Jump to content
Dogomania

Xv Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, Wrocław, 29-30.09.2007

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jolly']Jutro też nie moze być w młodzieży!
Liczy się dzień rozpoczęcia wystawy.Miałam taką samą sytuację gdy chciałam wystawić sukę w Katowicach w niedzielę (kończyła wtedy 9msc i 1dzień) niestety ale organizator wystawy odmówił przyjecia do kl.młodzieży.Wyjaśniono mi ,ze suka ma mieć 9msc i 1dzień w dniu rozpoczęcia wystawy i wylądowaliśmy w szczeniorkach.[/quote]

Wiadomo ze na tej wystawie nie ale jezeli 30.09 bylaby inna to by mogl byc w mlodziezy :)

• Replies 764
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='-Magda-']Bardzo proszę o stawkę dużych pudli. Nie jest ich dużo, chyba 5.
Ania.[/quote]

[SIZE=5][B]Pudel Duży
[SIZE=3]biały, brązowy, czarny
[/SIZE][/B][SIZE=3][SIZE=2][I]Psy-kl. młodzieży[/I]
[B]BIRINO Nontiscordardime[/B]
[I]
kl. championów[/I]
[B]BLACK CALISTO vom Junghanceck
FERNANDO Marco Bohemica

[/B][I]Suki-kl. młodzieży[/I][B]
BROCCA FATIMA [/B][/SIZE][/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=3][SIZE=2][B]Nontiscordardime

[/B][I]kl. Otwarta[/I][B]
Envisan PALMO WHITE

[/B]Morelowe i srebrne też?[/SIZE][/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='moni_L']jest dokładnie tak jak napisała bety
Moje szczeniaki urodziły się dokładnie tego samego dnia, czyli 29.12.2006 i niestety nie mogłam ich dziś pokazać w młodzieży. W młodzieży mogą się pokazywać od 30.09.2007.
Dura lex sed lex.[/quote]

ale zawsze są równi i równiejsi, a kto był na drugim końcu smyczy?

Posted

[quote name='Atena'][SIZE=5][B]Pudel Duży[/B][/SIZE]
[B][SIZE=5][SIZE=3]biały, brązowy, czarny[/SIZE][/SIZE][/B][SIZE=5]
[SIZE=3][SIZE=2][I]Psy-kl. młodzieży[/I][/SIZE]
[SIZE=3][B]BIRINO Nontiscordardime[/B][/SIZE]

[I][SIZE=3]kl. championów[/SIZE][/I]
[SIZE=3][B]BLACK CALISTO vom Junghanceck[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3]FERNANDO Marco Bohemica[/SIZE][/B]

[SIZE=3][I]Suki-kl. młodzieży[/I][/SIZE]
[B][SIZE=3]BROCCA FATIMA [/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][SIZE=5][SIZE=3][SIZE=2][B]Nontiscordardime[/B][/SIZE]

[SIZE=5][I]kl. Otwarta[/I][/SIZE]
[B][SIZE=5]Envisan PALMO WHITE[/SIZE][/B]

[SIZE=5]Morelowe i srebrne też?[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/quote]

Dziękuję bardzo :) wystarczą te :)
Ania.

Posted

[quote name='Tecia']Wedlug starego regulaminu mogl dzis startowac, wdelug nowego nie, ale czy to jest najwazniejsze skoro jest tak dobry ze wygral z doroslymi?
No chyba ze doszukujesz sie ukladu:diabloti:
A skoro jest tak dobry to czemu ma sie wyglupic?
Przeciez jutro juz zgodnie z regulaminem wezmie udzial w BIS-ach:evil_lol:[/quote]

Wg starego nie mogl bylo dokladnie to samo tylko w inne slowa ujete.
Nie chodzi o to czy dobry czy nie tylko o [B] ZASADE!!!![/B]
[B] Regulamin jest jeden i obowiazuje wszystkich!!!![/B]

