Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lolusia dojechała do nowego domku o 11.30. Oczy wychodziły jej na wierzch ze strachu, serce waliło jak oszalałe a rozumek nie mógł pojąć co też ona robi w tym miejscu i dlaczego my ją tam w ogóle zawieźliśmy? Obchodziła dom kilka razy a ze strachu to nie miała ochoty podchodzić nawet do nas, gdy ją wołaliśmy. Bała się wszystkiego - a to przestraszył ją sąsiad po drugiej stronie drogi, a to gołąb, który przefrunął niedaleko i nawet trzepotanie flagi nie dawało jej spokoju. Pani jest nią zachwycona, wierzy,że Lola szybko jej zaufa,bo pozna dobrego człowieka. Na początku będzie z nią chodzić po ogródku na smyczy, bo wie, że jak ją puści luzem, to nie będzie miała szansy ją złapać. Początki będą dla Loli tragiczne - wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Bardziej śmiały i otwarty pies przyzwyczają się tygodniami a Loli pewnie zajmie to miesiące. W domu również była wypłoszona ale zjadła ze dwie kiełbasy z ręki pani a potem jeszcze dwa spore kawałki sernika. Posiedzieliśmy z godzinę i nadszedł czas pożegnania.

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak widać pani ma piękny ogród, dużo cienia, spokoju, gdyż dom w bardzo cichym i spokojnym miejscu, wokoło tylko domy jednorodzinne, ruch samochodowy jest tam minimalny

a tu już fotki z domu:

Posted

widac na zdjeciach ze oczka przerazone - ale trafila do naprawde fajnego domku - jeszcze kilka kielbasek i Lolka pokocha nowe miejsce, nowa Pancie, ten sliczny ogrodek i zakocha sie nawet w kotach - powodzenia Lolita :)

Posted

Lola pewnie przerażona zmianą miejsca,dopiero z czasem zacznie doceniać walory przeprowadzki.To nie człowiek któremu można wytłumaczyć,że teraz będzie tylko lepiej.Ale da sobie radę.Fajna z niej wiewióreczka a miejsce wygląda urokliwie także Lola żyj szczęśliwie:loveu:

Posted

No i Lola zamieszkala w raju!!!! :multi:Slicznie wyglada na tle tak pieknego ogrodu! Widac na jednej z fotek, ze nowa Pani jest juz w niej zakochana (nie dziwie sie wcale)! :loveu:

Ciekawe jak Loli i jej Panci minela pierwsza nocka razem. :lol:

Posted

rozmawiałam z synem (12 lat), bo pani nie było
powiedział,że Lola już się zadomowiła, je z ręki, wychodzi na dwór, w nocy weszła do łóżka, rano nie było niespodzianki

wczoraj nie było syna w domu, gdy my byliśmy, więc dzisiaj zapytałam się go czy mu się Lola podoba. Odpowiedział bez wahania: PEWNIE!

za tydzień zadzwonię znowu. na razie niech się Lola przyzwyczaja

Posted

Secia napisał(a):
Lolka piękna jesteś w tych kwiatach :-)

hip hip hura kolejny raz dzięki Martce1982 psiak ma swój raj :-)

Święte słowa , swoją drogą ile Martka ma na swoim koncie takich adopcji . JA MISIOLA TEŻ DZIĘKI MARTCE MA :Rose:

Posted

dziewczyny Wy mi tu słodzicie a to cała piramida ludzi jest, ja tylko daję początek a potem gdyby nie pomoc innych, to nie wiem czy to by się sprawdzało:)
o ile dobrze pamiętam, to Misiulę znalazłaś na ogłoszeniu Sabiny:))

Posted

Gruba Berta napisał(a):
Martka z Sabina powinny caly czas dzialac w duecie = gwarantowany sukces :)

chciałabym, bo dzięki Sabinie dwie psiny od nas - Sunia oraz Wenus, mają wyróżnienia na tablicy
jedna i druga bardzo potrzebują domu

Posted

Martko ktoś musi zacząć i wyłowić te perły za krat schronu i pokazać je światu.
Kochan nie słodzimy tylko dziękujemy za czujność i ogrom pracy :-)

Posted

Gruba Berta napisał(a):
Martka z Sabina powinny caly czas dzialac w duecie = gwarantowany sukces :)

No dzialamy, dzialamy... A wszytko zaczelo sie od Ogryzi! :lol: Ale nie jestesmy w tym same, jest wiele wspanialych osob, ktore dzialaja z nami! :loveu: A Martka1982, jest rzeczywiscie wspaniala, cudowna osoba i robi baaaaardzo duzo dla tych biedniusich zwierzatek!!! :loveu: A tacy ludzie sa najlepsi na swiecie! :loveu:

Posted

A widzisz, tego nie pamiętałam,że to akurat Ogryzia dała początek naszej współpracy. Sabina, ja bym to samo mogła napisać o Tobie:) Działasz zza oceanu dla polskich bied, no i te konińskie też sobie szczególnie upodobałaś, za co będę Ci zawsze wdzięczna:)

Posted

martka1982 napisał(a):
A widzisz, tego nie pamiętałam,że to akurat Ogryzia dała początek naszej współpracy. Sabina, ja bym to samo mogła napisać o Tobie:) Działasz zza oceanu dla polskich bied, no i te konińskie też sobie szczególnie upodobałaś, za co będę Ci zawsze wdzięczna:)

Rzeczywiscie mam slabosc do konińskich psiakow, no ale to dzieki Wam, bo konińskie watki zawsze maja duzo fotek, informacji i super reklame! :loveu: Az sie chce Wasze psiaczki oglaszac! :lol: