haliza Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Rany jaki on cudny, i co z nim będzie :-(.Gdybym mogła to namówiłabym moją mamie ale to wcześniej czy później skończyłoby się, że wylądowałby u mnie a niestety Tomik samców nie lubi i 3 psy :shake:. Czemu ma takiego pecha, jest z nim coś nie tak :roll: Quote
Bgra Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 wszedł do nas zadowolony,zaraz chciał się dobrać do Hańci nie byli chyba 5 minut,pan bardziej był podekscytowany tym co z Dżekim oddają jest bardzo grzeczny,pięknie chodzi na smyczy,że nie chce jeść to ja mu się nie dziwię najpierw był u jakichś starszych ludzi,mówili ,że zmarli i dlatego zabrali,był u nich pół roku malec ma alergię,okresowo jakieś zmiany na skórze zażywa doraźnie,przy świądzie Encorton jakiś płyn do przemywania ale pieron wie co to bo w butelce po Muszyniance no i je karmę Eucanuba Veterinary Dermatosis FP i to nakłady pieniężne na leczenie tak obciążyły budżet,że chcieli psa poddać eutanazaji no kuź... Quote
haliza Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 To delikatne pieski, moja Ami ciągle się ciapie, a to zrobi jej się krosteczka podskórna, a to coś ją swędzi. Encorton :crazyeye: to steryd nie można go nadużywać bo może być więcej szkody jak pożytku :shake:. Ja jakoś mam wrażenie, że zabawka się znudziła :roll:. Przecież karma też może być nieodpowiednia, oby znalazł wreszcie domek taki na zawsze ...... Quote
Bgra Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 karma koszt 200 zeta/12 kg czyli na 4 miechy a Encorton 5mg jakiś pięciak no i ten jakiś preparat wydaje mi się ,że ma taką zmienioną skórę na łapkach,klacie nie chcę go wystraszyć,raczej nie chcę mu się naprzykrzać,nie narzucam się moje niuńki bardzo fajnie go przyjęły,a bałam się oj bałam jakie ja mam te psiurki cudne ehhh:loveu: Quote
Bgra Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 haliza napisał(a):To delikatne pieski, moja Ami ciągle się ciapie, a to zrobi jej się krosteczka podskórna, a to coś ją swędzi. Encorton :crazyeye: to steryd nie można go nadużywać bo może być więcej szkody jak pożytku :shake:. Ja jakoś mam wrażenie, że zabawka się znudziła :roll:. Przecież karma też może być nieodpowiednia, oby znalazł wreszcie domek taki na zawsze ...... jak spojrzałam na te ubranka to tak od razu pomyślałam:mad: Quote
haliza Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Kolorystycznie bardzo dobrane :razz:, teraz czarne z białym :p - niestety zwierzęta żyją i kosztują, nie da się uniknąć wydatków. Może misiom spodobało się życie w trójkącie :diabloti::evil_lol: Quote
marmosia Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Bo życie w trójkącie kolorowym byłoby super ;) :evil_lol: Quote
Bgra Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 nie dobijajcie mnie...to się nie uda:(mam jeszcze ojca po udarach,który z domu nie wychodzi no i na jakiś bank a bo co... ale mówię Wam pprzepiękny jest...ale jaki smutny:-(obiecałam sobie,że jak zadzwonią to nie odbiorę,dopiero jak będzie maleć w Fundacji to im powiem jaki to był radosny:diabloti:i wcale nie tęsknił Quote
marmosia Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Ja bym tam Ci, ciocia, karmę na początek zakupiła :diabloti: Serce masz, dzieciaki by się zżyły ;);) Quote
haliza Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Bgra napisał(a):nie dobijajcie mnie...to się nie uda:(mam jeszcze ojca po udarach,który z domu nie wychodzi no i na jakiś bank a bo co... Ja wiem :shake:, tak tylko próbujemy same podnieść się na duchu żartując, ale to smutne, biedne zwierzątko, może mu się poszczęści i znajdzie domek na zawsze, będę mocno trzymać za to kciuki..... Quote
Bgra Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 haliza napisał(a):Ja wiem :shake:, tak tylko próbujemy same podnieść się na duchu żartując, ale to smutne, biedne zwierzątko, może mu się poszczęści i znajdzie domek na zawsze, będę mocno trzymać za to kciuki..... wiem kochane,doła to ja dzisiaj mam ja też mam nadzieję,już u Plaskatych znają się na ludziach,nie oddają byle komu:multi: Marmosiu słoneczko Ty moje:loveu: Quote
haliza Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Bgra napisał(a):wiem kochane,doła to ja dzisiaj mam ja też mam nadzieję,już u Plaskatych znają się na ludziach,nie oddają byle komu:multi: Marmosiu słoneczko Ty moje:loveu: Musi tak być bo to maleństwo potrzebuje stabilizacji i miłości i wtedy będzie już szczęśliwy :loveu: Quote
Bgra Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 haliza napisał(a):Musi tak być bo to maleństwo potrzebuje stabilizacji i miłości i wtedy będzie już szczęśliwy :loveu: i tego mu życzę z całego serca:loveu: Quote
marmosia Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Jeszcze będzie szczęśliwy, zobaczysz :) Są jeszcze dobre dusze na tym padole :) Quote
Bgra Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 marmosia napisał(a):Jeszcze będzie szczęśliwy, zobaczysz :) Są jeszcze dobre dusze na tym padole :) mam czasami wrażenie,że ich jest więcej tylko się boją,sami w siebie nie wierzą,bo wygodniej... dobrze będzie,to cudny psiak,spokojny,miły,miziak mały prosi o głaski jeszcze uraduje niejedno serduszko i będzie powodem do dumy bo to mądra istota:) Quote
Bgra Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 nawet nie zadzwonili...ciężar z serca i kieszeni im spadł a malec tęskni:( każde śpi w innym kącie,strasznie gorąco,ja też mam już tego lata powyżej mojej zdolności termoregulacji:cool3: Quote
haliza Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Bgra napisał(a):nawet nie zadzwonili...ciężar z serca i kieszeni im spadł a malec tęskni:( każde śpi w innym kącie,strasznie gorąco,ja też mam już tego lata powyżej mojej zdolności termoregulacji:cool3: Tak jak myślałyśmy :shake: kłopot z głowy :shake:, tak mi żal tego malucha, taki młodziutki a tyle musi tułać, oby teraz już trafił jak najlepiej ......u nas też straszny upał, wczoraj lało przez chwilę w pełnym słońcu :razz:, psiakom języczki mało się nie oberwą ..... Quote
Bgra Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 nawet się pobawił piłeczką,zjadł ale z mojej ręki łagodny,bez problemu pozwala się przemywać tą mazowszanką drapie się maleńki,podenerwowanie wzmagają świąd:( czesać też się pozwala super psina moje też polegują,każde w innym kącie:(ale to podobno ostatni taki upalny dzień:loveu: Quote
Bgra Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 ysmay napisał(a):jest piękny. jest piękny:)to prawda,ale ma chłopak pecha teraz musi już iść do domku takiego najlepszego,na zawsze jest smutny,ale zaczął się bawić piłeczką...piłeczka umarła;) ja mam dwa miśki,dogaduje się z nimi idealnie,ale tyle mogę powiedzieć po 2 dniowym pobycie ma alergię,skóra na łapkach i brzusiu miejscami jest sucha,łuszcząca się trochę,swędzi go:(broni się przed chodzeniem po trawie,pewnie z tego powodu,bo go dodatkowo łaskocze:(do diagnostyki,absolutnie w porozumieniu z KŚ obejdzie się bez kąpieli do kastracji! czy mam rozumieć,że odbijasz Dżekiego od Plaskatych? Quote
ysmay Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 jeśli się zgodzą to chciałabym mam nadzieje ze dogada sie z moja sunią. Trze baby mi pomóc tylko w kastracji i tej diagnostyce. Tak sobie myślę, że ew. jak do mnie trafi to spróbuje podawać mu o co jada moja suńka - barfowe żarcie (nie drobiowe). Quote
Bgra Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 ysmay napisał(a):jeśli się zgodzą to chciałabym mam nadzieje ze dogada sie z moja sunią. Trze baby mi pomóc tylko w kastracji i tej diagnostyce. Tak sobie myślę, że ew. jak do mnie trafi to spróbuje podawać mu o co jada moja suńka - barfowe żarcie (nie drobiowe). kochana cioteczko,pozostaje kontakt KŚ:) tak chciałabym widzieć uśmiech na jego pycholku:) Quote
ysmay Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 oj gapa ze mnie bo mógł docelowo jechać do mnie, ale ja ostatnio jakoś zalatana byłam bo mąz miał operacje. Mam nadzieje, że uśmiech na jego pyszczku zagości. Quote
Bgra Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Maluch w drodze,dotarł już do Katosów,przekazany Gosi-Figu wraz ze swoich ekwipunkiem i książeczką zdrowia nie chciał wyjść z domu strasznie mi smutno,taki maleńki,taki młodziutki, poniewierany jak rzecz miałam gościa,Dżeki wyszedł za drzwi go przywitać,wraz z Haną,zaraz wrócił,nie musiałam nawet wołać mój gość,widział malca z moimi miśkami drugi raz i stwierdził,że takich psów to mogłabym mieć w domku i cztery i więcej:) takie grzeczne i cichutkie Quote
Recommended Posts