] [FONT=Verdana]A tak poza tym, to jest przekochana. Wpatrzona w człowieka bardzo. Teraz jak się nią głaszcze to aż merda ogonkiem [/FONT][FONT=Verdana] Kiedyś zastygała w bezruchu-tak jak by chciała być głaskana, ale bała się czy zaraz ktoś jej nie uderzy. Teraz to zupełnie inny pies. Widzę jak z każdym dniem się coraz lepiej czuje i cieszy się z życia z człowiekiem. [/FONT] [FONT=Verdana]A tu taki mały bonus, jak szalała z piłką-przepraszam za wieczorną jakość. Nakręcę jeszcze nie jeden film więc reszta będzie potem [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] http://youtu.be/ldjs5tGjFm8 [FONT=Verdana] [/FONT] Quote
Agula99 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Esia gra w piłkę!! Niesamowite!! Jak super oglądać ją taką szczęśliwą i zadowoloną :) Quote
Becia66 Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 A tu Eska podczas harców w wodzie nad jeziorem http://youtu.be/yAjz_3mfrsk Quote
Becia66 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 Taka głupia i niepotrzebna śmierć, sezon grzybowy już blisko - błagam, uwarzajcie na psy. Quote
Recommended Posts