Jump to content
Dogomania

3 ONki - matka + 2 kilkumiesięczne podrostki w cudownych domach !!!!!!:))))

Recommended Posts

Posted

Silvana dzięki! filmik rewelacja!!!:loveu::loveu:
a Bros jaka mądralina!!:-D:-D

DONnka napisał(a):
...

Do pełni szczęścia brakuje mi tylko jeszcze domowych zdjęć Negrusi :loveu:

Będą, będą:lol: ale muszę pojechać zrobić bo ludzie nie mają jak przesłać - jedynie mmsem ale jakość jest do niczego, a bardzo żałują; nawet chcieli wywołać i wysłać pocztą żeby tylko się pochwalić swoim 'piesiaczkiem';); ostatnio też p. Robert dzwonił i zapraszał na spacer z Negrunią:lol: tylko muszę znaleźć trochę czasu a w tym tygodniu raczej nie dam rady

• 1 month later...
  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Silvana']Zapraszamy do naszej mini galerii psiaków na facebooku. :)
Link dla wszystkich ( nie trzeba mieć konta): https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4215444190571.182955.1419065713&type=1&l=a8ac8c65b3

Jest tam trochę zdjęć z wypadów nad rzekę, jezioro i z zabaw w ogrodzie. :)

Zdjęcia przepiękne, diabełek lśniący i piękny jak zawsze. Ale fotka z latającym podpalanym owczarkiem - rewelacyjna. Gratuluję aparatu i fotografa i pięknego psiaka :)

• 1 month later...
Posted

ależ On jest wielki!!!!
super foty!!!

a ja dzis mmsem dostałam fotke Negry - przepiekna, wyczesana, zadowolona...rozmiawialam niedawno z Panem jest zachwycony jaka ta JEgo Negra jest madra i w ogole same pozytywne rzeczy o Niej mowil:)

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

juz od dawna mieliśmy sygnały, ze błąka sie duzy czarny pies po ulicach - łapanie Go zajeło jakis mieisąc chyba - suczka była meega wystarszona, podchodziła tylko na wyci agniecie ręki i kazdy ruch Ja płoszył - udało sie Ja zwabic na podwórko pewnych ludzi - byla tam moze z 2 tygodnie, dokarmialiśmy Ja ale nie dalo sie jej złapac by zawiesc do schroniska - poszlo na nia sporo sedalinu, relanium - NIC nie działalo..w koncu stamtad uciekła...pojawiła sie w innej czesci miastai jakims cudem udalo sie Ja zamknac w kojcu a potem juz zawiesc do wspaniałego DT
jestem na 100% przekonana, ze to jest ta czwarta sunia, której wtedy nie udało sie złapac- wiek tez sie zgadza jest młodziutka - 2 lata to góra!!

Uploaded with ImageShack.us

Posted

O boże Gosiu!! Jak się cieszę!!

To na 100% ona!
Wygląda identycznie jak Bras w tej chwili - dosłownie myślałam przez chwilę, że moja matka wrzuciła tu nasze zdjęcia z zabaw w śniegu zanim mi się stronka do końca załadowała i przeczytałam te super wieści!! :D:D:D

Jesteście wielkie! :multi: :loveu:

Posted

Lu, tak się cieszę, może nie wierzycie, ale ja miałam w pamięci tą sunię, że jednej nie dało się złapać, a tutaj taki fuks. Myślałam, że na zdjęciach jest ten czarnuszek łobuz, co znalazł dom chyba u Silvany. A to chyba matka jego. Jest piękna, niesamowicie urodziwa. Bardzo się cieszę, bardzo! Gratuluję wam złapania suni i wytrwałości w pomocy!

Posted

A tam wiadomo, jak trzymały się w kupie? Ale pewnie masz rację :) Ale wygląda jak siostra Negry i Brasa, jak córka Negry, itd.... :)
Ciekawe, jak Negra i podpalany szczeniorek. Na kogo wyrósł.

Posted

noo tez sie ciesze, ze sie udalo:)
teraz trzeba Ja wysterylizowac, ale jest problem bo suka ma ogromna traume - nie mozna Jej obrozy zalozyc - na poczatku łapania - kolezanka dotkneła Jej grzebietu, zeby Ja poglaskac to zaczeła tak skowyczec jakby Ja KTos katował..teraz juz po miesiacu w DT uwielbia sie glaskac, ale obrozy nie da sobie zalozyc - szaleje, wije sie, zachowuje sie jakby JA Ktos lał- nie ma mowy by zblizyc sie ze smycza wtedy trzyma sie metr z daleka
do DT zawiozlam wortek karmy pogarowany przez Jessi - ogromnie dziekujemy:)

[quote name='Silvana']O boże Gosiu!! Jak się cieszę!!

