*Monia* Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 [quote name='Luzia&Funia']A nie jesteś :evilbat:[/QUOTE] Nie :eviltong:. Jestem bardzo cierpliwa, ale lubię długo spać w czym mi chrapanie przeszkadza :mad:. Jak już zasnę to mogą sobie wszyscy chrapać, tańczyć, śpiewać i robić co chcą a ja i tak się nie obudzę :lol: Quote
Jaga. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 mój mruczy i gada przez sen jak go męczę żeby nie chrrrrrapał :roll: faceci :roll: :grin: a tatooo bardzo profesjonalny był. plamy. dosłownie :angryy: dwie albo trzy plamy:angryy: Quote
*Monia* Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Nakryć poduszką trzeba i poczekać aż przestanie chrapać i mruczeć :diabloti: Biedny psiak :shake:. Czego to pseudo nie zrobią żeby zarobić... Quote
Unbelievable Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [quote name='*Monia*']Nakryć poduszką trzeba i poczekać aż przestanie chrapać i mruczeć :diabloti: [/QUOTE] a później zadzwonić do grabarza :diabloti: Quote
Jaga. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 na obecną chwilę nie stać mnie na grabarza :D :D :D napuszczę na niego łaciatą, niech mu po wnętrznościach poskacze :evil_lol: Quote
*Monia* Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Po co dzwonić i płacić, Wisła niedaleko :cool3:. Ewentualnie się w kominku rozpali :diabloti: Quote
Jaga. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Wisła jedynie pozostaje :D kominka nie mam ;( Quote
Jaga. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 mój pies nie jest biedny ;) za to mąż tak :D Quote
*Monia* Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Też nie mam kominka, ale pomarzyć można :evil_lol: Psa bym tak niemiło nie potraktowała, ale TZa to czasem mam ochotę skrzywdzić :diabloti: Chociaż czasem Shinę mam ochotę wypatroszyć. Na szczęście teraz śpi po miłej wiązance jaką jej niedawno posłałam ;) Quote
Jaga. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 moi rodzice mają kominek :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zapowiedziałam mężowi że jak nie zaprzestanie chrapać to go oddam do schroniska :mad: o dziwo przestał :diabloti: a czym sobie panna zasłużyła na wiązankę? adhd? :D Quote
*Monia* Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Moi rodzice z kominka zrezygnowali (na szczęście). Na mojego nie działają groźby tylko czyny, bo jak twierdzi "ja przecież nie chrapie". Kiedyś nagrałam jego chrapanie i jak mu puściłam to biedny nie wiedział co powiedzieć :evil_lol: Na wiązankę zasłużyła tym że mam podrapane plecy i ręce, pogryzione nogi, tyłek i ręce, bo pieseczkowi się nudziło albo się niedokupkał na spacerze :angryy:. Ona jak jej się coś chce staje się nadpobudliwa i nas gryzie niesamowicie (od niedawna taki diabeł w nią wstępuje), do tego drapie, staje się nie do wytrzymania. Wpada w taki amok gryzieniowo-drapiąco-szalejący i albo trzeba ją porządnie ochrzanić albo dać w ryj coś do memłania albo z nią wyjść (jak jest blisko pory spacerowej to wychodzę, jak nie to musi się zadowolić innym zajęciem bo ona nie wie że nadprogramowy spacer fizjologiczny nie powinien trwać pół godziny i nie powinien być bezproduktywny :mad:). Dlatego tęsknię za tym milusim szczeniaczkiem jakim była jeszcze niedawno... Quote
Jaga. Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 dać w ryj :crazyeye: haha :eviltong: to ile ona ma? moja mała jak była mała to miała takie napady szału skacząco gryząco drapiącego, ludzie się pytali czy mam kota :oops: bo takie miałam łapska poorane Quote
zerduszko Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='akaka']ja bym za czipa nie dała złamanego grosika, ale jak za darmo czipują to żal nie skorzystać ;)[/QUOTE] No tak, ale co samo chipowanie daje? Nic - numer odczytany, ale właściciela jak odnaleźć? A z wpisy do najważniejszych baz trzeba zapłacić więcej niż za chipa :/ Quote
Jaga. Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 czip ma numer który jest umieszczany w bazie. do numeru jest przyporządkowany mój adres, telefon itp... poza tym przecież miała być jedna baza ogólnopolska:eviltong: mi osobiście czip był potrzebny do wyrobienia małej paszportu ach drżyjcie ościenne narody, przybywamy w (nie)pokoju, ja i mój jork :eviltong: Quote
evel Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Przyszłam wczoraj, miałam coś napisać i mi komputer zdechł, więc piszę dzisiaj: niegrzeczny Shinulec ma piękną tę obróżkę w serduszka :loveu: Quote
*Monia* Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 [quote name='akaka']dać w ryj :crazyeye: haha :eviltong: to ile ona ma? moja mała jak była mała to miała takie napady szału skacząco gryząco drapiącego, ludzie się pytali czy mam kota :oops: bo takie miałam łapska poorane [/QUOTE] Dać w ryj zabawkę/ą :evil_lol: Ona ma prawie 14 miesięcy, ale jako pies z upośledzeniem umysłowym i opóźniony w rozwoju dopiero teraz jej się przypomniało że ona jest sceniackiem :mad:. Na spacerach też ma głupawki i biega w kółko na smyczy, ale jak mam piłkę to się piesek robi grzeczniutki i spokojnie czeka aż rzucę. Taki kochany dziwoląg z niej :lol:. [quote name='evl']Przyszłam wczoraj, miałam coś napisać i mi komputer zdechł, więc piszę dzisiaj: niegrzeczny Shinulec ma piękną tę obróżkę w serduszka :loveu:[/QUOTE] Niegrzecznym psom róż pasuje, to takie słiit :loveu: :evil_lol:. Ja mam jorecka przecież, hodowca mi mówił że to z tych dużych z krótszym włosem i jak widać miał rację :loveu: Quote
zerduszko Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='akaka']czip ma numer który jest umieszczany w bazie. [/QUOTE] No jeśli się go umieści w bazie i znalazca będzie akurat w tej szukał, to jest szansa ;) W teorii to fajnie wygląda, a w życiu jak zawsze :/ Quote
gops Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 a tak z ciekawosci jaka jest roznica wagowo i wzrostem miedzy Hexa a Shina? Shina to sie dopiero rozrastac teraz zaczyna ;p moja skoncyzla rosnac rowneiz w szerze w wieku prawie 2 lat jak sie kaganiec sparwuje? :) nasz juz nie taki piekny ;/ Quote
*Monia* Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 [quote name='zerduszko']No jeśli się go umieści w bazie i znalazca będzie akurat w tej szukał, to jest szansa ;) W teorii to fajnie wygląda, a w życiu jak zawsze :/ [/QUOTE] Weta trzeba prosić o pomoc w szukaniu. 'Nasza' znajda była wpisana na schron, schron danych podać osobie prywatnej nie chciał, wet zadzwonił kilka razy i w końcu zdobył dane. Niestety pani o psie innym nic nie wiedziała, bo jej pies siedzi w domu :-o. Okazało się że to syn pani psa wziął dla dziewczyny i w końcu po paru godzinach dociekania przyjechał po psa (niespecjalnie się spieszył :cool1:). [quote name='gops']a tak z ciekawosci jaka jest roznica wagowo i wzrostem miedzy Hexa a Shina? Shina to sie dopiero rozrastac teraz zaczyna ;p moja skoncyzla rosnac rowneiz w szerze w wieku prawie 2 lat jak sie kaganiec sparwuje? :smile: nasz juz nie taki piekny ;/ [/QUOTE] Wagowa mniej więcej 5 kg. Hexolina powinna ważyć ok. 23,5-24 kg, a Shina ok. 18,5-19 (ważyła ostatnio 18,5). Wzrostem różnią się bardzo. Foty porównujące kundle [img]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=29976&photoID=1572612[/img] [img]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=29733&photoID=1562796[/img] i leżące [img]http://www.photoape.com/album/photo/getPhoto.cfm?albumID=29733&photoID=1562806[/img] Mam nadzieję że ten kurdupel się rozrośnie, chociaż mięśnie już zaczynają być widoczne, szczególnie na udach i trochę na klacie ;). Kaganiec ma się świetnie, ale na spacerach już nie używamy i służy tylko do komunikacji miejskiej ;). Znajomi psiarze się śmiali jak powiedziałam że już się kagańcem nacieszyłam i Shina nie musi już w nim chodzić :evil_lol:. Ale tłumy już nie chodzą po wale więc nie musimy się kagańcować żeby psisko miało swobodę ;) Quote
zerduszko Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Shina sama wchodzi pod psa, napalona :evil_lol: Quote
Luzia Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 jak na zdjęciach sobą osobno wyglądają jak by były tej samej wielkości :D Quote
evel Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='*Monia*'] Kaganiec ma się świetnie, ale na spacerach już nie używamy i służy tylko do komunikacji miejskiej ;). Znajomi psiarze się śmiali jak powiedziałam że już się kagańcem nacieszyłam i Shina nie musi już w nim chodzić :evil_lol:. Ale tłumy już nie chodzą po wale więc nie musimy się kagańcować żeby psisko miało swobodę ;)[/QUOTE] Mnie ostatnio pan kierowca autobusu nakazał zakagańcować psa, bo przecież mam pitbulla :razz: Po czym jechał jak ostatnia .... żebym tylko szybciej wysiadła, bo psem rzucało na wszystkie strony jak nagle przyspieszał a potem hamował z piskiem :roll: [SIZE=1]Oczywiście nic to, że pies mnie okładał kagańcem po nogach, bo był nieszczęśliwy :evil_lol:[/SIZE] Nie widzę zdjęć :placz: Quote
*Monia* Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 [quote name='zerduszko']Shina sama wchodzi pod psa, napalona :evil_lol:[/QUOTE] Ogólnie to ona lubi być na górze :diabloti: ale dla Hexy robi wyjątek :evil_lol: [quote name='Luzia&Funia']jak na zdjęciach sobą osobno wyglądają jak by były tej samej wielkości :-D[/QUOTE] Bo Shina przecież coś z ONa ma i dlatego wydaje się duża :razz:. Właściciel ONa kilka razy mnie zaczepiał pytając ile ten szczeniak ONka ma :roflt: I Shina udupiona bo łapę sobie rozcharatała i krew się leje :shake:. Jak nie miała bandaża to była zdrowa i nawet nie kulała, teraz jest wielce chora i śpi na poduszce :crazyeye:. A wszystko przez to że się dzisiaj naczytałam o rozwalonej łapie Salsy :cool1:. Miałyśmy iść na szkolonko od tego weekendu :placz:, chyba że chętnych nie będzie to się przesunie o tydzień albo łapa szybko się wygoi :razz: Quote
Jaga. Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='*Monia*'] Ona ma prawie 14 miesięcy, ale jako pies z upośledzeniem umysłowym i opóźniony w rozwoju dopiero teraz jej się przypomniało że ona jest sceniackiem :mad:. [/QUOTE] to już duża panna z niej ;) moja ma 8 a dopiero tydzień temu [B]zaczęła[/B] się powoli bawić z nami, normalnieje :eviltong: bo wcześniej to drapanko, gryzonko i inne psy jej lov :loveu::diabloti: [quote name='*Monia*']Ja mam jorecka przecież, hodowca mi mówił że to z tych dużych z krótszym włosem i jak widać miał rację :loveu:[/QUOTE] dżizesie słodki Ty też? :D :D :D ja też mam jorecka tylko mu uchi nie stanęły bo nie podklejałam na gumę do żucia jak hodowca kazał Quote
Recommended Posts