Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Po stażu takie wrażenie zostawiłam (:evil_lol:) że idę na zastępstwo na rok, tylko że dużo dalej będę miała i powrót fatalny jak nie uda się z nikim zabrać chociaż do połowy drogi. A później raczej zmienię branżę na jakąś lepiej płatną ;). Ale zawsze i rok w CV dobry, plus te pół roku stażu i wychodzi półtora.

Wodę mamy 15 minut od domu. Przyjeżdżaj :eviltong:. To jest jedyne dojście gdzie da się popływać, niestety nie ma gdzie psów wysuszyć bo zaraz obok robią drogę a na polu zbyt ciekawe zapachy i psy tracą łączność z mózgiem, nie wiem co tam wędruje ale pofruwałam sobie :mad:.

Posted

Czyli zostajesz w branzy poki co?:evil_lol: To widze, ze tak samo w zawodzie jak i ja:diabloti:
A Ty w niedziele to nie masz czasu, zeby skoczyc na pola mokotowskie?:cool3:

Posted

[quote name='zerduszko']Wow, ale Hexa ma starte zęby, ile ona ma? Pewnie pytałam, ale mam postępującą sklerozę ;)[/QUOTE]
A mówiłam jej żeby tak wszystkiego nie gryzła i nie żarła słodyczy bo zęby straci niedługo :mad:. 7 lat skończyła 7go maja ;)

[quote name='Agnes']Czyli zostajesz w branzy poki co?:evil_lol: To widze, ze tak samo w zawodzie jak i ja:diabloti:
A Ty w niedziele to nie masz czasu, zeby skoczyc na pola mokotowskie?:cool3:[/QUOTE]
Na rok na pewno ;). W zawodzie mi się na razie nie chce pracować :evil_lol:
W niedzielę jadę na piknik do Piaseczna pomóc w zbiórce..

Posted

Zawsze lubiła wszystko memłać, ale na szczęście rzadko te bardziej wartościowe rzeczy :lol: (co tam jakaś pościel, ubranie czy nowy tusz do rzęs, dywany, ściany, podłogi i meble przynajmniej miały spokój :razz:), a na spacerach bezsmyczowych non stop musi mieć paszczę zapchaną bo inaczej sobie pójdzie za nosem.

Posted

[URL="http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/7%2005%202011/DSC_4147.jpg?t=1305996354"]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/7%2005%202011/DSC_4147.jpg?t=1305996354[/URL]
Wygląda jak obcy z ta chudą mordką i wielkimi oczami ;) Piękna, też lubię takie nietypowe z wyglądu koty :)

Sunie też cudne, oczywiście i jak zawsze :)

Jestem z doskoku - seeesjaaa ;)

Posted

W porównaniu do głowy oczy ma rzeczywiście ogromne :lol:.

Też mam kilka zaliczeń, ale na szczęście tylko do dwóch muszę posiedzieć nad książkami ;).

Wczoraj zmokłam, później poszłam z psami po polach poganiać, a dzisiaj mnie rozłożyło całkowicie i gardło mi zaraz eksploduje :roll:. Już kilka dni mnie pobolewało, trochę kataru miałam, a dzisiaj ledwo żyję... Biedne piesy będą musiały się obyć dzisiaj i jutro bez biegania.

• 3 weeks later...
Posted

Nie nudzę się, a jak się zaczynamy nudzić to rozrywka w postaci pogryzionej ręki się trafia :angryy:. Dodam że tylko mi się dostało bo Hexy diabeł nie dosięgnął, a poszło chyba o pustą miskę na wodę :mad:

Pisałam że pracę zaczęłam? No to piszę. A mój dzień wygląda następująco - pobudka 6, godzinka na ogarnięcie się i rozbudzenie, wyjazd do pracy, praca ;), 16.30 autobus powrotny, kilkanaście minut jazdy, wysiadka, [B]4,5[/B] kilometra spacerku :diabloti:, opadnięcie na pół godzinki na krzesło przed kompem z herbatką/wodą, 1-1,5 godziny spacerku z psami, kolacja, herbatka, trochę przy kompie, spacer na siusiu, mycie i spać. Nie mam kiedy się ponudzić :evil_lol:. Fotek troszkę się uzbierało ale nawet nie mam kiedy ich pozmniejszać bo czasu mi szkoda...