To na 100% ona!
Wygląda identycznie jak Bras w tej chwili - dosłownie myślałam przez chwilę, że moja matka wrzuciła tu nasze zdjęcia z zabaw w śniegu zanim mi się stronka do końca załadowała i przeczytałam te super wieści!! :D:D:D

....
hahaha dobre:evil_lol:

Silvana to moze wrzucisz chociaz z 3 zdjecia jak teraz wyglada Bras:):) i napisz jak sie sprawuje - wszystko w porzadku?

Posted

Ale numer :crazyeye:
Spodziewałam sie nowych wieści od Negrusi, Brasa albo Alexa a tu taaaaka niespodzianka :multi: :multi: :multi:
Super, że się znalazła :):):)
Jest piękna :loveu:
Te miodowe oczyska ....
Lu_, ogłaszacie ją już ???

Posted

jeszcze nie, ale jak najbardziej juz mozna:)
jest przemila, kochana, lubi inne psy i koty chyba tez, jest młodziutka tylko ta trauma ze smycza jest narazie nie do pokonania - nawet nie mozna Jej na sterylke umowic bo nie ma jak Jej zawiesc

Posted (edited)

[quote name='Lu_Gosiak']jeszcze nie, ale jak najbardziej juz mozna:)
jest przemila, kochana, lubi inne psy i koty chyba tez, jest młodziutka tylko ta trauma ze smycza jest narazie nie do pokonania - nawet nie mozna Jej na sterylke umowic bo nie ma jak Jej zawiesc

Kurcze, to trochę komplikuje sprawę :roll:
Chyba nie chcecie wydać suni bez sterylki ?
No chyba, że do bardzo sprawdzonego domku...
A zatem trzeba by chyba napisać w ogłoszeniu, że szukamy cierpliwego domu z ogrodem i solidnym ogrodzeniem, żeby sunia miała gdzie pobiegać, dopóki nie nauczy się chodzić na spacery na smyczy

Edited by DONnka
Posted

Wrzucę fotki, ale najwcześniej w weekend, żeby coś świeżego zrobić :)

Bras sprawuje się bardzo dobrze, jest posłuszny (o ile w pobliżu nie ma innego psa, bo wtedy wstępuje w niego szalej zabawowy), kochany i raczej bezproblemowy.
Jedyny problem to to , że trochę niszczy w domu- rozciąga głównie moje ubrania jak gdzieś tylko znajdzie i obgryza, ale jest coraz lepiej i już nawet nowa kapa i poduszki nie zostały zeżarte. :) No i kopie w ogrodzie, ale to nie całkiem jego wina bo mała suka go bezczelnie podpuszcza ;)

Poza tym jest bardzo inteligentny, szybko łapie fakty i łatwo się uczy. Gdyby nie moje lekkie zaniedbanie w sprawie szkolenia to miałby już zadatki na psa idealnego :)
Niestety nasz dog jest bardzo ciężko chory, nałożyły się 3 choroby serca i na leki i mięso wydajemy ok. 1200zł miesięcznie, także profesjonalne szkolenie grupowe, które by się Brasowi przydało musi poczekać. :(

Niestety też ma tą traumę z dotykaniem- jeśli złapię go w zabawie lub żeby przytrzymać za skórę to pisk jest na pół osiedla jakbym go ze skóry obdzierała. Powoli go w zabawie przyzwyczajamy, ale delikatnie, bo jak się przestraszy to leje pod siebie ;P

Ale co najlepiej go opisuje- jest wesołym pieszczochem! :)

Posted

[quote name='Silvana']Wrzucę fotki, ale najwcześniej w weekend, żeby coś świeżego zrobić :)

......
Ale co najlepiej go opisuje- jest wesołym pieszczochem! :)

to cudownie:):)
w ogole wszystkie z tej trójki trafiły tak wspaniale do takich fajnych domów, ze chyba pierwszy raz w ogole sie nie martwie bo wiem, ze jest dobrze

Negra wyglada cudnie - dostajemy mmsy - wyczesana, zadowolona

a tu swieze fotki z lata Axelka - zobaczcie ten ogon po prostu cudo:loveu::evil_lol:

Posted

[quote name='DONnka']Kurcze, to trochę komplikuje sprawę :roll:
Chyba nie chcecie wydać suni bez sterylki ?
No chyba, że do bardzo sprawdzonego domku...
A zatem trzeba by chyba napisać w ogłoszeniu, że szukamy cierpliwego domu z ogrodem i solidnym ogrodzeniem, żeby sunia miała gdzie pobiegać, dopóki nie nauczy się chodzić na spacery na smyczy[/QUOTE]
przepraszam umkneo mi
tak oczywiscie, bez sterylki nie wydamy raczej

• 2 weeks later...