Posted

[quote name='haker11']A ja jeszcze raz bardzo serdecznie proszę o stawkę dogue de bordeaux[/quote]
psy
szczeniaki
ADISON Carthago Grandis

kl. młodzieży
EMIL Nomen Celebre
GUCIO Dardo

kl. pośrednia
JANTAR z Garlicy Duchowej
COLAND Mercator

kl. otwarta
APIS Komornicka Paczka
ARION Ochen-Duszko
AXEL Mikołajowy Czar

suki
kl. młodzieży
ATAYA Gwiazda Ringu
GAMA Kolorowy Ogród
UMA Coloss

pośrednia

ERA Ryczer
GALA Kolorowy Ogród
UGANDA Coloss
VEGA Mercator

otwarta
ARWENA Przyszłosć świata
ELLA z Vlckovskeho mluna
HERA Jedna na Milon

championów
PANDA Omen

Posted

Atenko kochana jesteś nie oceniona!:loveu:
Dziękuję Ci bardzo serdecznie!:multi:

Czy mógły mi ktoś wytłumaczyć jak mam dojechać na ten stadion od strony Poznania? Chociaż podać nazwy ulic jakimi mam jechać! Plisssss

Posted

Wiecie, wtrącę się :oops: Może to i niesprawiedliwe, ale to jeden dzień różnicy, a jeśli pies jest rzeczywiście dobry, to wydaje mi sie ważniejsze. Bo o ile wiem, temu własnie mają służyć wystawy? Nie osobistej satysfakcji ludzi, tylko wyłonieniu najlepszych psów, które będą kntynuować i ulepszać rasę?

I jeszcze małe spostrzeżenie, które mnie baardzo ucieszyło- w tyym roku nie było okropnych scen z handlarzami pod wystawą!!!!! :multi::multi::multi:
Nie było szczeniaków sprzedawanych z pudełek, plastikowych pojemników i klatek!!!! Raptem dwa samochody, z owczarkami i z yorkami, które zreszta później znikneły (wyproszone?)

Posted

[quote name='ulvhedinn']Wiecie, wtrącę się :oops: Może to i niesprawiedliwe, ale to jeden dzień różnicy, a jeśli pies jest rzeczywiście dobry, to wydaje mi sie ważniejsze. Bo o ile wiem, temu własnie mają służyć wystawy? Nie osobistej satysfakcji ludzi, tylko wyłonieniu najlepszych psów, które będą kntynuować i ulepszać rasę?
[/quote]
Wydaje mi się, że po to jest Regulamin, aby go przestrzegać!
Nawet jeżeli psiak jest super, to na nastepnych wystawach się obroni. I nie ma co tutaj robić precedensów, bo.... sami wiecie, jak to potem może wygladać!
Pzdr.

Posted

Też prawda :evil_lol: tylko troche mnie śmieszy i gorszy podejście niektórych znanych mi hodowców- rozumiem, "każda liszka..." , ale idiotyzmem jest dzika walka o to, "żeby moje psy wygrały", zamiast dbania o dobro rasy,czyli "niech wygra najlepszy"... Przecież czasem to sie robi wręcz absurdalne.

Posted

ale tu jest tez sporo winy organizatora - ja z moim psem mialam taki przypadek na wystawie w Berlinie zeszlorocznej ze zglosilam go do posredniej a organizator sam przesunal do mlodziezy i na taka klase dostalam potwierdzenie, od razu wyslalam meila z pytaniem o co chodzi i nastepnego dnia mialam tel ze wystawa jest 2 dniowa, pies wiek osiaga w sobote co prawada - wystawiany w niedziele ale liczy mu sie wiek z piatku :roll:
a w tym wypadku ktos przyjmujacy zgloszenia nie weryfikowal ich dokladnie :shake:

[quote name='Judit']ja bym prosiła stawkę gordonków na jutro :cool3:[/quote]

jest pare stron wstecz :eviltong:

Posted

Nie mówimy o tym czy pies jest dobry czy nie, ale o tym że NIE MIAŁ PRAWA być pokazywany w klasie młodzieży, a w związku z tym NIE MIAŁ PRAWA otrzymać tytułów przysługujących klasie młodzieży.

Jak pisałam już wcześniej, sama mam szczeniaki urodzone w tym samym dniu, ale ich nie zgłaszałam bo wiedziałam, że brakuje im tego jednego dnia ( a w zasadzie dwóch dni, bo wystawa jest dwudniowa). I tym sposobem w whippetach w klasie młodzieży wystąpiły dwa szczeniaki (pies i suka). Naprawdę nie widzę powodu, dla którego w tym przypadku należałoby odstąpić od przestrzegania regulaminu.

a zbaczając z tematu,
ulvheddin,
widziałaś/ eś ocenę whippetów i zgłoszone psy, że wypowiadasz się o dobru rasy???

Posted

Ja też się wybieram.
Jakby ktoś wwidział brzydule w wieśnieciej bluzie z myszką Mickey to to ja x'D
Chyba, że założę taką jasno-niebieską z House'a :hmmmm:
W każdym razie;
Jak zobaczycie Dzewczynę Laleczki Chuckey x'D (źle napisałam) z kudłatą ciotką (x'D) to to ja x.D.

:roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='Atena'][I]Psy kl. szczeniat[/I]
czarne
[B]LANZUI LAIAM Mei-Lan
[/B]
[I]Psy kl. Młodzieży[/I]
czarne
[B]NAJT DJALO Wulf[/B]

rude
[B]HOGAN-ENCHOU z Reptowskiego Lasu
JOKER of Maule
MAGNET Haluskus[/B]
[I]
kl. otwarta[/I]
czarne
[B]AH-KAHN-TSE od Halusku
[/B][I]
kl. chempionów[/I]
czarne
[B]CHOPAN'S Here's The Minstrel[/B]
rude
[B]FRODO Mei-Lan
MENNY Husaruvka
[/B]
suki
[I]kl. młodzieży[/I]
[B]CORA Mnichowa Dolina
TELIMENA Chines
[/B]
[I]kl. otwarta[/I]
czarne
[B]CLEOPATRA Arokis[/B]
rude
[B]GAYA-CIENCIA Mei-Lan[/B]

[I]kl.championów[/I]
czarne
[B]BAN-MEI-MEI Cha-Mi-Gu[/B]
[I]
kl.weteranów[/I]
czarne
[B]Dai Yeo Ling Sching GU-SHI GEA[/B][/quote]
Dziękuję bardzo :multi:. Kurcze ale się porobiło :shake:. Tatę Sułtana dali do czarnych a on jest rudy :evil_lol:.

Posted

BRAWO ALVARO!!! Moje gratulacje dla szczeniaczka. Nasze wszystkie szczenięta otrzymują najwyższe oceny! Brat blizniak Amigo ( mieszka w Finlandii ) też zdobywa najważniejsze tytuły ( w konkurencjach od 5 do 11 szczeniat ).To fragment e-mail od Heidi Kurki właścicielki UFANO Zorrazo - tata szczeniąt :

Tequila looks now really really good and so are the pups :)
Amigo was last weekend again BOB-puppy, I think he has been a BOB-puppy in every show he has been taken part??! I am SO proud of him! :) I think he will be the best puppy of the year in our perroclub's competition :) We'll see?

To dobry początek dla naszych szczeniaczków.
:multi:

[quote name='Atena'][SIZE=5][B]Hiszpański pies dowodny[/B][/SIZE]
[SIZE=5][SIZE=2]Psy-klasa szczeniat[/SIZE]
[SIZE=5][B]ALVARO Canis Marinus [/B]WO[/SIZE]
[url]http://img211.imageshack.us/img211/8906/p9290101yt0.jpg[/url]
[url]http://img103.imageshack.us/img103/7426/p9290103nw7.jpg[/url]
[url]http://img250.imageshack.us/img250/5917/p9290108uo7.jpg[/url]
[/quote]