Sonka95 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Co tam słychać u was kochani ? :loveu: Quote
Bgra Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 [quote name='Figunia']No proszę, Adaś skończył już 9 dni a ja dopiero teraz czytam... Gratulacje przesyłam Rodzicom, Babci, całej Rodzince a Maluszek niech zdrowo i szczęśliwie rośnie! Serdeczności!!!:lol:[/QUOTE] serdeczne dzięki:)dzisiaj Adaś kończy 27 dni:) [quote name='haliza']Pewnie, pewnie teraz musicie nacieszyć się maleństwem :loveu:u nas dziewuszki też rosną :loveu:(Martusia poszła do przedszkola)[/QUOTE] czas tak szybko leci,godziny uciekają...rano lecę do roboty,potem do ojca,często wracam do domu jak już ciemno [quote name='haliza']Jak tam babunia :lol:, a dzieciaczki futerkowe już się oswoiły z maluszkiem :p[/QUOTE] Aleś doskonale wie:)że Adaś mu nie zagraża,niczego nie stracił a jak Adaś podrośnie,wiele zyska:)na razie korzysta z kołyski i wózka;)można się o nie spokojnie podrapać po plecach:) Hana już chyba nie ma wątpliwości,że to nie szczeniak;) częściej jakby na rączki do maminki chciała ale obeszło się bez bólu,od samiuśkiego początku mogły Adasia obwąchać,wchodzić do niego kiedy tylko chcą śmiejemy się jak czasami ustawiają się w kolejkę pod drzwiami pokoju i czekają,żeby je wpuścić:) Ali jak chce czegoś to nas ponagla buczeniem a potem szczeka,Adaś jeszcze nigdy nawet nie drgnął na ten dźwięk,no ale w końcu znają się od czasu,kiedy był w mamusinym brzuszku:) [quote name='Sonka95']Co tam słychać u was kochani ? :loveu:[/QUOTE] wszystko w najlepszym porządeczku;) babcie to kochana powinym na emeryturze wnuki bawić a nie na 2 etatach... ale tak serio to jakoś nie wyobrażam sobie siebie bez pracy:) Quote
Bgra Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Dawno nas nie było:)[IMG]http://i44.tinypic.com/2e2jmoh.jpg[/IMG]Aleś musi co jakiś czas iść do pokoju Adasia,najczęściej o 3 w nocy;)sprawdzić czy mu się krzywda nie dzieje;)w dzień musi obwąchać i położyć się wzdłuż Malca i pilnować;)muszę to obfocić:)jest taki delikatny:)Hana już tak ostenetacyjnie nie chce do swojej mamci na rączki;)raczej trzyma się od Adasia z daleka,czasami ustawiają się w kolejkę do pokoju i czekają,grzeczne są,nie mają w zwyczaju ani drapać ani się drzeć:) Quote
Sonka95 Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Adaś ma wspaniałych psich opiekunów :loveu: Quote
haliza Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 O, jak fajnie, że wszystko dobrze, zwierzątka są bardzo mądre i więcej rozumieją niż ludziom się wydaje :lol:. U mnie to koty wychodzą jak dzieci idą spać( na co dzień jest cichutko a jak są goście to nie koniecznie ;)) Quote
Bgra Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 [quote name='Sonka95']Adaś ma wspaniałych psich opiekunów :loveu:[/QUOTE] dawno nas tutaj...to fakt,dobrze to jak na razie wygląda,nie przewiduję konfliktów pomiedzy Adasiem i Miśkami :) [quote name='haliza']O, jak fajnie, że wszystko dobrze, zwierzątka są bardzo mądre i więcej rozumieją niż ludziom się wydaje :lol:. U mnie to koty wychodzą jak dzieci idą spać( na co dzień jest cichutko a jak są goście to nie koniecznie ;))[/QUOTE] U nas ok:)czasu tylko mało;) Aleś i Hana maja się ok:)tacy grzeczni,że aż nudni;) Quote
haliza Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Jakoś ostatnio trudno się ogarnąć, czas pędzi nieubłaganie....dobrze, że wszystko się układa, chociaż szkoda,że jakoś tak cicho :p Quote
Bgra Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 [quote name='haliza']Jakoś ostatnio trudno się ogarnąć, czas pędzi nieubłaganie....dobrze, że wszystko się układa, chociaż szkoda,że jakoś tak cicho :p[/QUOTE] Halo:)czytam,że walczysz z Amandzi skórą,u na podobnie,zmieniłam weta,odstawiliśmy Encorton i zaczęło się:( ale minął tydzień leczenia i,żeby tylko nie zapeszyć:mad:jest lepiej:) Quote
haliza Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 [quote name='Bgra']Halo:)czytam,że walczysz z Amandzi skórą,u na podobnie,zmieniłam weta,odstawiliśmy Encorton i zaczęło się:( ale minął tydzień leczenia i,żeby tylko nie zapeszyć:mad:jest lepiej:)[/QUOTE] No to my na razie bez leków, zrobiliśmy badania wszystko ok, więc kupiłam szare mydło z Syrii takie przy schorzeniach skóry i mieszanka kwasów stosowna przy problemach skórnych no i zobaczymy - gorzej nie jest Quote
Bgra Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 [quote name='haliza']No to my na razie bez leków, zrobiliśmy badania wszystko ok, więc kupiłam szare mydło z Syrii takie przy schorzeniach skóry i mieszanka kwasów stosowna przy problemach skórnych no i zobaczymy - gorzej nie jest[/QUOTE] My musieliśmy załagodzić zmiany,tzn uszy fatalne,oczy też wzięte,skóra zaróżowiona i ten cholerny świąd-jak tylko uciekłam od Encortonu,oczywiście stopniowo kąpiel co dwa dni na zmianę-Hexoderm z Alermylem w miejsca najbardziej zmienione Laticort 0,1 % potem krem z komórkami macierzystymi Velwetyna do oczu co da dni krople Tobrosopt o,3 % i sztuczne łzy 2 x dziennie na brzegi powiek CH Oftal do uszu Posatex i przemywanie małżoiny r-r Mansanu je Trovet alergenic na razie tyle,ale jest spokojna,liże tylko łakę jutro kontrola Quote
Bgra Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 aaa i syrop Omegan dobrze,że trafiłam na dermatologów z pasją na razie ma dietę eliminacyjną,tylko karma Quote
haliza Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 My oczka też nawilżamy Hylocare,na szczęście bez antybiotyku, z karmą troszkę się łamiemy....ale ja do końca nie wierzę w karmy i ich skład (moja vet kazała karmić hypoalergiczną ale mi się nie chce wierzyć, że tam w składzie nie ma kurczaka...)my mamy jeszcze Megaderm .... Quote
Bgra Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 [quote name='haliza']My oczka też nawilżamy Hylocare,na szczęście bez antybiotyku, z karmą troszkę się łamiemy....ale ja do końca nie wierzę w karmy i ich skład (moja vet kazała karmić hypoalergiczną ale mi się nie chce wierzyć, że tam w składzie nie ma kurczaka...)my mamy jeszcze Megaderm ....[/QUOTE] karmy...Trovet je chętnie...sama nie wiem,wszystko do kupy i muszę przyznać,że Hana czuje się zdecydowanie lepiej:)ścięta na króciutko,muszę ją kąpać w letniej wodzie i trzymam ręczniku 10 minut z szamponem,potem dopiero płukanie,nie mogę jej suszyć,musi sama doschnąć Oby to była tylko alergia pokarmowa! Quote
haliza Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 A no właśnie, letnia woda i zakaz używania suszaki, kupiłam pieluchy tetrowe, kładę na ręcznik i po drugim ręczniku jest prawie sucha. Quote
Bgra Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 [quote name='haliza']A no właśnie, letnia woda i zakaz używania suszaki, kupiłam pieluchy tetrowe, kładę na ręcznik i po drugim ręczniku jest prawie sucha.[/QUOTE] Halizko chyba nam się udało:)myjemy się już raz w tyg,dalej tylko sztuczne łzy do oczek,dla pielęgnacji w koło oczek CH Oftal,świetny! i prawe uszko jeszcze zakrapiamy Trovet je też i Aleś,mamy suchą i puszeczki:)Miśki zadowolone,jak także,bałam się,że Hana coś podkradnie Alesiowi a tak mam pewność,że nie;) boję się wiosny... Pozdrawiam serdecznie:) Quote
Bgra Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 [IMG]http://i41.tinypic.com/2qmho5t.gif[/IMG] Quote
Sonka95 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Wam też życzymy Wesołych Świąt :loveu: Quote
haliza Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 [COLOR=#000080][SIZE=4]WITAMY W NOWYM ROKU :loveu:[/SIZE][/COLOR] Quote
Lili8522 Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Szczęśliwego Nowego roku Kochani! :loveu: Quote
Lili8522 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Plaskate śliczności gdzie jesteście? Chcemy zdjęcia, chcemy zdjęcia! :):dog::painting: Quote
Bgra Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Oj dawno mnie nie było, czasami trzeba trochę zastopować,musialam zmienić miejsce zamieszkania,na razie Miski są z moją córką,a ja muszę u ojca wszystko przygotować pod jego ciężki stan,moje maluszki pewnie tak samo mocno tesknia jak ja za nimi:(pozdrawiam Quote
haliza Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Czasami jest jak jest, ale zawsze jest nadzieja ......musicie dać radę...na pewno będzie lepiej :glaszcze: Quote
Bgra Posted February 19, 2014 Author Posted February 19, 2014 To tylko kwestia czasu,niestety. Wczoraj udalo mi sie wpasc do domu,Ali bardziej obrazony niz Hanka,poryczlam sie nad chlopakiem,Alesia nie moge zabrac,bo dom to jego ostoja,a z Hana tez nie moge go rozdzielic. Przepraszam za brak polskich liter,ten tablet mnie wnerwia;) Quote
haliza Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 [quote name='Bgra']To tylko kwestia czasu,niestety. Wczoraj udalo mi sie wpasc do domu,Ali bardziej obrazony niz Hanka,poryczlam sie nad chlopakiem,Alesia nie moge zabrac,bo dom to jego ostoja,a z Hana tez nie moge go rozdzielic. Przepraszam za brak polskich liter,ten tablet mnie wnerwia;)[/QUOTE] Więc jestem z Wami całym sercem, misiaczki utul w miarę możliwości ......a są rzeczy na które nie mamy wpływu :shake:, więc trzeba nauczyć się z nimi żyć :glaszcze: Quote
Recommended Posts