Posted

[quote name='*Monia*']

Też stwierdzam że koty to fajni modele :loveu:. Psy mnie z deczka zaczęły nudzić, bo po kilku latach ich focenia trudno mi znaleźć coś czego jeszcze nie było :lol:

[/QUOTE]

Nie mogę się nie zgodzić. Kot niby ma zawsze taki sam wyraz pyszczka, a jednak ciągle ma inna minę i w ogóle moje kocurzysko też strasznie fotogeniczne :)

Posted

[quote name='Agnes']Ponownie witamy wsrod pracujacych:diabloti: tyle tylko, ze ja wstaje o 6 rano i wychodze 6.10:diabloti: wracam ech roznie, teraz 18...[/QUOTE]
Te 2 miesiące luzu mnie rozleniwiły, ale na razie jeszcze chętnie wstaję bo codziennie coś nowego się dzieje :p.
10 minut to ja wstaję z łóżka, bo jak otwieram oczy to kurdupel ma fazę tulenia :lol:. Do tego zaczęłam jeść śniadanie bo przez te wędrówki 2 kg gdzieś zgubiłam :placz::placz:. Za 10 lat pewnie będę kląć że tyle mi przybyło w ciągu tygodnia :evil_lol:, ale na razie kombinuję jak powrócić do wagi bo nie mam już dobrych spodni, wszystkie mi spadają :roll: :shake:

[quote name='daguerrotype']Nie mogę się nie zgodzić. Kot niby ma zawsze taki sam wyraz pyszczka, a jednak ciągle ma inna minę i w ogóle moje kocurzysko też strasznie fotogeniczne :)[/QUOTE]
Niestety rzadko mam okazję koty na swojej drodze spotykać, a szkoda bo chętnie bym podręczyła :lol:. My kota mieć nie będziemy bo by długo z moimi psiskami nie wytrzymał :roll:

Posted

Tak sądzisz? Mój kot podporządkował sobie psa już, gdy miał kilka miesięcy. Podczas zabawy. Pies niby kłapał zębami, ale nie łapał. A kot się rzucał z pazurami i zębami (w zabawie, nie w samoobronie) i Misiek po jakimś czasie zrezygnował z zabaw z kotem :) Teraz tylko go wącha (i czasem gania, ale tu kot często go prowokuje do gonitwy :) )
Gdy przynieśliśmy drugiego kota - zupełnie go zignorował :)

Posted

Próbowałam kociaka do domu podstępem wprowadzić, ale Hexa tak świrowała że zrezygnowałam. U nas nawet chomik nie mógł spokojnie mieszkać bo pies dzień i noc siedział śliniąc się, trzęsąc, sapiąc i piszcząc :shake:. Jedyne zwierzęta które mogła bym przy niej mieć to króliki, a królików już nie chcę. Hexa kota by ogłuszyła jękami i wrzaskiem do ucha, a Shina by pewnie upolowała, bo ona lubi dziabnąć jak jej się coś nie podoba, Hexie też nie zawsze odpuszcza :roll:. Chyba że skorzystam jak młoda będzie miała ciążę urojoną i jej kociaka do niańczenia dam, ale wtedy Hexę zeżre jak do jej dziecka się będzie przystawiała :cool1:. Skomplikowane przypadki mi się trafiły i cieszę się że chociaż ze sobą jako tako żyją, bo muszą ;)

Psio kocie zdjęcia uwielbiam oglądać, i zazdrościć :loveu::loveu:

Posted

Takie cuś ostatnio widujemy na spacerach :roll:
[img]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/inne%20zwierzaki/DSC_4669.jpg[/img]

Fotka słaba, bo 2 psy, wielka torba na aparat, aparat i mój refleks nie pozwoliły na lepszą ;)

Posted

Ten 'kiciuś' to większy od Shiny :roll:. Jak dla mnie dziwny jest bo za blisko do domów podchodzi i wcześniej 20 metrów od nas spacerował nie przejmując się niczym. Mam nadzieję że nie wściekły :shake:

PS. zawsze myślałam że lisy mają krótkie łapki...

Posted

Nam wczoraj wieczorem też lis przebiegł drogę...Mieszkam na ulicy domków jednorodzinnych i 'dobroduszne' sąsiadki wywalają na pola resztki jedzenia, stąd obecność dzików, lisów i jakiegoś miliona kotów :roll:

Posted

[quote name='zerduszko']Lisy mają zajebiste nogi, u nas tez kiedyś latał pod blokiem lis, ale to na wiosnę na śmietniki przychodził jak nie miał co jeść. Ale latem dziwne. Uważaj na psy.[/QUOTE]
Uważam, nie puszczam ich na jego trasie spacerowej. Dziwne że tam się szwenda, kilka dni już go widać...

[quote name='Ewa&Duffel']Nam wczoraj wieczorem też lis przebiegł drogę...Mieszkam na ulicy domków jednorodzinnych i 'dobroduszne' sąsiadki wywalają na pola resztki jedzenia, stąd obecność dzików, lisów i jakiegoś miliona kotów :roll:[/QUOTE]
Nie widziałam żeby u nas coś wywalali więc nie wiem czego ten lis na polach szuka... Za to sarny się wyniosły i już od dłuższego czasu ich nie widuję :-(.

Może jakieś fotki bym wrzuciła, bo mam ich kilkadziesiąt ale nie ma kto pozmniejszać :evil_lol:

Posted

Taka może być?

[IMG]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/20-06-2011/DSC_4518.jpg[/IMG]

Długi obiektyw, konik polny, piłka na plecach i patyk na aparacie nie są dobrym połączeniem :evil_lol:.
Psy w ich zajefajnych szelkach pokażę po spacerze :lol: