Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

karolciasz28 napisał(a):
Trzymamy, ale o co chodzi, bo nie czaję.;)

chodzi o to, że Eskę przejmuje od nas Fundacja Pomocy Labradorom Prima i sunia po świętach ma jechać do Gliwic. Wcześniej zostanie u nas wysterylizowana. :lol:

Edited by Becia66
Posted

Roszpunka napisał(a):
Becia, pisz wszystko jak na spowiedzi ;)

Roszpunko, po prostu Fundacja jest zainteresowana naszą Eską, ma jechac po świętach na dt do Gliwic i stamtąd już mają szukać jej domu. Tyle wiem bo to świeża sprawa. Nikt dodatkowo się ze mną nie kontaktował w tej sprawie. Tyle wiem od kobiety, która była dzisiaj u niej w przytulisku.

Posted

Esia jest kochaniutka, straszna przylepka, wesołek, super suczka!!! Mam nadzieję, że dobrze się tam nią zaopiekują, bo już się z nią bardzo zżyłam ....:roll:

Posted

Dogrywam sprawę Eski, gorąca linia przez cały dzień bo kupę pytań i ustaleń. Być może pojutrze będzie sterylka, a za kilka dni Eska pojedzie do dt do Zabrza . Opiekę nad nią przejmuje Fundacja Prima.

• 3 weeks later...
Posted

Nawet nasza Sonia jest na filmiku, jaka radosna, jak się mili i to do obcych haaa, kto ma ochotę oglądnąć przemianę naszej Soni, to niech wejdzie na stronkę która wrzuciła majuska, tam jest filmik z Eską, a jak się skończy filmik to są jeszcze dwa z Sonia!!! na stronie 12!!! :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Agula99 napisał(a):
A co tam słychać u naszej Eski??? Szkoda, że te zdjęcia wcięło, bo były takie super, a Esia taka zadowolona, mam nadzieję, że ciągle tak jest :)

no nic, muszę odnowić to co wcięło, a to faktycznie kupę roboty.
Pragnę po raz drugi podziękować państwu Wiatr - właścicielom hoteliku w Niechobrzu za profesjonalną opiekę w okresie posterylkowym, ich wielkie serce i przygotowanie Eski w droge do nowego domu.
Eska w hoteliku

Edited by Becia66
Posted

Eska już u p. Marzeny. Oto co pisze o suni

Eska jest aniołkiem: - po schodach chodzi ładnie - na smyczy nie ciągnie - daje się czesać (mój pies wpada wtedy w szał) - nie siusia w domu - reaguje na "nie wolno" - jest cały czas uśmiechnięta i merda ogonkiem - na czas śniadania Wielkanocnego została dzisiaj sama w domu na ok. 3h i nic! troszkę skrobała w drzwi, ale wszystko całe, nic nie zjedzone, nie obdarta tapeta, nie nasiusiane itd itd - bez problemu dogaduje się z innym psem (tzn z moim) na tej zasadzie że go zaczepia do zabawy i się go nie boi - gorzej z tym moim Hrabią D, który przyzwyczajony że jest panem na włościach i troszkę się tym stresuje. Z minusów, to tyle że nie zna komend typu siad, zostań, daj łapę itd ale to jest do rozwiązania. No i widzę że rozkłada na czynniki pierwsze wszelkie zabawki. Ja nie przyzwyczajona, bo mój Demon tego nigdy nie robił się trochę zagapiłam i chyba mi zeżarła jakieś sznurki Mam nadzieję, że nic jej nie będzie i nie pierwszy raz wtrąbiła coś takiego... Pozabierałam zabawki, to leży sobie spokojnie i dalej ciągle sapie, ale mniej niż wczoraj. We wtorek umówiona wcześniej wizyta u weterynarza-zobaczymy co i jak z nią jest. Ale na moje oko to chyba nie będzie większych problemów - ruchowo sprawna, zjada ładnie, kupa też ładna, bez robaków, uszka wyglądają na czyste, ząbki nawet też, jedynie ta listwa nieładna...

Posted

Najświeższe zdjęcia Eski, patrzcie jaka szczęśliwa :loveu:

[FONT=Verdana]Eska zdrowotnie super. Natomiast dalej miewa obawy przed niektórymi ludźmi. W piątek byliśmy na grilu u znajomych - psy szalały na maxa [/FONT][FONT=Verdana]Niestety zdarza się jej się szczekać jeszcze na ludzi, zwłaszcza jak wykonują gwałtowne ruchy. Będę z nią jak najczęściej odwiedzać znajomych, żeby nauczyła się że człowiek nie jest zły-albo przynajmniej ten z którym ja mam dobre relacje. [/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety nadal goni koty-muszę ją mocno ściągnąć i stanowcze "nie wolno" powiedzieć, bo to całe ładne chodzenie przestaje być ładne. Wyszukuje te dziady pod samochodami i ciągle podbiega i warczy. [/FONT]
[FONT=Verdana]A tak poza tym, to jest przekochana. Wpatrzona w człowieka bardzo. Teraz jak się nią głaszcze to aż merda ogonkiem [/FONT][FONT=Verdana] Kiedyś zastygała w bezruchu-tak jak by chciała być głaskana, ale bała się czy zaraz ktoś jej nie uderzy. Teraz to zupełnie inny pies. Widzę jak z każdym dniem się coraz lepiej czuje i cieszy się z życia z człowiekiem. [/FONT]
[FONT=Verdana]A tu taki mały bonus, jak szalała z piłką-przepraszam za wieczorną jakość. Nakręcę jeszcze nie jeden film więc reszta będzie potem [/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]

http://youtu.be/ldjs5tGjFm8

[FONT=Verdana]
[/FONT]

• 1 year later...