Jump to content
Dogomania

KREMOWY-porzucony,skradziony,cudem odnaleziony i.... MA DOOOOOM :) :) :)

Recommended Posts

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kremowy!
Muszą Cię wreszcie wypatrzyć!! Taki piękny pies!
A może allegro wyróżnione? Szkoda go,choć u Greven ma dobrze,ale to tylko DT!!
Chyba,że DT zmieni zdanie??:evil_lol: Na zasadzie "zasiedzenia"?

Posted

oj epe, nie da rady - nie mam warunków dla Kremowego :shake:

U mnie koty, kozy, konie - a on niestety z tych polujących. Nie ma szans na swobodne pobieganie. Tylko kojec, spacer. Kojec, spacer. Spacer raz dziennie, a jak nie wyrobię czasowo, to... raz na dwa dni. Szkoda gadać. Co to za życie dla młodego, silnego, energicznego psa...

Najlepszy dla niego byłby dom z dobrze ogrodzonym podwórzem. Żadnych zwierząt, chyba że suka - z tym nie ma problemu, bo Kremowy i toleruje i wykastrowany.

Posted

On już teraz musi znaleźć domek! Tak długo jest u Ciebie!
Wiem,że nie może zostać,cholera napewno wiele osób miało by dla niego takie warunki jak opisujesz.
Tylko nie moga może na niego trafić,jak to w życiu-ktos chciałby psa takiego jak on i szuka,a nie wie,że taki jest i czeka!
Jakby zrobić allegro wyróżnione to więcej osób go zobaczy!

Posted

[quote name='zdrojka']Może napisz o nim parę słów... Jaki jest, co lubi, co umie... Jak jechał i skąd do obecnego kojca... Skąd kojec... Wiem, że to wszystko wcześniej gdzieś jest, ale jakby tak zebrać do kupy...
Postaram się sklecić jakiś tekścik może.[/quote]
Zacznijmy od tego, skąd kojec. Ano od gminy :evil_lol:

A teraz poważnie:

Kremowy był u starszych ludzi, którzy już go nie chcieli i jak to na wsi bywa, postanowili "zlikwidować". Na początku był u mnie na łańcuchu, ale jakieś pół roku temu gmina wypożyczyła kojec, więc jest mu trochę wygodniej. Niestety gminne kojce są z miękkiej siatki i Kremowy już raz się wydostał (jak nie urok, to...).

Jest bardzo silnym psem. Miewam problemy z utrzymaniem go. Przy tym jest zupełnie łagodny. Owszem, obszczeka obcego, ale z podniecenia, bo przy tym ogon mu chodzi, paszcza się śmieje. Uwielbia kontakt z człowiekiem, doprasza się go. Można mu wyjąć mięso z miski, gdy jest głodny, a on dalej się cieszy.

Najlepiej, gdyby trafił do obejścia, albo domu z ogrodem (i kojcem). Suk nie rusza, do psów jest bardzo niepewny, więc odradzam, a całą resztę czworonożnych stworzeń (koty, konie, kozy) chętnie by upolował. Nie powinien mieć kontaktu z małymi dziećmi i starszymi osobami, ponieważ jest zbyt wylewny w uczuciach - może przewrócić, wystraszyć.

Kremowy to elegancki pies o imponującym wyglądzie, który budzi respekt, mimo braku agresji. Waży ok 40 kg. Jest zdrowy, wykastrowany, szczepiony i odrobaczony. Czujny, energiczny, mądry.

Posted

Przesłodko wyżarł dziurę w siatce ;)

Kocham moje pieski, nie pozwalają mi się nudzić. Dziś pół Kremowego było w środku, a pół na zewnątrz. Zadrutowałam z grubsza dziurę, ale on już wie, o co chodzi... cholera, no i mam kolejny problem.

Posted

Sytuacja finansowa jest tragiczna.
Nie ma na jedzenie dla psów. Nie ma na weterynarza. Nie ma na nic.

RATUNKU!!

Gdyby ktoś chciał pomóc - dane do przelewu bankowego...
[URL="http://www.proequo.pl/article.php3?id_article=30"]www.proequo.pl/article.php3?id_article=30[/URL]

Posted

Kochani, sytuacja na dzień dzisiejsz zrobiła sie naprawde tragiczna.
Pomóżcie znaleźć domek dla psów. Jeśli to sie nie uda to może chociaż dacie rade karme wysłać.
Jest naprawde źle...

Posted

Poniewaz nie stac mnie na wsparcie finansowe jakotaka gotowka - wystawilam bazarek na stado Greven (wspolnie z Uciechowem). Mam nadzieje, ze pomozecie przy chociazby przypominaniu o bazarku, ze na karme dla psow i kotow chociaz sie uzbiera..
Przepraszam, ale w zasadzie tylko tyle moge :oops:
[URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9409146#post9409146"][IMG]http://img209.imageshack.us/img209/167/banerkopiatw9.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='MagYa^^']Poniewaz nie stac mnie na wsparcie finansowe jakotaka gotowka - wystawilam bazarek na stado Greven (wspolnie z Uciechowem). Mam nadzieje, ze pomozecie przy chociazby przypominaniu o bazarku, ze na karme dla psow i kotow chociaz sie uzbiera..
Przepraszam, ale w zasadzie tylko tyle moge[/quote]
Bardzo Ci dziękuję :buzi: