martka1982 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Lolusia dojechała do nowego domku o 11.30. Oczy wychodziły jej na wierzch ze strachu, serce waliło jak oszalałe a rozumek nie mógł pojąć co też ona robi w tym miejscu i dlaczego my ją tam w ogóle zawieźliśmy? Obchodziła dom kilka razy a ze strachu to nie miała ochoty podchodzić nawet do nas, gdy ją wołaliśmy. Bała się wszystkiego - a to przestraszył ją sąsiad po drugiej stronie drogi, a to gołąb, który przefrunął niedaleko i nawet trzepotanie flagi nie dawało jej spokoju. Pani jest nią zachwycona, wierzy,że Lola szybko jej zaufa,bo pozna dobrego człowieka. Na początku będzie z nią chodzić po ogródku na smyczy, bo wie, że jak ją puści luzem, to nie będzie miała szansy ją złapać. Początki będą dla Loli tragiczne - wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Bardziej śmiały i otwarty pies przyzwyczają się tygodniami a Loli pewnie zajmie to miesiące. W domu również była wypłoszona ale zjadła ze dwie kiełbasy z ręki pani a potem jeszcze dwa spore kawałki sernika. Posiedzieliśmy z godzinę i nadszedł czas pożegnania. Quote
martka1982 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Jak widać pani ma piękny ogród, dużo cienia, spokoju, gdyż dom w bardzo cichym i spokojnym miejscu, wokoło tylko domy jednorodzinne, ruch samochodowy jest tam minimalny a tu już fotki z domu: Quote
caryca26 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Będzie dobrze. To dla Lolki dobry dom. Trzymam mocno kciuki żeby jak najszybciej się przyzwyczaiła. Quote
Gruba Berta Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 widac na zdjeciach ze oczka przerazone - ale trafila do naprawde fajnego domku - jeszcze kilka kielbasek i Lolka pokocha nowe miejsce, nowa Pancie, ten sliczny ogrodek i zakocha sie nawet w kotach - powodzenia Lolita :) Quote
sonia1974 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Loluś pokochasz nową Panią , początki zawsze są ciężkie ale warto troszkę " pocierpieć" Quote
margoth137 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 powodzenia przytulasku kudłaty:) niech Ci się teraz wiedzie jak najlepiej:loveu: Quote
wolf122 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Lola pewnie przerażona zmianą miejsca,dopiero z czasem zacznie doceniać walory przeprowadzki.To nie człowiek któremu można wytłumaczyć,że teraz będzie tylko lepiej.Ale da sobie radę.Fajna z niej wiewióreczka a miejsce wygląda urokliwie także Lola żyj szczęśliwie:loveu: Quote
Sabina02 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 No i Lola zamieszkala w raju!!!! :multi:Slicznie wyglada na tle tak pieknego ogrodu! Widac na jednej z fotek, ze nowa Pani jest juz w niej zakochana (nie dziwie sie wcale)! :loveu: Ciekawe jak Loli i jej Panci minela pierwsza nocka razem. :lol: Quote
martka1982 Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 rozmawiałam z synem (12 lat), bo pani nie było powiedział,że Lola już się zadomowiła, je z ręki, wychodzi na dwór, w nocy weszła do łóżka, rano nie było niespodzianki wczoraj nie było syna w domu, gdy my byliśmy, więc dzisiaj zapytałam się go czy mu się Lola podoba. Odpowiedział bez wahania: PEWNIE! za tydzień zadzwonię znowu. na razie niech się Lola przyzwyczaja Quote
Gruba Berta Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Lola wyladowala w lozku :) = 100% zadomowiona Lola :) super wiesci :) Quote
Secia Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Lolka piękna jesteś w tych kwiatach :-) hip hip hura kolejny raz dzięki Martce1982 psiak ma swój raj :-) Quote
sonia1974 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Secia napisał(a):Lolka piękna jesteś w tych kwiatach :-) hip hip hura kolejny raz dzięki Martce1982 psiak ma swój raj :-) Święte słowa , swoją drogą ile Martka ma na swoim koncie takich adopcji . JA MISIOLA TEŻ DZIĘKI MARTCE MA :Rose: Quote
martka1982 Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 dziewczyny Wy mi tu słodzicie a to cała piramida ludzi jest, ja tylko daję początek a potem gdyby nie pomoc innych, to nie wiem czy to by się sprawdzało:) o ile dobrze pamiętam, to Misiulę znalazłaś na ogłoszeniu Sabiny:)) Quote
Gruba Berta Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Martka z Sabina powinny caly czas dzialac w duecie = gwarantowany sukces :) Quote
martka1982 Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Gruba Berta napisał(a):Martka z Sabina powinny caly czas dzialac w duecie = gwarantowany sukces :) chciałabym, bo dzięki Sabinie dwie psiny od nas - Sunia oraz Wenus, mają wyróżnienia na tablicy jedna i druga bardzo potrzebują domu Quote
Secia Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Martko ktoś musi zacząć i wyłowić te perły za krat schronu i pokazać je światu. Kochan nie słodzimy tylko dziękujemy za czujność i ogrom pracy :-) Quote
Ewelinaaa Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Tak się cieszę, zę Lolka zamieszkała już we własnym stałym domku!! Życzę jej wszystkiego dobrego :D Quote
Sabina02 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Gruba Berta napisał(a):Martka z Sabina powinny caly czas dzialac w duecie = gwarantowany sukces :) No dzialamy, dzialamy... A wszytko zaczelo sie od Ogryzi! :lol: Ale nie jestesmy w tym same, jest wiele wspanialych osob, ktore dzialaja z nami! :loveu: A Martka1982, jest rzeczywiscie wspaniala, cudowna osoba i robi baaaaardzo duzo dla tych biedniusich zwierzatek!!! :loveu: A tacy ludzie sa najlepsi na swiecie! :loveu: Quote
martka1982 Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 A widzisz, tego nie pamiętałam,że to akurat Ogryzia dała początek naszej współpracy. Sabina, ja bym to samo mogła napisać o Tobie:) Działasz zza oceanu dla polskich bied, no i te konińskie też sobie szczególnie upodobałaś, za co będę Ci zawsze wdzięczna:) Quote
Sabina02 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 martka1982 napisał(a):A widzisz, tego nie pamiętałam,że to akurat Ogryzia dała początek naszej współpracy. Sabina, ja bym to samo mogła napisać o Tobie:) Działasz zza oceanu dla polskich bied, no i te konińskie też sobie szczególnie upodobałaś, za co będę Ci zawsze wdzięczna:) Rzeczywiscie mam slabosc do konińskich psiakow, no ale to dzieki Wam, bo konińskie watki zawsze maja duzo fotek, informacji i super reklame! :loveu: Az sie chce Wasze psiaczki oglaszac! :lol: Quote
Recommended Posts